12:e april

Idag är det min alldeles egna dag! ;)

Klev upp strax efter åtta och tänkte rida Iris på morgonen, men det regnade och var riktigt trist väder, så jag struntade i det. Istället satt jag hemma till strax före tolv då det kom en rolig leverans. Klubbens nya bommar, hurra!

Sen blev det till stallet och sko om Lukas. Tyvärr åkte vinterskorna på en omgång till, vågar inte riktigt lita på vädret än tyvärr.

Sen blev det ridtur på Irishjärtat! Hon brukar få jogga på ett tag, ungefär 5-10 minuter innan man kan kräva något av henne, men idag gick det ovanligt fort innan hon slappnade av och började jobba i form. Fina tjej! Travade bara tills hon kändes fin innan vi övergick till galoppen. I vänster varv kändes hon riktigt härlig! Hon jobbar i en sån trevlig form i galoppen direkt. När jag tyckte vi hade galopperat klart gjorde jag en förhållning och ptroade. Då saktar hon alltid av till trav. Inte idag dock, hon bara kortade galoppen och jobbade ännu bättre. Jag gjorde en förhållning per varv i volten och hon bara kortade sig och gick jättefint! Jätteroligt att hon kommer i form så pass fort! I högergaloppen saknas det dock en del styrka än så länge.

Sen så for jag hem och åt lite pizza till middag innan jag skulle "montera" bommarna. Dvs att "fälten" på bommarna är otroligt styva plaströr som är ihoprullade och är ungefär hälften så grova som bommarna. Det tog mig över en timme att få alla på plats, sen var jag helt slut. Det tog ytterligare en timme innan dom var på plats i skjulet. Men nu har vi äntligen lätta träningsbommar!
Sen var klockan så mycket att jag skyndade mig till stallet och slängde på Lukas grejerna. Idag red jag med graman och jobbade inte speciellt mycket i skritten och traven. I galoppen red jag på en stor åttavolt och gjorde halt tre gånger per "åtta". I mitten och längst ut på bågarna. När jag gjorde halt ryggade jag även något steg då han inte svarade tillräckligt snabbt på mina hjälper. Galoppfattningarna blev förvånansvärt bra och själva galoppen blev riktigt trevlig. Vi har haft problem den senaste tiden med vänstergaloppen, han har blivit stressad och dragit på, men det här passet lossnade det till 95%, han var ruskigt fin till slut!

Jag måste säga att jag har två fantastiskt fina varmblod. Iris jobbar hemskt gärna i form och har en ovanligt bra galopp för att vara ett varmblod. Hon är världens snällaste och jag litar verkligen på henne till 100%.
Lukas har extremt bra gångarter för att vara ett varmblod, för att inte tala om hoppteknik, vilja och han är en otroligt ärlig häst.

Har kollat på ett gäng filmer på varmblod dom senaste dagarna och dom springer mest på i traven och har otroligt fyrtaktiga galopper. ÄVEN dom som är riktigt välridna. Som det är nu är Iris varken välriden eller i kondition men har en fin tretaktig galopp. Jag är bortskämd med praktexemplar av rasen varmblod! Mina fina hästar!

Kommentarer
Postat av: Louisa

Fin blogg! :)2012-04-13 @ 18:04:15
URL: http://dressyrkul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0