Havrepappan om dressyr

"

Dressyren är svårare. Hur skall man kunna hitta på något som gör dressyr mer pubikfriande? Inte ens gratis extacy till folket på läktaren skulle göra det hela festligt...  (..)

 

Vilken sportsändning i världen skulle inte ha visat världens första riktiga volt på en dressyrbana? Vem skulle inte visa en piruett på frambenen? och hur skulle någon enda TV-kanal kunna undvika att sända en dressyrtävling när någon gör dubbla byten i varje galoppsprång?

 

Jag har även funderat över dressyrtävling på tid med bedömning. Det hade ju avsevärt kortat ner de långa dagarna på dressyrtävlingar, men jag tror nog ändå inte att det hade främjat utvecklingen. Många hade gjort ännu sämre hörnpasseringar (än vad de redan gör) för att vinna tid."


Djurskyddsregler

Viktiga regler
Här listas ett urval regler som är viktiga att tänka på.
• Du får inte bygga n ya spiltor som du an vänder till din hästs
dygns      vila.
• Vid behov ska du skydda din hästs hovar med skor eller liknande.
• Du bör inte klippa din hästs känselhår.
• Du ska se till att hästens utrustning passar och inte skadar hästen.
• Du ska bara använda täcke när det verkligen behövs.
• Du ska ge din häst tillräckligt med grovfoder varje dag.
• Din häst ska ha tillräckligt med tid att äta.
• Du ska se till att din häst inte blir över- eller underviktig.
• Du får inte använda taggtråd till att stängsla in din häst.
Reglerna som träder i kraft 2010 säger bland annat att
• din häst ska få sitt behov av social kontakt tillgodosett
• du inte får hålla din häst i spilta mer än 16 timmar/dygn
• boxväggar, boxdörrar och skiljeväggar mellan spiltor ska vara
ut   formade så att hästens behov av social kontakt blir tillgodosett
• din häst varje da
Det är ganska intressant att läsa hur det står skrivet i djurskyddsreglerna.

Viktiga regler
• Du får inte bygga nya spiltor som du an vänder till din hästs dygnsvila.
• Vid behov ska du skydda din hästs hovar med skor eller liknande.
• Du bör inte klippa din hästs känselhår.
• Du ska se till att hästens utrustning passar och inte skadar hästen.
• Du ska bara använda täcke när det verkligen behövs.
• Du ska ge din häst tillräckligt med grovfoder varje dag.
• Din häst ska ha tillräckligt med tid att äta.
• Du ska se till att din häst inte blir över- eller underviktig. Man kanske inte ser underviktiga hästar så ofta, men hur mycket FETA hästar finns det inte? Det är alltså ett brott mot djuskyddsreglerna.
• Du får inte använda taggtråd till att stängsla in din häst.
• din häst ska få sitt behov av social kontakt tillgodosett
• du inte får hålla din häst i spilta mer än 16 timmar/dygn
• boxväggar, boxdörrar och skiljeväggar mellan spiltor ska vara utformade så att hästens behov av social kontakt blir tillgodosett
• din häst varje dag ska ges möjlighet att röra sig fritt i sina naturliga gångarter

Storuman

Befinner mig i Storuman, 25 mil hemifrån. Bor på hotell, käkat hotellmiddag och bastat, nu inväntar jag sömnen!

Hann faktiskt skritta Lukas en sväng på ridbanan. Han känns lite för ivrig för att ha tid att samarbeta, men bitvis var han riktigt fin! Efter ridturen fick han stå med magneterna en kvart.

Har haft problem med att ladda upp bilder med appen, så ni får nöja er med text!


Hurra..

Skrev nyss ett långt inlägg som försvann. Värt.


Kul dag


Onsdag

Ligger i soffan och hostar, livet suger när man måste vara sjuk.

Iris fick gå ett kortare dressyrpass, hon kändes lite ovillig men hade säkert träningsvärk från busgaloppen igår. I galoppen kändes hon riktigt fin! Skulle verkligen behöva rida en lektion för någon för att få lite extra tips!

Lukas fick skrittjobba 20-25 minuter på ridbanan. Snacka om överlycklig häst! Ska bli riktigt kul att få börja trava om en vecka!

Idag kom lite magneter jag beställt till Lukas, en till benet och en till nacken, som tydligen ska vara riktigt bra, så varför inte prova? Provade nackmagneten på mig själv i 15 minuter och nog hände det grejer!

Nu hinner jag inte rida förrän på lördag, det suger!


Iphone app!

Äntligen har appen för iphone kommit från blogg.se!

Kan meddela att jag skulle upp fem imorse och fara senast halv sex för att hinna till en skola utanför Umeå. Jag vaknade klockan sex av att tequila kom och skulle mysa. Trots det var jag i tid till jobbet!


fy tusan!

NM för kallblod, Myllarfaks galopperar cirka 2.30 in i filmen, kusken flyger all världens väg och sen så är det fantastisk tur att det inte blir någon värre olycka!

Jag saknar dig redan.. ♥

Mamma har flyttat 70 mil och tagit med sig Lycka, så nu har jag inte längre någon hund som kan hålla mig sällskap i stallet, på ridturer och ute i skogen..
TISDAG

Jag hatar den här veckan. Det är bara tisdag och imorgon jobbar jag i umeå och kör hemifrån 05.30. Inte ball. På torsdag far jag till storuman (typ 4 timmars körtid) och sover på hotell, jobbar en halvdag och kör sedan hem, mot travet och jobbar där.. Helgen ska jag i alla fall ta det lugnt, hoppas på bra väder och rida ut och markarbeta på Iris!

Igår skrittade jag i alla fall Lukas. Han var så söt! Han brukar alltid föra bort huvudet när jag ska tränsa, men igår tränsade han sig själv, riktigt gapade efter bettet, så söt! Sen när jag skrittade hade jag tänkt skritta ut en sväng, men Lukas vägrade och skulle helt enkelt till ridbanan! Så jag red kanske fem minuter på banan, han kändes riktigt lyhörd för hjälperna, dock ville han inte ställa ordentligt höger och ta stöd på vänstertygeln, men efter att ha stått en månad ska det ju finnas lite att jobba på i alla fall! Gladare häst får man leta efter! Han gnäggade åt mig när jag kom idag, men det får bli ridtur imorgon!

Idag var det Iris som skulle få komma ut i skogen, skulle slipa på högergaloppen. I traven fick jag jobba ordentligt med ställningar och ta tillbaka henne, hon var ganska laddad och ville bara framåt, men hon jobbade på riktigt bra! När vi skulle galoppera fattade Iris vänster hela tiden och nästan galopperade på stället när vi skulle ta om. Till slut fick vi en bra högergalopp, men då tog vägen slut och vi kom till en 90 graders kurva, så jag hade tänkt sakta ner till trav och göra en ny fattning. Men det tänkte inte Iris, hon tog den i galopp, haha! Sen så gick det lite fortare och fortare tills jag släppte henne helt. Slalom i fullt ös på en slingrig väg med massor av vattenpölar, solen var på väg ner så det var massor av skuggor över vägen, helt ärligt så såg jag inte mycket. Men Iris struntade i det och gasade! 

