ONSDAG

Jobbat kortdag och for sen till bergsbyn och hängde med Marre några timmar innan jag red ut på Lukas.

Lukas var riktigt fin idag, tog den kortare rundan, fick honom riktigt fin i traven, stadig och i en rund form! I galoppen var han också fin, lugn och väldigt trevlig! 

När jag kom hem smorde jag tränset och magplattan ordentligt inför helgen. Dessutom tvättade jag benskydden ordentligt, så då har jag mindre att göra imorgon! Dock har jag ett litet problem, min bil känns inte okej och jag kanske inte har en finka i helgen.. Yeah. Känns lovande. Dessutom förlorade jag min lediga dag och ska till Boliden och jobba. Inte häftigt.

Imorgon blir det dressyr på banan!

Månadsmål september

IRIS
- Fortsätta trimma dressyr, fokus ska ligga på att hon ska arbeta korrekt hela tiden och så ska jag försöka ta ner tempot så hon länger på steget lite mer. Övergångar skritt-trav behöver vi slipa på!
- Hopptävling på SRK och eventuellt i Arvidsjaur. Bara ha kul och ta oss runt, gärna felfritt!

Jag lägger bara ett riktigt mål då det har gått lite sämre ett tag!
LUKAS
- Fortsätta stärka galoppen ännu mera! I dressyren vill jag att han stressar av lite mer.
- I dressyren ska jag försöka tfå honom mer avslappnad så han väntar mer på mig. Övergångarna galopp-trav måste bli lugnare.
- Inom hoppningen just nu känns det som att Lukas sköter sig hur bra som helst, dock är det jag som måste träna lite avståndsbedömning!
- Det är mycket tävlingar i september, eventuellt en dressyr också! Försöka få fina rundor, satsa på fina 110 cm-rundor då vi behöver mer rutin på den höjden!
BERRA
- Det kommer nog inte bli mycket ridet, men i så fall ska jag jobba vidare på graman då han skötte sig super på den sist! Dessutom ska han starta så då håller vi tummarna för att han får ett bra lopp!

Utvärdering augustimål

Skriver upp förra månadens mål och utvärderar i kursiv stil!

IRIS

- Fortsätta trimma dressyr, vara jävligt noga med att inte får fuska! Graman vid uteritt så hon inte kommer undan. Vi har haft några veckor med en sämre period, dock har jag fått dom största problemen under kontroll.
- Träna mer kondition! Ut i skogen och galoppera! Jag måste helt enkelt börja ut oftare och galoppera!

Fokusen ska ligga på dressyren och styrkan, att hon ska bjuda framåt och vilja arbeta! Framåt har jag fått henne i alla fall!
LUKAS
- Fortsätta stärka galoppen, bomserier, studs, fattningar! Jag tycker att han har fått en mycket bättre galopp den här månaden!
- I dressyren ska jag försöka träna för Cissi så vi blir mer samspelta! Blivit några pass som har gett enormt mycket!
- Hoppträna för Marre mer! Kämpa med att få honom mer lyhörd mellan hindren. Han blir bara finare och finare i hoppningen, har fått mer styrka.
- Tredagars meeting i Vännäs, fina rundor där med! Väldigt nöjd med vännäs, två placeringar i 100 cm och fina rundor i 110 cm, trots att Lukas var lite trött, han är en riktig kämpe!
BERRA
- Hoppas att jag hinner rida honom en del! Simma, klättra och rida dressyr! Dom gånger jag har ridit har han varit riktigt fin i dressyren! Han har även passat på att vinna lopp på ett mycket bra sätt, fina häst!

Glömde berätta hur synd det är om min stac...

Glömde berätta hur synd det är om min stackars häst. Förutom skavsår i karlederna så lyckades jag klippa honom i örat igår.. Stackars liten! Trots det lät han mig klippa vidare utan protester när han stod helt lös. Han kan inte vara supersmart tyvärr. En tråkig sak var att jag betalade in restskatten på 1500 kr och så måste jag repa bilen.. Skitvolvo, jag hatar den. En positiv men dyr sak är att mina stövlar som jag beställde i maj förhoppningsvis hinner komma innan fredag. Förhoppningsvis alltså. Med min tur passar dom säkert inte. Nu blir det sova, ska dejta Marre i ursviken imorgon, det lär ta på krafterna.


TISDAG

Första "riktiga" jobbdagen för hösten och det gick skitbra, är riktigt nöjd med mig själv faktiskt!

Sen blev det hem och bygga bana, gjorde en väldigt enkel, snett igenom x2 och långsida x2. En tvåkombination med två språng. Satt på Lukas kotringarna och for på ridbanan och började rida fram. Jag tyckte att han kändes ovanligt tillbaka men det är alltid trevligt! När vi började hoppa mer ordentligt slingrade han sig dock och skjöt bogarna, han stoppade till och med på räcke ut i kombinationen. Men i slutet kändes det riktigt fint. Förklaringen till varför han betett sig konstigt kom sen, han hade fått skav av en av kotringarna... Inte konstigt att han stod emot lite! Dock hade han en gammal skorpa som gått upp, så jag ska ge dom ett nytt försök då det är helt utläkt. Vad vi ska ha i helgen för skydd är dock ett problem..
När jag hade hoppat klart så skrek jag lite på Maja & Kopia och Alva & Zeb. Det är faktiskt riktigt kul då man har någon som lyssnar på vad man säger och man ser skillnad direkt!

Jag har varit duktig i stallet och tvättat upp tävlingsulkyn ordentligt. Dock blev det inte så fantastiskt då den är vit och lite rostig. Jag röstar för att lackera den svart med röda stripes! Så jäkla snyggt!

Jag ska ta en lugn uteritt på Lukas imorgon om han inte ser allt för besvärad ut över såren, i så fall får han vila imorgon! Lina har rapporterat från Burträsk och Iris sköter sig tydligen väldigt bra! 

SötBerra!

MÅNDAG

Började dagen på ryggakuten. Jag äger nämligen en häst som säger till direkt när jag börjar bli sne, så nu var det dags! Och jäklar, nu är jag tillknäckt kan jag lova! 

Sen jobbade jag på travet innan jag for på royal och shoppade lite. Foder, skor, kotringar till Lukas då han har varit på sig under kotorna bak när vi hoppar och så ett par rid-regnbyxor. Beställde ett bett och en sadelbock som jag kan använda när jag smörjer sadlarna.

