Valborgs

Jobbade till 16 idag, sen fixade jag stallet åt Lukas och kollade att läget var lugnt innan jag åkte till nästa stall.

Väl där upptäckte jag att Gabbi lekt av sig en sko, blä. Dock har hon väldigt trevlig hovkvalite, så jag red en vända på banan. Sen jag red sist, i fredags, så har hon lärt sig skänkelvikning! Så nu kan hon både fram- och bakdelsvändning plus skänkelvikning! Dock är det massor att finslipa på, men hon förstår och försöker, fantastiskt!

Hon fick bli riden lite längre än jag gjort tidigare, och skötte sig bra. Ju längre jag red, desto sämre fungerade dock styrningen i galoppen. Men jag har ett spö och korrigerar med lite lätt på bogen när hon inte tar övriga hjälper, vilket hon lyssnar bra på.

Det smällde en smällare under tiden vi red och det var även en mini-fyrhjuling bredvid ridbanan och körde rally. Dom hittade även ett bra hopp bredvid gabbis hage. Älskar miljöträningen hon blir utsatt för, woho! Kan tillägga att hon inte ens blinkade. Sen travade vi igenom den vattenfyllda pullmangraven också, tjoho!

Efter ridningen så fick hon en dusch, hon är inte jättetrevlig i hårremmen, får se hur hon ser ut efter en dusch.

När jag nästan var klar så började grannarna skjuta upp raketer som idioter, i princip rakt över hagarna. 3/5 hästar som var kvar ute tog det ganska coolt, dom andra två var panikslagna. KUL. Hur svårt är det att komma förbi och säga "hej, vi skjuter raketer om tio minuter." Så hade man sluppit panikslagna hästar och en farlig situation. Våga vägra raketer!


Löshoppning!

Idag var det som sagt löshoppning som stod på schemat! Bästa Sandra följde med och styrde upp det hela, fantastiskt bra!

Lastningen hemma gick klockrent, fina häst. När vi anlände på KDRF så fick hon låna en box och stå och käka lite, vilket hon var helt nöjd med. När det var dags för allvar så var hon som vanligt jätteduktig, stod och vilade under tiden hindren justerades. Ja, hon skötte sig riktigt bra! Hon förstod dock inte det roliga med en massa skräp ivägen för det riktiga hindret, svårt att hålla ordning på allt. Lastningen på hemvägen tog några minuter, det fanns nämligen MASSOR att titta på, hon gick på transporten, men blev så nyfiken och var tvungen att gå ut igen och kolla läget, fokusen var inte på topp, haha! 

Förhoppningsvis så passar mitt schema så vi kan åka någon mer gång, det är nog nyttigt för lilla damen. (Jag gillar förresten hennes bakben, mums!)

Dagarna flyger förbi!

Jag har haft fult upp som vanligt, kan bjuda på en liten summering.

I fredags red jag Gabbi på ridbanan. Helt plötsligt fungerade det att svänga även i galopp. Kan även meddela att hon bryter av om jag kramar lite med knäna nu. Både från galopp till trav och skritt till halt. Helt underbart! Hon börjar även acceptera att svänga för ytterhjälperna bättre. Hon sköter sig kanon! När jag hade tjollrat på lite så gick vi och kollade in "terränghindren". Vi gick igenom en pullmangrav under översvämning två gånger. Det gick inte fort, men väldigt smärtfritt. Sen så finns det en kulle/stor jordhög som kanske är 2-3 meter hög, som går bra att rida upp och ner för. Det var betydligt underligare än en vattenfylld grav. Men kommer man från Holland kanske stora kullar är märkliga? Har hört att det är ett platt ställe, hehe. Dock gick vi upp och ner två gånger!

Idag har hon fått löshoppa, mer om det i ett annat inlägg! Dagen har i övrigt varit lugn. Pizzakoma i tre timmar framför lite GHS, härligt! Sen så har jag fått dansa med min prins. ♥ Det blev ett kort "dressyrpass" för Lukas och han var snorfin. Jag har inga större krav på samling, utan han får gå i en lång/låg form i lite högre tempo. Han hade fruktansvärt roligt och jag anande nästan lite antydan till bus! Han fick galoppera lite också, OJ så roligt vi hade! Sen så dansade vi fram i lite skänkelvikningar och han var fruktansvärt lyhörd och mellan hjäperna. Snacka om att jag kunde njuta! Helt underbart. Vi var på ridbanan i max 20 minuter.

Imorgon är det utsläpp, jobb och sen tillbaka till stallet för ett eventuellt ihopsläpp med en kompis för Gabbi, vi får se!

Skillnad i snömängd

Gabbi bor i Bergsbyn. Lukas i Bureå. Det är 1,5 mil mellan. Båda bilderna är tagna idag!

Såhär mycket snö är det i Bergsbyn.
Såhär mycket snö är det i Bureå.

Love life

Härliga reaktioner på det förra inläggen! Love it.