Jag hade kunnat råka ut för världens flygtur, men jag är glad att jag har Iris kan jag säga. Stod upp i dressyrsadeln i full galopp, såg ingenting och kom runt en kurva. Där stod en bil med bakluckan öppen, folk och hundar i skogen och det enda Iris gjorde var att hon stannade upp lite ett steg och galopperade vidare. Hade hon nitat hade jag gjort en jävla flygtur då jag inte alls var beredd, herregud säger jag bara! Men Iris är såklart en klippa!

Efter busgaloppen tog jag en till, mer samlad galopp på en kurvig sandväg och Iris gjorde faktiskt ett riktigt fint byte i en kurva, hon kan om hon vill!

Imorgon ska Lukas skrittas, Iris ska få gå dressyr. Sen kommer jag inte att hinna rida torsdag-fredag tyvärr, hatar mitt jobb just nu..

En bra grej är förresten att jag sålt grejer för 1400 kr så nu har jag 13500 kr till en ny sadel, haha. Och då har jag inte sålt min nuvarande hoppsadel och så kanske jag har min dressyrsadel såld. Känns bra om det blir lite pengar över då nästa inköp verkligen skulle behöva vara en ny bil.. Fyrhjulsdriven och bränslesnål, och lite nyare. Blir nog billigt och bra. Hittade en perfekt för 140 000 kr. Det kommer ta mig tio år att spara till.


Tror ni att Lukas är sugen? ;D18 viktiga tankar

Stal denna fantastiska lista av http://nikonian.blogg.se/

1. Ibland tittar jag på klockan tre gånger i följd men vet fortfarande inte vilken tid det är.

2. Ingenting suger mer än den där sekunden i en diskussion än när du inser att du har fel.
2. Ingenting suger mer än den där sekunden i en diskussion än när du inser att du har fel.
3. Jag tar definitivt tillbaka alla de där gångerna då jag inte ville vila när jag var yngre.
4. Det finns ett stort behov av ett sarkastiskt typsnitt.
5. Hur tusan gör man för att vika ett tillpassat lakan??
6. Var det verkligen viktigt att lära sig skrivstil?
7. GPS:er borde starta sina vägbeskrivningar på nummer 5. Jag är rätt säker att jag kan hitta ut ur mitt bostadsområde.
8. Dödsannonser vore mycket mer intressanta om det stod hur personen dog.
9. Jag minns inte senast då jag inte ens var lite trött.
10. Dåliga beslut skapar bra historier.
11. Du vet aldrig när det kommer hända, men det kommer en stund under jobbtid då du inser att du inte kommer göra något mer produktivt under resten av dagen.
12. Kan vi ignorera vad som kommr efter Blu Ray? Jag ville inte börja om min kollektion... Igen.
13. Jag sparar vissa personers telefonnummer bara så jag vet att jag inte ska svara där de ringer.
14. Hur många gånger är det acceptabelt att fråga "Hursa?" innan man bara bör nicka och le, trot att man fortfarande inte vet vad som sades?
16. Jag älskar känslan av kamratskap när en hel kö med bilar sammarbetar för att stoppa en idiot som försöker trycka sig in i främre delen. Stay stron brothers and sisters!
17. Tröjor blir skitiga. Underkläder blir skitiga. Byxor? Byxor blir aldrig skitiga och du kan använda dem för evigt. (personen som skrev denna lista har tydligen aldrig jobbat i ett stall...)
18. Även under bra omständigheter så har folk svårt att hitta sina bilnycklar i fickan, hitta deras mobil och sätta svansen på åsnan. Men jag slår vad om att alla kan hitta och trycka på snooze knappen på en meters avstånd, inom 1.7 sekunders tid, med stängda ögon på första försöker - varje gång.
19. Den första suspensoaren uppfanns inom hockeyn 1874 och första hjälmen användes 1974. Det betyder att det tog bara 100 år innan män insåg att hjärnan också är viktig!
3. Jag tar definitivt tillbaka alla de där gångerna då jag inte ville vila när jag var yngre.
4. Det finns ett stort behov av ett sarkastiskt typsnitt.
5. Hur tusan gör man för att vika ett tillpassat lakan??
6. Var det verkligen viktigt att lära sig skrivstil?
7. GPS:er borde starta sina vägbeskrivningar på nummer 5. Jag är rätt säker att jag kan hitta ut ur mitt bostadsområde.
8. Dödsannonser vore mycket mer intressanta om det stod hur personen dog.
9. Jag minns inte senast då jag inte ens var lite trött.
10. Dåliga beslut skapar bra historier.
11. Du vet aldrig när det kommer hända, men det kommer en stund under jobbtid då du inser att du inte kommer göra något mer produktivt under resten av dagen.
12. Kan vi ignorera vad som kommr efter Blu Ray? Jag ville inte börja om min kollektion... Igen.
13. Jag sparar vissa personers telefonnummer bara så jag vet att jag inte ska svara där de ringer.
14. Hur många gånger är det acceptabelt att fråga "Hursa?" innan man bara bör nicka och le, trot att man fortfarande inte vet vad som sades?
16. Jag älskar känslan av kamratskap när en hel kö med bilar sammarbetar för att stoppa en idiot som försöker trycka sig in i främre delen. Stay stron brothers and sisters!
17. Tröjor blir skitiga. Underkläder blir skitiga. Byxor? Byxor blir aldrig skitiga och du kan använda dem för evigt.
18. Även under bra omständigheter så har folk svårt att hitta sina bilnycklar i fickan, hitta deras mobil och sätta svansen på åsnan. Men jag slår vad om att alla kan hitta och trycka på snooze knappen på en meters avstånd, inom 1.7 sekunders tid, med stängda ögon på första försöker - varje gång.
19. Den första suspensoaren uppfanns inom hockeyn 1874 och första hjälmen användes 1974. Det betyder att det tog bara 100 år innan män insåg att hjärnan också är viktig!

SÖNDAG

Skulle ta världens längsta sovmorgon och vaknade 07.53. Bra jobb!

Blev i alla fall att ta tag i stallet ordentligt! Packade ur skåpet, pedantsopade, mockade sjukt noga och städade ur finkan ordentligt! Kändes ruskigt skönt att få det gjort faktiskt!