Sen blev det hem, käka och bege sig till stallet för att rida Lukas. Red på det vanliga tredelade bettet för första gången på flera veckor, med graman också. I början var han sjukt fin, men efter vi hade galoppjobbat lite så blev han lite stark och kort i steget i traven, det får vi jobba mera med! Vi har på oss till oktober, då ska vi nämligen starta våran första dressyrtävling! Innan dess ska vi stärka vänstergaloppen, fixa snygga avsaktningar från galopp-trav och ha en helt avspänd trav så det känns som att vi har jobb att göra, men det är möjligt att genomföra! Det som känns jobbigast är att jag ska lära mig två olika program, haha. Jag övar redan på att lära mig det första..

Imorgon blir det att hoppa lite bana, inget avancerat, bara kolla att allt känns bra inför helgen!

Iris ♥

Nattuggla

Var så trött att jag stängde av datorn för att sova klockan nio. Det gick ju bra.

Så jag skriver in en totalt ointressant veckoplanering som ingen är intresserad av.

Förresten, om någon annan skellefteåryttare läser detta, är någon intresserad av att samåka med mig och Lukas till SURF? Far fredag någon gång, typ 5 eller något sådant.

Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppa lite bana
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr
Fredag: Röra lite på Lukas, eventuellt på SURF
Lördag: Tävling SURF, 100 cm + 110 cm
Söndag: Tävling SURF, 95 cm (lagklass div 3)


Hehe, höga hinder omg!!!


SÖNDAG

Idag började dagen med att jag och Lina for på ridbanan och red. Jag red Iris.

Jag började jobba i skritten, fram- och bakdelvändningar, skänkelvikningar, halter och så vidare innan jag gick över till travjobbet. Hon skötte sig helt okej idag, arbetade genom kroppen ordentligt, dock i ett lite för högt tempo, men det kändes som att det räckte ändå. I galoppen kändes hon helt okej, krävde inte så mycket, utan lät det bara gå bra och gav mig sen. Hoppade upp på Lukas en sväng i slutet och kände lite på honom, inga konstigheter där inte!

Sen for jag och pappa och hämtade en höhäck till Lukas med traktorn! Tror att han kommer äta bättre om han slipper äta från marken. Yes, min häst är lagomt bortskämd! Jag fick köpa den för 300 kr, så det är värt ett försök i alla fall!

Efter det så städade jag hagarna lite och sen lastade jag och Lina Iris och for till Burträsk! Där ska hon bo på naturbruks till på torsdag, så Lina har henne på lån i veckan. Känns helt klart lite konstigt att hon inte är hemma, Berra är inte nöjd med läget!

Imorgon blir det nog ett ordentligt dressyrpass på banan för Lukas! Men först ska jag på ryggakuten och fixa min enormt snea kropp, shoppa loss på royal(hoppas att mina stövar jag beställde i maj kommer snart!) och jobba på travet!

LÖRDAG

Började dagen med att plocka ner sommarhagen, så nu är det gjort. Sommaren är officiellt över alltså.

Sen blev det att rida dressyr på Iris. Vi hade ett mindre krig. Hon gick inte fram ärligt utan försökte typ springa ifrån arbetet, tog inga halvhalter och så vidare.. Jag vet inte hur länge jag höll på innan hon började arbeta i traven i ett trevligt tempo. Galoppen var dock jättefin direkt! Hon är ju lite svag i vänsterbogen, så jag kände av det vissa språng, men hon jobbade på bra! Avslutade med lite mer travjobb och det kändes helt okej. Bäst för henne att hon är trevligare imorgon!

Sen lastade jag Lukas och for till Bergsbyn, Cissi red och vi hoppade upp hästarna lite. Så Lukas slutade på 135 cm, dock inte så vackra språng och han var på sig i karleden bak, så ska prova kotringar, annars blir det trav-gamascher vid hoppningen! Vi skulle vara såååå snygga.. Hehe.


Typ denna modell, asfult och svindyrt, just dom här kostar 800 pix.

Efter vi hade ridit fick Lukas en schamponering, och gå ut i hagen med pojkarna, Valle och Primo har saknat Lukas, bägge flörtade som galningar när dom fick syn på honom. Sen åt vi och käkade pizza och så spårade allt. Film nedan. Först när Cissi rider och hoppar Lukas, sen på galenskaperna...


SHOPAHOLIC

Satt och tänkte att jag skulle ha ett (helst två) täcken med bara 100 gram foder som övergång till vintertäcken. Tyckte att det var synd att amigo oftast var 0g eller 200 g. Så går jag in på Strömbergsgård och hittar det här! Hur snyggt?! Beställde dock ingen hals. 1050 kr gick det på, men Berra betalade det mesta genom att springa in pengar åt mig, hehe!


Fina hästar!

Iris fick gå i lastvagn för första gången på över ett år! Trodde det skulle bli lite häftigt i början, men hon tog det bra. Det blev en chillrunda med bara lite trav. Iris tyckte det var skitkul och galopperade, snuttan! Fick henne i form i traven bitvis, men mest var det ivrigt studsande! Hon fick jobba lite i backarna och var lite svettig, så lite arbete blev det allt!

Sen red jag Lukas på banan. herregud så fin säger jag bara!!! Han gjorde allt perfekt, redan i skritten var han jättelyhörd, han lyssnade så bra på halvhalterna i traven att han saktade av flera gånger, det är inte riktigt likt mitt energiknippe, men det var riktigt trevligt! Jobbade lite med skänkelvikniningar och serpentiner innan vi gick över till galoppen. Han var nästan lika fin där! Efter en stund jobbade han så fint i galoppen att jag inte riktigt visste vad jag skulle hitta på! Gjorde några åttametersvolter i galopp och övergick sen till trav, gjorde några ökningar och han var så fin tillbaka! Det jag måste öva på är dock avsaktningar från galopp till trav, han är lite spänd där och svår att sitta på! 

Imorgon blir det dressyr för Iris och hoppning i Bergsbyn för Lukas!

Hiss & Diss

DISS
För några veckor sen så la jag en beställning hos Chevalshop.se. Till slut mailade jag dom på måndagen före vännäsmmetinget, behövde grejerna till senast torsdag. Då får jag till svar att dom inte kan hitta min beställning, trots att jag har betalt för länge sen! Två av tre saker är ju såklart slut, så det blev ingen beställning. Det var på tisdagsmorgon jag fick svar, hade alltså två dagar på mig att få tag på grejerna.


HISS
Hittade nästan alla grejer hos Hedmans häst istället. La en beställning, betalade och skickade ett mail om att jag ville att grejerna skulle skickas samma dag. Fick ett svar inom tio minuter, inga problem! Torsdag hämtade jag ut sakerna. Bra service eller vad!?


Anledningen att jag först beställde från Chevalshop var att det var billigare och hemsidan såg väldigt proffsig ut. Har jag genomfört betalningen utan problem SKA beställningen synas, finns ingen ursäkt där! Hedmans hästs hemsida såg lite b ut och jag var tvungen att specificera lite vad jag skulle ha i mitt mail, men servicen var fantastisk!

