Dressyr

Började dagen med ett dressyrpass på Lukas! Han kändes mer avspänd än sist och jag kände mig fokuserad, så jag satsade på att rida ordentligt!

I alla fall så var han kanonfin idag, lyssnade otroligt bra på mig och blev inte tung i handen. Det enda som jag kan gnälla på är att han blir lite hetsig på den "övre volten" på ridbanan i vänster galopp. Det är något han har fått för sig, så jag galopperade runt fyrkanten och la stora volter på kortsidorna utan att kräva något så han skulle spänna av ordentligt.

Lukas lossnade så sjukt fint mot slutet av passet. Jag red kort-kort galopp, gjorde hyfsade avbrott(lukas tycker att det är jättesvårt) till skritt efter 5-8 språng och höll på så. Lukas blev kalasfin i båda galopperna! Sen gick jag över till lite travarbete under nedsittning (eller mig studsandes ovanpå sadeln) och gjorde tempoväxlingar(framåt är aldrig svårt, men tillbaka är ofta jättejobbigt) och han svarade bra tillbaka direkt. Jag vågade mig till och med på några lägningar. Han låg kvar i formen och gick lätt att få tillbaka, woho!

Sen till passets absoluta höjdpunkt. Vi fick till dom häftigaste skänkelvikningar i trav som jag någonsin har varit med om undan vänster skänkel. Oh my lord så häftigt! 

I alla fall så gjorde jag alla övningar jag kunde komma på och Lukas löste allt med bravur. Att jag kan trava honom på hemvägen på helt långa tyglar i form gör ju inte ridpasset direkt sämre! 

Så i veckan har Lukas fått MVG på ett pass ute, ett markarbete och ett dressyrpass. Jag tror inte att jag vågar rida igen, vi kommer inte att toppa det här! Eller, vi ska hoppa till helgen(eller måndag), som ett genrep inför första ute-tävlingen nästa helg.. Hoppas det går lika bra då!

Bäst sits i världen, woho!

Kommentarer
Postat av: sara

sv. Haha! Får fixa tak åt min med, och ett ridhus haha!

2012-04-26 @ 21:29:01
URL: http://ussing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0