Sen så plockade jag in Lukas för den första ridturen på 25 dagar! Till min glädje upptäckte jag att sadelgjorden var för kort så jag fick sätta på en längre, Lukas är tokfin i kroppen just nu! I varje fall så skrittade jag ut med hackamore. Lukas var SÅ glad och skrittade så fort det bara gick. När vi blev omkörda av en häst så hakade han på, jag bromsade bäst jag kunde och Lukas nästan passage-travade för att han ville hänga på. Man har ingen broms alls på hackamore men vi skulle bara chilla idag så det fick gå! När jag kom tillbaka till stallet fick han stå på gräsmattan lös en stund, snacka om vilken glädje hela Lukas utstrålade! Efter en stund blev han dock busig och travade iväg över gräsmattan så Johanna fick locka till sig honom med lite kraftfoder. Jag lovar att Lukas har längtat efter att bli riden! Nu ska jag fortsätta skritta uppsuttet 1-2 veckor och se om man kanske kan börja trava lite smått. Han är abolut inte halt i traven kan jag intyga, men vi följer bara veterinärens rekomendationer.

Tävlingsresultat!

Gårdagen går nog till historien som historiens längsta dag. Orkar inte dra allt men i alla fall så hann vi inte fram i tid så jag missade min start. Som tur var så var dom galet gulliga på Arvidsjaurs ryttarförening, så jag och Iris fick vara med efter ponnysarna och hoppa utom tävlan.

I varje fall så blev det en sjukt lång dag för Iris som stod på finkan i över 13 timmar! Som tur var så hade hon Brandy som sällskap! På framridningen kändes hon först lite stel, sen kändes hon nästan slö och underlaget var ganska djupt så jag ville inte rida på för mycket i galoppen heller. Framhoppningen var katastrof, haha. Det blev nog kanske ett hyfsat språng.

Väl inne i ridhuset så kändes hon lika cool som vanligt. Iris har aldrig hoppat en bana inomhus. Det enda hon har hoppat inomhus har varit på typ framhoppning. Så jag hade ingen aning om hur hon skulle ta det lite snävare svängarna och att hon inte fick hålla riktigt samma tempo som ute. Men hon skötte sig över förväntan! Petade ett räcke för att hon bestämde sig för att ta det i trav, vilket inte riktigt är likt Iris! Men hon tog kurvorna riktigt fint och jag är glatt överraskad! Bara vänstersvängen mot sista hindret som hon fuskade ordentligt på. Så nu ska vi träna massa dressyr för att stärka galoppen ännu mer + markarbeta fler gånger på graman, nästa tävling blir meeting i Luleå den 15-16 oktober, då ska hon starta 90 + 95 cm!

HÖST

Idag är det verkligen höst. Blåser lite kallt, regnar kallregn och är endast + 6 grader. Lukas frös när jag kom till stallet. Han hade ett ofodrat regntäcke, var torr och stod under tak, men frös ändå. Så på med 100 g-täcke, ut på promenad och sen fick han lite hö! Han såg genast gladare ut.
Tycker det faktiskt är djurplågeri att ha hästarna ute utan regntäcke en sån här dag, om dom inte har ordentligt med skydd i hagen förstås.

Sen så smorde jag lite saker och packade inför imorgon. Ska strax till stallet och plocka in dom lite tidigare, ska ändå till stallet klockan fem och släppa ut dom imorgon, kul! Sen ska vi rulla mot Bergsbyn och möta upp med resten av gänget innan vi styr mot hopptävling i arvidsjaur! Just nu känns det mest jobbigt för att jag är så trött, haha! 

DAGENS DISS!

Ska dissa folk som inte vet hur man gör för att sakta ner när man rider ut mitt i vägen och verkligen ber dom sakta av. Nej, dom kör hellre ner i diket än att lätta på gasen.. Fyfan säger jag bara!!

I alla fall så red jag ett kort kravlöst dressyrpass på Iris. Jag tror att hon hade träningsvärk då hon kändes lite stretig och springig, men det fick hon vara idag. Till och med jag hade träningsvärk ifrån gårdagen! Hon kändes fin i galoppen faktiskt, särksiilt vänster, men den har vi jobbat stenhårt med några veckor, så nu känns nästan höger sämre. Får slipa lite mer på den nästa gång vi rider ut!

Imorgon så skulle jag jobba halvdag i nordmaling egentligen. Så får jag fota på eftermiddagen i norsjö också.. Dessutom är det fem mil mellan ställerna, blä. Där var min fredag totalförstörd! Iris ska i alla fall vila och så ska jag gå med Lukas. Men sen ska allt smörjas och packas inför tävlingen på lördag!
Bild från 2009!

Dagens lunch. Känns väldigt nyttigt måste ...

img_1722 (MMS)

Dagens lunch. Känns väldigt nyttigt måste jag säga.


TISDAG

Orkade aldrig skriva om gårdagens uteritt, men Iris var så fin att jag måste skryta lite!

Jag brukar alltid börja jobba i traven med att hon ska slappna av och inte ladda så mycket, men igår var hon fin direkt, så jag insåg att jag var tvungen att göra något mer, så jag kortade henne så mycket det gick en bit, red på i mellantrav och kortade igen. Hon var fantastiskt fin och försökte aldrig ladda och springa ifrån mig, hur roligt som helst!

Sen skulle vi ta vänstergaloppen och istället för att studsa och ladda järnet så galopperade hon med runda, fina språng, dock liiite fort efter en stund men det kommer! Efter halva galoppsträckan skulle jag bryta av och fatta höger galopp istället, men istället för att bryta av så kortade hon sig till en superfin galopp! Så jag var tvungen att fortsätta, varje gång hon ökade så tänkte jag bryta av, men hon kortade galoppen istället, superroligt! Så jag tänkte ta högergaloppen på en annan sträcka istället, men då laddade damen kan jag säga! Helvetet vad hon studsade mig ur sadeln! Hon bockar aldrig, men hon studsar så det känns som att jag är minst 2,5 meter ovanför sadeln bitvis.. Gjorde halt och började om från början, men det gick sådär. Så jag pausade en stund innan jag försökte igen och då gick det godkänt i alla fall!

Vi är på g!

Dagens planer blev lite ändrade då Cissi skulle jobba kväll, så jag fick rida själv hemma. Det kändes sådär då jag har mesridit lite på slutet när det kommer till Iris och skulle verkligen ha behövt en knuff i rätt riktning.

I alla fall så rakriktade jag henne ordentligt hela vägen till ridbanan i skritt och trav, då hon gärna fuskar och ställer lite för att komma undan. Väl på ridbanan så red jag igenom henne lite extra i skritten så det var enkelt att både länga, korta riktigt mycket, bak- och framdelsvändningar, skänkelvikningar, halter och ryggningar. Klockrent helt enkelt!

I traven var hon klockren direkt, red mycket serpentinger, åttor och även en del långsidor och snett igenom med fokus på rakriktning. KLOCKRENT! Och hon har haft det jobbigt med att behålla formen i varvbyterna för att inte tala om konsten att trava rakt fram! Sen övergick jag till att korta ihop henne så mycket det gick och bitvis var hon kalasfin! Dock krävde jag ganska mycket, i högervarvet skjuter hon in rumpan lite och i vänstervarvet skjuter hon ut bogen, så jobbade med att få dom på rätt plats, vilket hon tyckte var JOBBIGT men när hon väl gav efter blev hon fantastiskt fin! Sen red jag lite övergångar skritt-trav som hon också har haft jobbigt med och det var inga konstigheter. Dock provade jag halt-trav och det var fortfarande lite för jobbigt.