Dock kommer jag säkert beställa från chevalshop igen då dom har bra priser och det har fungerat förut, men det får helt enkelt inte fela såhär.

Vännäs-bilder

En snabb presentation av mina tränings- och tävlingskompisar!

Jean & Herman
Tävlar upp till 100 cm

Sussi & Leon
Nyinköpt poa som tävlat 140 tror jag. Sussi har bara haft honom en månad cirka. Tävlat upp till 110 cm

Cillen & Pirran
Cissi har Pirran på lån och bara haft henne två veckor och hunnit starta 110 cm

Marre & Primo
Tävlar unghästklasser upp till 110 cm

Sandra & Valle
Tävlat unghästklasser upp till 125 cm


TORSDAG

Idag blev det bara Lukas som fick motion. Jag hade ingen ork så det blev en kortare sväng i skogen. Han var fin i början och jobbade lång och låg, men efter jag försökte mig på något galoppombyte så blev han lite hetsig och tung, men mot slutet var han fin igen!

Imorgon blir det dressyr på banan för båda hästarna. Får se om jag får tummen ur och ringer ryggakuten och fixar en tid, känner att jag har blivit lite för sne igen!
Lukas!

Tävlingsresultat, Berra!

Berra startade som sagt i Boden idag! Dock kunde jag inte följa med då jag jobbade tyvärr. Men jag satt bänkad framför liven! Tio minuter innan loppet spelade jag 100 kr vinnare. Tänkte att det hade varit kul att få in en slant om han mot förmodan skulle vinna.

Han såg fin ut i starten, men hamnade tredje invändigt. Såg länge ut som att det var kört. Men 700 kvar så fick Berra en lucka och JÄVLAR vad han gick, han bara svepte förbi fältet och vann med fyra längder! Duktig kille! Tiden blev 28,5 och det blev 20 000 kr intjänat, vilket innebär att han har tjänat 113 000 kr bara i år, duktig kille!

Min hundring jag spelade blev dessutom 870 kr! KICKASS!

Fina hästar!

Idag är jag otroligt nöjd med mina odjur!

Lukas var tokfin trots att han stått två dagar. Jag har äntligen hittat dom sista knapparna i traven och han gjorde klockrena skänkelvikningar, öppna/sluta, osv! Nu är det bara galoppen som ska jobbas på, stärka som tusan och kämpa vidare med byterna. Bytte en gång idag, stackarn blev nog alldeles chockad då jag råkade peta lite för hårt med ena skänkeln och bytte i ren förskräckelse, haha!

Iris red jag barbacka på hacket, och jag säger bara halleluja! Hon flyttade inte riktigt för högerskänkeln och i exakt rätt ögonblick nuddade jag hennes rumpa med spöet och så var det nästan klockrent sen! Lite svårt att ställa henne på hacket men det gick helt okej. Sen gjorde vi kanske fem galoppfattningar i varje varv och hon hade jättetrevlig bjudning och vänstergaloppen var bra också. Högergaloppen var obeskrivligt, jag satt bara och flinade, fina, fina Iris!

Imorgon vilar Iris tyvärr, blir bara mer och mer ridsugen när det går så bra!! Lukas ska nog få sig en uteritt! Berra startar i Boden så jag kommer sitta bänkad framför liven då jag inte kan följa för att jag jobbar!


Sommarbild på Kopia, Iris & Lukas!


Berra + graman = sant

Kom hem halv tio idag, jobbade och sen var det direkt stallet som gällde!

Idag red jag först Berra på banan, med graman på för första gången! Först tog det en stund i skritten innan han fattade vad der riktigt innebar, sen hade vi så tur att vi hade hästsällskap på banan! Berra är livrädd för att vara själv och kan inte slappna av, men idag var han sjukt fin! I traven slappnade han av, tog långa och lugna steg och hade inte huvudet i vädret, utan i högervarvet gick han i en jättetrevlig form! I vänstervarvet var det lite svårare men han var i alla fall lugn! Vi blev själv på banan en stund i slutet och det gick faktiskt att fortsätta arbeta honom, hurra! Red max i 20 minuter på banan då jag inte ville att han skulle få träningsvärk, han startar nämligen i Boden på torsdag! Dock jobbar jag och kan inte följa. Fruktansvärt!

Sen kom Sören och skodde Berra och Lukas. Han var alldeles imponerad av hur fin Lukas var, han kände inte ens igen honom, han sa att han såg ut att vara i toppform och det stämmer faktiskt! Lukas har aldrig varit såhär fin och välmående tidigare!

Klockan tickade vidare och det hann bli sent innan jag började med Iris. Mot ridbanan! Hon skrittade på framåt direkt och svarade bra framåt direkt på banan. Hon var lite springig i traven men hon travade i alla fall ordentligt och med bjudning! Så jag struntade i det lite högre tempot. Galoppen var jättebra direkt i båda varven, tretaktig och hon hade bjudning. Det är härligt att kriget vi hade igår gav utdelning direkt! Travade henne i en stor åtta efter galopperna och hon kändes fin. försökte korta henne lite, men hon tog bara kortare steg istället för att minska tempot. Men jag la ner det och kände mig nöjd! Är vädret bra imorgon blir det barbackadressyr med galoppfattningar i mängder!

Lukas ska också få gå ett lugnare dressyrpass efter sina två lediga dagar!

Förresten så har jag fått in pengarna för westernsadeln nu! 9000 kr! Dessutom har jag sålt ett schabrak, ett regntäcke, ett vintertäcke och en grimma för 1075kr som jag väntar på att få in, skitkul! Bara tre täcken kvar att sälja sen!
Fotad av Jessica Jonsson! Snygg outfit va!?

Nu börjar allvaret

Egentligen skulle jag ha arbetat idag men hade en bomdag = ledig med lön! Inte helt fel att börja säsongen med det! Men imorgon börjar allvaret. Har haft lite ångest över det, har varit så skönt med sommar, ljust och varmt och mycket ledighet! Nu är det slut på det roliga och det gäller att rycka upp sig och behålla motivationen!

Det som känns lite jobbigt är att jag inte har någon medryttare, så det kommer bli lite kämpigt. Jag har lite krav på en eventuell medryttare också. Iris måste jobbas korrekt och Lukas är otroligt känslig. Så en bestämd, välbalanserad, lugn ryttare med mjuk och stadig hand som kan tillräckligt mycket och är noggrann och pålitlig sökes, haha! Lukas ska gå sex dagar i veckan och Iris fem, så planerar jag det på ett bra sätt så rider jag bägge på helgen när jag är ledig och får klämma in två ridpass per dag på två veckodagar. Motivation!!

