MÅNDAG

Enda sättet för mig att ha koll på veckodagarna är att ha dom som rubrik när jag bloggar, bara så ni vet.

Idag var jag i stallet strax efter åtta och selade Berra. Väglaget där det inte var asfalt var 1dm fruset slask. Det gick tydligen astungt, för när vi vände hade typ selen åkt bak 15 cm för att det gick så jävla tungt. Så jag fick kliva av ute i skogen och remma om selen. Det är inte att rekomendera om det nu skulle vara så att hästen blir rädd för något. Det är en oskriven regel att aldrig kliva av en vagn ute i skogen. Om inte hästen är helt sjukt lugn(typ Iris eller Lukas, dom skulle bara våga springa ifrån mig..!) I alla fall så gick vi en lååång bit innan vi nådde asfalt igen. Då hade selen kanske åkt bak 5 cm, vilket jag ignorerade och sprang typ 2-3 km på asfalt istället. Berra har nog aldrig sprungit den vägen och var all over the place, helt sjukt mycket saker att titta på! Vi överlevde dock hela vägen hem.

Väl hemma kom equiterapeuten Anna Dahlberg och kikade på Berra. Hon tyckte att han var en väldigt frisk och "hård" häst. Med hård menade hon att han inte var ett tjoller som tycker synd om sig själv, vilket är väldigt sant! I varje fall så satt han fast lite i högerbogen och var lite omusklad där. Sen hittade hon ett ställe i flanken där han var lite kort i musklerna på båda sidor. Dessutom fick han lite akupunktur och sådär. Hon hittade dessutom ett ställe i ryggen där han hade lite begränsad rörlighet, men allt var bara småsaker, vilket kändes jättebra!

Så det vi ska göra är att fortsätta rida dressyr, dock fokusera på att rida i vänster varv/vänsterböjd så att Berra använder högerbogen som ytterbog och strechar ut den ordentligt. Dessutom ska jag trycka på den korta muskeln i flanken så han slappnar av i den.

Efter lunch red jag Lukas ett varv på ridbanan innan jag insåg att det inte gick, för Lukas fick styltor, även i trav. Så vi roade oss med att rida längs en grusväg på 300 meter, fram och tillbaka i ett 25cm brett hjulspår. Det gick självklart fruktansvärt dåligt då Lukas var spänd och inte lyssnade på förhållningar och totalvägrade stå still när jag gjorde halt. Det enda positiva var att han gick i form hela tiden(dock hög och kort mestadels) och faktiskt inte tjuvökade och låg på så fruktansvärt mycket som jag räknat med.

Imorgon kväll är det tänkt att jag ska rida dressyrlektion, vilket jag sett fram emot sjukt mycket. Nu gör jag dock inte det längre. Om nu banan är duglig imorgon kväll så har vi haft dom sämsta förberedelserna någonsin med vila lördag, körning söndag och tjoller-ridning idag. 

Fina AK!

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Sv. Inlägget var mer riktat för under de nätterna som hästarna står i tävlingsuppstallning. :)

2012-04-16 @ 20:18:59
URL: http://jeeanette.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Sv. Det är ju bra att du då i alla fall vet att har vatten hela natten. Då antar jag att om du såg att hästen sparkat omkull hinken, eller om den var slut att du skulle dra slutsattsen att vattnet inte räckte? :)

2012-04-16 @ 20:27:32
URL: http://jeeanette.blogg.se/
Postat av: Siri

Jag dog också av skratt hela kvällen, vet inte hur många gånger jag kollade på klippet. Apelsin så söt som hoppade det sista hindret fast jag varken styrde eller satt fast hahahaha

2012-04-17 @ 10:34:57
URL: http://lamints.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0