Tisdag

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, som vanligt!

Började dagen med att fara på Royal och köpa skor till Iris. Hon ska skos imorgon, om jag får tag på Sören och vi kommer överrens om någon tid. Det är inte så akut ändå, hon går inte så hårt direkt. Efter det så hälsade jag på Marre på jobbet också.

Sen har det varit fälttävlanshoppning! Det är fantastiskt att en ryttare tog sig i mål på 52 fel! Detta utan en enda vägring.. Varför väljer man inte att bryta i det läget? En del hästar var riktigt trötta, men jag tyckte att svenskarna skötte sig bra i den första omgången!

Jag missade dock hela den individuella hoppningen, då var jag i Ljusvattnet och Maja red Lukas. Det såg ut att gå bra, Lukas såg riktigt lugn ut, härligt!

Resten av dagen har det inte hänt något alls, jag lyckades sola lite mellan molntussarna i alla fall!

Tankar om fälttävlan

Jag kan skryta med att ha sett hela fälttävlan idag. Är man sjukskriven så är man! Vissa saker la jag märke till och funderade över.

En del ryttare hade väldigt trötta hästar mot sista hindren. Trots det höll dom ett mycket högt tempo och det såg ut att gå illa flera gånger. Självklart är tiden mycket viktig, men personligen hade jag tagit ner tempot lite för att hästen skulle orka över sista hindren.

I regel så halkade hemskt många hästar, ett gäng gick omkull. Hade ryttarna broddat för dåligt? I vissa svängar gick det ruskigt fort och hästarna tappade fotfästen.

Några ryttare tappade skor på hästarna och fortsatte ändå. Nämnas bör att den delade svenska ledarinnan Sara Algotsson Ostholt tappade en framsko efter hinder nummer fem och den andra framskon senare under banan. Hur tusan törs man rida vidare och hoppa i de farterna!?

Sammanfattningsvis så vill jag berömma dessa modiga hästar som halkar i anridningen mot ett fast terränghinder på 125 cm och hoppar ändå. En häst gick omkull innan ett hinder, men fick sig upp på benen med ryttaren kvar på ryggen. Det var bara att lägga en volt och styra på. Otroligt mycket beundran och beröm till de modiga ryttarna också! Att sverige ligger ruskigt bra till inför morgondagens avslutande banhoppning känns fantastiskt! Ingen svensk gjorde bort sig det minsta idag. Heja!

Mysigt

Imorse så red Loella Lukas och Alva red iris, uteritt stod på schemat. Båda hästarna var pigga och glada! Under tiden dom red så satt jag delvis på altanen och myste! Vädret var inte toppen, men dimma är ju faktiskt lite häftigt!


Fälttävlan!

Just nu på svtplay!


Begagnat-shopping

Blev lite oplanerad shopping igår, fick tag i lite saker till ett mycket bra pris! Lädergrimma 100kr, körtäcke 100kr och ett amigo regntäcke för 250 kr.


Impregnering

Jag impregnerade om Iris täcke för ett tag sen. Jag var dock lite snål på impregneringen och gjorde inte hela täcket, jag tänkte att det ändå inte spelade någon roll. Ni kanske ser var jag inte impregnerade? Detta är direkt efter ett mindre skyfall, och täcket är inte ens blött där det är impregnerat!

Jag har köpt impregneringen "Åt och Fram" för 69 kr. Det räcker till 2-3 täcken ungefär. Jag är mycket nöjd, det var bara att spraya täcket och låta det torka, klart! Nästa gång det är bra väder ska jag impregnera det jag struntade i på Iris täcke också, haha!

Grå dag

Idag är det grått och trist väder ute. Jag har ingen aning om vad jag ska göra. Jag har massor av bilder att rensa och redigera, men det kändes lite motigt. Men jag lovar att jag ska börja i alla fall! Så dom närmaste dagarna så ska jag visa lite dressyrbilder på Sandra och Valle, när Astrid red Lukas och bilder från igår! 

Igår följde jag med på hopptävling i Vindeln och kikade. Det var lokal/regional ponny och häst! LD ponny till 120 storhäst har jag fotat. Jag tävlade i Vindeln förra året, men då var underlaget katastrofdåligt och jag lovade att aldrig fara dit igen. Nu hade dom dock förbättrat det massor! Det verkade inte vara superbra, såg att det släppte lite för någon häst, men det var inte mycket mer än på andra ställen. Framhoppningen såg mycket bättre ut, men var tydligen fortfarande lite djup på ena sidan. Förra året var det som att hoppa i en sandlåda och det var några ekipage som gick omkull. Men Vindeln gjorde ett betydligt bättre intryck i år!

Dessutom blev det lite shopping som ni såg. Jag älskar kingsland, som ni kanske förstår. Jag tycker att kvalitén och passformen är fantastisk bra. Och att det är sjukt snyggt gör inte saken bättre! I skellefteå har vi en hästaffär, Royal Hästsport. Det är en stor affär och dom har det mesta. Dock INTE kingsland, vilket är otroligt trist! När man far på hästtävlingar så kommer ofta AB Nian dit med sin lilla lastbil, fullproppad med Kingsland! Dessutom har dom alltid något riktigt bra tävlingserbjudande. Igår hade dom dessutom halva priset på massor av saker. Så jag vill tipsa om AB Nian, stor hiss till dom!

ShoppingVäst, hööks 349 kr.Kingslandströja 890kr, ordinarie pris 1190 kr

Kingslandsjacka 700 kr, ordninarie pris 1400 kr.

Kür?

 Jag dör. Helt amazing!!!!!! HAHA!

Fullt ös!


Idag har det varit fullt ös, i love it! Började dagen med att vakna av ett sms från Sandra som undrade om jag kunde fota henne och Valle när hon red dressyr, och självklart ville jag det! Kommer kanske lite bilder på det senare!

Klockan gick rätt fort, så då blev det en snabblunch i stan hos Marre innan jag rullade hem till bureå igen och hämtade Astrid. Destinationen var betet och motionering av Lukas. Det blev en lugn ridtur för Lukas, han är som sagt väldigt känslig att rida och det kan ta ett tag att förstå hur man ska rida honom, men mot slutet släppte det.

Jag blev så ridsugen så då red jag fem minuter också. Det kändes mycket bättre att sitta i sadeln idag än tidigare och jag fokuserade på att hålla mig själv rak. Att Lukas nästan gjorde perfekta bakdelsvändningar för vikthjälperna enbart gjorde min dag. Sen så travade jag några varv på volten också. Jag kunde dock bara sitta ner på ena sittbenet, jag tokvinglade när jag skulle sitta ner på vänster(?) sittben, så jag red på "fel" sittben, vilket gick kanon! Nu har jag förhoppningar på att kunna rida ordentligt om två veckor, woho, fina häst!

Nu ska jag duscha, sen blir det grillning i stan, mys!

4 av 6 veckor avklarade!

Idag har det gått en månad sen Iris och jag kraschade. Det är ganska otroligt egentligen! Det känns som att det inte var så länge sen det hände. I alla fall så innebär det att det är 2 veckor kvar tills jag får gå med full belastning. Jag kan erkänna att jag belastar mer nu än jag gjorde för 2 veckor sen, men jag försöker vara så försiktig jag kan, dock känns det lite löjligt i vissa situationer.

Igår så följde jag med Marre på Erica-träning i Kusmark, bilder på det kommer. Att en häst skulle gå omkull och en snubblade så rejält att den nästan gick omkull kändes som dålig terapi för mig, inte för att jag tror att jag kommer att vara hopprädd, men det vet man inte förrän man provar!