Så var det galoppen. Hittils har jag galopperat på en ganska lång tygel i en fri form och inte bråkat så mycket, idag kortade jag tyglarna och jobbade så hon gick ordentligt, utan att skjuta ut bogen eller in med rumpan. Och när hon släppte i galoppen blev hon jättefin och fick betydligt trevligare gångart! Sen galopperade jag lite långsidor också, vilket hon tycker att är jättesvårt. Gå rakt i galopp!? Supersvårt ju!

Sen jobbade jag ner henne i trav, tänkte kräva lite, men det kändes att hon var riktigt trött, DUKTIGA HÄST!

Sen promenerade jag en sväng med Lukas också, hej piggelin säger jag bara! Han gick och kastade med huvudet och var "superrädd" för en bit skumgummi som låg på vägen.. Ska bli hur roligt som helst att skritta lite uppsuttet nästa vecka!

MÅNDAG

Jobbade hela dagen idag, trots att jag inte mådde fantastiskt, höll på att tappa rösten efter halva dagen. Och jobba som skolfotograf utan röst är ingen höjdare insåg jag ganska snabbt..

På hemvägen for jag förbi brudarna i Bergsbyn och hälsade på! Det var för länge sen sist kände jag! Men på onsdag ska jag och Iris dit och drilla lite dressyr, blir hur bra som helst! Sen ska hon få en dusch och så funderade jag på att raka henne innan helgen. Hon är otroligt långhårig nämligen!

Sen tog jag ut Lukas på en promenad, han verkar dock sugen på att arbeta lite mer. Provade trava 15-20 meter i en ganska skarp nedförsbacke på asfalt och såg eventuellt ½-1 grads hälta. Läste för ett tag sen någonstans att frambenshälta syns tydligast i en nedförsbacke då det belastar frambenen mer, vilket är helt logiskt, men inget jag har tänkt på! På plan mark skulle han säkert vara helt ohalt men det provade jag inte ens.
Det är i alla fall en förbättring! Efter helgen kanske jag börjar skritta uppsuttet istället så får han arbeta lite i skritten. Vore nyttigt med två veckors skrittarbete, öva halter i massor ska vi göra! När vi gör halt så gapar han och försöker gå iväg, detta gör han hur mjuk jag än är i handen, ren protest alltså!

Imorgon blir det att galoppera i skogen med Iris, wiie!

Karledsskydden

Jag fick lite frågor om karledsskydden jag köpt! Dom är köpta på Royal hästsport för strax över 100 kr. Dom används ursprungligen för att hindra travhästarna få skav av gamascherna dom har när dom tränar eller går lopp.

Anledningen att jag köpt dom är för att jag skulle prova kotringar, men han fick skav av dom. När vi hoppar lite högre hinder är han på sig med hoven i karlederna och får fula sår.

Gamascher

Karldesskydden i neoprene

Bjuder på en bild av lukas muskelbristning...

img_5870 (MMS)

Bjuder på en bild av lukas muskelbristning också, ovanför knät har han en svullnad på utsidan, även lite mot baksidan. Så bara hoppas det läker fint så vi kan vara igång om tre veckor! Lycka var hjälpsam som vanligt!


Provade karledsskydden jag köpte på Lukas ...

img_7898 (MMS)

Provade karledsskydden jag köpte på Lukas igår när vi gick ut och gick. Idag inser jag att jag aldrig tog av dom.. Smart! Tur att dom är i mjuk neoprene och jag har bett johanna plocka av dom.


Markarbete!

Det var lätt över 1,5 månader sen jag markarbetade Iris sist. Det gick så fruktansvärt dåligt att jag bestämde mig för att lägga ner det hela tills vidare. Nu har det lossnat i dressyren så då tänkte jag ge markarbetet ett försök. Vi hade bara lite upphöjda travbommar och två brutna linjer med hinder på 70 cm.

Fokus idag skulle vara på en bra galopp, bra vägar före och efter hinder och att hon inte skulle släppa grejerna precis före hindren.

Först värmde jag upp, hon gick inte fram ordentligt i traven men efter lite jobb så fick jag lite fart på henne i alla fall. I galoppen jobbade hon på fint direkt men bjöd lite halvdåligt. Hade graman på henne, dock var den väldigt lång då hon själv jobbar i en bra form i princip hela tiden. Först red vi på dom upphöjda travbommarna och precis steget innan så släppte hon grejerna och tänkte bli lång och "kamelaktig", men då hjälpte gramanen till och tre av åtta gånger jobbade hon helt okej över dom! Sen blev det dags att hoppa fram på två räcken, på 70 cm. Det tog några språng innan hon kom igång, hon ville släppa grejerna precis innan men jag tyckte att det blev bättre och bättre för varje språng. Till slut jobbade vi lite på dom brutna linjerna och det skötte hon bara bra. 

Ska försöka börja markarbeta lite då och då så vi blir lite mer samspelta och får en bättre galopp mellan hindren, vilket känns som ett krav nu när utomhussäsongen är slut, på lördag ska vi till arvidsjaur och hopptävla inomhus! Iris har aldrig tävlat inomhus.. Fast det är en 90 cm clear round, så jag kan lika gärna få rida om direkt om det går dåligt, känns bra!

Sen har jag varit duktig och mockat hagen och borstat upp Lukas innan våran promenad. Han vill verkligen komma in från hagen, han står och väntar hela tiden man är inne i stallet, inte alls roligt tycker han!

13 saker du inte visste

Skulle bara skriva 10 saker från början men kom på fler. Fråga om ni undrar något!

◊ Jag har skött Iris i nio år och litar så mycket på henne att jag kan rida i bara grimma och grimskaft genom byn trots att hon inte är trafiksäker. Jag skulle även kunna galoppera ute i bara grimma och grimskaft.

◊ Att Lukas knappt kunde skritta utan att takta så mycket att han haltade när han kom? Han kunde inte heller stå still när man skulle sitta upp.

◊ Lukas är en riktig fjolla. Han äter inte från marken om han inte är tvungen. Han HATAR när det regnar. Han tål inte att man blir arg på honom och han se heeelt förstörd ut om man skäller på honom. Dock är han en klippa i övrigt. Han står lös på gången och går aldrig någonstans, eventuellt kommer han och kikar in i sadelkammaren för att jag går dit. Han går utan problem lös in och ut i hagen. När vi gick omkull ställde han sig upp och såg helt förtvivlad ut, som att det var hans fel.

◊ Att Berra var väldigt vek i psyket när han var liten? Han har bland annat sprungit mitt på e4an lös med vagn och mött lastbilar i säkert en kilometer.. Han sprang mitt på mittsträcken och vek inte en centimeter när han mötte lastbilar...