Idag har jag pysslat i stallet och skrittat ut Lukas en vända. Vanliga outfiten, barbacka, grimma, grimskaft. Idag ar jag dock sjukt nära att trilla av. På asfalt dessutom. Vi chillar och njuter av solen när en person på en gård startar igång en svets. Jag och Lukas höll på att kissa ner oss, han kastar sig åt höger och framåt på samma gång. Jag tror att jag ligger baklänges på sidan med fötterna i höjd med Lukas manke och hänger i mitt stackars grimskaft. Men sitter kvar. Hur är det fysiskt möjligt? Ingen vet!

Sen så for jag till Gabbi och tjollrade och red en vända. Första gången jag har varit helt själv, vilket jag kände mig helt trygg med. Hon stod som ett ljus när jag klev på, underbart. Vi gjorde ungefär samma som tidigare ridpass, övade på styrningen och flyttade lite för skänkeln. Styrningen i galopp fungerar sådär. Längst ner på ridbanan står en stolpe/lampa mitt på kortsidan. Vi passerade den på utsidan en gång, hehe. Ridbanan saknar nämligen staket, så ibland så hamnar vi utanför. Ena långsidan består av ett dike som jag är helt säker på att vi kommer hamna i en vacker dag! Jag var nöjd med ridpasset i alla fall.

Sen broddade jag av. Alla broddar utom en traktbrodd i en framsko. JÄKLA SKITBRODD. Måste hitta en skiftnyckel och kämpa vidare en annan dag.

Efter det for jag till Bureå igen och agerade "hopptränare". Jag tror mina stackars elever var nöjda, vi märker väl om dom vill ha hjälp fler gånger. Jag är nog inte jättesnäll, hehe.

Förresten släppte vi ihop Gabbi och Lars idag. Det gick jättebra och dom tyckte om varandra. Efter typ en kvart insåg vi att dom tyckte om varandra för mycket. Gabbi bjöd till som fasen och Larsa var väldigt sugen. Så tyvärr var vi tvungen att dela på dom igen. MYCKET ledsna pållar. Jag kände mig som en ond människa. Ni får en liten filmsnutt i alla fall!

Svar på kommentar:

Den första: Nej, hon har ingen rumpa. Än. Hon är fem år gammal och riden i två månader, det kommer att ta ett tag innan hon får muskler och blir rund och fin. Hon var dessutom vääldigt smal när hon kom, någonstans måste man börja.

Jag tycker inte att jag har bråttom. Jag rider max två dagar i rad och hon går inte mer än fyra dagar i veckan just nu. Ridpassen är nog inte längre än 20-30 minuter, vi galopperar typ 5-6 varv runt ridbanan sammanlagt. Som sagt, någonstans måste man börja. Har dessutom hjälp varje dag av personer som har utbildat sina egna hästar, så jag litar på både mitt och deras omdöme. Angående att hon är sned så är hon tillknäckt och måste bygga muskler för att bli rak. Equiterapeuten kommer tillbaka om cirka två veckor för att kolla att det har blivit bättre.

Har du själv haft en unghäst du gjort annorlunda med? Kommentera gärna med mailadress och berätta om dina erfarenheter!

Kommentar nummer två: Jag anser att både graman och pessoasele är utmärkta hjälpmedel om dom används på rätt sätt. Vill du diskutera vidare får du gärna lämna din mail. :)

Till alla som kommenterar så uppskattar jag att ni lämnar mail/blogg så att jag kan svara på era kommentarer. :)


Horsemanship

Säga vad man vill, horsemanship är fantastiskt. Jag hade lite dille på det när jag var liten. Typ 16-17. Jag är otroligt glad för det idag, jag har glömt alla steg och specialgrejer, men grunderna sitter. Så idag fick Gabbi jobbas lite från marken.

Utrustning: Duallygrimma, lina och ett spö(förlängd arm). Målet var att få henne mer uppmärksam på mig och reagera lite snabbare. Hon tittar gärna på allt annat och är inte på koncentrerad på vad jag vill. Efter vi hade jobbat klart så var hon väldigt lyhörd, och gick att longera utan att hon var knäpp. Vilket hon har varit tidigare. Hon bestämde sig dessutom för att gena genom volten i galopp över ett gäng travbommar på böjt spår. Vilket hon gjorde två gånger utan att röra en enda, haha! Jag blev lite imponerad. Sen övade vi på att flytta rumpan, lite skänkelvikning från marken och sen uppsittning. Idag satt jag upp barbacka och hon stod helt lös och chillade. YES! Så jäkla skönt. 

Sen så blev det spontan lastträning. Lasttränade lite i söndags, vilket gick katastrofdåligt. Idag gick det sjukt bra. Jag kunde till och med skicka in henne själv på slutet. YES igen! 

Tack Monty Roberts säger jag bara!

Sen for jag till stall nummer två och pysslade. Jag dikade i hagen tills klockan var 20.20. Jag kunde inte sluta. Det är så fruktansvärt kul att dika!!!! Jag är lite manisk, jag erkänner.

Imorgon ska jag rida båda pållarna, jag längtar! Sen så ska Gabbi få en kompis i hagen, hon kommer nog bli fantastiskt lycklig!

(Svansen ser ut sådär efter hon kom, hon hade väldigt varande sår efter att ha stått och tryckt svansen mot transporten i två dagar, som blev skorpor, som lossnade och tog med sig allt tagel. Som tur är har hon en fantastiskt tjock och fin svans ändå!)

