Dagens ridtur

Idag har jag jobbat på travet 10.30-16.00, lagomt tröttsamt.

Var i alla fall ute och red Iris idag. Blev till en början ett riktigt lugnt pass med lite dressyrinlägg, hon gjorde superfina skänkelvikningar längs vägen! Verkar trivas suveränt med hoppsadeln också! Red en rätt bra bit genom skogen hem, läskigt att passera en plats där dom lagt ut saltsten till älgarna, inte få älgspår om man säger så.. Förresten höll jag på att dö! Iris stannade till och skulle klia bort en brems från mulen och jag såg något ringla till alldeles bredvid hennes hov, gissa vad det var!? EN ORM! Fast typ en bäbis-snok eller kopparödla(det är dom som ser ut som ormar va?) och inte en huggorm, som tur var. Detta var tredje gången vi nästan ridit på en orm. Jag blir lika rädd varje gång, jag lovar..

Eftersom hon var sååå fin hela ridturen belönade jag henne med lite galoppintervaller på grannens sandvägar i skogen. Iris blev peppad som tusan och hade jättekul! Bara att hålla i sig när hon sladdade runt träden i kurvorna! Hon är inte direkt långsam nämligen.. ;) Hon var riktigt genomblöt i svett när vi var klara och fick lite havre som belöning, då blev hon glad!

Imorgon blir det en riktigt lång dag på travet med V75. Har beslutat att inte gå ut, det får vara till en annan gång, kommer vara helt slut innan dagen är klar känner jag.


Bild från när Pia var och hjälpte mig med sadelutprovning. Det ska börjas i tid! Iris är så underbar i närheten av barn, hon 'är så himla försiktig, rör sig inte en milimeter. Jag skulle båga lägga en unge mellan frambenen på henne, så försiktig är hon! Hjärtat! <3

Torsdag

Lång dag & gårdag kan jag lugnt påstå!

Igår, efter körningen, for jag & Pia och provade hoppsadeln på Iris och till slut bestämde vi oss för att jag skulle köpa den! När vi väl höll på provade vi Minglans gamla dressyrsadel. Det slutade med att jag köpte den också! Hoppsadeln kostade 3000 kr med lite prutning och dressyrsadeln 1500 kr, men den var komplett också. Så nu ska jag sälja både min allroundsadel och westernsadeln! Allroundsadeln lägger jag nog ut på tradera medans westernsadeln hamnar på blocket, lite vemodigt. Men känns skönt med två ordentliga sadlar i samlingen! Blir nog att inhandla ett dressyrschabrak och ett hopp och använda mina allround till hoppsadeln, det såg nämligen helt ok ut!

Idag blev det hästens dag på travet. Jag hann inte långt innan jag handlade ett Finntack-täcke till Berra! Precis det täcket jag sett ut hur länge som hellst, på halva priset! (250 kr)
Petra hade loppis på hästgrejer så det blev lite mer.. Senskydd (30 kr), selunderlägg (till AK, ett lite bredare så han inte ska få skav, 40 kr), en hängare(10 kr), en vattenbalja i hårdplast (35 kr) och ett supermysigt täcke (100 kr). Jag satt där halva dagen och var social och sålde grejer, var bara och fotade en sväng, på en parelliuppvisning. Bilder kommer senare!


Visst blev han söt?

  
Selunderlägg, hink & senskydd. Bild på täcket kommer sen!

Sen blev det coop 14-19. Efter det for jag och provade täcket på Berra, satt PERFEKT! Visade upp Berra för Gunn-Britt (Thomas fru) och hon blev alldeles förtjust! Så imorgon ska jag lämna in det på brodering + köpa ett till AK som också ska broderas. Hästarna kommer att bli såååå fina! Jag är peppad som tusan nu!

Efter jag kom hem for jag till Ljusvattnet och letade efter hästarna i en halvtimme.. Inte alls irriterande med en stor hage, nädå! Sen fotade jag lite och myste på, så här gott humör kommer jag inte ihåg när jag senast var på, heeelt underbart! <3 Sommaren är den bästa tiden på året, jag blir så lycklig!!


Underbara plats!

Fick nyss veta att min pappas bästa & första kompis just dött, endast 53 år gammal. Det var inte många veckor sen jag pratade i telefon med honom och tog emot veckans travrad. Alla semestrar som små, till fjällen och med båten ut till ön. Alltid med ett leende, ett skämt nära till hands. Jag kommer ihåg teckningen jag ritade och la i älgtornet som ett lycka till, så du skulle få skjuta en riktigt stor tjur, sällan har någon blivit så glad av en simpel teckning.. 
Jag kommer att sakna dig Kenneth! </3


Dagens körning + lite drama

Idag har jag & Thomas varit ut och kört AK & Berra.

Jag körde AK som Thomas skott med sulor, vilket var super! Han blev lite rundare i gången och kändes mer spänstig då han slapp oroa sig för att trampa på något, då han lätt blir hovöm. Vi körde fram och tillbaka till Ljusvattnet (ca 2 mil). Jag körde före med AK på rakbanan och Thomas väntade en stund innan han körde efter. AK var lite ojämn bak när jag drog på, men han är så tung fram nu så. Berra sprang tydligen 30 på rakbanan, Thmas har aldrig kört så fort hemma någon gång tydligen. Dessutom var aktionen perfekt, strålande! Nu är det inte många veckor till start, spännande!

När vi kom hem körde jag in Ak i stallet och Thomas klickade av vagnen ute och ställde undan den. Sen skulle han gå in i stallet, men då blev Berra tilt. Han blir som okontaktbar, så Thomas bara släppte taget om tömmarna och Berra for iväg med en jäkla fart. Nästa jag såg av honom (stod med ak i stallet) så passerade han ute på vägen i full galopp, men han tog nästa infart hem och gjorde en rejäl inbromsning innan han kom in i stallet då jag tog upp nästan hela stallgången med AK, sen sladdade han in i boxen. Två sekunder senare var han helt lugn igen. AK frös fast under tiden, ganska skönt då han hade vagn och allt kvar, han rörde sig inte en millimeter. I alla fall så hade inte Berra en skråma (som vanligt) och Thomas tog pulsen ganska direkt efter, 80 hade han. Efter en sån där sväng borde han ha haft betydligt högre kan jag tycka, men efter ett par minuter till var han nere på 64. Som sagt, med Berra har man aldrig tråkigt! Tur att det inte kom någon bil bara, tror Berra tog kurvan ut på vägen i ganska hög fart av sladdmärkerna att dömma. Tur att han inte for omkull i alla fall! Men så fort Iris kommer hem kommer han bli som vanligt, han behöver henne verkligen! Helt otroligt, jag vet ingen häst som har visat mer känslor än han! Speciella pojken! ♥

Strax ska Pia och jag ut till Ljusvattnet och prova sadeln på Iris, men jag tror att jag tycker att den sitter bra, så vi ser väl hur det blir!


berrabuuuuus <3

Dagens ridpass

Coop 7-11

Idag hade jag tänkt rida enbart dressyr på Iris, men då pappa var i stugan blev det lite hoppning i slutet också, måste passa på då man har chansen.

