Tävlingsresultat!

Nu är jag hemma efter en lång helg i Vindeln, dock har vi haft jättekul och tur med vädret! :)

Lördag red jag en klass och söndag två klasser!

100 cm A:0/A:0 Lokal
Lukas kändes jättefint och bjöd jättebra och jag gick all in i omhoppningen som vanligt. Dock kom jag för snett på en oxer som han aldrig hann uppfatta att vi skulle hoppa, mitt fel helt enkelt! Tiden räckte dock ändå till en sjätteplats och vi vann en påse hästgodis, Lukas var väldigt nöjd!
Resultat: 0,4 fel, 6:e plats

100 cm A:0/A:0 Lokal
Söndagens första klass. Lukas kändes jättekonstig, bjöd inte ordentligt, sög inte alls tag i hindren och kom i botten. Petade ner muren. Jag trodde att han skulle stanna på sista hindret och fick gå på med spöt. Vilket kändes väldigt konstigt!
Resultat: 4 fel, andra utanför placering

110 cm A1A Regional
Första veterinärbesiktningen, var på en djup sandstig. Lukas hatar djupt material så vi fick springa på en hårdare sträcka, där han snubblade och trampade på en sten, så vi fick springa tre vändor innan vi fick ok från veterinären, nervigt! Sen så var bedömningen A1A vilket innebär att dom höjer 5 cm i omhoppningen, hindren fick tydligen vara 120 cm också? Jag höll på att dö och var livrädd, dessutom kändes det inte bra från förra rundan.

I varje fall galopperade jag fram ordentligt och kollade att han svarade bra framåt och det kändes helt okej. Väl ute på banan var han SUPERfin!! Hoppade jättetrevligt och kändes precis som han ska! Han rev ett räcke ur en två-kombination som var något trång. Tror att nästan alla ekipage petade i den bommen eller rev, så jag är HUR nöjd som helst! Ville inte ens gå till omhoppning ändå så, kändes saftigt att hoppa 115-120 cm.. Haha!
Resultat: 4 fel, andra utanför placering

Utvärdering tävlingsplats:

Framridning: I ridhus, inte superbra underlag, lite för djupt för min smak. Dock hörde man högtalarna superbra!
Framhoppning: Kasst underlag. Vågade nästan inte hoppa fram. Mest för att jag inte vågade galoppera ut på spåret och svänga ordentligt, den var väldigt smal också. Minst ett ekipage gick omkull på framhoppningen.
Tävlingsbana: Fungerade helt okej i grunden, men när man kom till omhoppning och ville rida lite snävt så släppte det bara och hästarna grävde ner sig ordentligt. Vågade inte riktigt rida på, tror det var något ekipage som gick omkull under helgen också? Trevliga hinder och trevliga banor i övrigt tycker jag, klasserna jag red i alla fall. Dock var dom väldigt duktiga med sladdning, fast det inte hjälpte så länge.
Övrigt: "Klagade" lite i seket några gånger och fick bra bemötande. Högtalarna hördes i stallarna, vilket var hur bra som helst! Trots att det var både ponny och häst så gick det snabbt och smidigt!
Betyg: 2/5 (Allt utom underlaget var väl helt okej..)

FREDAG

Dagen började med riktigt tråkigt väder. Så jag och Lycka for till stallet och packade hö och foder, sen for vi till Ljusvattnet. Där red jag Lukas en sväng. Mest rörde på honom och flyttade lite för skänklarna. Han kändes inte så sugen på att arbeta så jag krävde inte så mycket. Vill mest att han ska vara mjuk på tävlingen imorgon!

När jag hade ridit klart smorde jag all kvarvarande utrustning och packade in allt i finkan. Så nu är allt klart inför helgen! Ska strax klä på mig och fara till Ljusvattnet ochgöra klart Lukas och fara mot Vindeln!

Så i helgen blir det kanske bara något mobilinlägg, önska mig lycka till!

95 cm i Norrskenet, vi vann den klassen, fina häst!

Veredus

Köpte dessa av Marre igår! Dock har han inte sagt vad hon vill ha för dom än, men det blir nog bra! Då ska jag bara hitta ett par bakskydd också!

Veredus

Köpte dessa av Marre igår! Dock har han inte sagt vad hon vill ha för dom än, men det blir nog bra! Då ska jag bara hitta ett par bakskydd också!

TORSDAG

Ledig idag, blev fantastiskt väder också! :D

Började dagen med en uteritt med Loella, hon red Iris och jag red Lukas. Blev inte så långt och ganska kravlöst, men Lukas fick i alla fall röra på sig :)

Här kommer lite bilder på tävlingsskåpet som har fått en ansiktslyftning också!
FÖRE:

EFTER:

Nu saknas bara mitt namn så är det komplett!

ONSDAG

Jobbade till 18, sen blev det att fara till Ljusvattnet och tvätta hästfinkan! Högtryckade hela och skrubbade, ut med all inredning och skura den med! Hoppas att den torkar fort så jag kan få in alla grejer imorgon.

När det var klart så red jag Lukas en sväng på gården. Han var inte särskilt fin, men han trivs bättre på ridbanan så det var ett godkänt pass. Inte särskilt långt, men han fick röra på sig och mjukas upp lite.

Testade också JW-schabraket och manborsten jag köpte igår. Borsten var riktigt bra faktiskt! Blev gladd överraskad och kommer inte att använda min piggborste i fortsättningen. Schabraket hade grymt bra passform och var såklart sjukt snyggt! JW håller helt klart på att bli mitt nya favoritmärke! Underbart bekväma ridbyxor, snygga schabrak med bra passform, snygga benskydd och bra borstar! Får se vad jag köper härnäst..

schabraket

TILL SALU

Nu börjar det äntligen ha försvunnit massor av grejer! Har ett gäng täcken kvar nu. Sen måste jag försöka hålla mitt löfte till mig själv när det gäller schabrak. Köper man ett så säljer man ett! Annars har jag inte plats att förvara dom, hehe. Eller tid att använda dom!

Inte Berra, men hans förra tävlingsgrimma, Finn tack stl 8 (=full antar jag), bara använd på tävling, läderfodrad i nacken, 80 kr.


Lamicell College schabrak, stl full, allround. Inte mycket använt, 180 kr.

SHOPAHOLIC

Grooming bag från jacson - 179kr
Gummisnoddar + silikonsnoddar
Manborste från jw - 129 kr
Jw-schabrak - 369 kr

TISDAG

I förmiddags drog jag Lukas till banan för ett dressyrpass, Lycka var såklart med! Red på gramanen och gjorde många övningar men med få upprepningar. Öppna/sluta, flytta bakdelen, lite övergångar. Flyttade lite i galoppen och försökte mig på några galoppombyten, gick inte riktigt lika bra som igår, men klart godkänt med tanke på hur han har uppfört sig tidigare. Så länge han inte blir stressad är det ett steg framåt! Red inte så länge men det blev ganska intensivt, jag var i alla fall nöjd med passet!

Sen blev det tillbaka till Ljusvattnet och pyssla lite. Prasslade lite i soptunnan när jag passerade och efter en noggrann undersökning var det en liten mus i sopsäcken som jag fick rädda. Det kryllar nog garanterat av möss där, en gammal ladugård och inte en katt i synhåll!

Jag smorde lite grejer som jag inte ska använda innan tävlingen och började packa tävlingsskåpet, jag känner mig hur taggad som helst till helgen faktisk! Imorgon ska jag skura ur finkan, jag och Tove ska nämligen bo i den i helgen! Det kommer bli HUR roligt som helst! Det är ändå sommar, så det bör inte bli så kallt på nätterna heller!

Efter jag kom hem så duschade jag och sen for jag på Royal och shoppade lite! Sen for jag upp på travet och hängde lite med Cissi. Efter det skämde jag bort mig själv med en kebabtallrik innan jobbet.

