Gårdagen

Igår var det en fullspäckad dag, Berra startade och jag jobbade på travet. Dock startade han lopp ett, vilket innebar att jag hann sela utan att stressa!

I alla fall så gick Berra iväg bra från start(vilket han inte brukar göra) och fick rygg ledaren, suveränt! Mindre suveränt är att dom körde 32 första varvet, och 25 sista varvet. Sista 500 gick nog ännu fortare. Och där satt Berra fast i rygg och ville bara UT och om så han galopperade i rygg. Hade han inte galopperat hade han nog varit sämst trea. Trist!

Nästan hela dagen gick åt på travet, men på kvällen så dressyrade jag lite på Lukas. Fokus var att få upp honom på yttertygeln(vilket han tycket att är så jobbigt) och övergångar skritt-trav. Jag red i cirka 50 minuter på ridbanan innan det gick hyfsat. Han var dock fruktansvärt pigg hela tiden, fick knappt nudda honom med skänklarna. Efter passet var jag nöjd och tyckte att jag hade ridit hyfsat och hästen hade lyssnat hyfsat. Det stora problemet var all energi som nästan sprutade ur öronen, så planerade in galoppjobb kommande dag(idag).

Har ni dressyrproffs som läser min blogg(ni är säkert många) tips på någon bra övning för att få upp hästarna på yttertygeln. Och då menar jag inte "håll i yttertygeln och banka med innerskänkel" utan någon konkret övning.

Klockan åtta hade vi tassat hem över skaren(vi har minst tre decimeter snö kvar, så det var ganska spännande att gena över skaren, men den höll!) och det var forfarande ljust ute, hurra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0