I dressyren var Iris superfin! Särskillt vänstervarvet (som vanligt). I traven var hon superfin och arbetade ordentligt och var riktigt stadig i formen, jag blev nästan lite lyrisk! Till och med i galoppen arbetade hon ordentligt, trots att jag inte krävde det av henne, underlaget var lite ojämt och volten blev nämligen lite liten för att jag hade ställt upp hinder ivägen. Så hon var helt grym! Till och med i höger galopp började hon arbeta ordentligt men jag var som sagt inte så nöjd över underlaget så jag bröt av ganska fort och började hoppa. Först hoppade jag fram lite på ett enkelt räcke på 60 cm, sen hoppade jag en liten oxer på samma höjd ungefär, men pappa fick både bredda och höja allt eftersom. Den blev aldrig bred, men måste ha varit kanske 50 cm mellan fram och bakbommen? Man ska börja någonstans i alla fall! Vi gav oss när oxern var 90 cm hög, hoppade ett räcke på en meter också och när hon väl tog i var hon jättefin! Det finns inte så mycket utrymme på gården, vilket gör att man hamnar så nära hindren, vilket gör att Iris inte riktigt hinner bedömma avstånden och då hoppar hon nästan genom hindren. Men jag föredrar nog det över att hon vägrar trots allt. Sen hoppade jag av lite och tog in henne i stallet och gullade och matade henne med morötter.

Sen tog jag ut henne och lekte lite! Först lite horsemanship med lina, men ganska snart plockade jag av grimman och så fick hon vara helt naken. ;) I varje fall så sprang jag och "gömde" mig bakom huset och for bakom traktorn och hon hakade på. (Vad gör man inte för en morot?) Helt underbart att kunna släppa henne helt lös och veta att hon inte far någonstans, hon är heeelt underbar att jobba med från marken, min pärla. :) Måste få någon att filma när vi leker, men då kommer Iris göra som hon vill om jag känner henne rätt, ska alltid jävlas!

I varje fall så var det tänkt att jag & Dag skulle rida ut ikväll, men han var tvungen att ringa och avboka och jag vet inte om jag hinner mer den här veckan, med trav två dagar och utgång på lördag blir det nog lite svårt. Men vi ser väl hur det blir!

Imorgon ska jag i alla fall ut med Thomas och köra AK & Berra, ska bli skönt, var evigheter sen jag körde, får lite abstinens känner jag! ;)


Hoppsadeln jag kanske ska köpa, en Stübben Siegfried Special, grymt bekväm är den i alla fall och ger ett superbra stöd i hoppningen, jag är verkligen sugen..


Dagens hinder, räcke på 80 cm, oxer på 90 cm och räcke(eh, hinkhinder) på en meter.

Dagens ridpass

Idag blev det inte bara Iris som fick sig träning, utan även Lili!

Måste erkänna att jag var lite nervös innan jag red Iris, chocken från i förra veckan sitter nog kvar lite. I varje fall så väntade jag mig att hon skulle vara lite stel och kantig, men hon var faktiskt lika fin som förra gången! Jobbade ordentligt fint i vänster varv och sökte sig ner litegrann i höger varv i alla fall. Galopperna var lugna och fina och vi gymnastikhoppade ett 60-cm hinder några gånger åt varje håll. Sen kom pappa med traktor & vagn, så vi tog en paus med lite miljöträning. Sen höjde jag hindret till 1 meter. (shyst att höja med typ 40 cm, men vad gör man när man är själv?) I varje fall så vägrade hon första gången, rev två gånger och klarade det sen superfint. Med tanke på underlaget och att hon inte är hoppad höjder på över en månad är jag jättenöjd. Sen sänkte jag och hoppade av lite. Men sadeln ligger faktiskt riktigt bra! Hon verkar inte vara besvärad, i så fall skulle hon ju knappast jobba med ryggen? Aja, ska kolla mer senare i veckan!

Efter det gjorde jag & pappa klart hinderstöden! Så nu har jag sex stycken färdiga hinderstöd! Jag sliter på med bommarna, har två ganska klara, men inte riktigt. Barka stolpar är faktiskt skitjobbigt! Jag börjar svettas och då kommer myggen, så jag flyr ganska fort.

Sen plockade jag in Lili och red en kort sväng, max 20 minuter. Vi red volter och åttor och övade ställning och böjning. Hade på halsförlängaren, men hade inte spänt åt den nästan något alls, men hon verkade förstå vad det hela handlade om efter en stund och sökte sig lite nedåt och gick mer som jag ville att hon skulle. Så en kort tur blev perfekt! Hoppade 40 cm tre-fyra gånger också, hon var jätteduktig!


Färdiga hinderstöd med tillfällig bom. Ursäkta allt skräp i bakgrunden, städning ska ske! Höjden på hindren kan variera mellan 40-140 cm ungefär.


Skenor + Bomhållare från Hööks.
69 kr för två skenor, 29 kr per hållare, billig hinderpark!


Här är stalltäcket jag köpte begagnat förresten, 150 kr, det är superfint och passar Iris perfekt!

Helgen!

Det har varit en lång helg, kan jag lugnt påstå. Lördagen ägnade jag mig åt att vara fotograf på min kära vän Pias bröllop/dop. Tror jag lyckades med någon bild i alla fall!
På kvällen dor jag till Storbränna och var med Mli. Vi for ut i regnet och red barbacka, jag på Hubbe & Mli på Fari. Hubbe är en Haflinger på typ 10-12 år (?) som kastrerades för endast ett år sen, så han har en riktigt snygg hingsthals kan jag lova! I varje fall så är han ordentligt bred över rygger, så även om jag hamnade med hela kroppen på en sida av hans ryggrad fanns det gott om plats att sitta på ändå! Lite mer plats för felmarginal om man jämför med Iris! Dessutom har han grymt mjuka gångarter och kan trava på hur sakta som hellst, mysigt!

Igår vaknade vi upp till regn. Och var extremt uttråkade. Till klockan sju, då blev det äntligen uppehåll! Så då skulle jag rida Fari & Mli ha dressyrlektion med mig, gick väl sådär. Först skulle vi fånga Fari i hagen, även kallat sjön(var liiiite mycket pölar där efter allt regn..) och det ville inte Fari & Hubbe, så dom rejsade som tusan och jag & Mli sprang. Vilket resulterade i att både Mli & jag tappade våra mobiler! Inte så stabilt, nej. Men min hittade vi ganska fort och Mli hittade sin efter några timmar, tur det! Båda överlevde vätan med bara mindre fuktskador också, tack gode gud!

När vi väl började rida skulle jag ha Fari att sparka på kommando, men han fattade inte riktigt vad jag menade, så han blev lite uppjagad och hade tänkt springa hem istället! Haha, så jag vet inte hur mycket dressyr det blev i slutändan.. ;) Sen hoppade Mli upp och red en stund, lite mer seriöst. Fari var i alla fall jättefin!

Idag ska jag rida Iris i hoppsadeln har jag tänkt, se om den ligger bra. är lite i valet och kvalet om jag har råd.. men ska få fler åsikter om hur den ligger och om den inte är perfekt är den inget att ha, hoppas nästan på det så jag slipper lägga ut så mycket pengar. men samtidigt vore det underbart med en oirdentlig sadel.. Aja, vi ser väl vad som händer!

Ska dessutom försöka göra klart hinderstöden så träningen kan börja. Känns som vi missat en del redan. Äh, jag har inte så hemskt bråttom, vi har hela livet på oss! ;)


Jag rider Fari


Fari sparkar på kommando


Fari kan vacker hov också!

Fredag

Coop 7-16
Efter Coop blev det en snabbis på Royal, köpte Pharma Heater. Det är super vid massering då det är enbart värmande. Pratade med dom i butiken och tyckte att arnika nästan är för starkt om jag vill använda det till massering. Nu när hon är såhär stel i musklerna skulle det nog fungera bra, men känns bättre att köpa något man kan ha lite mer nytta av. 79 kr var billigt och bra också!


