Konstaterad muskelbristning

Igår hade jag ut min equiterapeut som kikade på Lukas svullnad och behandlade med akupunktur och laser. Han misstänkte en muskelbristning så jag tog ut veterinär-peter idag. Han klämde och kände och kikade när jag skrittade travade och longerade Lukas. På rakt spår var han i princip ohalt men på böjt spår var han lite halt i traven, dock inte mycket.

Han konstaterade i alla fall en muskelbristning och ordinerade 3-4 veckors skritt, sen ridning i trav och galopp en vecka och sen skulle jag kunna börja hoppa igen, om allt känns bra alltså. Så det känns inte så farligt faktiskt, han kommer inte tappa mycket på den tiden och kan må bra av lite semester.

Jag har fått utskrivet compagel(antiinflammatorisk gel) som jag ska smörja, jag ska sätta på magneter(om jag får dom att sitta kvar) och jag ska börja ge e-vitamin för musklerna och så ser vi var vi hamnar!

Jag fick en faktura direkt och kände att det var rätt nice. 300 kr fick jag betala för det veterinärbesöket! Jag lär ringa Peter i fortsättningen också, hehe.

Sen for jag i alla fall ut med Iris i skogen och galopperade! Eller, jag jobbade först i traven med att rakrikta och få henne jämn på båda tyglarna och det gick bra, hon blev avslappnad och fin. I galoppen var hon mest galen och pigg, men det kommer en vacker dag då hon lugnar ner sig och jobbar genom kroppen. Kanske nästa vår. Hm.

Imorgon blir det dressyr och på torsdag får hon hänga med till bergsbyn så ska Cillen få skrika på oss, känns som att det kan behövas!

Kommentarer
Postat av: Sussie

SV: haha eller hur?! Då går det ju åtminstone analysera vad fan man gjorde för fel!:PSurt med Lukas, men tur att det inte var värre! 4 veckor går fort.

2011-09-13 @ 23:05:54
URL: http://brnnhlm.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

SV; Så det var dig och Lucas han hjälpte uppe i Skellefteå. Gillar Ingemar skarpt, han kan häst och är väldigt uppmärksam på omgivning och tidigare behandlingar - träningsmetoder.Skönt att det inte var något värre, muskelskador är lite dryga men blir bra och dem blir oftast starkare n är det väl läkt! Tur att säsongen nästan är över och att du har Iris!

2011-09-14 @ 01:41:02
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0