◊ Att sen jag fick Iris för cirka 4-5 år sen så har jag bara behövt ta ut veterinären två gånger? Då var dessutom bara en hovböld om man bortser från när hon skadade sig i bogen förra sommaren. Annars har hon aldrig varit halt om man bortser från sårskador hon har fått när Berra har sparkat henne.

◊ Jag red in Iris när jag var 14, då kunde jag egentligen inte rida. Jag har ridit på ridskola i ett år (och hann inte lära mig så mycket) så resten har jag lärt mig själv. Det var först i vintras jag började gå kurser. Så allt Iris kan har jag egentligen lärt henne när jag inte kunde rida, så hon är väldigt speciell att rida.

◊ Jag faller i princip aldrig av när jag rider. Jag har fallit av Iris en gång om man bortser från att jag har glidit av någon gång när jag rider barbacka. Det var 2003 och jag skulle hoppa upp på henne ute och hamnade bakom sadeln, där hon är jättekänslig så hon bockade av mig. Jag har aldrig fallit av Lukas och jag har fallit av Berra en gång. Dock har jag gått omkull fyra gånger. Tre med Iris och en med Lukas. Samtliga gånger när jag har ridit dressyr.

◊ Jag har ridit in många hästar. Skulle gissa på 20-30 stycken? Bland annat Iris, Berra och AK. Mest äldre travare, men några yngre hästar och en islandshäst. Har aldrig haft några problem med någon! Ak är förresten den enda hingsten jag har ridit.

◊ Från 2002 till 2010 har jag skrivit upp varenda ridpass jag har ridit på Iris i en dagbok, lovar att jag ska skriva av något inlägg och posta i bloggen!

◊ När jag började sköta Iris stod hon på torpet i Bureå. På helgerna åt jag frukost, cyklade till stallet, hem och åt lunch, tillbaka till torpet, hem och åt middag, tillbaka till stallet och hem och gick och la mig. Förstår inte vad jag gjorde hela dagarna. Det hände att jag mockade alla åtta boxar som fanns där.

◊ Jag har aldrig skadat mig när jag håller på med hästar. Har bara fått något tjuvnyp, jätteförsiktiga sparkar och aldrig fått en blå tå. Det värsta som har hänt var när jag hamnade mellan två hingstar som började slåss. Då fick jag näsblod och hade ont överallt efter det. I övrigt så har jag klarat mig, trots att jag har funnit mig i farliga situationer med hästar som har fastnat i allt möjligt, gått omkull på travet och så vidare.

◊ Iris var ruskigt duktig som unghäst på travet men blev "ihjälkörd" tidigt. Hon fick problem med benen, hade inte en snäll ägare som gav henne spö och så fick hon hjärtmuskelinflammation och ville inte springa mer sen. Jag är övertygad om att om hon hade varit en unghäst nu och jag tränat så skulle hon tjäna en halvmiljon då hon är ruskigt travsäker, snabb och har en fantastisk vinnarskalle.

◊ Åter till hennes ägare som inte var snäll, Iris var inte snäll tillbaka, hon var nere i diken, packade ut över en tröskel som var 40-50 cm med vagn och allt i protest, la sig i vagn och så vidare. Hon har aldrig provat göra något sånt med mig. Hon har även varit elak och bitit folk som har varit otrevliga med henne. Och hon tål inte män som inte är trevliga med henne.


LÖRDAG

Känner mig mycket friskare idag! Vädret är helt fantastisk, så jag trotsade kroppen och for och red Iris en sväng på banan!

I början bjöd hon inte ordentligt, men jag började med att jobba henne ordentligt fram i skritten så hon klev på i en stadig form. Sen travade jag lite serpentiner och åttor och hon kändes fin, liiite slö, men inte så det påverkade takt och steglängd. Jobbade på lite mer i traven och gjorde lite övergångar. Sen tog jag galoppen och fick gasa lite en långsida för att få igång henne lite, sen var hon jättefin i båda galopperna, samlade sig och fick liiite höjd i sprången i alla fall!

Sen gav jag mig, joggade ner henne och for hem, jäklar vad hon laddade på hemvägen då jag skulle trava ner henne, taggad! Passar bra då det blir lite markarbete imorgon! Ska på med graman och tvinga henne jobba lite seriöst, tänkte ställa upp två små räcken, en oxer och lite travbommar bara. Fokusen ska ligga på en ordentlig galopp och bra vägar! Hinden ska jag nog bara ha på 70 cm eller något liknande.
Iris i våras!

FREDAG

Jag är fortfarande inte frisk kan jag lova. Trots det har jag varit på travet och jobbat en sväng, det tog emot. Särskilt då det var problem med startsystemet IGEN så vi fick köra manuellt.. Som tur var så var det ingen som var i närheten av att tjuva där jag stod, så det var lugnt.

Sen blev det stallet en sväng och fixa. Lina hade ridit Iris och promenerat Lukas, så jag fick fara hem ganska fort i alla fall. Var förbi Royal en sväng också! Köpte ett nytt tredelat eggbett i en storlek mindre och ett par nya sporrar då mina gamla är för stora för mina nya, betydligt nättare stövlar. Dessutom köpte jag ett "karledsskydd" i neoprene som Lukas ska få prova så ska vi se om han är på sig mindre! Förutom det bokade jag en tid för sadelutprovning, 2,5 veckor bort. Då hoppas jag i alla fall att jag kan skritta Lukas uppsuttet så får vi se hur det känns! Om jag inte köper en sadel direkt så vet jag i alla fall vad jag ska ha!

Nu hoppas vi att jag kan bli frisk omgående då jag tänkte markarbeta/hoppa Iris lite på söndag. Ska ha på graman och se hur det fungerar.

Det är ju nästan så man skäms!

Jag i Lukas i februari... Och där såg det ändå bättre ut än i december kan jag säga!

KAVAJ

Till nästa säsong ska jag köpa en ny kavaj, så långt har jag bestämt. Dessutom ska den vara svart med svart krage. Sen så skulle jag vilja prova ett gäng kavajer, men vilken butik har tillräckligt många för att jag ska vara säker på vilken jag skulle ha.. Dock så är jag tokkär i kingslands.. Vet dock att jag inte vill ha en GPA då jag inte är så förtjust i dom.spooks var ju rätt snygga också..

Byte av klubb

Jag har bestämt att till nästa år ska jag börja rida för SRK istället för KDRF. Fördelarna är lite för stora helt enkelt.

Jag har 4 mil till KDRF och 2 mil till SRK. SRK har två ridhus. Alla som jag tränar med håller till på SRK.

Jag gillar inte att köra finka på vintern och är det hälften så långt blir det både billigare och mindre tid på vägarna. Ska jag vara helt ärlig så var utskällningen jag fick i våras på KDRF inte så rolig och det bidrog väl lite också.