Starkt värmande liniment av naturliga ingredienser. Ökar effektivt blodcirkulationen till muskler, leder och senor samt lindrar smärta orsakad av överbelastning och kramp. Innehåller eukalyptus-, pepparmint- och pepparolja samt kamfer. 96 timmars karenstid.

Pälsglansen och stallkrokarna från Börjes kom idag förresten, super! Har bestämt mig om Hööks-tränset också. Ska ta med det när jag ska till Sundsvall Open Trot i slutet av Augusti, då kan jag ta med mitt vanliga träns och mäta och se om det räcker med ett cob. Annars lämnar jag tillbaka det och köper något annat istället.

Blev två svängar till stallet idag. Första gången blev det fort hem, fly förbannad. Iris sprang som en tok och höll sig undan när hon såg att jag blev arg, typiskt. Så jag gav upp, for hem och lugnade ner mig lite innan jag for tillbaka. Hur lättfångad som hellst var hon då såklart. I varje fall så masserade jag henne, hon hade en hel del muskler som var stenhårda. Hoppas att jag har knådat upp dom lite i alla fall. Hon får stå minst till måndag, så ser vi hur hon känns då. Vill provrida hoppsadeln lite mer också, vore kul om den passade!

Matade Berra & Ak, som nu står hemma också. Enligt rapporter från Thomas har Berra gått ner minst 20 kilo på några dagar för att han har sprungit så mycket i hagen, han saknar brudarna stackarn! När han har varit ute och kört har han börjat gnägga när han har kommit 2-3 kilometer från betet och gnäggat hela vägen hem, stackars Berra! Han har det inte lätt. ;)

Imorgon blir det bara snabbis till hästarna och titta till dom, ska nämligen fota ett bröllop/dop! Ska bli jättetrevligt! Sen, på kvällen beger jag mig 7 mil till Mli och umgås och rider och har det allmänt bra! Så att Iris är "skadad" passade utmärkt i helgen faktisk.

På tal om Iris, jag har ordnat så jag & Iris ska kunna rida dressyr för instruktör cirka 2 gånger i månaden från och med att vi flyttar hem. Min kära vän Pia (som gifter sig imorgon) ska nämligen få en liten slant om hon kommer och håller lektion för mig, blir verkligen helt super då hon vet precis hur Iris är och kan dom rätta knapparna. Känner att jag har hur mycket som hellst att lära mig av henne! Jag är peppad som tusan!


Pia rider Iris våren -08, då hon nästan var helt grön inom dressyr, visst är hon fin!?

Torsdag

Idag har jag jobbat 10-19, det är en riktigt dålig tid, hinner inget före och knappt något efter.

Efter jobbet var jag förbi petra som hade utförsäljning av grejer, blev ett begagnat stalltäcke, ett lååångt grimskaft och en svanskappa + hållare. Typ "om-jag-skulle-behöva-någon-gång". Samma anledning som Petra hade när hon köpte de från början. I varje fall så blev det 50 kr, för att jag har varit fyllechaffis, så det är lagom dyrt! Lånade en hoppsadel som jag provade på Iris också, en Stübben Special om jag inte är helt fel ute. I varje fall så tyckte jag att den låg helt okej, så jag ska ta dit lite folk så får fler säga vad dom tycker, en sadel köper jag inte om den inte sitter helt perfekt!

Min sadel är en syntetallround, den har hängt med ett par år och jag köpte den begagnad för 500 spänn. Så en hoppsadel i läder skulle absolut inte skada! Vore trevligt med en dressyrsadel också så kunde man sälja allroundsadeln. Men det får bli kanske nästa år? Provade nämligen en dressyrsadel, men blev inte helt förtjust i hur den låg.. Men den låg faktiskt rktigt bra på Lili! Så jag kunde lämna Westernsadeln och rida i dressyrsadeln.
Min westernsadel vet jag inte hur jag ska göra med. Den är grymt bekväm och passar alla hästar. Men jag har inte använt den någonting nästan sen jag köpte den.. Då den är värd cirka 10 000 kr så vet jag inte om jag ska behålla eller sälja.. Köper jag hoppsadeln av Petra får jag nog sälja för att ha råd.. Ska fundera vidare!

I varje fall så red jag runt två varv på gården idag för att kolla hur sadeln låg och tyckte den låg helt okej. Klämde igenom Iris lite och hon är nog minst lika stel som jag är verkade det som! Kanske hinner massera henne lite imorgon, skulle haft lite arnika, det måste jag inhandla! Det hade jag helt glömt bort, tur att jag påminde mig själv. En annan sak jag funderar starkt över att inhandla är en Back On Track-ryggplatta som jag ska ha på Iris i vinter. När hon är så extremt känslig i ryggen kan den nog vara värd varenda krona! Ska fundera vidare på det..

Nu är det dags att sova, börjar sju imorgon bitti!


2-årig islandshingst.

Dagens ridtur

Dagens ridtur på Iris blev inte alls som planerat. Hade tänkt rida dressyr med graman, men lämnade tränset hemma. Riktigt smart! Så jag lånade Lilis träns och red barbacka istället. Hon var sådär hetsig i början som hon varit på slutet, men gav sig ganska fort då jag gjorde mycket skänkelvikningar, halter och sådär. I vänstervarvet var hon helt grym i traven! Måste rida barbacka oftare! Det är helt underbart när man känner att dom höjer ryggen och börjar arbeta! I höger har vi inte kommit dit än, men vi nöter väl på. I varje fall så önskade jag att någon hade kunnat fota mig när jag red, hon var så fiiin! ♥

Sen tog vi vänster galopp och hon skötte sig superfint, hetsade ingenting. Riktigt nöjd med henne!
Sen var det då dags för höger galopp. I höger galopp är hon hemskt svag, så hon faller lite inåt, så jag kämpar fortfarande med att få henne att galoppera utan att gena och falla inåt. Dessutom lyfter hon inte på benen ordentligt, så galoppen blir lite flack. Idag var hon i alla fall jättefin! (om man räknar med att hon har dålig galopp) I varje fall så lyfte hon inte ordentligt på fötterna och snubblade till, just före en galoppbom som låg ute, så det blev en dubbel-snubbel och hon gick omkull! Som tur är hann hon ta emot sig, så hon störtade inte i backen, utan med landade på sidan. Rakt på min fot. Skönt med 400-kilo häst på sig.

Iris reste sig upp och promenerade iväg medan jag låg kvar och hade lagomt ont i foten och lite i huvudet. Efter några minuter kliver Iris in i tyglarna, så det är bara att få sig upp och hoppa fram till henne på ett ben, hon står nämligen och väntar när hon ställer till med något, så det är ju skönt!

Jag får i varje fall inne i stallet och kan sätta mig och hämta mig lite. Iris skämdes, stackarn. Fick till och med spruta på myggmedel utan att hon ens reagerade (hon blir hemskt upprörd i vanliga fall). Men det var ju verkligen inte hennes fel, så jag gullade med henne massor innan jag släppte ut henne i hagen. Hon travade iväg och såg inte det minsta halt ut, så hon klarade sig utan minsta skrapsår!

Nu sitter jag här med en ispåse på min fot, som jag typ har vrickat/stukat (har aldrig förstått skillnaden) och  har lite ont i höger armbåge(tog väl emot mig kan jag tänka), har skrapsår på höger arm också, lite ont i huvudet, men klarade mig bra. När hon som landade på mig vred jag till foten, vilket säkert var därför jag är så halt nu.

Så jag antar att det inte blir någon ridning förän jag kan gå igen, men det borde vara snart! Nu laddar jag för coop 15-21.12. Jag vet att jag har 4 timmars kassa, så det är ju perfekt, slipper jag använda foten. Bara jag kan köra till stan. Svårt att gasa och bromsa med ont i foten! ;)


Ganska exakt här gick vi omkull, som ni ser så faller hon lite inåt.