Imorgon jobbar jag en helt världelös tid 10-18. Sen blir det ett lätt dressyrpass på Lukas. Ska bara rida på gården och mjuka upp. Sen spolar jag ur finkan om jag orkar, annars är jag ledig torsdag!
Fina hund ♥

Stallet - videoblogg

En rundtur i det nystädade stallet!

En fundering

En sak som jag har väldigt svårt att förstå är folk som köper ett djur, har det ett tag och sen säljer det. Det är en sak om man köper en häst för att utbilda och sälja, men jag förstår inte folk som typ köper en hund och säljer den inom ett år. Det kan alltid finnas vettiga orsaker, men ofta kan man lista ut redan innan personen skaffar sig djuret att dom kommer tröttna.

Köper man en häst så ska den motioneras minst 4-5 dagar i veckan och man ska aldrig klaga över att det är dyrt att ringa hovslagare eller liknande. Det visste man redan innan man skaffade hästen. Den ska motioneras även om det spöregnar eller är -20 grader ute. Den ska motioneras och kollas till varje dag ÄVEN om man jobbar. Har man inte tid en dag så ber man om hjälp!

Som mig själv till exempel. Det har hänt att jag har jobbat från åtta på morgonen till två på natten = omöjligt att kolla till hästarna på betet. Då ser jag till att någon annan tittat till mina hästar och ser att dom inte är halta eller har några sårskador. Det är nämligen lag på att hästarna SKA ses till minst en gång om dagen, även om dom går på bete. Jag skulle aldrig kunna skita i det med motivationen "äh, det är säkert någon annan som ska dit.." I värsta fall har jag till och med skickat pappa som inte kan något om hästar. "Kolla att ingen är halt, har något sår eller är irriterad i ögonen". Absoluta nödfall alltså. Är jag ledig en dag är jag oftast och kollar till dom två gånger om dagen också.

Åter till ämnet, varför skaffar man sig en häst om man aldrig rider? Varför skaffar man sig en hund om man aldrig går ut med den? Varför skaffar man en katt om man ändå aldrig är hemma? Jag förstår helt enkelt inte och skulle aldrig skaffa ett djur om jag inte visste att jag hade intresse, tid och råd att ha dom.


Lilla Tequila förra sommaren, som kattunge!

Tequila försvann en gång när hon var liten, och jag letade som en idiot. Efter 1½ dag frågade jag på hemstjänsten om dom kunde hålla utkik efter henne eftersom dom rörde sig överallt. Några timmar senare var hon återfunnen. Man gör ALLT för sina djur!

Hoppträningen

Träning med Lukas i Bergsbyn idag alltså!

Red och hoppade fram på graman. Lukas var JÄTTEfin! När jag red fram provade jag lite galoppombyten. När jag har gjort det innan har han kastat upp huvudet, blivit tokstressad och slängtravat. Idag slängde han in ett lugnt travsteg och bytte galopp. Enorm skillnad!! Sen låg det framme lite bommar som vi bytte över och då gjorde han rätt i princip varje gång! Duktig kille! Sen hoppade vi fram på galoppbom-litet kryss-galoppbom på böjt spår. Superjobbigt tyckte Lukas, men var riktigt duktig! Sen åkte gramanen av och vi hoppade direkt en bana på 95 cm. (tror jag det var?)

I alla fall så var det den bästa rundan vi någonsin har gjort! När jag kände att det skulle bli trångt eller att Lukas skulle hoppa av jättestort, så gjorde jag en halvhalt och den gick igenom! Och kom lite stort på en oxer och smackade till lite och han bara tog i lite extra istället för att kasta sig över. Helt galet nöjd, FINA häst! Landade i rätt galopp varje gång och tog inte ETT travsteg!

Sen höjde vi till 115 cm. Och det gick hur dåligt som helst. Lukas bara slarvade och flängde runt. Kom fel på typ alla hinder, han skjöt bogarna hit och dit och gick emot skänklarna. Slängtravade och var inte alls med. Glömde min pisk så jag lånade en som var alldeles för lång, så jag kom inte ens åt honom.. Suck. Sen la vi ner två oxrar till typ 60 cm och hoppade av på, då fick jag tillbaka känslan från början så vi avslutade i alla fall positivt!

Jag tror helt enkelt att han blev lite trött och flängde runt för att han inte orkade? Ska försöka fokusera på hur fin han var i början och ha det i bagaget till helgens tävlingar!

Emma filmade lite, dock inte första rundan såklart.. Men jag har klippt ihop lite från när vi hoppar 115 cm, som inte är katastrof i alla fall!

Dagens ridpass - Iris

Idag red jag ut på Iris igen, hade med mig Lycka. Satt på gramanen och målet var att få fram henne ordentligt till bettet i en trevlig form och med bra bjudning.

I skritten i början var hon typ död. Smackade och drev och ville bara att hon skulle GÅ framåt. När vi kom ut på ridvägen fick jag fram henne i en ganska bra trav direkt, dock protesterade hon lite över gramanen, men när hon gav sig jobbade hon vidare i en hyfsad form och arbetade med bakbenen. Jag nådde inte riktigt dit jag ville, men det var betydligt bättre än förra gången. När jag galopperade släppte jag fram henne ganska ordentligt och hon hade en riktigt trevlig galopp, ingen konstig fyr-takt som hon hade sist. Avslutade på min lilla terrängbana med fyra hinder som är mellan typ 50-80 cm. Här kändes hon laddad men reglerbar! Hur kul som helst! Tappade stidbygeln över nästa sista hindret men det gick bra ändå. Iris är så stabil så det är bara att rida vidare!

Sista skritten var hon riktigt fin, kändes pigg och arbetsvillig, precis som hon ska vara! Inte som en 35-årig gammal arbetshäst..

Precis när jag skulle gå in på gården stannade jag Iris för att öppna hagen (rider tillbaka genom hagen) och då viftade hon till med ett bakben och träffade Lycka rakt över nosryggen. Hon skrek och drog åt motsatt håll men kom när jag ropade, helt blodig i munnen. Tänkte att det säkert hade farit någon tand, men vid närmare undersökning hade hon bara ett jack på nosryggen och så hade hon bitit sig själv i tungan, stackars vovve!

Tomas skodde Berra och sen fick han och LG flytta hem igen! Dom såg galet besvikna ut när dom fick gå ut i deras sandhage kan jag säga!

Om en stund blir det våfflor till middag, sen tar jag Lukas och far och hopptränar i bergsbyn!
Jag älskar dig! ♥

Chill-söndag

Jobbat halva dagen, sen blev det att äta kyckling hos mamma innan jag och Lycka for till betet för att möta upp Marie för en uteritt. Det blev inte en jättelång tur, mest bara motion och chill. Red Lukas på graman så han gick i en lång, djup form istället för hög och spänd som han gärna blir. På slutet gick han superfint i galoppen! Resten av veckan blir lite tuffare, hoppträning i Bergsbyn imorgon, dressyr i Bureå på tisdag, dressyr onsdag, men sen blir det en lugnare uteritt på torsdag. Fredag blir det lite uppmjukande dressyr innan vi far till Vindeln, och helgen blir det tävling!

Jag och Tove är tappra och sover i hästfinkan i helgen, blir hur bra som helst! Blir att rida 100 cm på lördag och 100, 110 cm på söndag, då är resten av gänget på plats också!

På tal om att jag sålt massor av grejer, sålde mitt mörkgröna scapa-schabrak idag för 600 spänn! Det går fan bra nu! :D


älskling!


Uppdaterad täckes-bloppis!

Sänkta priser på kvarvarande täcken!