Blogg.se verkar strula lite(eller okej då, mycket) och dom senaste inläggen jag har publicerat har inte dykt upp, så nu provar jag "snabbinlägg" och ser om det händer något!

Maja & Lukas

Efter att Alva ridit Iris så fick Maja rida Lukas också, hon har ridit honom förut, men det var i vintras någon gång, inte under dom bästa förhållandena. Maja red Lukas i alla tre gångarter, hon flyttade lite i skritten och traven. Lukas såg jättefin ut bitvis, men han sprang ifrån jobbet lite. Maja krävde lite mer än andra som har ridit honom, så han försökte komma undan lite. Maja gjorde en del galoppfattningar och då blev Lukas riktigt glad och taggad, det var länge sen han fick galoppera ordentligt!

Här kommer lite bilder från dagen, jag har stulit några som Majas mamma fotat, några har jag själv tagit.

Alva och Iris

Idag red Alva Iris barbacka med hackamore.

Instruktionerna hon fick var att vara sträng med att Iris skulle gå fram från steg ett. Om man får henne att gå fram ordentligt dom första 5-10 minuterna så har hon framåtbjudning. Struntar man i det så är det som att rida en häst som är minst 25 år gammal, seg som sirap. Dessutom fick hon hålla i ett spö i början, då fattade Iris att det var allvar och fick en ordentligt framåtbjudning, nästan för mycket, när Alva skulle trava en sväng tog Iris några galoppsteg!

Alva red ett kortare pass och gjorde inget avancerat, hon fick mest vänja sig vid att sitta på Iris i trav, det är nog en ganska rejäl skillnad mot deras d-ponny Zeb. (grov fjordingskorsning som nu är såld)

I alla fall så tyckte jag att både Iris och Alva var jätteduktiga!


Betessläpp!

Idag så red Alva & Alvas kompis mina hästar på gården. Alva fick prova rida Lukas för första gången, så dom gjorde bara lite basic-saker. Fokusen var mest på att Lukas skulle vara avslappnad, vilket han också var! Så dom flyttade rumpan lite och joggade i skritt och trav. Iris var på sitt värsta sirap-humör och Alvas kompis fick kämpa för att hålla henne i trav, Iris fick typ så mycket soppatorsk att hon stannade om hon slutade driva.. Det är tur att det är en annan häst när man rider i skogen. Rider man med lite jävlar-annama så går det bättre också förvisso!

Under tiden dom red så började det tokregna och tjejerna blev genomblöta. Jag stod under tak och tittade, så för mig gick det bra! Så det blev på med täcken och ut i hagen för pållarna. Sen skjutsade jag hem tjejerna.

Efter drygt en timme blev det att fara tillbaka till betet. Då kom nämligen Maja & Anneli med Kopia som också ska stå på betet. En liten bitchig d-ponny! Hon tjöt och slog ganska omgående när hon kom in, och Iris blev INTE glad! Komma och ta hennes killar, inte okej! Iris är dock inte så dramatisk av sig, så det gick bra. Hästarna sprang lite, mer(nemo) eller mindre(sirap-Iris) oangagerat. Förvånansvärt cool var Lukas. Han höll ett lagomt avstånd till Kopia, men blev inte upprörd av allt spring och höll sig på sin kant, utan han var med hela tiden. Härligt att han har lite självförtroende i alla fall!

Imorgon går båda mina hästar på lugn uteritt och Zeb kommer tillbaka till betet. Så då blir dom sex hästar igen! Kul! Kopia och Zeb har dessutom delat hage hela vintern, så dom känner varandra sen tidigare.

Jag har förresten ett problem sen blogg.se byggde om! Jag vill centrera texten under bilderna utan att centrera all text, vilket inte längre fungerar, är det någon som vet hur man gör?
Alla springer utom Lukas!Vackraste killen!Haha, snyggt Nemo!Mina älsklingar! ♥Vad skulle jag göra utan er?

Planering

Edit: Nu verkar dom kommande veckorna vara lugna, Maja och Kopia kommer att flytta till betet och Maja kommer då hjälpa mig rida! Hurra!

Veckan verkar lösa sig bra för mina hästar! Det känns skönt att dom får komma ut och röra på sig!

Måndag: Lukas blev longerad. 
Tisdag: Alva och hennes kompis rider på gården. Första gången Alva får rida Lukas, så det blir ett lugnt pass så dom lär känna varandra! Iris går nog lungt också.
Onsdag: Marie rider Lukas och Alva Iris, lugn uteritt!
Torsdag: ?
Fredag: Astrid rider Lukas, dressyr på gården. Ska ta med mig kameran och fota lite!
Lördag blir det mest troligt vila då jag eventuellt ska bort en sväng.
Söndag: ?

Lukas kommer att ha en jobbig vecka. TRE personer som inte har ridit honom förut ska motionera honom, han kommer att få en hjärtinfarkt och dö. Haha, kanske inte riktigt! Dock är Lukas väldigt känslig och kan tycka att det är obehagligt när nya personer rider honom. Dock har han inget val om han ska få motion(vilket han absolut vill!), så han får härda! Iris bryr sig inte nämnvärt om nya personer alls, hon är så lättriden på det sättet! 

Mina fina hästar, vad skulle jag göra utan er? ♥

Träns ♥

Vad är det för hästsaker som jag drömmer våta drömmar om? Ja, det är nog träns alltså. Kärlek! ♥ När jag fick köpa det här begagnat för 400 kr inklusive frakt kunde jag absolut inte låta bli! Nu har jag nog lite väl många träns kanske.. Jag har minst 8 träns till två hästar..

Det blir lite för mycket onlineshopping just nu känner jag, jag har alldeles för mycket tid över vid datorn. Dock är jag flitig och säljer saker, dom senaste två dagarna har jag sålt gamla hästböcker för 800 kr! Och jag har 14 stycken till som ligger ute till salu. Dessutom har jag en hel drös kläder ute på tradera, vi ser väl om dom blir sålda för en liten slant!

Måndag

Idag har Lukas fått lite motion, har longerat honom. Dock var han inte riktigt lika engagerad som förra gången, bröt av och fuskade lite. Dock var han mycket irriterad över några bremsar som cirkulerade. Gjorde några fattningar i båda varven också. I vänster har han tappat mycket, blir att arbeta massor med galoppen när jag kan rida igen. I höger fick han rulla på och såg ganska fin ut! Under tiden jag longerade så flyttade pappa någon hagpinne och under tiden var hagen öppen. Iris kom ut ganska omgående och började leta kraftfoder. Nalle och nemo stod dock förvånat kvar i hagen. Efter ett tag vågade sig nemo ut också. Sen skulle dom in i hagen igen, Lukas gick raka vägen och iris kom och mötte mig, fina häst! Nemo följde självklart med iris ut igen. Samtliga var utan grimma, det är skönt att ha en harmonisk flock!


SÖNDAG

Idag har det inte blivit så mycket gjort. En sväng till Luleå, där jag kollat om jag får laseroperera ögonen. Inte än, har för torra ögon. Så ögondroppar och avvakta en månad. Jag hoppas verkligen att det ska gå, så håll era tummar!

På hemvägen så kollade jag och pappa in byske marknad, det var inte mycket att ha. Självklart blev det en färsk munk, mums!

Sen så har jag inte gjort något alls, tagit lite kort på kläder och lagt ut på tradera. For till Ljusvattnet och kollade till mina fina hästar.