Glen Gordon Ariel

Woho, jag fick tag på ett helt nytt gg-träns till Gabbi för halva priset, så nice! Hon kommer bli så fin i det!

Uteritt!

Idag har jag haft en sak att göra. Rida Gabbi. Jag har varit i stallet i tio timmar. Helt fantastiskt! Började dagen hos Lukas med att kratta lite i hagen. Dessutom har det tinat undan så mycket snö att jag har börjat dika lite! Det måste vara det roligaste som finns, hurra!

Gabbi stod då för sin första uteritt ever idag. Jag red några varv på banan först, efter uppsittning som gick kanon. Godis är bra skit helt enkelt! Sen red jag ut med Marre och Primo i samtliga gångarter. Vi red på en 70-väg en bit och mötte bilar. Gabbi reflekterade inte ens över att vi mötte något. Sen kom vi ut på en grusväg då vi red i både trav och galopp. Vi red först hela tiden, och red dessutom ifrån dom andra med typ 100 meter. Hon tittade inte på en grej och vi mötte en bil alldeles själva också. När vi svängde av stora vägen så passerade det en stor långtradare precis bakom oss, utan reaktion. Jag är otroligt lycklig över det kan jag säga, hurra! Så högsta betyg helt enkelt!

Långa dagar

Jag tror inte att jag kan använda begreppet helg längre. Det är förknippat med att vara ledig och ha tid att vila upp sig. Det har jag absolut inte, haha!

Igår så jobbade jag på travet halva dagen. Det gick bara bra. travisen som jag red in i tisdags klarade sitt montékval, så jag gjorde såklart ett fantastiskt jobb med den, hehe! Efter det så gjorde jag stallet åt Gabbi fort som ögat, innan jag for till Bureå för att rida Berrabus! Det blåste otroligt mycket. Lägg till att Berra käkar alldeles för många kilo havre om dagen för att vara lugn och snäll.. Han inledde med några luftsprång, men lugnade ner sig hyfsat på ridbanan i alla fall. Vi galopperade några varv på volten(för på den övre delen av ridbanan så bor det ponny-ätande monster tydligen) i både varven. Skitjobbigt sa Berra! Men han tog mina galoppskänklar och gjorde små skutt in i fattningarna, riktigt från bakdelen. Berra ska alltid vara så överambitiös! Han kom även ihåg hur man gjorde fram- och bakdelsvändingar och gjorde några finka skänkelvikningar. Det är bra för hans lilla hjärna att få arbeta. Annars hittar han på en massa hyss. 
Idag när jag pysslade inne i stallet, så hörde jag att det skrammlade utanför. Jajjemen, Berra hade gått under tråden och undrade vad jag gjorde. Han är dock ganska rolig, det går att säga till honom att krypa in i hagen igen. Nej, vi har inte fungerande ström i hagen.. Hehe.

Efter Berra var riden så red jag Lukas en kort sväng på ridbanan också. Inte så mycket att säga, red i skritt och trav i kanske 15 minuter. Bara så att han får röra sig lite. 

På kvällen var jag in till stan och träffade lite fina vänner, mys! ♥

Idag så började jag att mocka i Bure, åkte till bergsbyn och hängde med till KDRF(inser att ingen som inte bor i skellefteå hänger med här) och kikade på när Sandra tränade för Lotta Sjöberg. Sen åkte vi tillbaka till Bergsbyn för att rida Gabbi. Jag gjorde dock misstaget att "ska bara lasta henne en gång" när jag tog in henne från hagen. Vi höll på ett bra tag och var inte speciellt sams om vad vi skulle göra. Jag fick ge mig när vi var halvvägs där jag ville vara för att Gabbi skulle orka bli riden. Vilket hon typ inte gjorde. Hon var lite svårstyrd idag, lyssnade inte riktigt på mina ytterhjälper när vi skulle svänga på kortsidorna, utan fortsatte utanför ridbanan. Vi kommer att stupa i ett av dikerna en vacker dag.. Dock så låg det framme lite upphöjda travbommar som hon direkt gick fram till och gick över. Härligt att hon själv VILL gå över bommar/hinder. Rätt inställning!

Sen blev det hem till Lukas och rida ut en vända. Det blev en kort vända, han fick galoppera en liten bit. Han var stark som en oxe. Sen så krattade jag hagen igen. Ska göra det en gång till imorgon, sen är marken nästan framme överallt där jag inte har krattat ihop all skiten. Det börjar helt enkelt likna något, woho!

Slut på maraton-inlägg, imorgon ska Gabbi ridas ut i samtliga gångarter för första gången, mycket spännande!
Såhär glad är Berra när han har rymt!
Det är sjukt sällan jag är civilklädd, så jag måste bjuda på det!


PS!

Det kommer förresten att hända något spännande om några veckor. Något hästrelaterat! Det har egentligen inget att göra med mig direkt.. Eller jo. Ganska mycket ändå. Jag har inte tänkt ge er några ledtrådar, så ni får fundera på vad det kan vara så bjuder jag på lite bilder på vackra Lukas!

