Helt slut

Kan man ha en bättre fredagkväll? Kanonbra sällskap och tre hästar ridna! Att man rullade från ridhuset klockan 22.00 gjorde ingenting!

Först ut var Gabbi. Jag fick ingen rolig känsla alls, men i slutet blev det i alla fall hyfsat, marre hjälpte mig lite!

Sen så red jag cissis ena häst, vaya. Hon är helt ur kondition och har inte travat på någon vecka, så det var väldigt kravlöst. Dock var hon jättetrevlig och påminner jättemycket om Lukas!

Sist ut var cissis andra häst; uzo! Han är så jäkla rolig! Skuttade lite och vi hade nog lika roligt båda två. Judo höll på att bjuda mig på en flygtur när jag var dum nog att smacka över ett litet klosshinder, haha! Buzo!

Samtliga hästar kommer nog sova gott, det kommer i alla fall både jag och mina ryggmuskler att göra!

Marre, Mia, vaya och jag. Fråga inte.Våga vägra önska snö

Alla som bor här uppe önskar sig snö just nu. Det är nämligen fruset och blankis överallt. Hästarna kan inte röra sig i hagarna och det går inte att rida. Men jag vägrar önska mig snö. För jag gjorde det förra året. Då gick det såhär.

Ganska exakt ett år sen, dagen före första advent.
Dagen efter föregående bild.
Så nej, jag törs inte önska mig snö, den kommer nog så småningom ändå, vi brukar aldrig bli utan. (ska väl bli i år då, när jag säger såhär!)
 
 

Nöjd med träningen!

Igår var det då hoppträning igen och jag är faktiskt riktigt nöjd! Sist så var jag tvungen att trava mot övningarna och ndå tog det många meter innan jag fick stopp på henne igen. Igår så var det inga problem att komma i galopp och inte heller att få stopp efteråt. Vi fick rida lite galoppbommar på både rakt spår och på serpentiner. Jättesvårt, men till slut förstod hon vad jag ville i alla fall! Vi hoppade också en serie med fyra räcken med ett språng mellan. Hon sprang lite första vändan, men sen höjde vi lite och då började hon verkligen se sig för! Hon dök långt ner med huvudet och kollade in hindren ordentligt. 

Gabbi skötte sig egentligen så bra som hon klarar av, det är bara jag som måste komma ihåg att rida med ben, sitta kvar utan att falla fram och räta på mig och komma tillbaka i sadeln mycket fortare! Men det kan nog bli bra det här!

På lördag ska vi hoppa lite igen, jag längtar redan!
 

Poletterna börjar trilla ner!

Jag har haft en fantastisk helg. Jag har varit igång non-stop och inte alls hunnit med det jag egentligen skulle göra, men jag har haft otroligt roligt! 

Efter jag red igår så skulle jag hänga på ridhuset med Marre, men det slutade med att jag fick rida Lasse. Det var skitroligt!! Jag fick honom inte riktigt dit jag ville, men jag vara ganska nära i alla fall. Sen var jag dödstrött, men styrde ändå upp middag och fick hänga ännu mer på kvällen, underbart!

Idag så var vi och kikade på hoppträningar några timmar och kollade på lite hästar innan jag drog in Gabbi till ridhuset. Idag stod det bett-provning på schemat. Jag har fått en ny kärlek. Det är faktiskt ett travbett, och det är fantastiskt. Det är ett väldigt mjukt läderbett som ligger väldigt stilla i munnen. I början fick jag rida ihjäl mig och hålla emot, innan Gabbi accepterade bettet och blev kanonfin. Hon är ju som sagt lite svagare i vänstergaloppen, men jag tyckte att hon kämpade på bra! Ridpassets höjdpunkt är dock att det stod ett litet räcke på en långsida som jag tog en gång i varje varv. Hon behöll samma galopp och tempo både före och efter hindret, och bara det kändes som ett stort steg framåt! Hoppas bara att hon kommer ihåg det på onsdag, då är det hoppträning igen!

Det känns som att Gabbi börjar förstå vad jag vill, hon lyssnar, tänker och försöker vekligen. Dessutom känns det som att mycket har börjat falla på plats i min ridning också. Jag har många kloka vänner som hjälper mig otroligt mycket, och Jens Fredricsson sa en del kloka saker som fick mig att förstå det stora hela ännu mer. Så nu är jag otroligt inspirerad och taggad! Det är fantastiskt att jag är så peppad när det är halkigt, hårt i backen, mörkt och kallt. Det har nog aldrig hänt förut!
Min och Gabbis nya kärlek!

Skillnad!

Jag bjuder på en film då Gabbi  precis hade kommit och Gabbi förra helgen i ridhuset. Tänk att det blev en häst av min lilla fågelunge! Och dessutom en fantastiskt trevlig häst, vem hade kunnat tro det!?