Hämtning från betet

Idag var det dags för AK & Berra att flytta hem till stallet igen! Tanken var att jag skulle rida Berra & Thomas köra AK, men regnet har forsat ner hela natten och morgonen, så vi tog finkan och for och hämtade dom! Tur att Thomas har mig, annars skulle han aldrig få fast hästarna. Han fick inte komma fram till dom, utan fick stå två-tre meter ifrån, så jag fick gå och klä på dom grimma. Dom vet vem som brukar träna dom och vem som brukar tjollra på helt enkelt!

Regnade redan igår när jag kom hem från travet (cirka 22.00) men jag var så slut att jag inte orkade fara till betet (8 km) och klä på hästarna, då jag hoppades att det skulle gå över, vilket det inte gjorde. Så det blev att klä på Iris & Lili täcke. Iris är så grymt känslig, så fast det är 15 grader varmt ute knäade hon när jag bara la handen på hennes rygg. Men som tur är blir hon bra så fort hon torkar, men det är så synd om henne! Är vädret bra imorgon ska hon nog hunnit bli som vanligt så man kan rida en sväng i alla fall.

Berra var för övrigt så himla söt när han kom hem. Såg helt förvånad ut och tittade sig noga omkring när han kom in i det välstädade stallet och sin tomma box. Thomas gick och hämtade en kärra spån och Berra blev så glad så han stoppade ner halva huvudet i skottkärran! Haha, mitt nya ordspråk är helt enkelt; "Med Berra har man aldrig tråkigt". Han är så söt! Thomas ska sko AK & fara ut och köra bägge två i eftermiddag, medans jag jobbar 15-21.12 på coop.


Blev inte så många fina bilder på Berra i år tyvärr. Jag har helt enkelt fotat för lite!

Dagens ridtur

Dagen blev inte riktigt som planerat. For och skulle köra Julia. Gick att få in henne riktigt bra faktiskt! Men hon hade två skor som hon nästan hade trampat av sig. Så det var bara att slänga ut i hagen igen! Lite tråkigt, hade varit kul att provköra lite!
Så jag for och skurade ur stallet! Nu är det klart! Ska bara tvätta fönstren, sen så är det skinandes! Rengjorde alla hinkar grundligt också, jag var riktigt duktig!

Efter det for pappa och jag till Ljusvattnet och jag tvingade pappa ta fram motorsågen så fick han kapa tallar som skulle bli bommar. Dom blev lite väl smala, men man tar vad man har! Sen instruerade jag honom hur han skulle göra hinderstöd, så han ska tillverka 8 stycken till mig i veckan! Blir skitkul att kunna hoppa lite sen!

Sen kom Dag & vi for ut och red. Vi tog en helt ny väg idag och utforskade en stig i skogen. Supermysigt var det verkligen! vara ute och chilla i skogen är verkligen livet! Sen tog vi en grusväg hem, red lite halvförsiktigt då dom är oskodda och det var rätt hårt. Men just innan vi var tillbaka på gården finns det sandvägar i skogen så vi for och rejsade! Lili var så glad! Hon hade jätteroligt! Rist kämpade för att hänga med, men han har inte en chans när Lili sätter iväg! Gud så underbart det är!

Jag är absolut nöjd med dagen. Skulle hunnit förbi Petra och köpt lite begagnade grejer, men det får jag försöka hinna med i veckan, mellan allt jobb. Imorgon jobbar jag 7-13 och börjar på travet klockan 16. Ska försöka hinna äta där i mitten också. Ska eventuellt kolla på en begagnad tävlingskavaj, får se om det blir ett köp. På tal om köp har jag inte bestämt om jag ska skicka efter en annan storlek på tränset eller inte.. Jag ska vela några dagar till.


Iris <3


Tradera!

Idag har jag ägnat över en timme med att lägga upp auktioner på tradera. Gud så mycket kläder man samlar på sig! Bland alla dessa kläder finns en auktion som någon kanske kan tycka är intressant?

Säljer ett par ridbyxor som jag själv köpt begagnade. Är märkta med stl 40, men jag som har 38 tycker att dom är lite väl tajta. Så till en 36 eller liten 38 är dom nog perfekta! Dom är helskodda och absolut kvalitésbyxor. Jättebekväma och inte alls nötta! jag är så grymt besviken att jag inte kunde ha dom själv!

 
Länk till auktionen: http://www.tradera.com/Ridbyxor-stl-38-splitternya-Helskodda--auktion_95776764

Nu ska jag ta tummen ur och slänga i mig lite frukost, sen ska jag ut och köra Lönshults Julia. Om jag får tag på henne. Var förbi igår och tittade till henne, och jag fick inte ens komma och klia henne. Finns det en stor äng med gräs så väljer hon nog inte mig frivilligt. Jag får helt enkelt ta med mutor!

Ikväll ska jag rida Lili & Dag ska rida Rist, så det blir en trevlig ridtur som vanligt. Återkommer med rapport!

Jag och pappa skulle bygga hinder idag också, men han syns inte till någonstans.. Säkert taktik från hans sida! Blir nog att skura ur AKs box, måste göra det idag nämligen. Imorgon hinner jag nämligen inte och på tisdag ska dom hem!

Dagens inköp

Berättade tidigare att jag skulle skicka tillbaka pikén för att byta storlek. Tyvärr måste jag skicka tillbaka pullartränset också. Iris huvudform är lite speciell. Långt = full, men smalt = cob. Så för att få ett träns att passa måste jag köpa två. Lite oekonomiskt tyvärr. Så jag har tänkt lösa problemet med tävlingsträns genom att köpa en till pullarnosgrimma som jag bara ska använda vid tävling. Synd bara att vi inte fick ha blinget! Kanske bestämmer mig för att byta till ett cob ändå.. Hm, har lite att fundera på där!

Nämnde också tidigare att dom har tokhöjt priset på Foxfire, men jag fick en snilleblixt och gick in på börjes. Fortfarande billigt! Så jag slog till och köpte två liter! Köpte 15 stycken stallkrokar då jag liks handlade, dom går åt ganska bra. Thomas pratade om att göra om sadelkammaren, och då kommer dom garanterat till användning. Hoppas bara att det blir av, då blir jag lycklig!

Världens bästa pälsglans!


Ett annat inköp, som kanske inte har så mycket med hästar att göra är att jag köpt en Orbitrek! (typ crosstrainer) Fick den för 760 kr på tradera, ett riktigt kap! Får se hur dyrt det blir med bussgods, men jag är grymt peppad då jag hoppas att jag kommer använda den i vinter och behålla lite kondition!

Ska dessutom handla lite imorgon, Petra ska som sagt flytta till Stockholm och behöver bli av med en massa grejer! Så jag ska väl kolla om hon har några begagnade täcken som man kan inhandla. Pengarna går åt som smör i solsken känner jag! Ska försöka ta tummen ur och lägga upp en massa kläder på tradera. Har ett par superfina ridbyxor i storlek 38 som tyvärr är lite för små för mig och jag inser att jag aldrig kommer kunna ha dom. Helskodda och superfina!

Till hösten ska jag gå igenom alla täcken och sälja dom jag inte behöver, ska laga och pyssla och kanske gå lite plus. Täcken är billiga på tradera sommartid, så det är nu man ska passa på!


Bäbis!