Fantastiska lilla häst

Idag har jag ridit Gabbi efter fem dagars vila. I måndags fick hon besök av equiterapeuten och fick några dagar att fundera på allt hon fått lära sig.

Hon fick bli lite longerad innan jag hoppade upp. Lång vila + rejäl blåst kanske var lite väl spännande. Hon har tidigare varit spänd vid uppsittning. Förra gången jag red så hade jag med mig godis upp på hästryggen. Idag förstod hon ganska omgående att uppsittning = godis. Problem solved. Hoppade upp några extra gånger när jag ridit klart, då stod hon och väntade på belöning, sötan.

Gabbi har ett fantastiskt psyke. Hon kändes lite stirrig vid longeringen, men så fort jag kom upp så kändes hon cool. Pigg och glad, men otroligt stabil. Vi red i alla gångarter och gjorde lite smågrejer. Tränade på att svänga för ytterhjälperna bland annat. Det är lite svårt. Men hon gör halt för sitsen redan. Helt galet! Och börjar förstå att man ska flytta för skänkelhjälperna. Hon känns väldigt balanserad och stabil. Hon är helt underbar att hålla på med och idag så fick våran lilla stalltomte ta in henne på kvällen. Julia går i mellan-/högstadiet och är inte speciellt stor. Men av stallets åtta hästar är nog Gabbi en av dom snällaste att ta in faktiskt. Helt otroligt.

Jag kan inte förstå att jag har lyckats få tag på en häst med en så underbar personlighet. Jag måste förresten säga att hon har börjat gnägga efter mig idag! Jag tror att mitt hjärta smälter! Jag är kär. Det brukar ta väldigt lång tid innan jag faller för en häst, jag har nog aldrig trillat dit så fort tidigare. Det tog nog ett halvår innan jag kände såhär för Lukas, haha.

Imorgon jobbar jag på travet halva dagen, sen så ska jag rida Berra för första gången på flera månader. Och fara med honom på ridbanan för första gången sen i typ.. oktober? Ska bli spännade att se om han kommer ihåg något! Sen så ska jag rida Lukas en vända också. Gabbi vilar och ska gå söndag-måndag!

Tequila hjälper mig laga mat btw.

Inridning, check

Jag är så jäkla effektiv.
07.30-16.00 - Jobbat. Och haft tjuvar på besök på jobbet, dock så tog dom inget. Men det var ändå spännande, hehe. (Vi har bilder a'la efterlyst i fikarummet på tidigare tjuvar, dessa hade snott kött i andra affärer i förra veckan, dom var nog och kollade läget. SYND, vi såg er nog!)

17.00 -  Käkat och tagit mig till stall nummer ett för inridning av pålle. Travare är fruktansvärt okomplicerade att rida in. Första tio minutrarna så tyckte han att det var lite läskigt och gick inte fram. Resterande tio minuter så red vi några långsamma travintervaller, underlaget tillät inte mer. Sen var vi klara. Hästen i fråga ska montékvala på lördag, återkommer med resultat på det. Om det går bra så är det självklart min förtjänst. Går det dåligt så är det någon annans fel, ok?

17.40 - Anländer till stall nummer två. Mockar, fixar och pussar på min fina häst. Pussarna tog nog längst tid skulle jag tro! Häller i mig en energidryck för att orka med resten av dagen.

19.00 - Anländer till stall nummer tre, där det redan är mockat, helt underbart. Rider ut Lukas en sväng. Han ville inte bli riden speciellt långt, så det blev en kort vända. Jag jobbade på sitsen på bort-vägen. På hemvägen bestämde jag mig för att sätta mig ner i traven. Lukas är inte ordentligt riden sen i januari. Och är inte travad på över en vecka. Han var fantastisk. Vi dansade fram i skänkelvikningar, han satt in bakbenen långt under sig så fort jag sjönk ner i sadeln och kunde sitta blick stilla med buren hand. Det var magi. 

20.30 - Rullar hemåt igen.

Slut på helg

Jag har oftast helg på måndag också, så nu är jag tillbaka i allvaret!

Igår så var equiterapeuten Ingemar förbi och kollade på Gabbi. Hon var väldigt sned i ryggen, så han fick jobba ganska ordentlig med henne. Ett lysande exempel på att en vanlig veterinärbesiktning inte alltid räcker. Om jag hade ridit vidare så hade hon kanske blivit halt till slut. Ingemar kommer i alla fall tillbaka om tre veckor och kollar läget! Anledningen till att hon var sned var mest troligt att hon är svag i kroppen. Hon är ju bara riden i en och en halv månad. Nu ska hon få en mini-vila till på fredag!

Sen så krattade jag hela Lukas hage igen, nu händer det nämligen grejer i en rasande fart! Gabbis hage är för övrigt en sjö.

Sen så skrittade jag ut på Lukas en vända, han var ganska hyper, haha!

Idag slutar jag fyra och har lite mycket att göra.. Först ska jag rida in en travis. Hästens tränare ringde och frågade om jag kunde göra det i veckan. Passar det på lördag? Undrade jag. Nej, då ska den montekvala.. Snabba bud! Så vi får hoppas att den sköter sig idag helt enkelt!