REGNTÄCKEN


Bucastäcke stl 135. regntäcke utan foder. Lagat längst ner till höger, mamma glömde dock sy fast bensnöret som är helt och medföljer, bara att sätta dit. Otroligt noga lagat.
200 kr

Regntäcke, stl 135, lagat ett antal gånger, men helt i foder och tyg, bra som slit-och-släng.
75 kr

Regntäcke stl 135, 100 kr

VINTERTÄCKEN

Vintertäcke stl 135. Helt men lagat, 150 kr. I behov av tvätt, hehe. Annars ett fint täcke!

JN vintertäcke stl 135. Otroligt bra kvalité och nypriset på dom här täckerna brukar ligga på 900 spänn cirka. Det är helt men luktar lite ladugård och måste tvättas.
300 kr (= VRAKpris!)

INNETÄCKEN

Amigo innetäcke i behov av en tvätt, hehe. stl 140, 150 gr foder. tejpat på vissa ställen, vilket har hållit utmärkt hela vintern (köpte det tejpat). Galet bra passform, skav förekommer inte. Helt förutom de tejpbitarna ni ser.
125 kr

REPOBJEKT



Innetäcke stl 135. jättefint täcke som är använt EN gång.. Nypris typ 300 kr. Allt annat på täcket är HELT nytt, låg som ssagt på hästen en natt i boxen bara... Om man är lite händig är det inte svårt att laga. 50 kr.

regntäcke stl 135. projekt/reservdelstäcke.
50 kr, alternativt det här plus det förra för 75kr tillsammans.

Ridbyxor

Jag gillar John Whitaker-ridbyxorna, bara så ni vet. Kanske skulle skaffa ett par bruna också då?

Världens vackraste ♥

Red Iris idag också, vackraste älskling!
Var rejält varmt så jag red bara en liten stund och busade lite sen. Iris är så rolig som följer mig lös, dock är hon lite seg så när jag sprang så följde hon efter, dock typ 15 meter efter, haha!

Förutom detta så har jag städat sadelkammaren också! Så nu är stallet i princip klart! Hurra! Bara ett litet ställe som jag måste ha en mindre pensel för att komma åt, sen jäklar är vi redo för vintern!


Snygging!

Finaste! ♥

Iris tycker att det är jobbigt när jag springer ifrån henne. xD

Tjockis! ♥

"Hallå, vänta på miiiiiig!"

Det har typ inte regnat en droppe i Ljusvattnet i år. xD

Iris är bäst, alla dagar på året!

Vackra Berra

Tove fotade mig och Berra idag, han kändes dock inte alls som sig själv, var inte alls lika "vaken" som han brukar och hostade också. Dock brukar jag alltid vara så nojjig om dom hostar till, men jag tror att han är förkyld eller har en halsinfektion. :/

Vacker är han i alla fall! ♥


Vackra du! ♥



Älskar dig ♥

SHOPAHOLIC

Gilla tradera!

Mindre bra

Red Berra imorse, det gick som bra. Men inget annat är bra. Allt är skit just nu.

Mamma ska flytta till dalarna, och ta med sig Lycka. Lilla, älskade Lycka. Så allt känns åt helvete.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra med mitt liv. Jag skulle dock vilja;

- Ha ett jobb jag trivs med
- Bo i Ljusvattnet. Dock krävs det garanterat uppfräschning för en miljon innan. Jag tror inte ens jag tog i där. Vilket jag aldrig kommer ha råd med och aldrig klara själv.
- Ha en egen ridbana.

Och självklart att mina djur alltid får vara friska. Så länge dom är det så klarar jag mig i alla fall. Fina, älskade!
Hur ska jag klara mig utan dig? ♥

Dagens dressyrpass!

LUKAS:
Gick ju så jävla bra! Red med graman och gud så fin han blev till slut! En bit i travarbetet kändes det helt perfekt, fina, fina häst! I galoppen blev han lite tung och försökte smita lite, men mellan varven jobbade han gudomligt fint! Första veckan i augusti ska jag vara borta fem dagar och då ska Lukas få bo i bergsbyn och ha bootcamp med cissi, hur bra blir inte det!?
I varje fall så kändes det sjukt nyttigt för mig, både Cissi och Marre skrek åt mig, det här måste jag göra om mycket oftare, nu jäklar ska jag lära mig något! ;) En sak har jag dock lärt mig, man får skavsår mellan fingrarna om man rider med en graman av vävribb...

IRIS:
Mina förväntningar på att ens kunna trava på volt var extremt låga. Det fanns ju HINDER på banan!!!! Vilket märktes från början, tog ett tag innan jag fick igenom hjälperna i skritten och det tog ännu längre innan det började fungera i traven, men vissa bitar gick hon HUR bra som helst! I galoppen började hon först med en hemsk fyrtaktig galopp, och det tog kanske 8-10 varv på volten innan hon började galoppera med en trevlig tre-takt och gick att jobba med. Men även där fick jag henne ganska fin. I högergaloppen var jag sjukt nöjd på slutet! Sen avslutade vi med att skutta över några räcken, men varierande resultat, haha. Hon behöver stärka galoppen något kopiöst innan vi kan börja hoppträna. Tävla går dock bra, då går allt på att hon blir så taggad och har så roligt! Hoppträning är mest jobbigt tydligen, haha.

Sammanfattningsvis:
När jag har börjat hitta lite fler knappar på Lukas kommer han att bli sjukt rolig att rida och jag längtar tills jag har stärkt Iris galopp och bantat bort lite mage!

Imorgon rider Lina båda hästarna, jag ska rida Berra en sväng och sen jobbar jag. Galet otaggad.

Torsdag står Iris, Lukas kanske jag galoppintervallar?
Fredag rider Lina Lukas, Tove ska fota sommarbilder på mig och Iris och lite ridbilder på Berra kanske!
Lördag står Lukas, Iris vet jag inte vad jag gör med, vi får se.
Det är väl så långt jag klarar av att planera just nu! I nästa vecka ska jag i alla fall med Lukas till Bergsbyn och både hopp och dressyrträna hoppas jag i alla fall!

Gårdagens hoppträning

Orkade aldrig skriva om igår. Jobbade första dagen på över en vecka, det var jävligt tungt då jag inte känner mig helt frisk än, men det fungerade!

Sen blev det att hämta Lukas och fara till bergsbyn, Loella och Lina följde med och kikade.

Marre hade satt upp lite markarbete och lite linjer. När jag värmde upp galopperade jag mycket och höll koll på bogen, flyttade lite och red ihop honom ordentligt, han försökte fuska och bryta av till trav, men det kunde han glömma! Sen skulle vi rida fyra upphöjda galoppbommar med ett kort galoppsprång mellan, sjukt jobbigt tyckte Lukas! Den i mitten var liiite högre, så den tog han som studs, knashäst! Sen var det lite linjer som sagt, den första tog han på två istället för tre galoppsprång några gånger, men sen skötte han sig riktigt bra.

När det är linjer som är lite svåra brukar han fuska och vilja ta trav mellan hindren, så över första hindret tryckte jag till lite extra, vilket fungerade för det mesta, dock var det ännu mer jobb med att få tillbaka honom till det andra hindret. Men en gång lyckades vi så jävla bra, han hoppade en linje så jäääävla fint!!!

Jag är så sjukt nöjd, han hade en lugn galopp, han väntade på vad jag sa att vi skulle göra och han var väldigt reglerbar! Fin häst!

Idag ska jag rida Berra på förmidagen, sen ska Iris och Lukas hänga med till bergsbyn ikväll också, här ska det ridas dressyr!
Observera hur glad han ser ut på nästan varje bild!

Jag skrattade nästan hela tiden, knasiga häst!

ett galoppsprång för lite, nemas problemas!

Arg häst, vill inte galoppera på så liten volt!



BONUSBILD! Det ser ut som jag grinar, haha!