Jag tog en välförtjänt sovmorgon idag, sen blev det stallet och rida Iris. Hade med mig Lycka och for ut i skogen med gramanen på. I skritten och traven jobbade jag med att hon skulle gå rakt. Inte det lättaste på Iris som skjuter rumpan hit och dit och ställer sig vänster för att slippa. Men till slut blev hon klockren! I högergaloppen blev hon helt okej ganska fort. Men vänstergaloppen... Galopperade typ 4 gånger så långt som jag hade tänkt. Hon skjöt mot skänklarna, blev fyrtaktig, studsade och bröt av, vägrade fatta ny galopp, kastade med huvudet och så vidare. Jag höll på att bli galen! När jag till slut fick igenom att hon jobbade relativt rakt och med en lugn tretaktig galopp så var Lycka borta! Hon hade inte orkat hänga med hela vägen, men jag mötte henne efter en stund när jag vände, stackarn! Haha, då insåg jag hur långt vi faktiskt hade galopperat, kanske 3-4 km? Iris jobbade i alla fall superfint i traven sen, så det kändes som att jag fick igenom någonting i alla fall.

Imorgon ska Iris få gå ett dressyrpass, Berra ska röras på och Lukas ska få vila en dag till. Eftersom det är första jobbdagen och Berra & Lukas ska skos om så hinner jag inte med mer än så tyvärr.

MOTIVATON!!!!!

VÄNNÄS-MEETING-RESULTAT

Först och främst, vilken fantastisk helg! Bra väder, fantastiska vänner och alla är nöjda, mer eller mindre. Jag är definitivt MER nöjd! Jag och Lukas trivs i Vännäs och dom har garanterat världens bästa banpersonal, det är ett gäng gubbar som hejjar på ALLA och man får faktiskt bättre självförtroende när dom ropar "Vi håller på du!" Haha, så söta!

FREDAG 100 cm
Är helt enkelt jättenöjd, han svarade jättefint på halvhalter, hoppade bra och var riktigt vändbar i omhoppningen, vilket resulterade i en andraplats!
RESULTAT: 0 fel, andra placerad

LÖRDAG 100 cm
Han var nästan lika fin i den här klassen, dock passade omhoppningen inte riktigt oss, tog ner honom till trav i en sväng för att han skulle orka. Duktig häst och en tredjeplats!
RESULTAT: 0 fel, tredje placerad.

LÖRDAG 110 cm Miniderby bed A:0
Miniderby, oj så vi taggade! Pullmangrav, uthopp från banan, hinder utanför banan och inhopp! Det var en lång bana, 14 hinder, 15 språng. Lukas kändes jättefin halva banan, sen tog soppan slut och han kröp nära och hoppade rakt upp. Oxer in i kombination klarade han inte utan rev rätt grovt men fixade på något sätt räcke ut, duktig häst! Sen var han så trött att han låtsades vara tittig på ett räcke med granar, undrade hur tusan vi skulle få oss över dom sista hindren, en trippel och en oxer, men jäklar så bra han hoppade på trippeln!
RESULTAT: 8 fel

SÖNDAG 110 cm
Funderade länge på om jag skulle stryka, men han hoppade jättefint på framhoppingen så jag tänkte ge det ett försök i alla fall! Han hoppade jättefint på vissa hinder men kröp nära på andra och vi petade ner sista räcket, vilket var lika bra då han nog inte skulle ha orkat hela omhoppningen.
RESULTAT: 4 fel

Sammanfattningsvis så kan jag inte vara mer nöjd! Placerade oss i båda 100 cm klasserna trots många starter, cirka 35-40 stycken. Att Lukas har hjärta och vilja som slår dom flesta fortsätter han att bevisa gång på gång. Han är världens duktigaste helt enkelt!

Uthopp från banan i derbyt

Trippel på 110 cm

Ett hinder från derbyklassen i 110 cm! 8 f...

img_0898 (MMS)

Ett hinder från derbyklassen i 110 cm! 8 fel men så galet nöjd över min trötta KÄMPE till häst!! Trea i 100 cm :)


Lukas gick och dog. Duktiga hästen kom två...

img_8263 (MMS)

Lukas gick och dog. Duktiga hästen kom tvåa i 100 cm! :D


Lukas är nattad och vi har just landat i s...

img_9656 (MMS)

Lukas är nattad och vi har just landat i stugan! Red ett kort pass på framhoppningsbanan och han kändes jättefin!


ONSDAG

Idag har jag varit väldigt effektiv, hängt med Marre hela dagen!
Vi inledde med en uteritt, jag red ponny-Calle! Det var galet länge sen jag red ponny sist och den här ponnyn är nog den finaste jag har ridit! Vi red ut på en bustur, men vissa bitar var det lugnare och då var Calle jättefin! Kul att bara vara ute och busgaloppera som omväxling dock!

Sen hämtade vi hö och havre, åt grillkorv och var på royal. Det blev bara lite lädersmörj och schampo.

Tillbaka till Bergsbyn och dressyrlektion för Cissi. Han kändes jättefin när jag skrittade fram och blev helt GALET fin i traven, lätt det bästa travarbetet någonsin! Jag är helt tagen! Han gjorde jättefina galoppfattningar och vi jobbade med byte över en bom på marken. Från höger till vänster gick SKITBRA på slutet och jag fick till EN från vänster till höger också, då gav jag mig och var nöjd, FINA LUKAS!

Imorgon ska det ridas båda hästarna, sen ska jag packa och bege mig med gänget mot Vännäs på tävling! Det ska bli så otroligt roligt! Men när vi är hemma igen kommer Lukas flytta hem och det känns faktiskt galet tråkigt. Det har varit jätteroligt att ALLTID ha någon att rida med och det har varit guld med all hjälp jag har fått från både Marre och Cissi.. Och hur skönt med en ridbana på gården med hinder som alltid står framme? Men mest kommer jag sakna stallhänget hela kvällarna, hur mysigt som helst! Har alltid velat ha någon med samma åsikter, mål och intresse att vara med i stallet, träna tillsammans, satsa och bolla idéer. Kommer garanterat fara till Bergsbyn eller på SRK med brudarna så fort jag har tid!