Så jag håller på att lösa anläggningskort på SRK för resten av året och kommer troligtvis att fara dit och träna så ofta jag hinner när ridbanan fryser och snön kommer. Även innan dess såklart!
Hoppträning på SRK

OFLYT

Jag är hemma och är sjuk både idag och imorgon. Vi får se om jag lyckas pallra mig till travet och jobba imorgon..

Jag hatar min bil. Den har pyspunka, dålig handbroms, skakar så jag tror att den ska falla sönde roch så började en lampa lysa, när jag läste vad den betydde så stod det typ "kör inte vidare! ring en bärgare!". Då blev jag så förbannad att jag sket i om jag skulle dö utan körde vidare. Nu står den på verkstaden och jag vill aldrig mer se den.

Jag vill sälja den ta ett banklån och köpa en FIN bil som är trevlig att dra finka med och som är bensinsnål. Tror jag stjäl pappas bil permanent helt enkelt.

Något annat som jag vill göra som kostar pengar är att jag vill göra en ögonlaser-operation, går väl loss på typ 25 k. Men det är vad jag ska göra efter jag har köpt en ny hoppsadel. Jag missköter ändå mina linser och sover i dom en månad fast jag typ får göra det max tre dagar i veckan. Det har tidigare resulterat i sår på hornhinnan bland annat. Och utan linser är jag helt blind dessutom. Fungerar dåligt. 

Och min iphone gick sönder förra helgen, så det kändes kul att slänga ut 600 kr på att laga den, men man har ju inte riktigt något val.

Jag som var så taggad på att köpa en ny hoppsadel NU, men jag inser att det kan vara klokt att vänta tills Lukas är helt igång så inget annat strular på vägen. Det bästa vore om den passade båda hästarna så jag kunde klara mig med en padd så kunde Iris också ha den, då kunde jag sälja min stübben för cirka 4000-5000 kr. I och med att jag kanske använder hoppsadeln 1-2 gånger i månaden på Iris så behöver den inte sitta som en smäck direkt.

På tal om pengar så har jag faktiskt sålt min sele så 1000 kr till kommer in på sadelkontot! Jag har redan 11000 kr där så det känns som att jag kan få tag på en trevlig sadel! Får kanske vara hurtig och slänga upp lite prylar på tradera så jag ökar beloppet ännu mera?

Förresten är Lukas rätt pigg. Igår när jag ropade på honom gnäggade han och kom travandes.. Och det enda vi skulle göra var att vara otrevliga och raspa tänderna! Vilken besvikelse! Jag har galet dåligt samvete över att han inte har fått gå på promenad på två dagar, igår var jag helt enkelt inte frisk nog. Orkade nästan inte gå ut med skottkärran.. Men som tur är så har Johanna lovat att ta ut honom på promenad idag, känns bra!

När jag liks håller på och gnäller så är min dressyrpisk borta. Vem som slarvat bort den är oklart, finns en liten, liiiten risk att det kan vara jag. I varje fall så var den riktigt bra, och ganska dyr, så jag måste hitta en ny pisk som jag tycker lika mycket om. Känns jobbigt då jag inte tror att det är mitt fel att den är borta.

Dagens allra jobbigaste är dock att jag måste på apoteket OCH till stallet. Mocka känns som att bestika typ mount everest idag. Tror jag måste skjuta på det några timmar till.

Färdiggnällt för stunden, återkommer om jag hittar på något mer att gnälla på.

Det är i alla fall alltid roligt att tävla mina hästar! Bilden på mig och Lukas är från anridningen mot ett hinder, haha!

Såhär pigg är jag idag. Jag är inne i flyt...

img_0861 (MMS)

Såhär pigg är jag idag. Jag är inne i flytet känner jag.. Red iaf iris och hon var tokfin i galoppen, duktig häst! Sen har jag fixat tänderna på hästarna idag, så nu är dom fina igen! Håll tummarna för att jag är frisk imorgon!


Konstaterad muskelbristning

Igår hade jag ut min equiterapeut som kikade på Lukas svullnad och behandlade med akupunktur och laser. Han misstänkte en muskelbristning så jag tog ut veterinär-peter idag. Han klämde och kände och kikade när jag skrittade travade och longerade Lukas. På rakt spår var han i princip ohalt men på böjt spår var han lite halt i traven, dock inte mycket.

Han konstaterade i alla fall en muskelbristning och ordinerade 3-4 veckors skritt, sen ridning i trav och galopp en vecka och sen skulle jag kunna börja hoppa igen, om allt känns bra alltså. Så det känns inte så farligt faktiskt, han kommer inte tappa mycket på den tiden och kan må bra av lite semester.

Jag har fått utskrivet compagel(antiinflammatorisk gel) som jag ska smörja, jag ska sätta på magneter(om jag får dom att sitta kvar) och jag ska börja ge e-vitamin för musklerna och så ser vi var vi hamnar!

Jag fick en faktura direkt och kände att det var rätt nice. 300 kr fick jag betala för det veterinärbesöket! Jag lär ringa Peter i fortsättningen också, hehe.

Sen for jag i alla fall ut med Iris i skogen och galopperade! Eller, jag jobbade först i traven med att rakrikta och få henne jämn på båda tyglarna och det gick bra, hon blev avslappnad och fin. I galoppen var hon mest galen och pigg, men det kommer en vacker dag då hon lugnar ner sig och jobbar genom kroppen. Kanske nästa vår. Hm.

Imorgon blir det dressyr och på torsdag får hon hänga med till bergsbyn så ska Cillen få skrika på oss, känns som att det kan behövas!

Duktiga Berra!

Berra startade alldeles nyss i Boden, jag jobbade för sent så jag fick sitta hemma och vara nervös istället.

I alla fall så strulade loppet för Berra rakt igenom. I starten var volten framför så sena att det nästan blev tvärstopp. När dom sen fick upp farten galopperade en häst framför Berra och drog tvärstopp och drog bak Berra säkert 20 meter. Sen galopperade två hästar till under olika delar i loppet och tror dom var i Berras vagn och skickade ut honom i spåren. Trots det slutade Berra trea efter ett starkt upplopp! Duktiga killen! Dessutom körde inte Sören för att han var avstängd, utan brorsan John Östman. Ny kusk = ännu mera spännande!

I alla fall så tjänade Berra 12000 kr och har även tjänat över 350 000 kr nu!

SÖNDAG

Äntligen, min första sovmorgon på över två veckor! Vaknade 07.55, det är inte ens roligt.

Fullt ös hela dagen, känns som standard. Red i alla fall dressyr på Iris idag, jobbade mycket med galoppen och hon skötte sig riktigt bra! I traven jobbad ehon superfint och vi börjar hitta tillbaka till rätt tempo och takt känner jag, ruskigt roligt! I galoppen så började jag kräva lite mer, tryckte tillbaka bogen ordentligt när hon skjöt iväg den så hon inte fuskade. Dock går det fortfarande lite för fort, men det känns som att det kommer mer och mer! Hur roligt som helst!