Sen så ska jag göra stallet år Gabbi och förhoppningsvis hinna rida Lukas en vända. Det blir på med superman-kostymen om jag ska hinna allt detta. Speciellt när hästarna står utspridda på tre olika platser.

Imorgon jobbar jag, gör stallet åt Lukas fort som ögat, sen så har jag bjudit hem lite kompisar på fika, jag fyllde nämligen år i fredags!


Skillnadsbilder

1/4 2013
14/4 2013

Idag har vi hoppat!

Idag var det lite kortare dag på hopptävlingarna, skönt!

Vädret har varit fantastiskt idag, snön har tinat massor! Nackdelen är dock att Gabbis hage är till 90% en sjö. När resterande snöremsa har smält så har vi ett litet problem. Det känns inte okej att ha hästen ståendes i en vattenpöl direkt... Får fundera på hur jag ska lösa det helt enkelt!

Idag var det faktiskt dags att hoppa ett litet hinder. Hela 65 cm i både trav och galopp! Dessutom har vi gjort ett galoppombyte och flyttat bogen lite. Flytta bogen var dock skitsvårt tyckte Gabbi, hjärngympa delux!

Åter till hoppningen då. Det gick så jäkla bra. Hoppade ett litet räcke med först en travbom före och en efter. Jag failade lite med styrningen några gånger, men när jag gjorde rätt så gjorde hon det också. Hon är dock så cool. Jag rev hinderstöden med knäna några gånger. Hon kunde inte bry sig mindre. Vi hade också ett ensamt hinderstöd ståendes i en liten grop. Den lyckades jag också rida på, haha! 

Sen var klockan mycket och jag var trött, så jag hade tänkt göra stallet åt Lukas lite snabbt. Det slutade med att jag påbörjade lilla projektet, nämligen vårstädning av hagen. Så nu är hela hagen krattad omgång 1. Det måste jag göra typ 3 gånger i veckan tills snön är borta, men nu börjar det gå fort! Härligt att det händer grejer!

Men nu är det slutbabblat, här kommer en film, inklusive alla fails, enjoy! Och kommentera för tusan!

Bom

Lång dag! Varit funktionär på hopptävlingar mellan 9-17 ungefär. Burit 4000 bommar. Minst. Jäkligt trött så hämtade jag in fröken rodeo, som kände sig övergiven då grannarna (primo och brandy) fick komma in, men inte hon.

Dock var hon riktigt lugn i stallet, det tar sig sa mordbrännarn! Uppsittningen fungerade hyfsat. Ska muta henne med godis några gånger så kommer det bli roligare sen!

På ridbanan var hon snäll idag, hon hade ju redan rastat sig i hagen, win!

På pluskontot idag hamnade:
* att hon inte kan bry sig mindre om vad dom andra hästarna på ridbanan håller på med
* att vi har ridit över en bom i samtliga gångarter. Och hon bara höll på att falla omkull två gånger. Lovande framtid som hopphäst!
* att hon typ kan framdelsvändning.
* att hon nästan fattar skänkelvikning

På minutkontot hamnade:
* att hon inte kan bry sig mindre om att ena sidan av ridbanan faktiskt har ett dike. En vacker dag kommer jag att få bada om hon inte ser sig för.
* göra halt är tråkigt
* det stod ett litet räcke framme som jag tänkt att hon skulle få titta på. Hon gick rakt på det och rev det. Hallå hopphästen?? Akta bommarna!

Hon var egentligen bara bäst idag, som vanligt! (Hittills iaf) snart kommer nog bakslagen! Nästan så att jag önskar att hon får ett frispel så vi får det överstökat!

Efter det blev jag bjuden på tacos hos bästa Marre! Har fortfarande matkoma. Lukas har jag inte varit hos idag alls. Ångest. Känns inte okej någonstans, imorgon ska han dock få röra lite på sig, fina killen!

Bjuder på en bild på bus från i torsdags!


Vårkänslor!

Idag har jag och Marre longerat hästar.

Gabbi och Primo longerades samtidigt. Gabbi fnorkade i 15-20 minuter. Dvs, till 1 minut innan jag gav mig. Hon sprang med svansen i vädret hela tiden och lyfte hovarna högt. Jag tänkte väl bara skritta och trava, men det blev en hel del galopp och rusningar, skutt och vändningar. Hon drog iväg med några rejäla bocksprång också! Hoppas hon INTE gör om det när jag sitter på..! Då kommer jag att hänga löst! Hon var riktigt nöjd och trött när vi var klara, avslutade med lite ledövningar, hon var hyfsat tam, hehe!

Primo hoppade också omkring som en kalv på grönbete. Sen skulle vi hjälpas åt att longera Lasse. Han brukar behöva en som driver på och en som longerar tydligen, men han hade rally idag också, bockade som en tok, härliga hästar, man kan inte göra annat än att skratta! 

Imorgon blir det att jobba på hopptävlingarna och sen rida. Vi får väl se om jag måste hålla i mig!
Lys & Nemo på bete

Galopp-Berra

Idag har jag jobbat hela dagen, Berra har startat i Boden. Han flög ganska fort till ledningen via tredjespår och ledde stort in i sista sväng. Och galopperade. Lika bra att jag stannade hemma alltså!