SÖNDAG

Börjar känna mig ganska frisk, kommer dock vara död imorgon, vill verkligen inte jobba heldag :S

I alla fall så har jag inte lyckats göra något stordåd idag. Byggde fram lite markarbetesövningar och for till Ljusvattnet och hämtade Iris och Lukas vid ettiden. Lina var med och skulle rida Lukas.

Jag red i alla fall Iris och hon var inte så jätterolig. Hon gick fram och svarade bra på mina hjälper, men hon var som inte riktigt med, utan kändes lång och tråkig. Började på upphöjda travbommar och det gjorde hon väl helt okej, ska inte klaga. Sen skulle vi dock rida galoppbommar, men det var som att hon inte räckte till, utan hon slängde in travsteg istället för att länga, och försökte skjuta ut bogen och springa bredvid, var inte ens lönt att jag blev arg på henne och sa ifrån, så jag fick lägga ner. Sen avslutade vi med att hoppa fyra studs. Och Iris är faktiskt smart, hon förstod när hon skulle få hoppa och taggade järnet, haha! Dock hoppade jag bara studsen två gånger åt varje håll, för det kändes som att hon verkligen inte orkade mer.

Lukas skötte sig ganska bra iaf, avslutade med studsen på 70 cm tror jag. Bara Lina som måste rida ihop honom lite mer före och efter hindren. :)

Sen fick Iris och Lukas chilla i en hage en stund, innan jag skrek lite på Maja som red Kopia, dom var riktigt duktiga!

Sen blev jag lite stolt över mina hästar, lastade båda samtidigt och det är inga problem, fina hästar!

På kvällen red jag också Berra, han var lite stressad över tjejerna i hagen, men skötte sig helt okej ändå. Avslutade med två skutt på 60 cm, jäklar vad hästen kan hoppa! Och gud så kul han tycker att det är! :D

Jag har tagit ett litet beslut, när Berra ska hem från betet om kanske en vecka, då ska Iris få följa med och bo hemma en vecka eller två. Bootcamp kallas det! Hon är så fet att hon måste snabb-banta och gå fler pass på ridbanan, tjockhästen!
TJOCKIS

Bloggtävling

Länk till tävlingen här!

TÄVLINGSSUGEN!!!

Den känslan ska man tamefan ha på banan jämt! (anridning mot ett hinder i grunden)

Haha, 1a maj, första tävlingen, bjuder på den här! Älskar att det går fortare och fortare efter varje hinder, haha!

LÖRDAG

Idag mår jag lite bättre! Ögoninflammationen har börjat lätta och jag har börjat återfå hörseln på mitt vänsteröra!

I alla fall så började jag dagen med att fara till stallet och fortsätta städa. Så nu är stora stallgången och alla utrymmen utom sadelkammaren städad! Och jag har även målat stalldörren, så det som är kvar är bara sadelkammaren och så ska det målas med lite vitfärg i stallet!

Det är sjukt jobbigt att städa ett helt stall alldeles själv, men det blir ju i alla fall bra när det är klart!

Efter det så for jag till Ljusvattnet och plockade in Berra för lite dressyr. Han var lite stressad över att brudarna var kvar i hagen, så det var mest skrittarbetet som gick att jobba med. Där börjar han bli riktigt fin nu faktiskt! Går rättställd i en trevlig form! I traven fuskar han och stället sig åt fel håll, skjuter iväg bogarna och försöker springa iväg. När han har sina ljusa stunder och slappnar av och länger steglängden är det dock mums! Skuttade över ett litet hinder på 60 cm som stod framme en gång också, oj så kul han tycker att det är!

När jag släppte ut honom igen såg han lite tagen ut, så nog fick han arbeta med huvudet i alla fall! Skulle borsta av Iris men hade LG som ett plåster så jag fick borsta henne ordentligt också! Hon är inte så förtjust i att lyfta hovarna, men jag lurade henne lite idag. Jag lyfta hovarna och borstade henne samtidigt där det var sååååå skönt, och berömde samtidigt. Hon är så söt, jag tror jag skrattade hela tiden för att hon kunde som inte bestämma om hon ville rycka åt sig hovarna eller om hon skulle njuta vidare!

På hemvägen for jag förbi en liten terrängbana som jag byggde idag, superfin bred och slät sandväg med fyra naturhinder, alltså nedblåsta små-tallar. Men det blir super att kunna hoppa lite på vägen hem!

Imorgon ska bägge hästarna få markarbeta i Bureå, på måndag ska jag hoppa Lukas för Marre i Bergsbyn och på tisdag ska jag rida dressyr för Cillen i Bergsbyn, Iris kanske också får följa med och gå ett pass på banan. Hoppas tjejerna är stränga och skriker mycket åt mig bara!
Terrängbanan! den är rak och fin och det finns tre hinder till, inte så höga men det är mest för att hästarna ska få ha lite roligt!

Bloggtävling

Länk till tävlingen här!

Bloggtävling

Länk till inlägget här!

FREDAG

Sjuk idag också, som sagt. Och även sjukanmäld imorgon. Jag mår dock mycket bättre på kvällarna så det är väl lite drygt, man känner att man VILL jobba men vet att man inte orkar. Jag är då tacksam över att jag orkar rida i alla fall!

For till stan och hämtade Tove & Linnéa och drog Iris och Lukas till ridbanan. Tove red Lukas och jag red Iris. Lukas såg superfin ut på slutet!

På Iris provade jag ett nytt bett, ett väldigt smalt 2-delat käkbett, som travhästarna har i lopp, max 5 mm i diameter. Det fungerade i skritten, men i traven ville hon inte ta stöd på det, så på med mitt vanliga smala 2-delade bridongbett(tror det är ett sånt i alla fall). Tyckte Iris skötte sig helt okej! Flyttade fint i skritten och i traven kom jag inte riktigt till ridning, utan det kändes mest som jag satt uppe på sadeln istället för i sadeln. Tror att det har lite med att göra att jag inte är frisk och att jag är döv, orkar inte rida ordentligt och får inte in rätt känsla. Men hon skötte sig helt okej, lite slö bara.

I galoppen får jag verkligen galoppera igång henne innan jag kan börja jobba henne, men när jag börjar jobba henne tappar hon energin och kommer inte riktigt framåt. Måste helt enkelt träna mer på galoppen, det känns verkligen att det är där det brister, även när det kommer till markarbete. Tyvärr är galopparbetet något begränsat på betet och ute är hon bara tokig, så får försöka dra in henne till ridbanan en gång i veckan och träna galopp! Hon var genomsvettig efter ridpasset, men hon har en hel del extrakilon att släpa på också, funderar på att ta hem henne en vecka, rida stenhårt och banta henne lite, om det nu går. Ska fundera på saken!

Sen är jag lite stolt över min älsade häst också. Tog av sadel och träns, la handen runt ganashen och lastade henne helt lös! Duktig tjej!

Tjejen som var och provred Iris hade hittat en annan medryttarhäst, något halvblod i stan. Det sög verkligen då hon bodde nära och det såg ut att fungera.. Så om någon vet av någon vettig människa som skulle vilja rida Iris 1-2 gånger i veckan, ofta i sällskap med mig, både dressyr och uteritter, hör gärna av er!
Världens finaste!

Tove & Lukas

Lycka hoppar 90 cm ;D

Less

Jag blir tydligen aldrig frisk. Sjukanmäld idag också, finns risk för att jag inte jobbar imorgon heller..

Igår kväll var jag lite duktig, målade mitt tävlingsskåp första vändan, blev asfint! Ni ska få se när det är klart! Sen for jag till stallet och fortsatta smörja allt i sadelkammaren! Nu har jag bara kvar en loksele, deni! Blev hur bra som helst helt enkelt! Sen ska jag bara fortsätta med storstädningen av hela stallet innan jag börjar måla! Som tur är så målade jag det mesta förra året, så det är bara lite smådetaljer där färgen har släppt, så det går hur fort som helst. Snart är stallet redo för nästa vinter, hehe.