Imorgon ska jag longera Lukas en sväng har jag tänkt! Lite exempel på kläder som jag ska sälja får ni också. Här har ni en länk på alla grejer som jag säljer på tradera just nu om ni är sugna! http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=517217

Fina pålle

Loella dressyrade lite på Lukas idag, hon är en stjärna som ställer upp när andra skiter i att höra av sig.. I alla fall så var Lukas så fin och Loella hittade någon mer knapp på honom. Skrittade lite på min finhäst, kärlek! Ni får inte berätta för någon att jag tog en pytteliten galopp också, åh frihet!! Om en vecka kanske jag kan börja skrittjobba lite? Vi får se, Loella far nämligen utomlands, då står jag utan hjälp med motionering av Lukas igen nämligen. Imorgon blir det en vända till Luleå och tillbaka, blir nog inte mer än så imorgon!


Irritationsmoment.

Jag hatar att komma för sent, jag hatar folk som kommer sent. Har man något viktigt planerat och bestämt en exakt tid så får man fan se till att komma i tid.

Jag hatar också folk som ställer in saker för sent. Så pass sent att det är för sent att ändra planerna själv. Så då sitter man där och har dagens planer förstörda. 

Jag hatar folk som slarvar. Varför kan man inte göra saker ordentligt från början?!

Jag hatar folk som skjuter upp saker så länge det bara går. Varför inte ta tag i saken och få det bortgjort så att det är KLART? Nej, man ska skjuta upp saker så länge att det till slut inte är lönt att göra det.

Jag hatar folk som är lata. Alla kan ha lata dagar, men vissa är sjukligt lata, utan eget driv. 

Jag hatar folk som är oangagerade, inte har någon egen åsikt om något, som inte tänker ett steg längre och som inte verkar bry sig om någonting.

Behövde verkligen få ut den frustrationen jag känner. Nu när jag har fått skriva ner det känns det lite bättre! Just nu känner jag mig som världens lataste människa, men det är dock för att jag inte kan göra något. Skulle älska att få jobba just nu, då skulle man döda 8 timmar per dag. Dom första 8 timmarna av den här dagen har inte varit produktiva alls. Men det är för att jag inte kan komma på något mer att göra! Jag ska visserligen fota lite kläder som jag ska sälja på tradera, men det sparar jag tills någon gång då jag håller på att bli galen, så har jag något att sysselsätta mig med.

Ikväll ska Loella motionera Lukas en stund. Det är det enda vettiga denna dag kommer att bjuda på!

Det ultimata fälttävlanhindret!

Tyvärr är det ett photoshoparbete, men hur häftigt hade det inte varit om det faktiskt existerade?

Längre planering

Just nu kan jag inte göra mycket. Men om tre veckor så får jag gå som vanligt och räknar med lite lättare ridning. Fram till dess ska jag flörta med alla jag känner som vill rida. 

Den 9 augusti får jag gå som vanligt.
Den 12 augusti ska Berra(som bor på travet) flytta hem och då får Lukas också flytta hem. Då får vi se hur mycket jag kan rida, jag ska dock varva med körning. Som tur är så har vi lite vagnar att välja mellan, lastvagn, lätt speedcar och tung speedcar. Tyvärr sitter inte min loksele perfekt på Lukas, så tung arbetskörning blir det inget av. Rent spontant skulle jag vilja rida mycket upphöjda travbommar och klättra. Annars så kör jag. 

Iris får gå kvar på betet så länge vädret tillåter. Har vi tur med vädret blir hon kvar där till slutet av augusti, annars kommer hon hem ungefär som Lukas.

I höst så har jag faktiskt en medryttare! Loella har sålt sin häst och ska flytta till lägenheten i Tomas hus, det innebär alltså att hon bor på gården där mina hästar står. Så hon ska få rida Iris hur mycket hon vill! Ska bli jättekul att ÄNTLIGEN ha någon att rida med! Jag har i princip aldrig haft det, och det är så mycket mer motiverande att bege sig ut när det är mörkt och kallt om man har sällskap. Dessutom så har jag någon att be om hjälp om det krisar sig med mockning eller liknande. Jag har självklart alltid Tomas, men i och med att han tar ut och in hästarna + har 4 fodringar om dagen så vill jag inte be honom om hjälp, han jobbar lagom mycket redan.

I höst kommer det bara vara våra hästar som står i stallet dessutom. Iris, Lukas och Berra. Världens finaste hästar! ♥ Till en början ska nog hästarna få stå i samma hage om det fungerar. Och om Lukas får i sig tillräckligt mycket mat. Han har haft semester och gått på bete sen slutet av maj och man kan fortfarande ana revbenen på honom. Anorexia-pålle! Och inte går det att ge honom fettande mat som lusern, muskel eller olja. Det smakar ju BLÄ! Skithäst..! ;)

Det blir nog ganska skönt med bara våra hästar, höet kommer räcka längre och skitkärran kommer inte att behöva tömmas lika ofta. Och det kommer inte bli riktigt lika trångt i sadelkammaren, härligt! Det är nästan som att jag ser fram emot hösten, men bara nästan. Sommaren är min favorittid om året, jag försöker njuta fast jag är lite handikappad.

Vi ser väl när jag och Lukas är igång och fit for fight igen. Den 16 september är det hemmatävling och det skulle vara sååå roligt att kunna vara med en klass åtminstonde... Den som lever får se!

FREDAG

Igår så blev båda hästarna lite aktiverade med NH. Pappas kusin fick aktivera dom lite. 
Lukas funderade, var uppmärksam och försökte göra rätt. Han såg faktiskt lite trött ut efteråt. Iris var seg som sirap. Eller något värre. Vi skrattade åt henne och gissade hennes ålder till minst 40. Till slut reagerade hon i alla fall hyfsat fort. Jag har kört mycket NH med henne för några år sen, så hon kan grejen och tror inte att hon behöver anstränga sig alls. Det är tur att hon vaknar till liv när man rider i alla fall!

Sen på kvällen var det grillning och fest i stackis med brudarna! Sandra grillade åt mig och det blev snuskigt gott. Jag hade kunnat äta dubbelt så mycket, mums! Jag orkade vara där till strax efter tolv, det har nämligen börjat krypa i benen på mig om jag sitter för länge, men jag lyckades stå ut. Tydligen är det ett bra tecken på att kroppen läker påstår alla, så jag får väl tro på det! Vädret var också helt underbart, vi satt ute tills solen försvann och myggorna kom för att hälsa på.

Idag så for jag på konsum och postade lite brev och hämtade lite paket. Sen så for jag till Ljusvattnet och plockade in Lukas. Jag klädde på honom grejerna och så longerade jag honom en stund. Nackdelen är att han måste gå på volten direkt, så jag inte kan gå runt med honom tills han är framskrittad. I alla fall så har jag provat longera honom en gång förut, ganska direkt efter att jag köpt honom, då gillade han det inte. Han var tokrädd för pisken och nästan skenade. Idag så var han helt lugn, nästan så att han var lite lat. Jag hade honom ganska löst inspänd med halsförlängare, ville att han skulle gå avslappnat och sträcka ut ryggen ordentligt. Jag gjorde en del tempoväxlingar i trav, även lite övergångar mellan skritt-trav och trav-skritt, trav-halt. Han skötte sig fint. Gjorde lite övergångar mellan trav och galopp också. I högervarvet hittade han fort tillbaka till den lugna, fina traven. I vänstervarvet har han tappat lite mer på galoppen, så jag fick "jaga" honom lite för att han skulle fatta galopp. Då var inte avbrotten lika bra heller. Jag ska försöka få någon som rider honom 2-3 dagar i veckan så får jag longera 1-2 dagar så får han komma igång lite!