Filmade när Cissi red en sväng idag också, här var han dock spänd om man jämför med resten av passet :)

TISDAG

Blev väckt av Marre imorse, hon hade hittat Lukas med ett framben i hönätet... Så när jag tog in honom så var han tjock och varm i frambenet. Jag velade ett tag, men lindade med back on track och red ändå. Han kändes precis som vanligt så jag red som jag planerat, hoppa små hinder på typ 70 cm med fokus på lydnad. Jag red på baucher-bettet och graman, som jag plockade av efter jag hade hoppat fram. Han är liiite för stark på det bettet när han ser hinder, men jag tyckte att han skötte sig helt okej, fick lägga några halter men rullade på ganska många hinder innan han rann iväg för mycket, så det kommer bli skitbra på jaktkandaret till helgen!

Efter jag hade ridit hade nästan all svullnad försvunnit, SÅ skönt! Jobbigt om en sån tjollergrej ska förstöra vännäs-meetinget!

Sen kom två tjejer till stallet i Bure och provade rida Iris. Hon var dock helt dum idag så trots att jag satt upp och skulle säga ifrån så skärpte hon sig inte.. Dock slappnade hon av lite mer mot slutet. Men dom ville i alla fall komma tillbaka och prova henne igen, då får vi hoppas att hon är på bättre humör!

Jag har fått en RIKTIGT roligt kommentar på bloggen förresten!

"Norrskenets kommer mest troligt ha en till lokal/regional hopptävling den 17/9. Vore roligt om du om och tävlade hos oss, det gick ju bra sist! :) Vi har dessutom bytt underlaget ute så det är inte lika djupt nu."
Hurra!! En hopptävling till! Det finns inte så många att välja på så det blir ju hur bra som helst! Och är dessutom underlaget bättre så blir det skitbra! Vann ju 95 cm och kom tvåa i 110 cm där så självfallet ska jag tillbaka! Dock är det dressyr samma dag på KDRF som jag hade tänkt vara med på, men då stryker jag mig och hopptävlar istället. Det blir dock fyra helger i rad i september, men det blir lugnare sen så det är bara att köra på!


Tävlingsplanering

Såhär ser planeringen ut just nu! Av dessa är TVÅ dressyrtävlingar, helt galet. Tänkte rida Iris först men insåg att hon behöver mer styrka, så jag och Lukas ska tävla dressyr! Undrar om vi kommer överleva?

I alla fall så ska Iris få starta två hopptävlingar, i Skellefteå och Arvidsjaur i September! Jag är supertaggad!

Men först är det Vännäsmeeting med Lukas i helgen, kommer att bli legendary!

SÖNDAG

Det blev en lång dag igår! 
Red först dressyr med Lukas på morgonen, han var fin men PIGG. Gjorde mycket halter för att få honom med i halvhalterna, vilket han glömde efter några minuter dock. Sen jobbade jag på travet och kvällen avslutades med utgång! Hade otroligt roligt, över förväntan! Det roligaste var att jag hade med mig 100 kr men kom hem med 250 kr efter både skjuts och inträde betalt. Jag kickade ass på black jacken helt enkelt!

Idag så red Cissi Lukas, galopperade mycket och övade byten! Lukas var tydligen jättefin! Sen drog jag, cissi, Sandra & Kicki på hästloppis. Fick tag i en lädergrimma, sadelhängare och några isolatorer. Ny lädergrimma till Lukas, för att Primo hade bajsat på hans grimma och så blev den jättekonstig när jag gjorde ren den. Dock tror jag att det är massor för stor, hehe.

Sen kom Ingemar(min equiterapeut) och behandlade Lukas i bergsbyn. Han tyckte att Lukas kändes finare än någonsin och jag kan bara hålla med! Dock var han lite låst i nacken, men det knäckte han till. Sen for vi till Bureå och behandlade Iris också. Hon fick bara nålar och lite manipulering av ryggen. Iris ÄLSKAR akupunktur! Lyxbehandling!

Imorgon ska jag in till stan en sväng och hämta lite foder och så ska jag rida Berra. Är det lika bra väder imorgon blir det Danielsten och plaska i vattnet. Är det varmt i så simmar vi någon sväng!


Jag är snabb i vändningarna, nu är detta till salu, 625 kr! :) Använt en gång! Har ett nytt på g nämligen.. ;)

Tur att man inte är hemma jämt.. Lina hade...

Tur att man inte är hemma jämt.. Lina hade släppt lös iris på ridbanan och glömt stänga grinden.. Full galopp och travartrav asfaltsvägen hem! Iris hade garanterat superroligt! ;D


Yes! Senast på måndag har jag sålt min wes...

Yes! Senast på måndag har jag sålt min westernsadel! Har två som ska prova den innan dess, annars har de ringt en tjej som SKA ha den! 9000 kr in!! :D ny hoppsadel kanske? ;D


TORSDAG

Jag har noll koll på dagarna, är helt säker på att det är onsdag idag!

Släppte ut hästarna i bergsbyn, mockade och smörjde grejer. Så skulle jag rida Lukas, men såklart hade han en lös sko. HEJ PROBLEM. For hem och red Iris istället. En kortare vända i skogen men graman. Hon slogs lite med den och var inte nöjd, men jobbade korrekt i traven. I galoppen var hon inte nöjd och studsade på stället några gånger. Men efter galoppen var hon tokfin! Hade supertrevlig framåtbjudning och tog verkligen för sig i skritten och jobbade på ruskigt fint i traven, så jag tog en galopp till. Och det ångrar jag inte! Till största delen hade hon en jättetrevlig galopp! Så jag var helnöjd med ridpasset på Iris!

Som tur ställde Tomas upp och kom till bergsbyn och fixade Lukas sko. En till sko var på väg att lossna och det var bara fyra veckor sen jag skodde sist! Ska fundera på om jag ska sko i veckan eller efter vi kommer hem från Vännäs..

I varje fall så red jag sen, på baucherbettet. Gick inte alls. Lukas slappnade inte av ett steg och vilade på bettet, så jag bytte till tredelat. Han slapnade av bitvis och stödde sig på bettet men var stressad och så pigg att han inte visste vad han skulle ta sig till.. JOBBIGA HÄST. Avslutade med att göra en miljon halter och att han var tvungen att VÄNTA på mig innan han sprang iväg.. Ska dra ner på krafftfodret några dagar. Att gå från ingenting till typ 3 liter om dagen kanske var att ta i, kombinerat med boxvila på natten..

Imorgon är det kickoff i umeå av alla ställen, så Lina rider Iris och Cillen rider Lukas. På lördag morgon ska jag hinna rida Lukas, sen är det V75 och utgång på kvällen! Tidigt söndag morgon kommer equiterapeuten och nålar upp bägge hästarna. Jag kommer INTE vara pigg, nej.. Så vilar båda hästarna måndag-tisdag. Vad tusan ska jag göra då!? Hästnappa Berra it is!

Bjuder på gårdagens hoppbilder också!


Överladdad!? xD110 cm

110 cm

Inga stilpoäng där inte! 120 cm.

