Suck.

Var som sagt till ridhuset idag med Berra och Lukas. Hela stora ridhuset var ledigt enligt manegeschemat. Perfekt, då slipper vi trängas då Berra blir sjukt spänd. Kommer till SRK och Tove säger att hela ridhuset är bokat... 

Så vi fick trängas i halva gamla, "lilla" ridhuset, 5 hästar på liten yta. Berra slappnade såklart inte av en sekund, det är bara tredje gången han är i ridhuset. Dom övriga tre som red smackade dessutom HELA TIDEN...... VARFÖR gör folk det!? En smackning är en förstärkning av skänkeln, smackar man jämt så slutar det fungera? Berra lyssnade såklart på varenda smackning.. Vi låg kloss i Lukas rumpa hela tiden för att undvika att Berra skulle explodera.

Så jag ptroade på Berra, vilket Lukas lyssnade på och tog det som en halvhalt/avbrott varje gång. Stackars tove hade det inte lätt! Jag är dock nöjd över att ha en häst som lyssnar på mig! ;)

Vi gav oss efter typ 30 min och red ut en kort sväng. Travade lite och tog dessutom två galopper i en backe. Har i princip inte galopperat på ett halvår så det gick riktigt bra, han galopperade snällt och drog inte på!

Men helt klart sjukt besviken över att vi fick så dåliga förutsättningar. Det är inte kul att köra 30 minuter till ridhuset och ha en plan över vad man ska göra och så blir det bara skit av det hela. Tänk om jag hade haft ett hopp-pass planerat?

Men med tanke på hur stressad Berra var sist och stod på bakbenen och så vidare så skötte han sig bra idag. Gjorde ett kast/stegring då Lukas hamnade lite för långt bort bara.

Längtar såklart massor tills snön försvinner från ridbanan här hemma så vi kan trimma!

Lukas var sjukt fet förra året.

Kommentarer
Postat av: marina --- montéryttare

visst bli ma sjukt irreterad på folk som smackar hela tiden! same problems med min ponny hemma

2012-04-21 @ 09:14:23
URL: http://marinasmonte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0