Dagens ridtur

Idag har jag varit och ridit Iris. Jag började med att rida dressyr och fick hela tiden sitta och ta och ta och ta för att hon eggade upp sig så otroligt! Hon ville bara springa. Sen övade vi galoppfattningar, då blev hon riktigt sär i huvet, jag fick styra upp henne mot huset för att jag skulle slippa slita henne i munnen för att få henne att stanna.. Då stod hon och typ hoppade jämfota. Särhäst.. Sen hade jag byggt upp 4 titt-hinder + lagt ut en stor pressening. Redan innan vi började med det här var hon genomsvettig, och jag var ganska förbannad, men vi körde på ändå. Hon tjafsade mest på det hindret jag trodde hon skulle vara snällast på, haha. Gjorde halt så fort jag kunde efter varje hinder så hon lugnade sig lite. I slutet hoppade hon inte heller över presseningen, utan bara sprang över.
Jag red över galoppbommar, men det var inte dagen för det, så jag hoppade över pappas rabatt en gång bara för att få bort fokusen på hindren. För att lugna ner oss och avsluta positivt gjorde jag lite skänkelvikningar. Då skötte hon sig riktigt fint! Så då fick jag berömma lite istället för att gräla på henne. 

Nu är jag fundersam på hur jag ska göra. trodde springigheten skulle gå över då hon insåg att det gick att rida dressyr på gården, men verkar inte så. Funderar på att rida hem henne en vecka och köra boot-camp på ridbanan, men jag jobbar så mycket. Hmm, får se hur jag gör!

Hade tänkt rida Lili också, men tiden räckte inte till då jag jobbar 18-21 ikväll. Ska nog försöka rida henne imorgon. Ska dessutom köra Lönshults Julia åt Rågär, som är i Norge.


Suck, inte en dag är enkel med dig, hjärtat!

Dagens inköp

Coop 10-15
Idag har mitt höökspaket kommit! Tyvärr var pikén för stor, så den ska jag byta har jag tänkt. Ska prova tränset jag beställde på Iris ikväll och se om det passar, vilket inte alls är säkert då hon har ett långt och smalt huvud, skulle kanske behöva cob på nosgrimman, men full på resten av huvudlaget. Även skenor + bomhållare och tunna, billiga ridvantar kom i paketet! Nästa gång jag ska på hööks är i samband med Sundsvall Open. Då ska jag ta med min nosgrimma som är alldeles för mycket nött, kanske kan få en ny om jag har tur.

  

Pike´n har jag tänkt ha när jag ska tävla klubbtävlingar på Iris, matchar hennes färger! Tränset ska också få vara tävlingsträns, gillade blinget på den!

 

Här är bomskenorna + bomhållarna. Dom kändes robusta och stabila, så jag hoppas att dom tål lite hårda tag! På söndag ska jag tvinga pappa att fixa åtminstonde bommar, sen ska han få bygga några hinder så vi kan träna lite mer ordentligt. Har tänkt försöka hoppa mycket studs och kombinationer så hon lär sig avstånd bättre och får mer muskler så kanske tekniken förbättras lite? Ska också göra många skrämselhinder så hon lär sig att man kan hoppa vad som hellst.

Vi får se om det blir ridning ikväll, är trästocks, gratisfestival, men jag vet inte om jag kände mig sugen att fara idag. Imorgon ska jag garanterat dit i alla fall. Ser väl vad jag bestämmer mig för! Annars blir det dressyr/galoppbommar för Iris och kanske lite dressyr för Lili! Får ändra planerna då det tyvärr inte blev någon bana nämligen.

Jag har nyss skurat ur Berras box, nu är det bara AKs box kvar! Den värsta har jag såklart sparat till sist! Får se hur mycket energi jag har imorgon, kanske blir halva bara. Men sen så är det skinade rent! Sen är det bara att börja smörja ALLT läder. Kommer ta sin lilla tid, Thomas har en hel del lädergrejer! Men det är nu man ska passa på.

Här kommer förresten bild på grimskylten + grimman jag pratade om tidigare. Iris tävlingsgrimma alltså!
 

Hästpresentation

Tänkte börja denna nystart av bloggen med en presentation av "mina" hästar och dom hästar som kommer nämnas i bloggen.

Iris (Irish Khan)
Varmblodssto, 13 år
Mitt allt! Skött henne sen hon var 6 år och starthäst på travet. Hon var en riktig talang som 3- och 4-åring. Tyvärr blev hon förstörd i träning och skulle annars sprungit in åtminstonde en halv miljon, helt klart den värsta travaren jag kört!
Nu går hon som min ridhäst och är en riktigt allroundhäst. Hon har haft ett föl som nu är 4 år, Lili. Hon går dessutom att använda i brukskörning. Hon är otroligt stabil och har aldrig någonsin skenat eller stuckit under dessa år jag haft henne. Anmärkningsvärt nog så har jag aldrig flygit av henne heller. Hon är sjukt het när man rider elelr kör ute, för springa fort är det absolut bästa som finns! Efter det kommer att hoppa och vi har varit med i några klubbtävlingar upp till 90 cm och siktar på att debutera lokalt nästa år. Hon är en väldigt speciell dam som är den bästa människokännaren jag vet. Tycker hon inte om en person så kommer det alltid fram förr eller senare att personen i fråga inte är någon man vill bekanta sig med. Dom hon inte tycker om får det bevisat, då hon kan stegra, slå, hugga och vara allmänt hemsk. Men, som sagt, dessa personer förtjänar det!


Berra (Gräft Berra)
Kallblodstravare, 5 år
Min sköthäst skulle man kunna säga. Jag får betalt för att hjälpa till att träna honom av Thomas, stallägaren. Berra är lite vek i psyket och om han blir riktigt rädd så får han tilt i huvudet och går inte att nå fram till. Men tack vare att jag har miljötränat intensivt har han blivit mycket bättre även om det fortfarande finns massor att jobba med! Åka finka själv kan han inte utan att stressa upp sig, så när han startar följer flickvännen Iris med som psykiskt stöd. Iris & Berra kompleterar varandra perfekt då dom aldrig stressar upp sig över samma saker, utan en av dom behåller alltid lugnet. Åter till travet, hittils i år (juli) har Berra sprungit in över 70 000 kr, vilket gör honom till det 6:e vinstrikaste 5-åriga kallblodet i Sverige just nu! Den vinstrikaste norr om Hagmyren skulle jag gissa. Helt klart det värsta kallblod jag ridit/kört. När han lägger sig ner ordentligt i selen är det bara att hålla i sig!


Lili (Lili Khan)
Varmblodstravare, 4 år

Iris dotter. Jag har varit med när hon föddes, varje dag dom första månaderna, skulle vilja kalla mig uppfödare. Och jag gjorde ett bra jobb då hon har en underbar personlighet, älskar människor, mys och bli ompysslad! En riktig dröm att ha och göra med! I sommar har jag påbörjat inridning och blivit positivt överraskad. Hon är mer positiv och villig att lära sig än någon annan häst jag mött! Hon har en underbar galopp och älskar att hoppa. Just nu försöker jag hitta ett hem till henne, gärna till någon travintresserad då hon ärvt sin talang att trava av sin mor. Fy skam att behöva avliva en sån ung och oförstörd häst tycker jag. Hade jag stallplats skulle jag ta henne själv direkt, då jag vet att hon kommer betala för sig själv ganska snart! Hon behöver bara ett annorlunda träningsupplägg och skämmas bort i mängder!


Rist
Bruksnordis, 3 år
Min kära vän Dags bruksnordis, som han haft sen han var ett år. Jag har varit väldigt involverad i Rists uppfostran & inkörning och har även ridit in honom. Han är en väldigt dominant typ av häst som tar över om han får, samtidigt som han är extremt väluppfostrad. En dröm att vara ute och galoppera barbacka på!


