Markarbete!

Det var lätt över 1,5 månader sen jag markarbetade Iris sist. Det gick så fruktansvärt dåligt att jag bestämde mig för att lägga ner det hela tills vidare. Nu har det lossnat i dressyren så då tänkte jag ge markarbetet ett försök. Vi hade bara lite upphöjda travbommar och två brutna linjer med hinder på 70 cm.

Fokus idag skulle vara på en bra galopp, bra vägar före och efter hinder och att hon inte skulle släppa grejerna precis före hindren.

Först värmde jag upp, hon gick inte fram ordentligt i traven men efter lite jobb så fick jag lite fart på henne i alla fall. I galoppen jobbade hon på fint direkt men bjöd lite halvdåligt. Hade graman på henne, dock var den väldigt lång då hon själv jobbar i en bra form i princip hela tiden. Först red vi på dom upphöjda travbommarna och precis steget innan så släppte hon grejerna och tänkte bli lång och "kamelaktig", men då hjälpte gramanen till och tre av åtta gånger jobbade hon helt okej över dom! Sen blev det dags att hoppa fram på två räcken, på 70 cm. Det tog några språng innan hon kom igång, hon ville släppa grejerna precis innan men jag tyckte att det blev bättre och bättre för varje språng. Till slut jobbade vi lite på dom brutna linjerna och det skötte hon bara bra. 

Ska försöka börja markarbeta lite då och då så vi blir lite mer samspelta och får en bättre galopp mellan hindren, vilket känns som ett krav nu när utomhussäsongen är slut, på lördag ska vi till arvidsjaur och hopptävla inomhus! Iris har aldrig tävlat inomhus.. Fast det är en 90 cm clear round, så jag kan lika gärna få rida om direkt om det går dåligt, känns bra!

Sen har jag varit duktig och mockat hagen och borstat upp Lukas innan våran promenad. Han vill verkligen komma in från hagen, han står och väntar hela tiden man är inne i stallet, inte alls roligt tycker han!

Kommentarer
Postat av: Annica

Fin häst du har. ;)

2011-09-18 @ 20:38:14
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0