Marre var dum :(

Tävling!

Älska Kingsland! HÄR hittar du tävlingen!

Min hästhistoria!

Jag fick ett önskemål om att skriva ner min hästhistoria!
Den är inte särskilt lång egentligen. Kommer inte ihåg exakt när jag började rida, men jag fick min första rosett när jag var 14, så jag tror att jag började rida när jag var 13 kanske? Så då har jag alltså ridit i nio år nu!

Jag började rida på en liten ridskola med typ 4-6 hästar i Innervik som sedan flyttade til bergsbyn(faktiskt samma stall som Lukas tillfälligt står i). Jag kom ihåg min absoluta favorit, ett vamblod som hette Carton som jag var helt kär i, men dom andra började grina när dom fick honom, så jag fick rida honom nästan hela tiden! Det bästa med att rida där var att vi bara var tre personer i gruppen! Men efter typ 1,5-2 år så tror jag ridskolan stängde.

Ganska exakt samtidigt började jag sköta Iris som då stod på Torpet i Bureå. Hon var sex år gammal och travhäst. Jag red själv in henne fast jag inte ens kunde rida egentligen. Tredje gången jag red så red jag ut och försökte få henne att galoppera. Iris har från början alltid varit världens snällaste. Dock kunde hon inte stå still och var ganska hetsig i hantering. Jag har faktiskt en bok där jag skrev upp alla ridpass till typ för två år sen! Måste leta upp den och skriva ner lite här tror jag! Min hästhistoria är med andra ord min och Iris historia. Hon har lärt mig allt jag kan och vi har utvecklats tillsammans, varje steg på vägen!

2003 så fick jag vara med på en liten hopptävling i bergsbyn på ridskolehästarna. 40 cm clear round på Nalle, samma varmblod som har stått på bete hos oss i sommar! Felfria och rosett! Så fick jag tävla 60 cm på Carton och vi kom fyra! Vi slog en massa duktiga ryttare som jag hade som "idoler" på den tiden, jag var otroligt stolt!

Sen stängde ridskolan och jag red bara på Iris. Det gick en massa år, 2005 fick Iris ett föl, Lili, så under den sommaren red jag AK mycket, han var tre år och hingst och det gick väldigt bra tills han insåg att han var starkare än mig, han kunde stanna och lukta på en bajshög i flera minuter och jag kunde inte med våld slita upp huvudet på honom.. Trots det hoppade vi terränghinder i skogen, haha!

Jag har alltid varit ganska galen, aldrig bangat för något. Jag har hoppat terränghinder på 120 cm i skogen på Iris iförd dressyrsadel typ 2004.. Bara styrde och höll i mig! När jag lärde Iris galoppera så travade jag i FULL fart i en 90 graders kurva.. Jag höll på att flyga ur sadeln men Iris travade vidare..!

Sen så rullade det hela på till ungefär till 2009, då var Iris och jag och hoppade våran första hopptävling, 50 och 70 cm i Gummark! Nollade bägge och kom hem med två rosetter! Efter det så for jag till Bollnäs och jobbade i ett stort travstall i sex månader. Jobb från 7 på morgonen till 11 på kvällen och ändå hade man inte hunnit allt. Chefen var inte klok på en fläck så jag flyttade hem igen.

Förra året skadade sig Iris som bekant, gjorde något konstigt i sommarhagen och skadade bogen. Jag var iväg till veterinärstationen i Umeå och dom hittade ingenting och skickade hem mig helt utan svar.. Efter telefonkontakt med en veterinär i sundsvall blev jag ordinerad vila i ETT ÅR. Livet kändes jävligt tungt och efter tre månader höll jag på att dö för jag var så ridsugen.

Så hittade en annons på ett 14-årigt varmblod som gillade att hoppa, så jag och Mli for och kikade. Egentligen så skulel jag bara leta en foderhäst, men jag fastnade för Lukas och köpte honom! Hopptränade en del under vintern, och i början av året började jag sätta igång Iris, efter 6 månaders vila.

I vintras jobbade jag två månader med att träna travhästar, det är ruskigt roligt och lite tråkigt att jag inte fortsatte med det!

Under våren hopptränade jag och dressyrtränade så fort jag fick chansen. Lyckan var total den 1a maj. Hopptävlade Iris 60 cm utom tävlan och lyckligare häst fick man leta efter! Den 6e juni tävlade vi 80 + 90 cm felfritt lokalt. Iris var alltså helt återställd! Så helt plötsligt hade jag TVÅ hästar att rida!

Under sommaren har jag hopptränat och dressyrtränat främst Lukas väldigt mycket och tävlat upp till 110 cm. När jag köpte honom hade jag tävlat 90 cm med Iris, en gång. Jag trodde att jag MAX skulle tävla 100cm i år. Jag hade aldrig ens hoppat en bana på mer än 90 cm. Jag tycker själv att jag har utveckas enormt som ryttare det sista året.

Jag har aldrig tyckt att jag har varit bra på att rida, men tyckt att jag har varit duktig på att hantera mina hästar från marken. Jag har båda mina hästar lösa på stallgången, lastar dom lösa(i princip, Lukas är inte riktigt där än), och dom kan följa mig helt lösa(Undantag om Iris ser något gott att äta på, haha!) och jag litar på dom till 100%.

Mina mål för framtiden är inte så stora kanske. Jag vill att Iris utvecklas i dressyren, får mer styrka och blir mer reglerbar. Lukas vill jag att blir starkare och mer reglerbar, men först och främst vill jag utveckla min ridning och känsla. Det finns massor kvar att jobba på men resan till att bli en bättre ryttare kommer att bli fantastiskt rolig! Anledningen till min utveckling är helt klart alla träningar jag har varit iväg på. Och jag ska försöka fara iväg minst lika ofta i fortsättningen!

Slänger in lite bilder, främst på min och Iris utveckling dom senaste åren!

Hopptävling på nalle 2003, 40 cm!
Jag & Iris 2006, tidigare bilder har jag bara i pappersformat!
Haha, 2007!
2007
2008
2009
2010
2011
2009
2011
2010
2010
2011
2011

TILL SALU

Har till slut bestämt att jag ska sälja min westernsadel. Det tar dock emot då den är så SJUKT galet bekväm och har legat perfekt från grova bruksnordisar(Rist) till spea varmblod(Lili). Men då jag har tre sadlar till så används den inte just nu.. Nypris i USA låg på typ 20 000 kr och den är i jättebra skick.