AK (I am A.K.)
Varmblodstravare, 7 år

Thomas andra häst. Är inte så involverad i honom då jag inte riktigt litar på honom till 100%. Detta beror på att jag red in honom när han var 3 år och hingst och han var inte alls rolig då, men eftersom Iris gick med föl behövde jag någon att rida på. Han är väldigt speciell och tar gärna chansen att ta ett litet tjuvnyp när man förlorar uppmärksamheten. Gör gärna tvärtemot vad man ber honom om, så det behövs list för att ha och göra med honom! Men när han väl tar fram sin gulliga sida är han svår att motstå! Han har 120 000 kr på kontot, varav 25 000 kr är insprungna i år.


Blacken & Vidar
Dom andra hästarna i stallet, båda är kallblodstravare som används inom akademisk ridning.


Ny blogg!

Nu har jag gjort om min blogg, som ni kanske ser. Finns en hel del att göra fortfarande också visserligen. hade inte tänkt visa upp den föränn den var klar, men jag blev tvärless! Headern snodde jag ihop på några minuter, den är ganska katastrofal just nu, får kirra det sen.

En sak jag vill ha hjälp med är att byta bort min bild som finns här till vänster. Jag lyckas verkligen inte. Någon som kan? Sandra?

I varje fall så kommer min blogg från och med nu handla om enbart "mina" hästar, träning, tävling och allt annat tjoller. Min blogg har nämligen förfalligt då jag aldrig har något att skriva om. Så nu tänkte jag enbart skriva om hästar, för det är ju ändå det jag håller på med hela dagarna? Så alla som inte är intresserade kan sluta läsa min blogg nu.

Kommer att komma en presentation av hästarna snart, få se om jag orkar sno ihop en ikväll.

har ett stort problem igen förresten, Lili är illa ute nu igen. Jag har tänkt i flera timmar på hur det ska gå att lösa. Jag skulle ta henne om platsen fanns, men det går helt enkelt inte. Alternativen skulle vara att flytta till ljusvattnet, bygga stall (jag är kickass på sånt, jag svär..), gräva en ny brunn, vara rik och ha råd med egen gård. Det är ganska uteslutet än på ett par år. Men det är min långsiktiga plan just nu. Den andra skulle vara att ta fram hundögonen och övertala Thomas att kirra en box, men det finns helt enkelt inte plats och utebox fungerar inte heller, då hon är så känslig och blir så lätt förkyld.

Någon som har en genialisk plan åt mig? Eller en miljon eller två sparade? 1,5 månad har jag på mig att lösa det här problemet om Lili ska få leva vidare.

testing

ska testa byta header, om jag kan.


Onsdag

Coop 15-21.12
Solade en timme innan jobbet, grymt skönt att bara ligga ute på gräsmattan och njuta, jag älskar verkligen sommaren! Synd att den går så fort bara!

Innan jag började jobba for jag på Royal och shoppade lite! Blev en ny mineralsten för 26 kr, 2,5 liter ekololja för 149 kr (nu jävlar ska det smörjas!).


Köpte en graverad grimskylt till min lädergrimma för 90 kr. (bild kommer!) Så nu jävlar har Iris en snygg grimma inför kommande tävlingar! Dessutom fick jag lov att köpa en ny grimma då Iris & Berras grimma försvunnit från betet. Jag gissar faktiskt att någon snott dom, fast det känns så osannoligt.. I varje fall så blev det en ny tävlingsgrimma till Berra för 150 kr.

En sån här, men röd såklart!

Skulle också köpa nya tyglar eftersom Iris råkade trampa sönder dom när hon skulle klia sig. Jag var ute efter ett par smala, men dom jag hittade kostade 400 spänn. Och jag köper inte tyglar som kostar dubbelt så mycket pengar som mitt träns gjorde.. Så jag ska leta vidare! Gillar verkligen smala tyglar, känns inte så otympligt.

Hade tänkt köpa pälsglans (foxfire) men dom hade inget och när jag frågade när dom skulle få hem så fick jag hemska nyheter. Nu är det tydligen hansbo som säljer foxfire och dom tar ca 250 kr litern! Från tidigare 149 kr litern! Jag höll på att dö. Funderar på att hitta någon som vill köpa en 5-litersdunk och dela med mig då priset per liter då blev cirka 150 kr..  Foxfire är ju helt oslagbart! Och luktar godast också..

Efter jag var på Royal for jag upp på travet en sväng och hälsade på Maria, trevligt att fara förbi då man inte ska jobba ibland också!

Efter jobbet var jag grymt effektiv! Först for jag och matade Thomas katt, hämtade lite grejer hos Dag & for och plockade upp min kamera innan jag for till Ljusvattnet. Väl där städade jag slakteriet och smörjde upp Iris, Berras & Lilis träns och tvättade betten ordentligt. Sen fotade jag lite och gick ut i hagen och myste med hästarna, det är så underbart att vara där på nätterna! Sen kom Kicki från ingenstans och smörjde Vidars svans, han har hemska sår där. Vi tror att han och Blacken har stått och kliat varandra i svansen tills dom har fått sår. Blacken har ett litet sår, men Vidar ser hemsk ut! Stackars liten. Men nu har dom anti-bit fulla svansen bägge två, hoppas det läker ihop.

När jag for hem så oljade jag min lastvagn! Kan nog behöva en vända till, men det blev mycket bättre! Sen skurade jag ur Iris box, det blev superbra! Ska försöka skura utsidan på alla boxar + alla andra väggar imorgon och sen ta Berra & Ak's boxar sen. Thomas har redan varit framme med högtrycken så det är inte värst i alla fall. Men jag vill att det ska vara tiptop innan vi tar dit hästarna på tisdag igen! Görs det bara en gång om året ska det göras ordentligt!

Men nu är klcoakn snart två och det är dags att sova om jag ska orka upp imorgon!

Måndag

Idag har varit en intensiv dag!

Det hela började med att Mia kom förbi och red Lili medan jag red Iris. Vi var ute i värmen och lekte lite. Hoppade våran stock i skogen, (som är cirka 50-65 cm hög beroende på var man hoppar skulle jag gissa), galopperade som tokar och busade lite i skogen. Det hela var riktigt roligt och vi var säkert ute 1,5 timmar. Mia blev då förtjust i Lili, så på lördag ska hon upp på banan och bli provkörd där, bara hoppas att hon visar sig från sin bästa sida! Oskodd och otränad, det här kan inte sluta bra? ;) Iris ska nog få hänga med, hon var tokhet idag, kanske dags att springa av sig ordentligt? Vore kul att se om hon orkar mer än förra gången vi var upp. ;)

Sen for jag & Mia och åt pizza på baren, satt säkert och pratade i en och en halv timme, var som trevligt. Rolle kom förbi och pratade en massa, det var trevligt det med. Rolle är för övrigt Iris förrförra ägare för er som undrar. :)

Sen blev det att bege sig till travet och öppna inskrivningen. Snälla Maria hade fixat en vinnarfilm från midsommar, jag blir så lycklig! Det här kan jag leva på ett par dagar vill jag lova! Travet flöt på bra, Soling montékvalade och såg jättesöt ut som vanligt. :) Soling är för övrigt såld för att Petra ska flytta till Stockholm! Han hamnar cirka 1,5 mil härifrån, så det var lagom, då kan jag fara och pussa på honom ändå. :] Rolles Påls Erlin galopperade men blev sexa ändå tror jag? Bara hon travar så kommer hon tjäna fina pengar!
En sak som var ganska anmärkningsvärd var att (om jag räknat rätt) 41 hästar satt nytt personligt rekord idag! Lite häftigt. Sen så är resan till Sundsvall Open Trot bokad! Kallblods-SM, hotellvistelse, utgång med BJ, jag peppar redan!