När vi var klara pysslade jag lite med honom och satt på honom en flughuva så han skulle få vara lite mer ifred från flugor, även om han inte är irriterad i ögonen och sådär. Sen gick jag före ut i hagen med rullatorn och han följde efter lös. Fina hästar jag har. Iris gör lika, det är så skönt att dom är så extremt välhanterade att jag kan ta hand om dom trots att jag är så handikappad just nu,

När Lukas kom ut i hagen blev han dock vallad av Nemo. Efter en stund fattade jag att Nemo var jätteintresserad av Lukas VITA flughuva. Lukas tyckte att Nemo var jobbig som kom emot honom hela tiden, så jag fick plocka av honom luvan för att han skulle få det lite lugnare. Det blev som vanligt direkt. Man kan aldrig veta vad hästarna reagerar på, det är lite roligt. Skulle Lukas bli besvärad av flugorna så har jag en till svart flughuva som han kan få ha på sig.

Sen så myste jag med Iris. Jag satt på rullatorn och hon kom och ställde sig "över" mig och vilade. Lillhjärtat! ♥ Tänk vad lite kvalitétstid kan göra, särskilt när det är hästarna själv som väljer det!

Förresten så har tre av sex veckor gått innan jag får belasta högerbenet och gå som vanligt! Woho!

Galet sugen. Galet avundsjuk på alla som kan rida och hoppa. Längtar!! Tror Lukas längtar med.

Sommar!

Måste gilla att alla som förutspår vädret har haft fel idag. Skulle vara regn, men är sommar! Mot fest i stackis!


Planering!

Ber om ursäkt för att styckeindelningen inte fungerar via appen.. Lukas får faktiskt gå "mycket" i veckan, lyckats ragga folk som kan hjälpa mig! Loella red idag, imorgon ska pappas kusin Liselott köra lite nh eller rida. På fredag kommer Maja och rider och på lördag rider Kicki! Vi ser om iris får gå lite nh imorgon också!


Idag har jag börjat dagen med att få ryggmassage! Det behövdes kan jag säga. Dock så blev det inte helt bra. Sen så har jag solat lite, har faktiskt fått lite färg nu, Woho! I söndags var sist jag hälsade på mina pållar. Det är för lång tid! Dock så är Marie där varje dag och kollar till mina stjärnor! Jag hade med mig(jag kör bil nu, helt underbart) Loella och hennes dotter Alva, dom red ut mina stjärnor en sväng! Iris hade tydligen bockat en gång, tanten var glad över att få komma ut en sväng! Lukas hade skött sig fint som vanligt! Under tiden dom var ute så smorde jag Berras loksele och gosade med en kisse som verkar ha gått vilse. Sjukt gullig var den. När hästarna kom tillbaka så var jag lite busig och skrittade Lukas några varv på volten. Oj så ovant det kändes! Lukas talade dessutom om för mig att jag var hemskt sned. Det blir intressant att börja rida då jag inte får gå till kotknackaren på flera månader... Men, än ska jag inte börja rida, jag var bara tvungen att åka en liten bit på min snutte ❤


Tisdag?

Håller knappt ordning på dagarna. Inte för att det spelar någon roll. Idag har jag kört bil till boviken och legat en stund på stranden. Trevligt! Det är allt jag har gjort idag. Mycket spännande. Imorgon skulle Lukas bli riden, kändes toppen. Fick dock återbud nyss. Jääävla skit. Får typ försöka longera honom eller något. Värdelös motionsform, känns som något man gör bara för man är för lat för att rida typ. Ååååh, Lukas vill verkligen bli motionerad nu! Han får nog komma hem "tidigare" från betet, dvs 12 augusti istället för slutet av augusti, då kan jag köra honom och förhoppningsvis rida då också. Men det är fortfarande en månad bort, jag vill ju verkligen inte att han ska stå så länge.. Jävla bortkastad tid, kommer få börja om helt från början med honom. Så kul det blir. 2012 är inte vårat år. 2011 var bäst, får leva på det.


Saknar så mycket att det gör ont


Vill ha!

Lamicell Glossy, 529 kr. Det är helt okej att ge det till mig.

Jävla sverige

Från september till april så lider jag i längtan efter sommaren. Sola, slippa frysa, bada. Solen lyser med sin frånvaro, jag fryser ihjäl och bada har inte varit på kartan på hela sommaren. Det är nästan så man blir deprimerad.

Jag skulle börja trappa ner på min starka medicin igår. Från 20 mg till 10mg en vecka, till 5 mg en vecka och sen sluta. Sen läste jag biverkningarna och gick ner från 20 mg till 0 direkt. Det här är alltså VANLIGA biverkningar.

Vanliga (förekommer hos fler än 1 av 100 användare): Huvudvärk. Dåsighet. Ofrivilliga muskelsammandragningar. Kramp i luftvägar, dämpad hostreflex. Buksmärtor, nedsatt aptit, förstoppning, obehagskänsla i övre delen av buken. Illamående och kräkningar. Svårighet att kasta vatten, muntorrhet, svettning, hudutslag, klåda. Sömnlöshet, kraftlöshet, desorientering.
 
Jag har även ätit medicin mot biverkningar av ovanstående medicin. Helt sjukt. Jag äter alvedon istället om jag behöver.

Planen för nästa vecka, då vädret ska fortsätta på samma sätt, är solarium. Om det finns kvar på badhuset, vilket det garanterat inte gör, bara för att jävlas. Jag får nog inte pappa att skjutsa mig till stan för at sola en halvtimme direkt. Dessutom får jag simma för läkarna. Bassängen i Bureå renoveras i sommar. Det är för kallt för att simma ute. Därför måste jag till stan. Lär inte hända då jag inte tar mig dit!!

Enda fördelen med vädret är att det är perfekt ridväder. Vilket ger mig supermegamycket. Blä.

Har jag nämnt att det enda jag kan roa mig själv med är att sola. Och det går inte när det inte är sommarväder!!!

Hatar alla som är på Falsterbo också. Sjukt orättvist.

Okej, färdigklagat för idag. Nu ska jag vänta på att klockan ska gå, sen ska jag till Ljusvattnet och pussa på pållarna.


Den ultimata failbilden


Visste ni att..

Det var en varmblodstravare med i OS i stockholm 1956? Hästen hette Halla och var ett sto som var undan en fransk travare och efter en amerikansk travare. Det är den enda hästen någonsin som vunnit tre OS-medaljer i hoppning. Dessutom var den med och tog 2 lag-guld och ett brons. Hon finns med i Guiness rekordbok av den anledningen. I filmen nedan vinner hon OS-guld i stockholm!

Lördag

Idag har Loella ridit ut på båda mina hästar. Cirka 40 minuter var, med mycket skritt och lite trav och galopp. Iris hade tydligen varit lite knasig och laddad, vilket jag kunde ha gissat mig till.

Lukas hade jag räknat ut att skulle vara laddad och STARK i galoppen. Men tydligen inte! han måste vara så otroligt arbetsvillig att han gör precis vad Loella säger, fina, fina häst! Ni tror inte att jag blir ridsugen va? ;)
När Lukas kom tillbaka så hade han haft en svettning på halsen, så jag smorde in med Compagel, vilket han verkade gilla.

Under tiden Loella red så tjollrade jag på, jag smörjde Iris sadel, barbackagjorden och Lukas lädergrimma. Sen så impregnerade jag ett regntäcke och var lite i hagen med hästarna.