Lukas promenerade jag med, imorgon kommer equiterapeuten och kollar läget, vi får se vad han säger och utgå ifrån det helt enkelt.

Berra snyggade jag upp, imorgon startar han i boden, jag hinner tyvärr inte följa med då jag jobbar, så jag kommer sitta bänkad framför datorn!

Iris vilar imorgon, tanken var löshoppning på tisdag, men det får bli uteritt istället! Här kommer lite mer bilder från tävlingen som Tove fotat!


Faktiskt nöjd över sitsen där, snålade inte på eftergiften heller, haha!

Såhär roligt är det att rida Iris! Anridning mot hinder ett i 90 cm!


Från stillastående.. Haha!

Jäkla skitbom som rullade ner.. :PTävlingsresultat!

Red som sagt lokal tävling på Iris idag, dock var det bara clear rounder men ändå!

80 cm:
Kändes fin att rida fram och hoppa fram då vi hade hela ridhuset och framhoppningen för oss själva då vi startade sist i klassen och jag gillar att rida fram sent. Hoppade oxern en gång och fick i princip galoppera in på banan, så ska det vara! Haha! I alla fall så tyckte jag att hon kändes fin, vi kom fel på en oxer, vilket jag kände innan och borde ha rättat henne bakåt, men hon har inte styrka nog i galoppen för att orka det, så jag lät henne rulla på, vilket gjorde att vi plockade bakbommen. Sen glömde jag bort att jag red Iris och måste vara tydlig med att visa vart vi skulle så det blev lite missförstånd på vägen men vi slutade på fyra fel! Hade möjlighet att rida om men jag struntade i det.

90 cm:
Tusen ekipage på framridningen, gick inte ens att trava för att Iris taggade till så mycket så jag stod vid banan och chillade istället tills vi fick komma in på framhoppningen. Tog två språng på räcket och två på oxern och gav mig sen för det gick asdåligt, haha! Ficik hemska språng men insåg att det inte var lönt att trötta ut henne. Väl på banan var hon superfin! Hoppade hela banan fram till sista hindret där jag tror att det blev en liten kommunikationsmiss och Iris fattade inte riktigt att vi skulle hoppa sista hindret, så vi tog det från stillastående och petade ner bommen. Kändes lite surt men! Hade möjlighet att rida om den banan också, men skippade det då jag tror att hon inte skulle orkat det.

Kan inte vara mer nöjd med min stjärna! ♥ Snacka om att ställa upp i alla lägen!

Finns tyvärr ingen film från dagen. :(FREDAG

Då var denna arbetsvecka äntligen slut! Men att bara jobba till tolv en fredag, GILLA! Jag har dessutom fått lite gjort idag, skickat paket, farit till ljusvattnet och plockat undan alla hinder, ringt lite samtal med mera.

Dessutom har jag varit ute och löpt för första gången på typ ett år! Måste ha hyfsad grundkondis då det blev 4-5 kilometer, jag är imponerad! Dock är jag ju felkonstruerad och lär inte kunna gå imorgon, min höft gör så jävla ont! (och gjorde det hela tiden när jag sprang.) Vore jag en häst skulle jag inte ens gå igenom en veterinärbesiktning i skritt. Kanske skulle kolla vad som är fel, men känns som att jag typ skulle behöva byta höft med min tur, så jag skiter i det. Klokast!

På kvällen har jag hämtat en finka och packat alla saker som jag och Iris ska ha imorgon!

Jag ska styra upp lite mer saker på min lista innan kvällen är slut, imorgon ska det tävlas! Iris och jag hoppar 80 + 90 cm lokalt, håll tummarna! Hade tur och startade sist i 80 cm, då slipper jag vara där så okristligt tidigt i alla fall.

Förresten kom ett paket från hööks med tre stycken pikéer! Denna i färgen marin, vit och röd! 149 kr styck tror jag att jag betalade!

TORSDAG

Ytterligare en lång dag går mot sitt slut!

Promenerat Lukas idag också, pigg och glad och totalt ohalt i skritten, dock ser han eventuellt lite ojämn ut i traven så tyvärr blir det ingen div 3 final för oss! Känns otroligt surt, men vad gör man? Strök helgens hoppning och även nästa helgs dressyr. Så nästa tävling är den 24e i arvidsjaur, annars är det inte förrän i oktober. Men jag känner såhär, att jag har en häst som lever och mår bra och då kan vi missa några tävlingar, jag ska inte klaga utan vara tacksam för det jag har! Dessutom kommer equiterapeuten på söndag och kan kolla läget lite extra. 

Iris fick ett dressyrpass. Och jag vet inte ens vad jag ska säga. ÄNTLIGEN! Hon var hur fin som helst. I traven gick det att reglera tempo och i galoppen satt jag bara och log brett. FINA Iris! Det var länge sen jag hade en bra känsla efter ett dressyrpass så det var guld värt!

Imorgon ska Iris stå för att samla energi till tävlingen så det blir bara en promenad med Lukas och smörja lite grejer och packa.

Idag kom mitt täcke med 100 gr foder jag beställt. Kommer bli perfekt inom ett par veckor!

Förresten så är jag sjukt nöjd med mina ridstövlar, sitter som ett smäck och ger ett perfekt stöd, jag är kär!

Gammal bild

Raka häst?

Är hemma på en 3-timmars lunch. fruktansvärt värdelöst då jag bara slöat hittils.

I alla fall så är det höst nu, september. Och jag funderar för fullt på hur man ska göra med täcken, tjocklek och rakning.

Förra året blev Iris rakad i februari-mars då hon stod halva vintern. Och då såg hon ut som en ISBJÖRN. Hon har redan börjat sätta vinterpäls på halsen.. Dock vill jag inte raka henne redan då jag är rädd att hon ska frysa och så tycker jag att det är så trist att ha täcken på dygnet runt, måste vara jobbigt för hästarna?

Lukas rakade jag dock i slutet av februari bara för att han blev lite väl svettig när vi red i ridhus, men det fungerade utmärkt att vara ute, så han kommer jag spara så länge jag kan då han är tunn och frusen av sig!

Isbjörnen

ONSDAG

Har varit mycket i början av veckan, men nu börjar det mesta landa lite, hästarna har vilat måndag-tisdag, eller Lukas har fått lite promenader och ser lite bättre ut för varje dag. Ska rida på fredag och utvärdera situationen inför helgen då, håll tummarna!