Såg nyss filmen då Berra vann på midsommar, herregud jag kan inte låta bli att sitta och storflina, han är så FIN! <3

Ni får en liten veckoplanering också, mest för min egen skull, så jag kommer ihåg allt jag ska göra!
Imorgon blir det en sväng till hästarna på morgonen, dock ingen ridning, dom får chilla imorgon! Coop.
Onsdag blir det att rida Iris på gården, är jag där i tid kanske jag hinner med Lili också innan jobbet, vi ser väl. Coop
Torsdag ska jag hjälpa min frisör med hennes islänningshingst, det blir intressant! Kvällen blir det att rida Lili med Dag, mysigt värre!
fredag blir det coop, kanske rida en sväng, kanske trästocks på kvällen, beror på vädret!
och på lördag blir det banan med Lili & Iris, kanske trästocks på kvällen.
Söndag kanske blir en sån dag som jag ska försöka göra allt på min "att-göra-i-sommar-lista". till exempel olja lastvagnen, storstäda stallet, laga lite täcken och så vidare. :)


Berra efter vinsten på midsommar <3

Lördag

Coop 10-19.
Var rätt slut efter jobbet, hade egentligen tänkt rida, vilket jag självklart ångrar att jag inte gjorde, vädret är heeeelt underbart! Sen så lämnade jag kameran hemma när vädret jag har längtat efter att fota i äntligen kommer! Straffet får jag imorgon då jag lovar att vädret inte alls kommer vara lika fint.. ;)

Det blir en lång dag på jobbet imorgon, 10-20, men vad gör man inte för pengar? Eftersom det är söndag får jag betalt för 20 timmar vilket är 2135 kr före skatt, inte illa! Så även om jag kommer vara trött imorgon blir det riktigt skönt när lönen kommer!

I veckan som kommer har jag rätt mycket att göra, (förutom coop såklart!)
Måndag kommer Mia & rider Lili med mig innan travet, mysigt som fasen ska det bli!
Tisdag & Onsdag ska jag försöka hinna rida innan jag börjar jobba.
Torsdag ska jag till Jenny (min frisör) och hjälpa henne med hennes unghingst (islandshäst)
Fredag ska jag rida, gärna två vändor.
Lördag kanske det blir banan med Lili om Mia har möjlighet? Sola vore trevligt, hoppas vädret gör som jag vill!
Söndag ska jag köra Lönshults Julia åt Rågär som ska till norge, alltid kul att prova nya hästar. :)


Lycka

Torsdag

GAH. Jag är så frustrerad idag. Åh, det är så drygt! Lycka har verkligen inte samarbetat idag heller... Suck.
Har jobbat med att försöka göra en ny design till bloggen också. Det går sakta framåt, men men kodmall är en katastrof? Jag måste typ börja om från början och jag pallar verkligen inte. Ska i varje fall försöka ta tag i den och göra en sista justering, sen får jag nöja mig. Men jag vet inte när jag ids riktigt.

På en stund blir det att fara till Ljusvattnet, Iris & Vidar ska skos. Grymt peppad på att rida ut med Iris & rida Lili på gårdsplanen, men med Lycka så går inte det. Tur att mamma & pappa kommer hem imorgon, då kan jag göra som jag vill igen.

Det är illa att det blåser så mycket. jag hade gett vad som hellst för lite vackert väder och försökt fota häsatrna lite i kvällssolen. Särskillt nu när min kameraväska är komplett igen. Men jag kanske får något kort ikväll, får se om jag orkar.


Jag är sugen!

Onsdag

Coop 9-14, det var chill. Skönt med kortdag!
Sen blev det in en kort sväng på stan, hade med mig Lycka. Som tur hade jag med Älin som barnvakt då jag gjorde det jag skulle. Var även upp på solbacken och hämtade mitt objektiv. Slapp betala ett öre dessutom, riktigt nice!

Sen har jag varit till stallet två svängar, först klädde jag av Lili & Iris, dom behövde ju inte ha täcke på i solen, stackarna. ;) Sen for jag hem och lagade lite middag (pilsnerkorv och bröd, hehe). Sen blev det stallet igen, tömkörde Iris. Det var lite kaos kan jag säga. Hade halsförlängare så Iris inte kunde stå still, linor överallt och dessutom en halvrädd hundvalp mellan fötterna. Så jag blev frustrerad och gav upp efter 15-20 minuter.  Iris tycker för övrigt att det är jättetråkigt att bli tömkörd och håller på och genar, vilket resulterar i ännu mera linor att hålla reda på. Men nu när jag tänker efter så gick hon jättebra, tog till och med några galoppsteg! Jag är i chock, hon som knappt går att få att trava, duktig tjej!
Jag upptäckte en sak som var lite mindre bra för övrigt. Bägge hennes bakskor är lite glapp, så det blir att ringa hovslagare! Det är säkert på tiden ändå, men det är som omständigt. Tyckte dom skulle sitta två veckor till i alla fall.


(bild från i lördags)

Måste för övrigt skryta om en grej. Jag har gått ner fem kilo sen i vintras! Ruskigt nice. Ännu mera nice är att jag inte har försökt gå ner i vikt, jag har varit ut och sprungit TVÅ gånger! Skäms på mig, jag som skulle springa två gånger i veckan! Men som belöning så blev det en ny klänning från Nelly! Med presentkort & sommarrea & fraktfritt betalade jag endast 69 kr för den! Vilket kap! Erkänn att den var ganska söt?


Nu ska jag kolla om jag hittar något att äta och sen chilla framför tvn!

Tisdag kväll

Jag har varit ganska duktig idag. Tvättat två maskiner tvätt, plockat undan en massa grejer, duschat och varit ut och ridit Lili med Dag & Rist, i spöregnet!
Lili var rädd för ungefär allt idag, hemskheter. ;) Skulle hoppa ett nedfallet träd, så jag tänkte gå över åt ena hållet och hoppa tillbaka. Tror ni inte hon tar världens jävla hopp från skritt? Jag tappar tyglarna och ena stigbygeln och halverst hänger över hennes hals sen. Tur att jag hade westernsadeln på henne, bara att hugga tag i knoppen! Men hoppet på vägen tillbaka var helt otroligt, hon tyckte det var skitkul och tog i ordentligt och verkar ha full koll på sina ben, jag är helt imponerad! Det blev en ganska kort tur, just för att Rist såg lite trött ut, sitter nog i benen sen förra gången, det är så lätt att glömma att han bara är tre år! I varje fall så fick jag en jättefin galopp på Lili och jag är supernöjd! Ska bli riktigt intressant att se vad jag kan göra henne till på två månader!

På tal om hinder, jag har beställt hem skenor till bomhållare + bomhållare från hööks, så nu jävlar ska pappa få göra iordning hinderstöd åt mig! Känn peppen! Jag har beställt hem så det blir tre eller fyra hinder, troligtvis tvingar jag pappa att göra fyra stycken, hehe. Så ska jag ut i skogen och leta upp en lämplig mängd ungtallar att göra bommar av. Kommer kanske inte bli så snyggt, men det fungerar!
Dessutom beställde jag ett pullarträns som Iris ska få ha på tävling, det var på rea, så jag tänkte att jag kunde unna henne det. Dessutom blev det en piké till mig som jag tänkte ha vid tävling, självklart är den röd!

Nu ska jag nog packa in täcken i bilen och fara och klä på Iris & Lili, dom stackars vambloden fryser väl ihjäl annars!