Det känns fantastiskt skönt att hästarna får komma ut och röra på sig. Iris måste motionera tjock-magen och Lukas är som bekant en riktig arbetsnarkoman.

Nu är bara den stora frågan; vad ska jag göra resten av dagen!?

Back on Track

Shoppat mig ett nytt back on track-täcke för 1100 kr! Nypris är alltså 2100kr, sparade in en tusenlapp direkt. Jag har redan ett back on track-sommartäcke, men detta är ett nättäcke och det känns som att användningsområdet blir lite större då det andra är ganska "tjockt". Blir jag riktigt nöjd med detta täcke kanske jag säljer det andra jag har.

Equiterapeut-besök

Imorse kom Ingemar till betet och behandlade hästarna. Vi har mycket liten "stallgång" där, det är egentligen ett älgslakteri. Så Iris fick stå på tvären längst in, det är tur att hon är snäll!

Iris fick besök i och med att hon vurpade ordentligt med mig för två veckor sen. Hon var lite halt och svullen i vänster fram i några dagar och såg sen fräsch ut. Plus att hon hade skrapat bringan. Så hon var lite öm på bringan, det var dock marginellt. Och hela vänster fram kändes hon lite öm i, men hon fick akupunktur och sen skulle det bara vara att tuta och köra som vanligt. Iris reagerar fantastiskt på behandling. Så fort hon får syn på Ingemar blir hon helt blank i ögonen och totalt avslappnad. Hade med mig en släkting som gillar hästar som stod och höll i Iris. Iris la mulen på hennes axel och slappnade av totalt. I vanliga fall har hon mulen ifred. Hon har aldrig vilat mulen på min axel på tio år. Fantastiskt att se!

Lukas blev främst behandlad mot den underliga svettningen i halsen. Ingemar kan inte svara på vad det beror på, men att det inte är superbra. Han kan ha fått en nervskada/eller ha en nerv i kläm. Värmen kan gå bort, men kan även stanna kvar utan att störa. Det kan dock i värsta fall göra ont i slutändan. Dock var han kanonfin igår vid ridning, så jag tror inte det är något han har ont av just nu. Men han ska få ridas på motionsnivå i en månad och så ska jag hålla koll på om det blir bättre eller om det stannar kvar. Lukas ska vara otursförföljd verkar det som. Så håll alla tummar över att det inte ska vara något farligt, då vet jag inte vad jag gör!
Lukas verkade dock uppskatta behandlingen mer än han brukar göra. Ingemar brukar inte få plocka nålarna, det brukar bara jag få göra, men idag gick det kanon! Jag ska smörja området på halsen med compagel(antiinflammatorisk gel) och se om det kan hjälpa på traven!

Imorgon ska Loella rida ut en sväng på Iris(tror jag!).

Haha, Lukas är lite bekymrad och har full koll på vad Ingemar håller på med och Iris njuter i fulla drag!

Lycklig Lukas!

Idag var jag på mitt läkarbesök som var inplanerat. Det som sas var att kommande 2 besök skulle strykas och jag skulle komma först om 6 veckor till. Sen så ska jag börja trappa ner på medicinen nu istället för en vecka då jag inte har ont alls. Sen får jag börja köra bil då allt känns bra, kanske om ytterligare två veckor? Om fyra veckor får jag belasta som vanligt igen i alla fall, hurra! Det innebär att gå (och rida) som vanligt. Kanske inte hoppa och skutta omkring som en galning, men i alla fall.

Igår var jag lite klantig. var på kalas hos Marre som tyligen fyllde 14. Stackarn fick en massa vin som hon inte får dricka förrän hon fyller 18. I alla fall så la jag mig i soffan när jag kom hem - och somnade! Så jag sov mellan 19-04. Väldigt smart. Jag var dock vaken 1-1,5 timmar och sov sen till klockan 07, då det var dags att gå upp. Så då missade jag mina mediciner som jag skulle ta på kvällen, vilket gick bara bra.

Efter läkarbesöket var klart så for jag och Loella till Ljusvattnet. Till Lukas stora förtjusning så red Loella honom en sväng! Han är alltså inte riden mer än i skritt sen den 27 MAJ! Helt crazy! Så Lukas var otroligt överambitiös, gick i jättefin form, klev på jättefint och slutade aldrig spetsa öronen. Han brukar vara mycket spänd när nya personer rider honom, men han var helt avslappnad och NJÖT verkligen av att bli riden! Loella red kanske i 30 minuter, mest skritt, lite trav och så fick han ta två galopper på kanske 100 meter styck. Världens gladaste häst!

Iris fick också lite motion, hon blev longerad i kanske 20 minuter. Det är inte hennes grej. Hon försöker fuska genom att göra volten mindre, men då blir det jobbigt för henne. Hade väldigt lös halsförlängare på henne och vissa, korta bitar så gick hon helt okej! Tjockisen fick i alla fall röra på fläsket!
Kolla så lycklig häst efter ridturen!

Klantigt!


Haha, jag är så klantig! Jag var på lassa 7.15 idag. Dock så hade jag läst fel. Det stod onsdag den 25/7. Det är ju alltså två veckor bort! Hade missuppfattat det hela och trott att dom hade bytt tid, så jag ska alltså dit imorgon istället! Well, jag köpte en sallad på coop och snackade en massa skit med Loella som hängde med!

Dessutom skickade jag två tradera-paket och hämta ett från börjes. Jag hade bara köpt "bra-att-ha"-saker. Det vill säga myggmedel, pälsglans, e-vitamin och enzion till mina naglar!

Så imorgon blir det att fara iväg igen, sen ska jag och Loella till Ljusvattnet, så ska hon få motionera mina/mitt odjur! Får se om jag lyckas få henne att rida Lukas en sväng också, han skulle bli sååå lycklig! 

Nu blir det att chilla lite, sen ska jag på kalas, Marre fyller år, hipp, hipp HURRA!
14 år?

Borstning

Idag har jag fasen varit duktig. Jag har gått ut i hagen med rullatorn och först tagit in Iris. Hon är en stjärna. Jag går inte direkt fort, så hon gick två steg, stannade, gick två steg och så vidare. Sen så är det bara att släppa henne i stallgången så vänder hon sig själv och står sen lös, fina älskade! ♥

Så jag borstade igenom henne och släppte ut henne innan jag gjorde om samma procedur med Lukas. Han har däremot lite myror i byxorna. Jag råkade slå lite i eltråden, då var han säker på att rullatorn var strömförande. Sen låg pappa under betesputsen och mekade, det var också lite misstänkt. Men han är snäll ända ut i hovspetsarna, så det gick självklart också bra.

Väl i "stallet" så var han dock på tårna, riktigt sugen på att få arbeta lite! Så han blev sjukt besviken då vi gick ut i hagen igen. Åh, jag vill verkligen att han ska få motioneras lite!

Världens bästa Iris och mitt mycket praktiska borst-ställ! (Nej, grimman är absolut inte för stor, hehe.)

Nästa häst?

Jag och Marre hade en intressant konversation igår.

Vad ska jag skaffa för häst nästa gång? Det är bara att inse att det inte blir något mer tävlande i år. Nästa år är faktiskt Lukas 17 år. Vem vet hur länge han får vara fräsch? Jag hoppas att han ska kunna tävla fullt ut 2 säsonger till, i så fall har jag inget problem än på ett tag.

Iris är faktiskt också 17 nästa år. Hon är jag dock övertygad om att hon kommer bli minst 28, bara för att jag har lovat att behålla henne livet ut, haha!