ANNONS:
Detta svar fick jag från crates när jag mailade och frågade om vilken typ av sadel jag hade: Crates Number 2396 Mahogany Color, was made Special for one of our Dealers in Sweden, 15 ½ Seat Size,
Equi-fit Arabian Tree, the Original Seat was Chocolate (Suede) Rough- Out Seating Leather, not Chap Leather (As Shown)

Sadeln är i väldigt bra skick. En tjockare sliten pad och en tunnare filt i nyskick medföljer. Även ett riktigt fint träns med fina, "tunga" tyglar medföljer.

Sadeln har legat bra på allt från grova bruksnordisar till tunnare varmblod. Har fler bilder om du är intresserad.

9000 kr. Billigare vid snabb affär!


Hoppning på Lukas!

Lukas fick hoppa, Tove fotade men är inte hemma, så jag är utan bilder!

I varje fall så hoppade vi bana. Jag fick inte riktigt igenom halvhalterna alla gånger, dessutom försökte han rusa mot trippelbarren hela tiden. Jag tycker varken att det gick bra eller dåligt, men jag är inte helt nöjd, han var lite för laddad och flamsade på för mycket helt enkelt. Kändes som att han hade hur mycket energi som helst! Fast det är inte så konstigt, han har inte ätit krafftfoder på hela sommaren och nu äter han 2,5 liter.. hehe.

I varje fall hoppade vi banan på 110 cm och avslutade med några språng på en oxer på 120 cm. Fick dock ingen superkänsla på den. När jag sen skulle hoppa ner honom blev han komplett galen, knasiga häst!

Favoritbilden!

Dressyr på Iris!

Iris fick gå ett dressyrpass i höstvädret imorse. 10 grader varmt och duggregn.. Fyfan säger jag bara!

I varje fall så lossnade hon betydligt fortare i skritten idag, var lite jobbig i traven i högervarvet men fin i båda galopperna! Gjorde inte så mycket avancerat då hon inte riktigt är van "vanliga" dressyrpass. Jag var i alla fall bara nöjd när jag var klar! Imorgon blir det antingen uteritt på graman eller löshoppning, beror på vad jag är sugen på!


TISDAG

Dagen började med att Iris fick agera "barnhäst". Först red en tjej på fyra år, sen två äldre ryttare som inte ridit på några år, dom var väl cirka 25 år gamla. Den första ryttaren gillade Iris! Hon red på långa tyglar i samtliga gångarter och krävde ingenting, haha! Hade jag ridit på samma sätt hade hon dragit iväg, men jag har nog aldrig sett henne ha så lugn galopp på fyrkanten någonsin. Perfekt nybörjarhäst! Nästa ryttare hade dock lite mer koll och krävde lite, så Iris vägrade galoppera i höger galopp, hon stod helt stilla, haha! Men vänster galopp gick hur bra som helst. 

Jag fick en chokladask som tack för utlåningen, inte helt fel!

Sen for jag till Bergsbyn och red lite dressyr mot markarbete med Lukas. Tur att Marre var där, när jag har varit borta har Lukas fått en ny sadel och ett nytt bett, ett baucherbett för övrigt. Efter lite googling så ska det ligga bra i hästens mun och stabilisera och rama in hästen. Ska vara snäppet starkare än ett vanligt tredelat.I varje fall så var han hemskt pigg i början och lite stark. Jobbade först i skritten så han lyssnade, lite halter och ryggningar. Sen i traven tyckte jag att han sprang på lite för mycket, så jag lät honom jobba i ett lite högre tempo. När jag gjorde en galoppfattning var han superfin, han hade en helt annan galopp än innan jag lämnade honom i bergsbyn! Försökte mig på några byten, men han blev lite stark och slängde in ett travsteg mellan också. Så jag övergick till lite markarbete, galoppbom-kryss-galoppbom och 4 upphöjda galoppbommar på ett något böjt spår med ett galoppsprång mellan. Vissa gånger var han hur fin som helst och vissa drog han iväg lite för mycket, men vi avslutade med en väldig trevlig galopp över övningarna!

Imorgon blir det hoppning med Marre på SRK, bilder kommer! Iris ska få gå ett seriösare dressyrpass imorgon, längtar redan!

Förresten så kom dessa på brevlådan idag, nu har jag både fram OCH bakskydd, gilla!

Veredus Carbon Gel

Händelserik dag!

Ingenting blev som planerat idag, vaknade upp till blåst och spöregn. For till Ljusvattnet och tog in Iris, herregud vad hon frös, stel som en pinne, jag fick inte ta henne på ryggen för hon hade så ont(hon tål inte att bli kall på ryggen) och hela hästen skakade. Så jag slängde på dubbla täcken och släppte ut henne igen. Då fick hon totalt frispel och sprang och bockade som en idiot och stegrade sig! Det har jag sett henne göra tre gånger på åtta år, så någon knäpp i huvudet fick hon allt!

Sen for jag hem till Bure och hämtade finkan. LG skulle med till betet men hon var så stressad när vi skulle lasta så Berra fick följa med som psykiskt stöd. Så jag släppte ut LG, fångade Iris och skulle lasta. Då sparkade Berra mig! Det måste ha blivit kortslutning i hans hjärna, för så gör verkligen inte han. Men det kändes knappt, så jag lastade Iris och for hem. När jag skulle lasta ur knäppte jag lös båda hästarna och gick bak och tog ut Iris först. Hon stannade precis bakom rampen och så skulle jag ta ut Berra. Som dock fick totalt frispel och skulle UT. Han tryckte rumpan under bommen och skjöt på med all kraft! Jag trodde han skulle krypa ut, men som tur var så gick bommen sönder så han kom ut.. Utan en skråma och lugn och glad såklart. Tokiga häst!

For i alla fall till Bergsbyn sen med Lycka och fixade klart tävlingskåpet, som blev ursnyggt! Sen så plockade jag in Lukas och skrittade en sväng. Outfiten ser ni här nere. Lukas var sjukt skeptisk!


Sen så blev det att rida Iris! Tog in och kollade igenom henne ordentligt och när hon hade blivit torr och varm så försvann all ryggsmärta som tur var! Så det blev ridbanan för henne, satt stenhård press på henne från början med att hon skulle bjuda ärligt och svara på hjälperna direkt.

I skritten strulade hon ett ganska bra tag innan hon blev fin och gick i en bra form, men sen blev hon jättetrevlig när jag började göra skänkelvikningar och bak- och framdelsvändningar! I traven stretade hon också på ganska länge innan hon gav sig och blev ganska fin i alla fall. Sen var det dags för galoppen som har varit så värdelös i sommar... Hon började lite stretigt men blev finare och finare. Jag lät henne galoppera på lite då hon inte kändes så stark, men när jag gjorde en förhållning för att sakta av så kortade hon sig jättetrevligt! Och den andra galoppen kändes trevlig direkt! Avslutade med att trava henne i en låg form och var helt enkelt galet nöjd i slutet! I början av passet kändes det sisådär, men gud så roligt det kommer att bli när vi har jobbat upp lite muskler och kondition!