Ikväll far jag och hämtar Tove & Linnéa i stan och så drar vi in poarna till Bureå och rider på ridbanan! Vi får se om jag rider Berra en stund innan middagen också! Blir bara lite dressyr på gården.

Mera sjuk

Nu har jag äntligen styrt upp penicillin. Jag hör tamefan ingenting nämligen. Hade dock inte spräckt trumhinnan, den var bara väldigt infekterad. Bra jobbat. Försökte fara på jobbet, men efter 1,5 timmar fick jag fara hem, det gick inte att vara döv på jobbet insåg jag. Jag mår hyfsat när jag får vara någonstans där det är tyst.

Jag var och köpte färg till tävlingsskåpet före jobbet, svart ska det bli, med vissa röda detaljer. Hur jag ska göra har jag dock inte kommit på än. Men jag ska grundmåla hela svart, får väl fundera under tiden det torkar!

Lina och Tove red ut på Iris och Lukas idag, känns skönt att få vila idag. Imorgon ska jag egentligen jobba men får nog sjukanmäla mig..  Funderar på om Lukas ska få en välförtjänt vilodag, Iris ska dock få gå lite ordentligare dressyr i Bureå tror jag! Om ingen känner för att rida Lukas på banan med mig förstås?

Har förresten sålt täcken för över en tusenlapp, härligt! Då var skåpet redan betalt ;)

Hoppträning i bergsbyn!

Idag stod hoppträning i bergsbyn på schemat! Jag kan tillägga att min öroninflammation är ungefär 1000 gånger värre idag så min hörsel är nästan obefintlig. Hörde knappt några instruktioner från Marre alls, hehe. Jag hörde att hon skrek, men hade ingen aning om vad. xD

Ni får se på filmen, ser ut som att det är kaos, men det gick faktiskt bra! Mot första hindret släppte jag av honom, mitt fel. Mot 2-kombinationen fick jag inte med yttersidan, utan gjorde om. I 3-kombinationen tog han ett galoppsprång istället för två mot sista hindret och det sista hindret jag hoppade, i anridningen stod en hund MITT I hindret och en precis bakom, haha! Se och njut, och snälla, garva!
Så söt ♥





Ett galoppsprång för lite ja xD

SHOPAHOLIC

Jag sa såhär till mig själv: Nästa år ska jag köpa en ny tävlingskavaj då min är för stor och ett tävlingsskåp. Det tog två dagar så köpte jag mig ett tävlingsskåp!

Ett begat i plåt, men med lite färg så kommer det vara hur bra som helst, 1000 kr fick jag betala, bra pris! Jag funderar på att lacka det i svart, eventuellt några röda detaljer, någon som har någon bra idé? Dessutom ska mitt namn på lite snyggt!

Ser ni det smaaaaala bettet? Det stal jag från Cissi, ska prova det på Iris, hon gillar smala bett, så why not?

Lukas

Från dagens ridpass, något kravlöst som sagt!

Halsmuskler!

Lite travbommar

Typ skänkelvikning





Lycka kan!

Obehagligt!

Fick just veta att på dannerotravet, som vi skulle till idag egentligen, slog blixten ner i stallet som VI skulle ha stått i! Den slog ner i luftventilen och fortsatte ut och träffade en man som fick hjärtstillestånd!! Som tur var så fanns det folk som satt igång hjärtmassage direkt så han överlevde, men det känns som att det lika gärna kunde ha varit jag eller Tomas, eller varför inte Berra? Så sjukt obehagligt och jag har aldrig varit tacksammare över typ 0,4 graders feber.. 

Till något lite roligare, jag har nu beställt tränset och tyglarna! Ska dela med Sandra Sandberg! Super, då fick jag tyglarna jag äntligen velat ha!

Tjejen som skulle rida Lukas hörde av sig och ville inte rida på grund av vädret, jag tittade förvånat ut på en klarblå himmel med några små moln på, så jag for själv och red. Lukas kändes dock lite loj och jag är inte frisk, så det blev inget seriöst ridpass alls. Lukas kändes lång och seg och bara snubblade. Men imorgon ska han vara taggad som vanligt, då ska det hoppas! Känner taggen!

TRÄNS

Äntligen har jag hittat tyglarna jag letat efter! Dock hör dom ihop med ett träns... Hela paketet kostar 479 och jag överväget typ att köpa det så kan Berra få ett nytt träns, inte alls onödigt då jag rider honom typ en gång varannan vecka? ;) Dessutom är det värsta dyónkopian jag har sett, hehe.

Finns det någon som vill dela på det? Svart storlek full, tränset för 250 kr?

VARFÖR hööks, säljer ni inte dom löst? Jag känner ju att jag måste klicka hem det här i storlek full...

TÄCKE-BLOPPIS

Har hela 13 täcken till salu, vissa för ruskigt bra pris, mindre än halva priset fast dom är hela eller nya! Kommer bara ligga här ett par dagar innan jag lägger upp dom på tradera istället, så skynda fynda!

TÄVLINGSTÄCKEN

Finn Tack tävlingstäcke stl 145. Typ aldrig använt, nyskick! Nypris 600 kr.
300 kr

Finn Tack tävlingstäcke stl 135. ALDRIG använt, knappt provat. Nypris 600 kr.
300 kr

SÅLT

REGNTÄCKEN


Bucastäcke stl 135. regntäcke utan foder. Lagat längst ner till höger, mamma glömde dock sy fast bensnöret som är helt och medföljer, bara att sätta dit. Otroligt noga lagat.
250 kr

Regntäcke, stl 135, lagat ett antal gånger, men helt i foder och tyg, bra som slit-och-släng.
80 kr

Regntäcke stl 135, 120 kr

VINTERTÄCKEN

Nytt vintertäcke stl 135, lite nött på insidan av bogen, annars i nyskick! Nypris 1000 kr.
TJOCKT och varmt,
400 kr (=VRAKPRIS!) SÅLT

Vintertäcke stl 135. Helt men lagat, 170 kr. I behov av tvätt, hehe. Annars ett fint täcke!

JN vintertäcke stl 135. Otroligt bra kvalité och nypriset på dom här täckerna brukar ligga på 900 spänn cirka. Det är helt men luktar lite ladugård och måste tvättas.
350 kr (= VRAKpris!)

INNETÄCKEN

Amigo innetäcke i behov av en tvätt, hehe. stl 140, 150 gr foder. tejpat på vissa ställen, vilket har hållit utmärkt hela vintern (köpte det tejpat). Galet bra passform, skav förekommer inte. Helt förutom de tejpbitarna ni ser.
150 kr

Världens mysigaste täcke stl full. Går hela vägen upp till grimman med spännen man sätter direkt i grimman. Skulle lätt ha velat ha den inne som filt till mig själv, hehe. Den fastsydda loggan är nog lätt att sprätta bort och jag tror att den är vändbar så man kan ha den ljusgröna sidan utåt. Aldrig legat på en häst ser det ut som.
200 kr SÅLT

REPOBJEKT

Regntäcke med halvhals stl 145 kr. Gjordarna måste fixas, lite smårep. 100 kr.
Inget/tunnt foder. Lite trasigt i fodret, men bara längst ner på sidorna

SÅLT



Innetäcke stl 135. jättefint täcke som är använt EN gång.. Nypris typ 300 kr. Allt annat på täcket är HELT nytt, låg som ssagt på hästen en natt i boxen bara... Om man är lite händig är det inte svårt att laga. 75 kr.

regntäcke stl 135. projekt/reservdelstäcke.
50 kr, alternativt det här plus det förra för 100 kr tillsammans.