Men sen då? Ja, för det första vet jag inte om jag ska plugga eller jobba, det beror på om jag hittar någon utbildning som jag är sugen på. Då blir det ingen ny häst under den perioden i alla fall. Sen så har jag 0 kr sparade till inköp av en ny häst. I och med att mina nuvarande hästar är varmblod så kan jag inte sälja dom för att få in pengar, det skulle handla om man 15 000-20 000 kr tillsammans, på det kommer man inte långt.

Så kanske man skulle köpa en 2-åring? Då är bara frågan om jag är duktig nog för att utbilda en 2-åring, själv? Jag är helt övertygad om att den kommer vara fantastiskt välhanterad från marken och jag kommer kunna rida in den själv, men det är nästa bit jag oroar mig för, utbildningen. Jag tror inte att jag är bra nog.

Det andra problemet är ju att det kommer dröja flera år innan jag får träna och tävla på en seriös nivå.

Det ultimata skulle såklart vara att hitta en trevlig hopphäst att ha på foder. Som gärna har startat 120-130 och som passar mig. Lycka till med det säger jag bara!

Så sammanfattningsvis så hoppas jag verkligen att Lukas håller sig kanonfräsch från och med nu!
Den här kan jag ta på foder! Hindret ligger ju bara på 130 cm....

Piteå ridklubb 7/7

Här kommer det en stor bildbomb, varsågoda!
Bilderna får EJ kopieras, kontakta mig angående försäljning.
 
MÅNDAG

Idag har varit en bra dag! Vaknade till 20 grader varmt och SOL! På med klänning! En fördel med att vara skadad och inte kunna slita i stallet är helt klart att jag kan använda mina fina sommarkläder, brukar mest bli ridbyxor annars.

I alla fall så hängde jag i stallet med Marre och tittade på när hon gjorde fint åt sin pålle. Jag fick också pussas lite med primo, sötnöten.

Hämtade mina grejer som jag köpt också, awesome!

Sen följde jag Johanna hem som tömde sin box på spån och så hjälptes vi åt att pedantsopa hela stallet. Jag måste väl erkänna att jag inte gjorde lika mycket som Johanna, men jag kämpade faktiskt på en stund!

Imorgon har jag inga planer. Får hoppas på sol så att jag kan vara ute och läsa lite i solen. Annars får jag smörja lite läder, det är visserligen ganska trevligt det med.
Perfekt sit-båge, 200 kr
Bygelnosgrimma, 100 kr
Novabett, 100 kr
2 schabrak, 200 kr

Sommar! Jag har förresten fått toklånga ögonfransar, det tackar jag xlash för! En liten flaska för 399kr, jag tror att jag har 3/4 kvar, nice.
 

SÖNDAG

Oj så trevligt det var igår! Rullade med Sandra mot hopptävling klockan nio och var väl hemma igen klockan åtta. Jag satt i princip på läktaren hela dagen och kikade på ekipage, man blir otroligt inspirerad av vissa! Superbra sits, jättefin flyt och ett otroligt samarbete med hästen. En del hästar utstrålade verkligen glädje, jag fick några favoriter kan jag säga. Man får se och jämföra på ett helt annat sätt om man enbart är publik, ska man rida själv hinner man inte analysera så mycket. Jag måste skryta upp "dagens lunch" också, rostbiff med potatissallad! Mums!

Klasserna jag såg var 120-140 cm. En del ryttare hade väl något sämre sits än andra över hinder. Jag ska inte skryta upp min sits heller direkt, men tycker att när man är på den nivån kanske man ska finslipa lite på sitsen också.

I övrigt så såg piteå ridklubb fantastiskt trevlig ut. Spiltorna var helt enorma, stallen superfräscha, tävlingsbanan såg mycket trevlig ut med snygga hinder och allt flöt på bra. Underlaget på framhoppningen var tydligen mycket djupt tyvärr. Förhoppningsvis är det något dom fixar till nästa år. Hit ska jag absolut komma och tävla!

När vi var hemma igen och lastat av Valle så for vi och lämnade finkan i fällbäcken, där fick jag gulla med en liten fölunge, jag dör!! Jag blir fantastiskt kär direkt kan jag lova! Vi avslutade på sibylla med lite skräpmat och jag sov fantastiskt gott!

Idag har det inte blivit mycket gjort, det regnar till och från, så jag håller mig inne. Har skickat lite paket, lämnat lite saker i stallet och varit i ljusvattnet och hälsat på hästarna. Dum idé att ta med sig en påse morötter, Berra provsmakade rullatorn i all iver, haha!

Jag inspekterade sadeln från kraschen och kan inte hitta en endaste repa. Så samtlig utrustning klarade sig! Ridstövlarna behöver en ordentlig putsning men verkar ha klarat sig bra. Sadeln hade dock gärna fått gå sönder då jag inte verkar lyckas sälja den, haha!
 
Jag ska chilla tills ikväll, då ska jag på bio med en kompis och se "Snow white and the huntsman". Den verkar bra på trailern, så upp till bevis!

Bildbomb, hopptävling Piteå ridklubb

 
Bildbomb på ekipage jag känner som var med och tävlade idag. Fler ekipage kommer mest troligt imorgon!

 

Vintertäcke

Okej, jag har lite för lite att göra!
Blir ett nytt vintertäcke till hösten, min lagning med elastiskt lim kommer inte att fungera helt enkelt!

Så jag är osäker på vilket jag ska välja, har två alternativ som kommer kosta exakt lika mycket.

Rambo Supreme Heavy - 420 gr med avtagbar hals.


Rambo Original Heavy - 370 gr. Köper till hals och en liner med 100 gr. = 470 gr när linern är på. Detta är exakt det täcket som Berra slaktat. Ett täcke jag är mycket nöjd med!

Då är det så att jag tycker det är enklare med ett täcke. Och det är snyggare. Men kanske är mer praktiskt att ha ett lite "tunnare" och kunna sätta på en liner. Dock har jag aldrig provat horsewares liner och vet inte riktigt hur bra dom ligger/kvalité och så vidare. Någon som har erfarenhet av dom?

Jag har sen tidigare ett amigo med 400 gr fyllning. Dock är det et annat yttermaterial som känns mer som att de släpper igenom mer kyla. Något som jag mest troligt inbillar mig!

Det blir inte att handla före hösten, men som sagt, jag har för lite att göra just nu!

FREDAG

Mitt liv är sjukt intressant för tillfället. Idag har jag solat. Nej men jag har faktiskt njutit av det perfekta sommarvädret, bara synd att jag inte tar mig till stranden. Jag har suttit i solen och läst, druckit kall mormorsaft och ätit vattenmelon, helt okej!

Sen så var pappa förbi Royal och hämtade ett av mina Amigotäcken som jag lämnat in på lagning. Jag blev riktigt förvånad, hon som har lagat det har gjort ett kanonjobb! "Dock" gick det på 340 kr. Med tanke på att man kan lägga 200 kr till och få ett helt nytt så vet jag inte om det är värt pengarna. I alla fall lämnade han in nästa amigoregntäcke som Lukas har lyckats förstöra. Det jag är helt säker på att han gör är att han ska vifta bort någon fluga med ett bakben och får in det över gjorden, sen så sliter han sönder täcket när han ska få sig loss. Så det är absolut BRA att täckerna går sönder, så att han inte fastnar. Dock så lossnar det bara någon reva/bit runt gjordarna och resten av täcket är helt, så med lite lagning fungerar dom precis lika bra som tidigare. Får dock ha så korta gjordar det bara går på Lukas i fortsättningen!