Iris fick sig nya skor och en ridtur i skogen. Jag red med graman och i skritten och traven var hon riktigt trevlig. Eftersom vänstergaloppen har varit lite jobbig så stod jag upp och lät henne arbeta i ett litet högre tempo och försökte få henne att runda sig och gå rättställd, inte helt lätt det heller tyckte Iris. Så på min långa galoppsträcka fick jag bryta av och göra en ny fattning fyra gånger då hon bytte till höger eller korsgalopp. När vi var nästan hemma tänkte jag ta en högergalopp som hon har lite lättare för så att vi skulle avsluta med något som inte var jättejobbigt. Tror ni inte att Iris vägrar fatta höger galopp då? Haha, det har hon nog aldrig gjort i hela sitt liv. Fick trixa och efter kanske 6-7 försök fick jag till en högergalopp, dock bytte hon till vänster efter en kort stund, men jag lät henne komma undan med det, imorgon blir det dressyr på banan!

TILL SALU

Orkar inte fota allt just nu, men det här finns iaf till salu, hör av dig vid seriöst intresse!Eskadronschabrak stl Full, använd på enstaka tävlingar.
800 kr


JN vintertäcke stl 135. Otroligt bra kvalité och nypriset på dom här täckerna brukar ligga på 900 spänn cirka. Det är helt men luktar lite ladugård och måste tvättas.
300 kr (= VRAKpris!)


Amigo innetäcke i behov av en tvätt. stl 140, 150 gr foder. tejpat på vissa ställen, vilket har hållit utmärkt hela vintern (köpte det tejpat). Galet bra passform, skav förekommer inte. Helt förutom de tejpbitarna ni ser.
125 kr

Regntäcke med helhals i nyskick, stl 135
250 kr

Helt ny tömkörningsgjord med inspänningar i läder som också är helt nya med tillhörande mias selunderlägg
600 kr

Rött mias selunderlägg, fortfarande i förpackning
175 kr


Röd tävlingsskjorta från Jacson stl M, använd en tävling. RÖD med KORTA ärmar.
150 kr


Helt ny Kingslandpiké stl S som jag köpte i vännäs men inte använt.
450 kr

Travsele, remsele Typ helt ny. Vissa remmar har jag köpt nya, tömmar och brösta ingår plus ett helt nytt, aldrig använt selunderlägg från Finn Tack.
1000 kr


Huvudlag stl Full till körning. Stort i storleken(Iris har på innersta hålen), skulle vara snyggt på en grövre häst.
100 kr

MÅNDAG

Har äntligen landat och itne gjort något som jag hade tänkt göra idag.

I alla fall så har Lukas svullnad gått ner till hälften från i fredags och han är i princip ohalt i skritt, dock lite kort i steget i trav. Men fortsätter det i det här tempot kaaanske vi är igång till helgen, hoppas! Tog i alla fall en promenad idag. Iris stod och chillade i hagen, på onsdag kommer Sören och skor och jag hoppas jag hinner ut och rida på heden efter det.

Som ni såg i ett tidigare inlägg så har jag äntligen fått mina Moutain Horse High Rider stövlar! Dom satt som ett smäck kan jag säga! Egentligen kostade dom 3800kr, men jag hade 25% om jag köpte ett par ridbyxor för 50%.. Så det blev ett par vita Kingsland som egentligen kostade 1800 kr, men jag betalade 900 kr för dom. Hur sköna som helst och inte lite snygga! Så stövlarna hamnade på cirka 2800 kr istället! Där kan vi snacka ett klipp!

Nu jobbar jag fulla veckor och det tar på krafterna, ska snart sova så jag orkar kliva upp 05.30 imorgon..

MEETING-RESULTAT SURF

Lördag 90 cm
På framhoppningen kändes hon taggad till tusen, men hon är svag i vänstergaloppen just nu och orkade inte så många språng i det varvet, så jag gav mig och chillade lite innan jag gick in på banan.
8 fel, två pet som sagt! Det var räcken som hon blev lite flack på. Lite vinglig och bjöd inte super, men hon hoppade allt, duktig tjej!

Söndag 95 cm
Hoppade bara fram ett språng på varje hinder och red fram lite kortare. Taggad som tusan var hon i alla fall! Väl på banan hoppade hon superfint på oxrarna och petade två räcken, jag var toknöjd och klappade om henne och började skritta mot utgången. Men då hade jag glömt sista hindret! Så värdelöst dåligt. Så det blir volt, tidsfel och så rider jag så slarvigt så vi rev det också. Så jag räknar det ändå som en 8 fels-runda, haha!


Leder Leon åt Sussi. Dagens klassär avklar...

img_6191 (MMS)

Leder Leon åt Sussi. Dagens klassär avklarad, 90 cm med iris! Två pet men jag är jättenöjd! Iris har skött sig super!


Tompa hjälpte mig packa, nu sticker jag oc...

img_0680 (MMS)

Tompa hjälpte mig packa, nu sticker jag och iris till Umeå!


Äntligen har mina nya stövlar kommit! Blev...

img_1399 (MMS)

Äntligen har mina nya stövlar kommit! Blev ett par vita kingland ridbyxor i stundens hetta. Billigt!


Fick sms av tomas nyss, idag är alltså Luk...

img_1795 (MMS)

Fick sms av tomas nyss, idag är alltså Lukas halt. Så därför följer iris med till Umeå.. Det här kan bli väldgt intressant!


Spännande

Bilen kommer att rulla till Umeå imorgon. Punkt. Vilken häst som kommer med är dock oklart. Känns inte Lukas okej så får Iris åka med. Vi är grymt förberedda vill jag lova.

Hoppade bana sist den 6e Juni. Har inte ridit henne sen i söndags. Saknar bakskor och är jävligt gammelskodd fram. Har aldrig hoppat bana på 95 cm.

Det är nästan spännande det här! Men har jag betalt så ska jag jävlar tävla. Är Iris halt så stjäl jag tametusan Berra. (Obs, skämt)

Ajfan

Slutade tidigt idag och for till stallet. Där låg Lukas som en död säl i hagen och jag hade inte hjärta att väcka honom så jag mockade. Och packade tävlingsskåpet. Och for på byn och handlade. När jag kom tillbaka hade han änligen vaknat så jag plockade in honom och tog sikte mot ridbanan.

Tyckte att han var ovanligt lugn, han gick i ett jättelugnt tempo direkt, dock hade han inget riktigt tryck så jag tänkte galoppera lite. När det gick att galoppera på helt långa tyglar blev jag misstänksam, dessutom snubblade han ovanligt mycket så jag hoppade av och kände snabbt på benen och kollade hovarna, ingenting. Men det kändes underligt så jag skrittade hem. När vi skrittade försökte jag känna om han var ojämn, men icket. Han tog dock inte för sig ordentligt. Så när jag var hemma visiterade jag noga och hittade en svullnad typ 5-10 cm ovanför knät på utsidan. Ser ut precis som ett blåmärke eller liknande. Men hur fan har han fått det? 

Ska dit ikväll och kolla läget och hoppas att det ser bättre ut. Ser det inte bättre ut imorgon kommer jag att behöva stryka umeåmeetinget på grund av en tjollrig svullnad! Känns inte så kul när jag redan har betalat över 1000 kr för meetinget.. 

HÅLL TUMMARNA!

RSS 2.0