Lite ändrade planer

Strax före sex imorse smsade Tomas att Berra hade feber och att vi skulle stryka. Berra var galet sjuk med förhöjd temp på 0,3-0,5 grader, hehe. Men man ska inte chansa i onödan!

Så Berra blev så otroligt ledsen över att inte så åka 30 mil finka sjukt tidigt, starta och springa sig svettig, åka 30 mil hem igen, så vi lastade han och LG, åkte finka 10 minuter och släppte på bete. Det tyckte spännis-Berra var kul!

Berra tog det hela seriöst och övade på skolgalopps-piruetterna



LG och herr spännis. Han gick en bit i spansk skritt och riktigt smällde ner hovarna också. 

Nya betesgänget!

LG & Bus

En något solblekt Lukas och en något smällfet Iris



Lycka ♥

Fina Lukas!

Jag är mer sjuk nu. Vaknade klockan fem imorse av att mitt öra inte var sammarbetsvilligt alls. Så klev väl upp halv sju, städade, sorterade tvätt, dammsög, tvättade två maskiner tvätt, pantade 200 burkar, handlade och for sen till stan för lite(läs: mycket) shopping! Blev iaf två sommarlinnen, gula bägge två! Annars var det mest sånt som jag behöve. Typ en ny mascara, har haft min nuvarande i minst tre år, hehe.

Sen blev det att fara och hämta pållarna i Ljusvattnet. Jag gillar mina hästar. Iris hade lastat sig själv innan jag hade hunnit flytta mellanväggen, och Lukas släppte jag en meter från finkan och han promenerade på. Så ska det vara! På hemvägen klättrade Iris in från sidan av rampen när jag skulle flytta mellanväggen och promenerade in, haha!

I alla fall så fick dom stå inne och chilla i stallet, Lukas fick även lite kraftfoder, mums sa han och smällde i sig ett helt kilo! Duktig smalpoa! Sen kom Sören och skodde båda, blev så bra så! Sen blev det att sadla poarna och fara mot ridbanan!

Lukas var helt sjukt fin! ALLT satt! Öppnor/slutor (mer eller mindre), skänkelvikningar, övergångar, halter.. Vågade mig till och med på två travökningar när jag satt ner i traven och han var så otroligt lättreglerad och snabb tillbaka! Helt galet! Vad jag hade velat ha det på film! I galoppen fick jag dock jobba lite mer, men fy vad han lossnade! Och svarade hur bra som helst för ytterhjälperna!

Sen hade vi en liten bom på kanske 20 cm på medellinjen, planen var att yta galopp över den, vilket gick jättebra från höger till vänster och sämre åt andra hållet. Ska placera bommen lite smartare nästa gång så det blir lättare. Har ni andra något bra tips annars? han landar oftast i höger galopp och tar sl'ngtrav sen, vilket jag helst vill undvika..

Sen kom en tjej förbi och provade Iris(som lina hade ridit), en eventuell framtida medryttare. Iris var dock redan död och genomblöt i svett så hon bjöd inte så mycket framåt, hehe. Iris är inte helt lätt från början, men hon blev superfin på slutet! Iris är rätt FET just nu.. Har lite mage som måste galopperas bort!

Imorgon blir det trav på Dannero med Berrabus, sen ska nog en tjej komma och prova rida Lukas på kvällen, nu händer det grejer!

Finis!





Fröken flodhäst

Sjuk

Oj så sjuk jag blev igår, hög feber och helt däckad. INTE kul, jag skulle ju rida Berrabuuus! I alla fall så mår jag bättre idag, dock är jag inte frisk.

Jobbade på travet i värmen hela dagen, sen for jag till stallet och gjorde det sista med tvättningen! Nu ska det bara torka så man kan sopa ur stallet ordentligt och sen ska det målas! Det har blivit helt sjukt bra faktiskt!

Efter det så for jag till stallet och tog med mig Lina. Lukas hade en sko borta och tappade en annan när jag red, vilken tur att Sören kommer och skor imorgon alltså! Iris är långskodd och har en väldigt lös sko på en hov.

I alla fall så höll jag mig till skritt och trav när det var sisådär med skorna. Gjorde skänkelvikningar, öppnor, slutor, fram- och bakdelsvändningar, övergångar med mera. Och Lukas var jättefin! När han blir avslappnad i traven är det inga problem att sitta på honom och jag tyckte han blev avslappnad direkt! Dock svarade han bara halvbra på vänsterskänkeln när det kom till skänkelvikningar, så jag får vara lite hårdare på det. Skulle jättegärna vilja rida en dressyrlektion snart! Känns som jag glömt massor, behöver någon som skriker på mig!

Iris såg också fin ut på slutet, när Lina kom åt henne ordentligt!

Imorgon drar jag in dom till Bureå så dom blir skodda i stallet och sen ska jag rida Lukas på ridbanan, en tjej ska komma och provrida Iris, så jag kanske får en medryttare till henne i höst, dessutom ska en annan tjej få provrida Lukas i augusti, vore super! Så dom får gå så mycket som dom behöver, båda två!

Tisdag startar Berrabus och onsdag kommer Tove och fotar sommarbilder på mig och Iris, på kvällen blir det hoppning i bergsbyn med Lukas! Tagga järnet!


Förra årets sommarbilder ♥


Klockren ponny!

Helt fantastiskt med ponnygalopp, den lilla rackaren på slutet skulle jag inte vilja ha hemma i stallet vill jag lova!

Tävlingsplanering

Satt nyss och tittade på filmen när jag och Iris tävlade på KDRF och nollade både 80 och 90 cm och jag var sååå sugen på att tävla henne igen! Tror ni inte det dyker upp en propp på tdb på SRK den 10:e september med både 80 och 90 cm!? :D Hur taggad blev jag inte nu då!? Dock anmälde jag Lukas till lagfinalen på 100 cm och till 110 cm. Och jag kommer inte orka rida fyra klasser, så jag vet inte om jag skippar 110 cm med Lukas eller 80 cm med Iris.. Jag får fundera på saken till lite senare!

Dessutom hade proppen till Södra Umeås ryttarförenings meeting dykt upp också, så jag anmälde Lukas till 100, 110 lördag och 95(lagklass), 105 Söndag. Dock ska jag bara rida tre klasser så jag får fundera på om jag bara rider 95 söndag eller inte rider 110 lördag.. Det får framtiden utvisa helt enkelt!

Till veckan ska jag till bergsbyn och hoppa en gång och så funderar jag på att vara med på en Ericakurs innan hopptävlingen i vindeln(100, 100, 110 cm) med Lukas 30-31 Juli.

Därefter är det meeting i vännes 19-21 augusti med ryttarfest, miniderby, fina priser och jag är hur taggad som helst!! (rider 100 cm, 110 cm, 110 cm)

Nu ska jag försöka styra upp lite boende så jag inte glömmer det, hehe.
TAGGA!!!

Typiskt!

Igår var det fantastiskt fint väder! Så jag tog tag i stallstädning, skurade alla väggar i stallet, boxarna och även nästan hela taket gick en genomgång med högtrycken. Jäklar så bra det blev! Dock var jag genomblöt fast jag hade regnjacka på mig.. Och det tog ett jävla tag att göra allt vill jag lova.

Sen for jag på stranden och solade och badade lite. Jag kan äntligen ha mina vita shorts! Utan att det ser för hemskt ut alltså, inte okej att vara blek och ha vita shorts helt enkelt!

Sen blev det tillbaka till stallet och få ut allt vatten som självklart hade runnit längst in i Iris box. Sopade som en galning över en rejäl tröskel och tog det sista med industridammsugaren! Ska gå över allt med en svamp sen och så är det klart för i år! När allt har torkat ska jag måla lite och sen storstäda resten av stallet. Det blir hur bra som helst helt enkelt!