Imorgon så jobbar jag till fyra och ska sen hinna rida Gabbi en vända på banan är planen. Hoppas bara att det inte hinner frysa på, så banan fortfarande är fin när jag ska rida. Sen ska jag pussa på Lukas. 

I helgen är det hopptävlingar på SRK hela helgen, så jag lär vara där ett x antal timmar. Men jag planerar att hinna rida båda pållarna i alla fall. Vi får se vad Lukas får hitta på, vi chillar nog bara.

Kreativiteten flödar tydligen inte idag, så nu går jag och lägger mig!

Eskadron Air Easy

Säljer mina Eskadron Air Easy bakskydd. Dom har normalt slitage på utsidan, men är i väldigt bra skick i övrigt. Stl Full. Nypris 650 kr, mitt pris 300 kr.

Tjoller - check

Idag så har jag tjollrat med Gabbi. Lite horsemanship och hantering på ridbanan. Typ ledövningar och att hon skulle ha fokus på mig och inte allt runt omkring. Mot slutet så var hon så fokuserad att vi kunde trava, göra halt och rygga i samma rörelse. När vi började kunde vi inte rygga. Alls. Första gången vi skulle trava förstod hon ingenting. Hon har nog aldrig varit med om det tidigare, först vägrade hon springa och sen blev hon rädd. Inte lätt att vara liten!

Sen hade jag med en pall också, och övade på att hon skulle stå till vid uppsittning. Jag satt aldrig upp, utan la mig bara över henne. Efter ungefär 400 gånger så stod hon still. Vi får se om hon kommer ihåg det nästa gång vi ska rida på riktigt, det underlättar när jag ska vara själv.

Sen har jag jobbat och nu ska jag dammsuga. Imorgon jobbar jag 10-19, så då händer i princip ingenting!

Skillnadsbild på två veckor, här händer det grejer!

Till salu - Ice vibes

Jag säljer dom eftersom Lukas kommer att tas bort efter sommaren, tänker att någon annan kan ha mer nytta av dom. Fungerar kanon i alla fall!

Endast provade, helt i nyskick. Nypris 1700 kr, mitt pris 1200 kr, då bjuder jag på frakten!

ICE-VIBE kombinerar kyla och vibrationer för att minska svullnad och stimulera blodcirkulation vilket hjälper läkningsprocessen.
Blodcirkulationen i den nedre delen av hästens ben är svag. Vibrationer stimulerar bodflödet och ökar därmed tillförseln av näringsämnen samtidigt som slaggprodukter transporteras bort.
Förebygg skador genom att använda ICE-VIBE med vibration innan aktivitet för att värma upp hästens ben.

Varje paket innehåller:
- 2 boots
- 2 kylpaket
- 2 vibrationspaneler
- 2 batterier
- 1 batteriladdare
- 3 stickkontaktsadapters


Ute-premiär!

Idag var planen att tjollra lite från marken. Men ridbanan var både framtinad och ganska okej, så då kunde jag inte hålla mig från att rida! Det var även första gången Gabbi reds utanför ett ridhus i mer än skritt. Hon var väldigt pigg och började med att galoppera rakt in i en snödriva. Styrservon är lite glapp ibland nämligen. Hon var dock inte lika kaxig efter hon klättrat ner/ur snöhögen igen!

Hon kändes ganska vinglig och orytmisk idag, det var helt enkelt för mycket spännande grejer att kolla på. Efter ett par varv på ridbanan så var hon sjukt trött och fick stå mitt på ridbanan och kolla på Primo som fick motionera lite längre än henne. Och hon stod som fastfrusen, det är en härlig egenskap måste jag säga!

Lukas fick bli lite borstad. Han har inte mycket vinterpäls, det är ryggen som är lämnad, men där löser han ordentligt med hår just nu! Berra fick stubben i nacken trimmad, han startar nämligen i Boden på torsdag, då måste man vara stilig!

Historien om varför tränset inte har någon käkrem. Det är ett hemmabygge som hade en annan nosgrimma, som använde flärparna som sticker ut. Har dock bytt nosgrimma och då blev flärparna över. Jag hittar nämligen inte åt käkremmen igen, hehe. Jag ska leta bättre, jag lovar.

Imorgon står tjoller, även kallat horsemanship, på dagordningen. sen ska jag jobba. 

Nu är det slutfuskat!

Jag är så jäkla sur just nu. Mest på mig själv egentligen tror jag.

For med gabbi till ridhuset själv idag. Ridningen fungerade bra, inget att klaga på där. Hon fick dessutom skritta över en bom idag. Först ville hon inte riktigt, men efter en stund kunde hon inte bry sig mindre. Hanteringen med tränsning osv gick bra idag, jag var smart nog att ha lite pellets i fickan. Hon var trevlig i stallet när jag gjorde henne i ordning. Jag har dock förträngt allt detta och fokuserar bara på det negativa.

Lastningen. Gick bajs idag. Höll på 20 min x 2, tills jag bad om hjälp med lite smackningar och det tog 15 sekunder. J A G  B L I R  G A L E N ! ! ! ! ! Inte okej någonstans. Detta är såklart mitt fel, som hoppat över allt markjobb och bara tycker att det ska funka. Vilket det helt klart inte gör. Så sluta fuska!!!