Pappa hämtade även vintertäcket som Berra slaktade fodringen på. Det ser inte direkt ljust ut. Provade få igen lite av "såren" med textillim. Håller det så kan det vara värt att lämna in på lagning då yttertyget är helt och det faktiskt är ett rambotäcke. Dock kommer det få bli ett extra/reservtäcke då lagningen kommer att innebära sömmar runt bogen, vilket inte får existera när vi gör så att hästarna har samma täcke dygnet runt. Då är det extremt noga att täckerna ligger perfekt och inte skaver.

Sen var vi på betet och hälsade på hästarna! Jag har två alternativ för att ta mig fram. Kryckor eller rullator. Med kryckor går det jättesakta. Med rullator går det hyfsat fort, jag har någonstans att sitta(för jag orkar inte stå så jättelänge) och jag har en liten korg där jag kan ha med mig saker, haha! I alla fall så plockade jag med mig lite träns hem som ska smörjas, sen lastade jag hästgodis och Lukas compagel i rullatorn och gick ut i hagen. Alla hästarna var sjuuuuukt skeptiska, utom Iris såklart. Hon klampade rakt fram och hälsade. Snuttan! ♥

Pappa fick gå fram till Lukas med lite godis, han håller sig nämligen på sin kant och jag kan inte gå hur långt som helst i hagen. Så Lukas följde efter tillbaka så jag kunde gulla lite med honom och sen smörja med compagel på hans ben.

Det känns lite skönt att ha båda hästarna på betet, jag vet att dom mår bra och njuter, dessutom är Marie som har Nalle på betet där flera gånger om dagen och tittar till dom, sätter på täcke vid regn och sprayar dom med myggmedel. Förhoppningsvis blir hästarna motionsridna i sommar, men annars vekar det som att det får vara. Känns otroligt tragiskt då Iris äntligen har blivit riktigt fin! Lukas kommer att tappa massor, suck. Jag har dock en tjej på gång, om hon är sugen och kan fixa skjuts, jag kan tvinga pappa ställa upp en del, men det finns nog gränser där också.

Angående Lukas svettfläck så har jag pratat med min equiterapeut som tror att en nerv är i kläm, alternativt skadad. Han har haft problem med nacken sen långt innan jag köpte honom, det kan ha något med saken att göra också. Han skulle komma nästa helg om jag kommer ihåg rätt, då ska han få ta båda hästarna. Jag vill gå igenom Iris efter frivolten hon gjorde, det vore ju ett under om hon är helt 100%-ig. Men hon är en järnhäst till skillnad från Lukas, den veklingen.

Imorgon ska jag dock ut på lite äventyr! Jag ska följa Sandra & Valle på tävling i piteå och titta på, gud så kul det ska bli med lite hoppning! Jag kommer nog inte att vara avundsjuk på dom som tävlar, just nu vill jag bara kunna rida, jag längtar!
Pappa mutar Lukas!

Ridstövlar säljes.

Mountain Horse ridstövlar i läder. Ena dragkedjan är precis bytt, den andra är i bra skick. Mycket välskötta och i väldigt bra skick. 1000 kr. Stl 40. SÅLT

Halv fyra

Klockan är nu halv fyra på morgonen. Jag är inte ens nästan trött, jag fattar ingenting! Jag har sett tv, serier, spelat spel på telefonen och läst bok. Nu kan jag inte hitta på mer saker att roa mig med. Inte för att det spelar någon roll, jag har inga tider alls att passa. Får gå upp klockan tio och lägga mig i solen och sova vidare.
 
Jag har kommit på vad jag kommer sakna mest i sommar, nämligen simma med hästarna! Det kan man ju inte direkt göra i höst.. Det är hur roligt som helst  ju! Jag blir sjukt avundsjuk på alla som får hoppträna också.. Men vi får väl försöka komma igång så gott det går till hösten, jag i alla fall en egen hästfinka nu!
 
Well, nu ska jag leta upp lite kvitton på medicin och sådär så kan jag ringa försäkringsbolaget imorgon och be om lite mera pengar! :) dom var sjukt snabba och jag har redan fått första utbetalningen, heja Folksam!

Sommarbilder på mig och Lukas

Samtliga fotade av Loella.

Saknade hästar!

Idag vaknade jag efter att ha sovit 10 timmar utan att vakna av smärta flera gånger. Vaknade dessutom helt smärtfri! Så sent som igår morse vaknade jag klockan sex och höll på att svimma för att det gjorde så satans ont. Det gick inte över en timme efter jag fått min medicin heller, så fick lite snabbverkande morfin, då gick det över. Så jag hade räknat med att ha ont idag då jag rörde mig "mycket" igår.

Förresten, 5 veckor kvar tills jag får gå utan kryckor nu! Det har gått en hel vecka, hoppas tiden fortsätter gå såhär fort! Då är dock sommaren slut, vilket suger. Rida på sommaren är överlägset det bästa jag vet!

I alla fall så började jag dagen med att sitta ute i solen och läsa. Vid lunch hämtade Tomas mig och skjutsade mig till Lukas som blev skodd. Snutte! ♥ En mycket underlig sak hände dock. Vi stod inne i ett svalt stall och Lukas toksvettades på en fläck på halsen. Bara på ena sidan. Han var alltså som vanligt överallt, förutom på den fläcken, där var han genomblöt. Någon som varit med om detta tidigare?
Genomblöt på ett mycket begränsat område, någon som varit med om detta tidigare?

Sen så fick Lukas flytta till betet. Det strulade ihop sig med SRK, eventuellt får han fara dit senare, allt beror på om alla pusselbitar faller på plats. Vi får se vad som händer.

I alla fall så släppte Tomas ut Lukas, som försökte akta sig fortast möjligt. Han tycker att andra hästar är mycket obehagliga. Dock far Berra efter i full fart, Lukas får panik och försöker springa ifrån honom. Vi snackar fyrsprång, Berra är dock bara någon meter efter hela tiden. Så gör Lukas något jag inte sett honom göra på dom två åren jag har ägt honom. Han sparkar bakut/bockar mot Berra för att få vara ifred. Berra fortsätter dock förfölja en förtvivlad Lukas. Sen inser Nemo att Lukas är tillbaka och springer också efter, Lukas bockar vidare. Jag undrar vad fan Berra har fått för fel i huvudet som inte GER sig och typ sitter utanför hagen och skriker på honom. Efter typ tio minuter ger sig Berra och Lukas får stanna av och beta. Då kommer Nemo och ska hälsa. Aldrig i livet, säger Berra och jagar bort honom.

Berra var alltså så LYCKLIG över att se Lukas att han sprang efter honom för att typ få hälsa! Stackars Lukas var nästan panikslagen, haha! När han väl stannade av så gick Berra någon meter ifrån och vaktade honom, så otroligt söt!

Hemma!

Nu har jag fått komma hem, känns skönt!

På vägen hem från lassa så stannade vi till på färgaffären, så när jag känner mig ite piggare så kan jag tjollra med risslan, det är perfekt invalid-arbete. Smörja läder ska jag också göra. Sen så ska jag sola. Jag ska vara brunast av alla i sommar. Satt ute i solen i en timme ungefär idag. Läste lite bok och åt vattenmelon.

Sen var pappa och hämtade ut mina Tretorn Falsterbo-stövlar också! Perfekt längd och storlek i foten men alldeles för vida i vaden, trots att det finns snörning. Ska lämna in dom och sy in dom lite. Så går det när man har stora fötter(41), långa och smala vader. Inget passar om det inte är måttbeställt.