När stallet var klart så for jag till Ljusvattnet och lastade Iris och Lukas (som för övrigt fyllde 15 år igår, grattis!) och for på Danielsten för badning!

Jag började rida Iris och Lina red Lukas. Det är galet långgrunt så det är några hundra meter skritt innan det blir ganska tvärdjupt. Iris har aldrig simmat förr och helt ärligt så var hon inte så bra på det.. När vi hade simmat kanske 20 meter och skulle vända så slutade hon typ simma och sjönk! Så hela Iris var under vattnet, huvudet var säkert 1-2 dm under vattnet! Jag slet i tyglarna så hon kom upp igen och fick styra henne in mot land. Efter det var hon inte så taggad på att simma igen, hehe. När vi stod ganska djupt ute satt hon sig på rumpan också, kasfia!

Lina red Lukas och han var nog en fisk i sitt tidigare liv. Dock var han lite klantig, han föll omkull när det inte var så djupt, haha! Han simmade flera gånger och tillslut så bytte vi hästar så jag också fick simma med honom, galet roligt! Vi blev ett helt gäng på 5 hästar och Anneli fotade en del, så när jag får bilderna så ska jag slänga upp en bildbomb!

När jag kom hem så blev jag dock sjuk, somnade med kläder och frös som en tok under mitt tjocka täcke, trots att det var 26 grader varmt i mitt rum. Har sovit ruskigt dåligt, men i 15 timmar.. Jag har ganska mycket feber och dessutom ont i halsen. Så dagens planer med att rida Berra, Iris & Lukas + fara på fest ikväll blev inställda.. Dock ska jag försöka fara på festen ändå, nykter dock. 

Imorgon jobbar jag på travet, ska försöka rida Lukas också, hoppas jag mår bra imorgon!


Stallplatser i Skellefteå?

Söker en stallplats åt Jenny & Lysingür! Stallet som han står i ska stänga och han har ingen stallplats till hösten!

Någon som vet något stall som rymmer den här lilla sötnosen? Han är en valack och väldigt snäll! Eventuellt lånas han också ut i höst.

Hör av er med all fakta och kontaktuppgifter så vidarebefodrar jag dom!


Typ det roligaste jag sett

hastdiggaren.blogg.se har gjort denna video. HUR KUL!?

TORSDAG

Det har blivit lite beachhäng idag, skönt som fan i alla fall! Galet skönt att chilla, trots att det blåste ordentligt kallt.

När jag kom hem skulle jag skura stallet men Tomas hade gjutit så det blir nog lördagens projekt. Imorgon blir det mer beach och sen ska jag och Lina bada med pållarna, Iris och Lukas ska få simma en vända! Idag rider Lina Lukas och Iris ska bara få vara lite fotomodell, hoppas att hon inte har lika ont som jag har idag..

Strax ska jag ta hunden och fara ner till älven och bada lite!

Lördag ska jag rida dressyr/markarbete på båda hästarna, och skura stallet!
Vill rida dressyr på en ridbana!

Jävla skit

Den här dagen hade omöjligtvis kunnat sluta sämre. Såklart blev hoppningen inställd, så jag beslutade mig för att rida båda i Ljusvattnet, började med Iris.

Hade ställt upp 4 galoppbommar/studs och 5,5an. Studsen kändes som att iris bara dök över dom, så jag gav upp det. på 5,5an tog hon två galoppsprång varje gång.. Så jag tog bort hjälphindret och hoppade bara oxern, satt upp den på 90 cm och hoppade ett par gånger, kändes bra så jag nöjde mig och red lite dressyr. Fick igenom henne superfint i vänstergaloppen och skulle bara köra lite höger och sen ge mig. Tror ni inte hon går omkull? Det var en lugn och fin galopp, men hon bara stupade, landade ordentligt på mitt ben och på sitt huvud typ. Jag vred knät rätt ordentligt, klämde fotan och skrapade upp armbågen och armen. Iris hade inte en skråma men slet av tygeln när hon reste sig upp.

Det som känns mest åt helvete är att jag har lagt på ett gruslass som jag ska betala själv för att göra underlaget bättre, det verkar uppenbarligen inte ha fungerat, då skulle inte Iris gå omkull helt utan anledning. Så det var en massa pengar åt helvete. Det andra är att nu vågar jag inte galoppera där längre när jag har gått omkull 2 gånger i år och en gång förra året på exakt samma ställe = jag har ingenstans att rida. Och jag har inte råd att anlägga en ridbana som används endast tre månader om året. Inte för att jag skulle ha råd med det ändå men.

Så jag får dra hästarna till bureå = tidskrävande och jobbigt när jag måste dra dit båda. Jag pallar fan inte.

fyfan säger jag bara.

För att göra det hela värre hade jag tänkt köpa chips och tröstäta men det var typ 15 personer i kö. Att jag kom in skitig och blodig kändes inte så ball, så jag for hem utan chips.

Imorgon står Iris, Lina rider Lukas, jag ska bada på dagen och skura stallet på kvällen.


fjolligt kanske, men det svider som fan

SHOPAHOLIC

Har shoppat som vanligt men glömt lägga upp bilder på spektaklet!
Grått Schockemöhle dressyrschabrak, 350 kr.
Vita JW-byxor, dock bara med loggan JW, Begagnade på hästnet, 600 kr inklusive frakt.
Fleecetäcke från hööks, 134 kr. Blev även en sadelgjord som jag inte hittar någon bild på! Dessutom ska det inhandlas ett par lädertyglar och lite lädersmörj!

TISDAG

Jobbigt att jag for på jobbet imorse klockan sju, när jag egentligen började nio. hehe.

Sen blev det hem och storstäda, nu jäklar börjar det lika något! Slängde upp lite hästprylar och en gammal dator på tradera och min orbitec träningscykel på blocket, dessutom har jag rensat min garderob så jag har en hel hög med kläder att sälja! Ska också ta kort på dom rackarns täckerna, har ett helt gäng att sälja där också! 

Sen blev det att fara till stallet och städa! Nu är det helt ursopat och alla grejer är undanplockade, det ska högtrycktvättas och handskuras på torsdag! Jäklar så bra det kommer bli! Dock ska jag städa resten av stallet sen också, men det blir ju hur bra som helst då det är klart :)

Sen red jag LG! Det var en stund sen, så jag gjorde det hela enkelt, skrittade bara och var noga med att hon skulle lyssna på mig. Hon var lite tjurig en stund men till slut gav hon sig och lyssnade på mig, kan bero på att jag mutade henne med godis? Man måste vara smart ibland!

Imorgon blir det jobb, rida Berrabus på banan och sen ska Iris hoppas på torpet på kvällen! Lina ska få markarbeta Lukas också, så kanske jag hoppar upp och rider några språng på slutet!

Utvärdering tävlingsplatser!

Fick en kommentar av en tjej som ville att jag skulle utvärdera tävlingsplatserna jag varit på, så kör en snabb genomgång!

Kågedalens ryttarförening
Min hemmaklubb, så jag är garanterat lite partisk!
Framridning: I ridhus, inte superbra underlag, lite mjukt på vissa bitar. Dock stod en funktionär med walkie-talkie så man kunde rida fram i lugn och ro och blev uppropad när man fick komma in på framhoppningen.
Framhoppning: Bra underlag, utebana. Lagom mycket plats!
Tävlingsbana: Helt fantastisk, älskar den! Mycket fina hinder också! Tycker banorna har varit bra i år också.
Övrigt: Man får ett väldigt bra bemötande och allt går alltid att lösa!
Betyg: 5/5

Skellefteå Ridklubb
Framridning: I ridhus, bra underlag.  
Framhoppning: Ridhus eller utebana. Bra plats och bra underlag på bägge!
Tävlingsbana: Jättetrevlig, fina hinder! Har varit lite ologiska vägar på vissa tävlingar i år.
Övrigt: Tycker att det alltid strular på något sätt. Har man en förfrågan om något enkelt verkar det jättebesvärligt, men har alltid löst sig.
Betyg: 3,5/5 (plus för att det är nära!)