Räser-Rist

HAHA <3

Det här var det mest spårade jag sett, en intervju med Rolf Peter, uteliggare i sthlm, från 1996. xD

Tisdag

Nu har jag chillat halva dagen, dags att ta tummen ur!
Om ett par timmar ska jag & Dag iväg och rida ut på Lili & Rist, ska bli grymt trevligt. Härligt att ha kommit igång lite på Lili och hon är så otroligt positiv! Tänk ändå om man hade obegränsat med tid och pengar, då skulle jag inte släppa iväg henne igen! Men tyvärr har man inte det. Nu ska jag fösöka satsa två månader på henne och se om hon kanske kan bli en liten ridhäst? Galoppen tror jag hon har ganska lätt för och dessutom är hon inte helt wild & crazy som Iris, utan hon är lite mer avslappnad och chill, vilket är nog bättre som ridhäst. Men desstom är hon arbetsvillig och lättlärd och tycker det är roligt att lära sig nya saker! Så vi kör på! Hade jag inte Iris så skulle jag ta henne direkt, utan att tveka. :)

Berra har ungefär en vecka kvar av sin semester på betet, så han får gå och chilla innan det är dags att fara hem och börja allvaret igen, han förtjänar att springa och vakta alla andra, det är verkligen vad han gillar!

Iris hade jag tänkt rida ikväll, om det slutar regna! Annars pallar jag faktiskt inte, då får det bli imorgon. Om jag inte ger mig fan på det förstås. ;) Tänkte rida ut och hoppa lite nedfallna träd och bara busa och se vad hon säger om det, hon lär bli pepp om jag känner henne rätt. :)

Nu ska jag faktiskt städa lite, tvätta mina sängkläder (Tror jag inte tvättat dom sen i januari, hehe.), duscha (det var också för många dagar sen) och dammsuga. Vi ser hur mycket jag hinner innan det är dags för ridtur!


<3

Måndag

Åter en dag med jobb till ända. Idag har jag varit grymt effektiv på jobbet måste jag säga! Fått hur mycket som hellst gjort, inte illa!

Mina traderaauktiner gick super för övrigt!
Säkrehetsväst, köpt för 350 kr, såld för 500 kr!
Nya ridbyxorna, köpta för 389, sålda för 335. (gick lite back, men mindre än väntat!)
Ett schabrak, köpt för 79 kr, sålt för 135 kr.
Min abtronic, köpt för under 100 kr, såld för 510 kr!

Totalt 1480 kr! Ruskigt nöjd med det! Ska försöka få tag på ett par hinderstöd, vill verkligen träna!! Annars får jag fasiken rida hem till bure och stalla upp henne över en natt och träna, jag blir tokig. x( Jag som var peppad på att debutera lokalt till hösten, men det blir nog inte av. Typiskt.

Filmen från när jag och Mli red är förresten fixad och klar nu! Om ni inte är så intresserade av dressyren så hoppar vi ca. 4 minuter in i videon. Hon var lite springig för dagen och inte så samarbetsvillig. Och när vi hoppade orkade hon inte riktigt, det var lite för varmt helt enkelt. :)


Söndag kväll

Stadsfesten igår var strålande! Inte alls enligt planerna, men vad gör det? Supertrevlig förfest hos Älin med mycket prat med älskade Elin, du är fuckin jävla underbar! <3
Längst fram på Krutov, backstage på krutov (status, me know xD ), gratis karuseller och underbara människor? Kan det bli bättre?

Efterfest är däremot inte min grej, fick så gudförbannat ont i huvudet så jag ringde Linus och tvingade honom skjutsa hem mig. Tack! <3 En rolig grej är att alla jag har berättat för att jag blev hemskjutsad har frågat om han följde mig in och blivit jätteförvånade när jag har sagt nej. Vad tror människor egentligen? :P

Sov först till ett, fick hem Lycka och så sov vi till klockan fem i soffan, det var myspys. :] Sen drog jag & Dag & red. Heeeelt jävla underbart. Jag blir så otroligt lycklig, sommaren är underbar! (tio grader varmt behöver inte förstöra någonting!) Läs mer på bilddagboken (CamR) om ni är intresserade. :)


Lördagens outfit :)

Förfest på torsdagen med Mli och Mia!

Lycka hjälper Dag att verka Lili & Rist!

Fredag

Tidig morgon, uppe före sex och ut på promenad med Lycka! Sen var det coop 7-16. Nu ska jag försöka kirra lite kebab till middag innan jag gör mig fin för kvällen! Thomas Ledin, kan det bli mer sommar?

Mina traderaautioner går bra förresten! Hoppades få över 500 kr och redan nu ligger dom på 950 kr! Strålande! Har fått hem täckerna jag köpt som jag ska laga och tvätta till hösten och sälja dom för lite mer då. Blir bra!

Hade egentligen inget vettigt att säga. Hoppas bara vädret är bra imorgon då det är party! Men man ska inte gnälla, det är ju svensk sommar! Dåligt väder när man vill ha bra väder. Jobbar imorgon 8.30-16.30 också, bra med lite pengar!


Jag & Rist busade igår.

Onsdag

Lång dag idag! Coop 7-15, travet 15-22.

På coop gick allt väldigt smidigt, skönt när dagarna går fort där! När jag for till travet var jag upp på seket och pratade en massa med Maria för att jag var ute i så god tid. Gissa vad hon hade fixat till mig? Jo, en vinnartavla från midsommar! Jag blev så otroligt glad att jag beställde en dvdfilm från loppet, det ska jävlar sparas för alltid! Så nu ska jag fixa en ram och så ska Berra upp på väggen! Älskade! ♥

Loppet idag gick sämre, han var inte i form alls efter betet och ville inte alls springa. Blev dubbla galopper på tiden 33,6 och femma av fem startande. Men det gav i varje fall 2800 kr in, så man ska väl inte gnälla? I övrigt var han helt cool, vilket är skönt, slippa ha någon stirrig häst med sig. Mest stirrig var nog Iris, som var med som sällskap, hade nog gärna hängt med i värmingen! Thomas är bara lite klantig ibland, han råkade binda upp Berra lite för kort så han blev irriterad och slet av grimskaftet. xD Som sagt, med Berra har man aldrig tråkigt!

Så planen för Berra nu är två veckors semester till, sen får han flytta hem med AK och börja tränas. har för mig att det var den 31:a Thomas hade sett nästa lopp. En stund kvar i varje fall!

Längtar tills imorgon! Klockan tio ska jag & Dag till ljusvattnet och ut och rida på Lili & Rist! Funderar på om jag ska sätta halsförlängare på henne eller om det är för tidigt, hon är ju inte mycket riden alls? Men vi ser väl hur jag gör imorgon. Någon gång ska man börja, eller hur?

Sen kommer Mli 12-13 någon gång och då ska vi rida och Mli ska få fota mig! Ska höra med Karina om vi får stjäla Blacken, men det är nog inga problem, Berra ska nog få stå då han startat idag, han är nog rätt så loj imorgon. Ska inviga mina ridstövlar också! Ska rida lite dressyr på Iris, så ska Mli få fota och kanske filma lite? Hon får stå ut med att bli hunsad imorgon helt enkelt!
Ska kanske bygga något provisoriskt hinder också, är så jääääävla peppad på att hoppa!! Jag tror jag dör, synd att det inte finns några cr-tävlingar alls på sommaren typ.. Vi får köra på i höst och kanske försöka tävla lokalt 90 cm nästa sommar? Ska träna massor av titthindet, studs, trav & galoppbommar, olika hindertyper och så vidare på låga höjder så hon blir lite kaxig!

Bloggen ska få en makeover snart.. Nu jävlar! ;)


BÄBIS! ♥

RSS 2.0