SÖNDAG

Jobbat 50 timmar i helgen på festivalen, sov 4 timmar inatt. Såklart ska jag vara i bersbyn före 10 imorgon och rida ut med Marre, jag är inte mycket klok.

Bjuder på två mobilbilder på Lukas som jag stal från Cillens blogg!


Lukas med sin nya gay-friend Valleboy

Han är ju ganska snygg, min lilla häst!

Måste tillägga att jag tror att Cissi har gjort ett kanonjobb under dagarna jag har varit borta, nu gör han tydligen fina galoppombyten, det gillas!

Jobbar 17-timmars pass på lulekalaset idag...

Jobbar 17-timmars pass på lulekalaset idag, smet en stund och ligger och vilar. Hemma så har Cissi stulit Lukas, jag får tydligen aldrig tillbaka honom, Lukas har också blivit bästis med Valle, största hästen norr om Gävle, nästan iaf. Dessutom har han börjat äts musli, jag lovar att han kommer vägra äta krafft i fortsättningen.. Bortskämda rackare! Iris fick akupunktur idag, lite nålar mot brunst bland annat! Nu ska jag jobba vidare!


Videoblogg Vindeln

Vaknade typ fem minuter innan jag gjorde den här, enjoy!TISDAG

Jag har gjort det igen, varit på jobbet en timme före jag börjat egentligen. Tur att jag får betalt för det ändå, hade varit lite tungt annars!

Jag är lite(mycket) besviken över helgens fotografering. Mycket av bilderna jag har fotat blev bara skit. Vet dock inte om det är kameran eller objektivets fel.. Många är suddiga och oskärpan är lite skum.. Måste ta med jobbkameran för cirka 30k till Vännäs och testa helt enkelt! ;) Är det objektivet som inte vill samarbeta så har jag fått syn på ett som inte ser helt fel ut. Ett Canon EF 70-200/4,0L IS USM. Men 10 000kr kändes inte så billigt heller.. Är det kameran så hade en Canon 60D inte suttit helt fel.. Eller så köper man en begagnad 50D.. Hm, jag ska bara bli rik först!

I alla fall så packade jag in Lukas i finkan och Lycka i bilen och for till Bergsbyn för lite dressyr! Lukas var faktiskt riktigt fin! Jobbade lite med skänkelvikningar, vilket han skötte jättebra, duktig kille! Sen var det lite jobbigar i galopparbetet, men han avslutade så jäkla bra! Red galopp över medellinjen och bröt av till trav ett par steg och fattade ny galopp. Jäklar vad han samlade sig ett tag, hur roligt som helst!

Sen lämnade jag Lukas i Bergsbyn! Han ska bo där en vecka och Cissi ska rida honom! Jag ska nämligen till Luleå imorgon och jobba på Lulekalaset, så jag kommer inte hem förränn på söndag. Kändes lite hemskt att lämna honom där, men det ska nog gå bra! 

Efter det for jag till Ljusvattnet och red ett stenhårt dressyrpass på Iris. Hårt i den bemärkelsen att jag ställde krav direkt och var jävligt noga med att hon lyssnade EXAKT på vad jag sa. Först och främst skulle hon GÅ FRAM och det insåg hon ganska fort att det inte var lönt att fuska med. Sen så krävde jag att hon skulle gå perfekt i skritten och inte gå mot mina skänklar alls och till slut lossnade det. Istället för att mjukna när hon stretade så red jag igenom det. Vilket tog ett bra tag, men sen blev hon fin! Gjorde samma sak i trav under lättridning och hon fick jobba ordentligt. Sen galoppen var bara katastrof, men jag måste på en ridbana för att kunna jobba med det. Så jag ska inte galoppera mer innan vi kan jobba på det ordentligt, fuskar hon så finns det ingen anledning när jag inte kan rida igenom det.

Vi får se hur länge hon får stå kvar på betet. Jag är sugen på att börja rida henne på riktigt igen, men tillgång till en bra ridbana! Lukas ska i alla fall inte tillbaka mer. Iris kanske får stå kvar till den 15 max, sen är det stenhård träning som gäller!
Emma & Calle

Månadsmål augusti

IRIS
- Fortsätta trimma dressyr, vara jävligt noga med att inte får fuska! Graman vid uteritt så hon inte kommer undan.
- Träna mer kondition! Ut i skogen och galoppera! 

Fokusen ska ligga på dressyren och styrkan, att hon ska bjuda framåt och vilja arbeta!
LUKAS
- Fortsätta stärka galoppen, bomserier, studs, fattningar! 
- I dressyren ska jag försöka träna för Cissi så vi blir mer samspelta!
- Hoppträna för Marre mer! Kämpa med att få honom mer lyhörd mellan hindren.
- Tredagars meeting i Vännäs, fina rundor där med!
BERRA
- Hoppas att jag hinner rida honom en del! Simma, klättra och rida dressyr!

Utvärdering julimål

Skriver upp förra månadens mål och utvärderar i kursiv stil!

IRIS
- Fortsätta trimma dressyr, vara jävligt noga med att inte får fuska! Har varit hårdare och hon fuskar lite mindre, dock måste detta nötas mer!
- Träna mer kondition! Ut i skogen och galoppera! Hon har galoppintervallat några gånger i alla fall!
- Chilla lite, bara jobba med grunderna. Kanske hoppa någon gång, lite kravlöst. Dock göra lite bomövningar! Blir nog mer bomövningar senare, la ner det och kom fram till att det ska jobbas mer på dressyr och kondition!
LUKAS
- Fortsätta stärka galoppen, bomserier, studs, fattningar! Har försökt dra honom till ridbanan så ofta jag har hunnit och nött galopp!
- I dressyren ska jag försöka få honom mer lyhörd och stadigare. Han har varit jättefin på slutet!
- Hopptävling i Vindeln. Få tre snygga rundor helt enkelt! Jättefina rundor överlag!

BERRA
- Nu är han stadig i tävling, så nu hoppas jag att han ska lyckas vinna ett lopp också! :) Startade inte i Juni.
- Jag ska rida lite mer och bara ha KUL! Simma och dressyra! Simmat har vi gjort, mysigt! Dock har han inte varit så fin i dressyren, har haft fullt upp att hålla reda på tjejerna!

Tävlingsbilder!

Första bilden har jag köpt från equipe.com, resten har världens bästa Tove fotat!


Min nya favoritbild! ♥ Trippel 110 cm.


RSS 2.0