Jag lämnade henne i gången under tiden jag mockade när vi kom hem. Och tycker att hon borde sluta gräva med frambenen till slut. Efter typ en halvtimme så undersökte jag hur illa tilltygade skorna hade blivit. Om vi säger såhär så luktade det hyfsat mycket bränt i hela stallet. Så om jag ska vinna det här kriget måste jag införskaffa gummimattor så jag kan lämna henne tills hon slutar. Om det nu tar flera timmar, så får det väl göra det då. Kan ju tillägga att hon står jättesnällt, tills man går 3 meter bort. Inte okej någonstans.

Sen blev jag såklart mycket senare än uträknat då lastningen tog ungefär 400 gånger längre tid än jag räknat med. Så 20.15 var jag på plats i stall nummer två. Inte okej.

För att göra mig själv ännu mer på dåligt humör så är jag inte alls ledig på måndag som jag räknat med. B L Ä ! Men jag behöver varenda krona.

Slutgnällt.

Trolla?

Jag skulle behöva trolla fram lite mer tid! Eller bli mer effektiv! Jag insåg just att det enda jag har gjort med Gabbi är att rida. Hon har fått ta det lite lugnt och fått landa, men nu börjar det bli dags att göra lite mer grejer. Inga avancerade saker, utan lite ledarskap och lite miljöträning( typ promenera över en pressenning, lite simpla grejer helt enkelt.)

Ridbanan i bergsbyn är nog hyfsat upptorkad om några dagar till, då får vi börja med lite mer pyssel! Imorse hade jag utsläppet och sa hejdå till Gabbi innan jag for från stallet. Då stod hon och tittade länge efter mig och såg verkligen ut som att hon ville hitta på något, härlig inställning!

I veckan ska vi nog gå över vår första bom och så fort det passar är det dags för första uteritten, jag tror att det kommer att gå galant!

Jag har också hunnit jobba och rida Lukas en vända. Det blev samma korta vända som igår, med lite jogging. Jag fokuserade på min sist och Lukas fick arbeta ganska ostört. Jag gjorde lite tempoväxlingar för sitsen, mer än så blev det inte. Underlaget var lite hårt och Lukas kändes inte så motiverad till att vara ute i kylan. Nu får han gå i hagen två dagar, så rider vi ut på onsdag igen och ser hur det känns då!


Helg!

Den här veckan var det en dag helg för mig, imorgon blir det jobb igen!

Igår var jag upp på ridhuset på kvällen. Gabbi var otroligt trött. På grund av en miss så hade dom fått komma in 03.30 istället för cirka 20.00. Så det blev ett ganska kort pass.

Idag blev det ridhuset igen. Lastningen är inga problem, det tar bara några minuter innan hon hittar fokusen. Det finns ju så mycket annat att titta på överallt! Dom första minutrarna så lever hon om ganska mycket i transporten, men det ska nog ge med sig tids nog.

Idag så red jag som vanligt, runt fyrkanten och på stora volter i alla gångarter. Jag introducerade lite sidförande skänklar också. Sen så gick jag ut och hoppade upp själv ute. Hittills så har jag haft hjälp att hålla i henne, då hon har tyckt att det har varit lite läskigt. Sen skrittade vi runt anläggningen helt själva. Mötte våra första bilar och hade massor att titta på. Inte för att hon tittade på något alls. Hon var stencool! Sen så fick hon duscha också. Hon var i stort behov av en dusch, var nog ett bra tag sen sist!

Nu har jag förresten hittat en "dålig" sak med henne, haha! Hon är inte perfekt. Hon hatar att bli lämnad i gången. Så häromdagen så fick hon stå själv i gången när jag mockade, gjorde hö och foder. Det tog nog 30-40 minuter. Hon kämpade med att nöta ner broddarna kan jag säga. När jag är bredvid henne så står hon stilla och uppför sig, men det räcker att man går typ 4-5 meter ifrån henne så blir hon upprörd. Så nu får vi träna på att vara själva helt enkelt!

Jag har ridit Lukas en vända idag. Han rids som sagt efter dagsform och idag tyckte jag att han kändes lite stel och tråkig, så vi joggade bara en kort vända. Blir nya tag imorgon, så får vi se hur han känns. Benen känns i alla fall ganska fina! Efter vi kom tillbaka så städade jag stallet och sadelkammaren lite snabbt, det såg rent gräsligt ut!

Jag har tagit hem sadel och en del lädergrejer, ska nämligen vara duktig och smörja upp lite prylar ikväll!
Snart fredag!

Imorgon är det äntligen fredag, då blir det att rida Gabbi igen, jag längtar ihjäl mig! Imorse var jag och fixade stallet i Bersan och var ute och gosade lite med henne. SÅ. SÖT. HÄST! Hon hade precis fått frukost, men struntade i den, för hon ville hellre få lite kärlek. Hon såg faktiskt lite ledsen ut när jag gick igen. Så otroligt härligt med en häst som verkligen vill vara med en! Hon fick en gammal volleyboll av mig att leka med, hon tog en stor tugga av den direkt, så vi får väl se om hon tycker att den är rolig!