Igår beställde jag lite från börjes, pälsglans, myggmedel, vsl(e-vitamin) och enzion(till mig, är super för naglarna!).

Dessutom har jag köpt lite begagnade saker, först av Marre, 2 schabrak, en bygelnosgrimma och ett novabett, allt för 400 kr. Så har jag köpt en perfect sit-båge för 200 kr också. Det dröjer innan jag kan använda det dock.

Nu har det strulat ihop sig med Lukas också.. Kanske inte funkar att ha honom på SRK, men jag har försökt lägga ut lite krokar.. Någon duktig ryttare i skell-området som vill låna honom 1,5-2 månader? Hör av er i så fall!


Tisdag

Nu har jag lite hemlängtan. Mest för att jag har två tanter i samma rum. Den ena snarkar jättehögt dygnet runt, hon pratade dessutom i telefon mitt i natten. Och tanter som pratar i telefon pratar JÄTTEHÖGT..... Så jag ringde på larmet så det kom hit en sköterska och sa åt henne.

Sen har det kommit hit en ny tant som måste vara den mest negativa på jorden. Vi fick äntligen god mat, kyckling, currysås och ris. Jag bad om extra och den tanten sa typ " Det här var den äckligaste kyckling jag någonsin ätit, bla bla bla", så jävla otacksam, uppför dig för tusan.

Slapp jag tanterna hade jag kunnat stanna ett tag till, det spelar inte så stor roll, men nu vill jag HEM.

Idag har jag fått plocka stygnen ur läpparna, det var ju en mysig upplevelse det med. Men skönt att bli av med dom, det var lite irriterande och dom kittlades.

I övrigt är jag king på att gå med rullator. Kryckor går typ hälften så fort. Jag är självklart extremt häftigt när jag går med rullator, bara så ni vet. Jag har fått gå lite i trappor också. Uppför går hur bra som helst, lite jobbigare nerför. Tror nästan jag kan flytta upp på mitt rum efter max en vecka. Vore skönt att ha alla grejer på rätt plats.

Det känns lite jobbigt att flytta Lukas till SRK, jag vill ju ta hand om honom själv, min lilla porslinshäst. ♥


Woho!

Jag gillar att min pappa har en försäkring på mig! Ringde nu och jag kommer att få 5800 kr till att börja med. (för sjukhusvistelsen till och med imorgon plus glasögonen som är trasiga!)

Sen kommer jag få mer pengar om mina ridkläder typ gått sönder(vilket jag inte tror, men har inte kunnat undersöka det). Dessutom kommer jag få pengar för återbesök, mediciner och resor till och från sjukhuset, king!

I övrigt så är sjukhusmaten inte en höjdare. Och idag verkar jag bli utan besökare som kan köpa något gott åt mig, vilken katastrof! Dock är jag egentligen inte jättesugen på godis och grejer men typ något gott...

Imorgon ska jag i alla fall få ta ut stygnen i läpparna, blir nice då ändarna kittlas lite. Förresten så ska jag vara en självplågare och ge mig själv en spruta i magen varje dag i typ en månad, JÄTTEMYSIGT. Det är för övrigt blodförtunnande så jag inte får en blodpropp eller något då jag bara ligger still hela dagarna.

Ringde mina chefer på både coop och photomic. Det känns lite bättre då det kanske kan lösa sig på ett bra sätt. OM dom fortfarande är sugna på att anställa mig på coop i slutet av augusti kan jag kanske få det. Photomic ska jag egentligen börja på i slutet av augusti, men jag har sagt att jag kanske inte kan jobba dom första veckorna, så dom ska söka en vikarie. Skulle jag dock bli anställd på coop(vilket jag hellre blir då jag har ett jobb "året runt") så var det lugnt för photomic trots att jag har kontrakt där i och med att dom kommer söka vikarie med möjlighet för fortsatt jobb. Så det känns bra!

Jag har gått på kryckor en sväng upp och ner för ett trappsteg, så på onsdag ska jag nog få komma hem igen!

Jag har ju haft lite sälja-häst-uppdrag åt min gamla chef, som lovade mig 10% om jag sålde hans unghästar. Nu är det på g att den äldre hästen säljs i 20 andelar á 10 000kr + moms. Så 10% på det är typ 25 000 kr. Jag tvivlar starkt på att jag får det, men man kan ju önska... ;D

Självplågning nedan.

Måndag

Jaha, då var det måndag! Idag har jag ringt lite samtal, bland annat till mina chefer och så. Blir inte mycket mer jobb på ett tag helt enkelt.

Lukas är för övrigt billig. Han har förstört sitt regntäcke tydligen. Så jag försökte ringa Royal och se om det förra som gick sönder är lagat, annars måste jag köpa ett nytt. Sjukt ovärt, funderar dock att köpa ett som man kan sätta liners i, då kan jag eventuellt köpa typ 200 gr liner så har jag ett övergångstäcke till varje häst. Vi får helt enkelt se.

En annan sak jag måste köpa är nya glasögon. Dom blev nämligen rejält repade i kraschen. Men jag ska avvakta och se om jag får operera ögonen eller inte. Det får jag veta om typ 3 veckor, håll tummarna!

Jag har faktiskt gått med kryckor idag, det gick över förväntan! I eftermiddag ska jag få prova gå i trapp också, det blir mycket intressant... Min sjukgymnast(?) var inte den charmigaste människan på jorden kan tilläggas.

Loella har också hälsat på, supertrevligt!

Nu tror jag att jag har feber, så jag ska sova ett tag!

Dator ♥

Johanna har lånat ut sin dator till mig, vilken stjärna!!!

I alla fall så käner jag mig något bättre, dvs, jag ar klarat mig utan morfinsprutor i över ett dygn(får fortfarande morfntabletter och både tror och hoppas att jag kommer få fortsätta med det ett bra tag). <jag har dessutom klarat att vända mig i sängen själv inatt.

Det jag inte klarar av är massor, men bland annat kan jag inte lyfta mitt vänstra ben alls, det gör så jävla ont. Jag har frakturer i blygdbenet på vänster sida, det är dom som gör ont. Dock är dom stabila så det är lugnt. Har även på baksidan i bäckenet på höger sida, just nu känner jag dock inte av dom. Och i korsbenet i ryggen, det känns ibland.

Vänsterbenet som jag har galet ont  får jag gå på. Högerbenet som känns helt okej får jag inte gå på, dock hade jag en läkare här idag som sa att jag i alla fal fick ställa ner det och typ vila 10 kg på det. Typ en enorm förbättring.

Han sa också att jag hade stabila frakturer som nog skulle självläka. Frågade såklart när jag fick rida igen, då jag får gå efter sex veckor. Han ville dock att jag skulle lära mig gå först, sen jogga, sen kanske rida. Han såg dock ut som att han fattade att jag skulle rida innan jag kunde jogga, haha!

Han ville dock att jag skulle börja hoppa på kryckor typ imorgon. Det tror jag blir svårt då det är asjobbigt att ta sig 10 meter till badrummet med svävare och assistent. Men vi ser väl!

Här kommer lite bilder på Iris, hon var kanonduktig tills vi kraschade.

Först jag efter kraschen, sen bonusbild sen tidigare på världens snällaste Iris och Ellie!
Sen två fina bilder då hon hoppade bra och sist en bildserie då det gick åt helvete, ni kan ju lista ut hur det såg ut när Iris gjorde en volt och landade på mig.
 
 
 
 

RSS 2.0