Norrskenets rid och kör-förening
Framridning: I ridhus, bra underlag, dock lite kvavt fast det inte var särskilt varmt ute. Dock ingen funktionär som stod och höll koll på när man skulle in, litet minus där.
Framhoppning: Dåligt underlag, väldigt djupt och så var det lite trångt.
Tävlingsbana: Väldigt fina hinder, lätta banor, trevligt att rida där!
Övrigt: Bra bemötande! Plus på det!
Betyg: 4/5 Fixar dom underlaget på framhoppningen så hade dom fått full pott!

Vännäs
Framridning: I ridhus, gott om plats!
Framhoppning: Utebana, bra med plats, dock några mjuka gropar som inte var roliga att råka rida i..
Tävlingsbana: Min favorit hittils! Stor bana, fina och "spännande" hinder, pullmangrav!
Övrigt: Var där ett meeting och tycker att allt fungerade klockrent!
Betyg: 4/5 (Fixar dom framhoppningen så är det maxutdelning)

Sandgärdan
Framridning: I ridhus, extremt liten framridning, det var bara som en stor volt, gick inte att galoppera om det var mer än 1 person på framridningen.
Framhoppning: Inbillar mig att underlaget inte var fantastiskt, trångt som tusan var det också!
Tävlingsbana: Liten bana! Men bra byggda banor tycker jag.
Övrigt: Minns att seket öppnade sent och även banan så det var lite stressigt, hade fungerat dåligt om jag inte hade haft en hästskötare med mig.
Betyg: 3/5

Ska väl så småningom tävla i både Vindeln och Umeå, så får fylla på såsmåningom!
Jag & Iris på KDRFs utebana

MÅNDAG

For till Ljusvattnet på morgonen och fixade lite med min ridvolt, handkrattade typ halva för att få den ännu jämnare, sen plockade jag in tjock-Iris och for ut i skogen. Travade på en lång bit, sen for vi till backen och red den två gånger i galopp och galopperade sen hela vägen "hem". Kondisen är faktiskt otroligt bra ändå! Hon har grundkondis som heter duga! Men hon har lite väl mycket mage just nu, ska rida ett högtintensivt pass i veckan i alla fall, det behövs!

Lukas får chilla en dag till, Lina rider honom imorgon. Vi får se vad jag hittar på med Iris, kanske lite studs?

Senare i veckan ska stallet äntligen skuras, ska bli skönt att få det bortgjort!

Bilder från tävlingen!

Alla bilder är från 95 cm-klassen!

Framhoppning

Söt-Lukas!





Jag älskar dig! 

Lukas fd ägare med familj hälsade på!

Fina häst! 


Haft så galet mycket att göra!

Haft en tuff helg! I torsdags jobbade jag på stadsfesten i 16 timmar, så då fanns det inte så mycket tid till något annat!

I fredags red jag först Lukas på banan, han kändes jättefin! Sen for jag på travet med Berra, vi skulle nämligen leda defileringarna till kallblodsloppen tillsammans med ett annat kallblod. Jag är så stolt över Berra, han var så otroligt avslappnad! Dock inte när han var tvungen att springa före alla andra hästar, han är ju så bakrädd, stackars liten, haha! Nejmen jag är så otroligt stolt! Sista defileringen drog vi på lite, hästen bredvid i full galopp och jag och berra i fuill trav! Jag trodde verkligen att han skulle slå över i galopp, men inte det! Duktig häst, bara att kvala monté! 

Skulle rida snabbare en bit, men då lämnade vi ju tjejen bakom oss, så då sprang han bara och bromsade, skithäst! 

Tove tog MASSA fina bilder!
Vackraste! ♥

Lite spänd ja xD

Maaaaaaanen ♥

Latmask! 

Jag älskar dig! 

Månadsmål juli

Skriver upp förra månadens mål och utvärderar i kursiv stil!

IRIS
- Fortsätta trimma dressyr, vara jävligt noga med att inte får fuska!
- Träna mer kondition! Ut i skogen och galoppera! 
- Chilla lite, bara jobba med grunderna. Kanske hoppa någon gång, lite kravlöst. Dock göra lite bomövningar!

LUKAS
- Fortsätta stärka galoppen, bomserier, studs, fattningar!
- I dressyren ska jag försöka få honom mer lyhörd och stadigare.
- Hopptävling i Vindeln. Få tre snygga rundor helt enkelt!
BERRA
- Nu är han stadig i tävling, så nu hoppas jag att han ska lyckas vinna ett lopp också! :)
- Jag ska rida lite mer och bara ha KUL! Simma och dressyra!

Utvärdering junimål

Skriver upp förra månadens mål och utvärderar i kursiv stil!

IRIS
- Fortsätta stärka galoppen mera genom att göra mycket galoppfattningar. Blir stadigt bättre!
- Träna mer kondition! Ut i skogen och galoppera! Hm, har inte gjort mycket av det upptäcker jag!
- Ta det lugnt med hoppningen, hon ska tävla 80 cm och eventuellt 90 cm den 6 juni. Sen är det lite semester och betessläpp den 12e! Dubbelnollade tävlingen och var skitfin! I övrigt verkar hon ha vilat sig i form!

LUKAS
- Fortsätta med lite galoppövningar för att stärka galoppen ytterligare. Work in progress
- I dressyren ska jag försöka få honom ännu mera avslappnad och i en stadigare form. Faktiskt tycker jag att han har blivit mycket mer avslappnad bitvis!
- Hopptävling den 6:e på KDRF, dubbelnolla lagklassen känns som ett bra mål! Sen är det helgen efter i vännäs, bara få fina rundor! Helt galet så bra det gått! Nollade lagklassen och VANN och laget vann! Vann 1 m i Vännes och var galet nöjd, i Norrskenet vann vi 95 cm, och dubbelnollade våran andra 110 och blev tvåa, helt galet!
- Betessläpp den 12e! 
BERRA
- Att han fortsätter vara lika lugn och fin på tävling och fortsätter gå felfritt. Han är klockren nu!
- Att han ska vara lika lugn och fin som han varit dom senaste dressyrpassen. Berra var hur lugn som helst i fredags! 


Tävlingsresultat!

Var ju som sagt och tävlade idag! Klev upp klockan tre och hade Lukas knoppad och klart kvart över fyra! Deni!

I alla fall så kändes han fin på framridningen, framhoppningen var riktigt dålig, väldigt djupt underlag, så jag hoppade väldigt få språng.

95 cm lokal - Vinst! Finns inte mycket att säga, Lukas skötte sig strålande! Jag har fortfarande en del att träna på, men känslan kommer mer och mer! Vi vann en väska från pikeur som jag ska ha borstar, smågrejer och typ min hjälm i, superfin!

110 cm regional - Tvåa! Första regionala, andra 110 cm.. Det kändes dock bara bra, han skjöt lite åt sidorna och blev trött efter grunden, men då körde vi vidare i trav och var felfria. Galet glad var jag kan jag lova! Och otroligt förvånad att vi slutade på en andraplats, och bara 0,7 sekunder efter vinnaren. Och jag satsade ingenting i omhoppningen! Fina häst!
Här vann vi faktiskt 400 kr i premier, jätteroligt!

Världens bästa Lukas vann 95 cm och vi var...

img_5342 (MMS)

Världens bästa Lukas vann 95 cm och vi var TVÅA i 110 cm!!! Helt galet!!!


Knoppad och klar! Klockan är 04.12 och vi ...

img_2967 (MMS)

Knoppad och klar! Klockan är 04.12 och vi rullar mot Luleå!


RSS 2.0