Jag har fått sålt både min kavaj och KL-jacka.. Kändes i hjärtat när jag lämnade över min fina kavaj.. Men just nu så behöver jag varenda krona, jag har nämligen fått räkningen på transporten skåne-skellefteå. Inte direkt gratis!

Nu på kvällen så fixade jag stallet åt Lukas, han var i princip inte svullen i benet alls, så på lördag kan jag förhoppningsvis rida honom en vända också, härligt! Det blir också att kika på lite hoppkurs i helgen, jag kommer bli så taggad på att hoppa in Gabbi. Det ska bli otroligt spännande!

Schabrak till salu!

Schabrak-paket stl full. Allround/hopp. Hansbo, Jacson, Anky och Mias. 350 kr för allihopa!

Träns till salu!

Cheval-träns stl X-full. Nypris 600 kr. Pannbandet som sitter på tränset är från Glen Gordon och kostade 400 kr. Orginalpannbandet och tyglar medföljer. Tränset är i toppskick! 400 kr.

Taggad

Idag har jag jobbat, åkt till Bersan och mockat och pussat på hästmule. Gabbi är så otroligt social och snäll! När jag for därifrån så lekte hon med en snöklump i hagen, så fruktansvärt söt!

Sen så blev det att mocka åt Lukas, jag hjälpte även Tomas raspa tänderna på Berra. Vi kollade Lukas också, han klarar sig dock ett tag till, skönt. Så han får bli raspad innan betet!

Imorgon ska Marre ta hand om Gabbi, då jag jobbar dryga 10-19. Så det blir bara att fixa stallet åt Lukas. Är oerhört tacksam över att det tar drygt 15 minuter. Sjukt lättmockad! Måste lära Gabbi det också..!

Torsdag så jobbar jag samma värdelösa pass. Då ska jag dock försöka hinna med både Gabbi och Lukas. Eventuellt får jag ta Lukas på kvällen. Det opraktiska med att ha hästarna i olika stall, 1,5 mil mellan varandra också. 

Lukas har dock löst lite av min stress genom att vara svullen i ett ben. Så han vilar igen, så får vi se hur det ser ut om några dagar. Porslinshästen. Han är inte halt och har inte ont, men är ändå svullen.

Så det blir ingen ridning innan fredag. Fredag och lördag ska Gabbi ridas igen. Jag längtar ihjäl mig!! Snart är dessutom ridbanan framtinad, då kommer det bli ännu lättare att få ihop allt. Då kan jag förhoppningsvis motionera henne ganska snart utan att behöva hjälp. Som det är nu så vill jag ha hjälp med lastning och sadling i ridhuset. Nog för att hon står helt stilla, men man ska inte utmana ödet i onödan.

Dog

Ni MÅSTE se denna, jag kissade nästan på mig.
 

Låååång dag

Idag blev det stall mellan 10-18 cirka, härligt! Jag är underbart trött nu kan jag säga!

Började med Lukas, vi red ut en vända. Han har blivit svullen i ett nytt bem nu, vem är förvånad? Dock helt oöm och ohalt, så jag red som "vanligt", väldigt lugnt fortfarande. Han fick dock galoppera kanske 300 meter idag, han var jättetrevlig och överlycklig. När vi var nästan hemma så blev han dock billig. Vi har en vägsträcka som är helt oplogad och därför är det väldigt mycket snö kvar. Så efter den sträckan så får man hoppa av och peta ur snöstytorna, det är standard.

När jag lyfte hov nummer tre så tyckte dock Lukas att han skulle springa iväg. Vad tusan hände? Så han satt av i en hyfsat frisk trav mot asfaltsvägen. Vi rider dessutom genom centum hem, förbi macken och torget och hela skiten. Med tyglar och graman hängandes. Dock är han ganska klok, så när han kom fram till asfaltsvägen(typ 200 meter bort) så saktade han av till skritt, så jag kunde springa ikapp. När jag närmade mig så stannade han och såg ganska förstörd ut. "What the fuck just happend?". Sen gick han jättesakta hela vägen hem och skämdes, haha!

Sen blev det Bersan och en tripp till ridhuset. Sandra hjälpte mig idag, stor stjärna till dig! Idag var ett ett ekipage i ridhuset och folk på läktaren. Dom var faktiskt lite läskiga, så vi skyggade lite för dom. Sen så lämnade alla ridhuset så vi blev helt själva. Det var inte så jätteroligt tyckte Gabbi. Men hon skötte sig så jäkla bra! Idag har vi galopperat lite, hon är SÅ FIN! Jag är fan sjukt imponerad. Hur kan hon vara så perfekt? När vi lastade på hemvägen så gick hon i princip rakt på. Härligt! Tänk vad lite morötter kan göra? ;D

Sen så har jag ridit ut Lasse med brudarna idag igen. Han var lite mer tam idag, hehe. Han kommer att sova gott inatt. Det kommer jag också att göra!
Hon får ha mycket hö, för hon gillar nämligen att ligga och mysa i det. ♥
 

Ridfilm från igår!


RSS 2.0