Tips: Starta båda filmerna samtidigt, då ser man verkligen skillnaden!

Markarbete i ridhuset

Idag blev det lite markarbete för Gabbi, eller, hon fick skutta lite över en kloss några gånger i båda varven, jag ville bara kontrollera att hon lyssnade på mig och inte slutade lyssna bara för att det dök upp en upphöjd bom. Kontrollen fanns kvar där, dock så blev det väldigt tydligt att hon tycker att det är galet jobbigt att gå i vänster galopp!

Hon är svag i höger bak och dyker lite i kurvorna, vilket gör att hon gärna hamnar på bogarna, vilket leder till att hon hamnar i handen och blir lite svårsvängd. Men jag tyckte att vi löste det ganska bra! Jag försökte dessutom undvika att rida på spåret, utan red en bit innanför, så att hon skulle hitta sin egen balans och inte stödja sig mot väggen för mycket. Sen måste jag fortsätta jobba på min sits, det är bara att kämpa vidare.

Efter jag hade skuttat klart så följde jag Marc´s råd, när du känner dig klar och hästen känns lite trött - rid en stund till! Det är så du bygger muskler. Så jag galopperade runt ridhuset i vänster varv i fem minuter extra, och det kändes som att hon fick jobba ordentligt!

Efter ridpasset så fick Gabbi en ordentlig dusch med dubbla schampon, hon har nämligen lite hudproblem. Hon får lite små "skorvar" i huden som hon tycker att det är helt underbart när man pillar på. Mest på rumpan och ner mot flanken. Hon hade lite liknande problem i våras och var ganska mjällig, så hon har nog helt enkelt dålig hy. Nu fick jag låna lite schampon, ett Clorhexidin(?)schampo och ett med rosmarin för känslig hy. Så vi får se om det hjälper, i så fall får jag handla egna och duscha henne med jämna mellanrum hela vintern. Orsaken till att hon får det tror jag att beror på att det blir lite tätt under täckerna och att hon egentligen skulle behöva vara naken och lufta huden på nätterna. Men en naken, rakad häst i kallstall funkar inte riktigt!
 

Lever fortfarande

Jag har nog inte startat datorn på fem dagar. Har varit upptagen med livet helt enkelt! Sammanfattar veckan lite snabbt.

Tisdag: Clinic med Jens Fredricsson. Helt fantastiskt. Det är omöjligt att sammanfatta en clinic på tre timmar, det var underbar ridning och så enkelt och självklart, egentligen. 
Onsdag: Hoppträning, Gabbi hade vilat två dagar, så jag red fram ordentligt, hon fick galoppera på ganska mycket. Första övningen var tydligen assvår. Hon skulle trava över en bom, lägga en volt över en bom, fatta galopp och galoppera över en bom. Helt omöjligt sa Gabbi. Hon gjorde jättefina fattningar i alla fall.

Nästa grej var en liten serie, som hon mest sprang igenom.

Sista grejen var en bruten linje som hon gjorde kanon. Märklig häst. Dock så var jag sjukt inspirerad från dagen innan och bestämde mig att rida som Jens och gjorde det fantastiskt bra. (hehe).
Torsdag: Kiropraktikern på morgonen och sen ett 10-19 pass på det. Sen mockning och intag i stallet. Jag var döende typ klockan 11, helt sjukt slut i ryggen.

Fredag: Veckans bästa dag! For ut och tömkörde Gabbi med draglinor och svängel. Det levde om som tusan och var läskigt i cirka 20 sekunder. Min häst är hyfsat cool. Jag hade broddar, men det var blankis och jäkligt ojämt samtidigt som det var kolsvart. Så när vi var ute och gick så föll jag, handlöst. Ni vet, sådär att man går och sen ligger man på marken och fattar inte hur man hamnat där? Insåg ganska fort att jag inte höll i tömmarna längre och hästen fortsatte raskt framåt. Så jag fick helt enkelt kravla mig upp, halka ikapp, och kasta mig ner på marken igen för att få tag på tömmarna, och kravla mig upp i farten. Vilket skulle ha skrämt ihjäl vilken häst som helst, men icket Gabbi. Stencool!
Efter det så blev det att fara till ridhuset och rida min kompis häst Uzo, som ligger ute till salu. Så fruktansvärt roligt!! Han hade inte varit på ridhuset på över ett år och skulle få sig ett bad, så jag fick prova honom. Helt fantastiskt roligt! Den som köper kommer att ha riktigt, riktigt roligt!! 
 
 

Påfyllning, loppisen

Sadelgjord 120 cm, nypris 679 kr, SVART.
Något svängd för att sitta bra och hålla sadeln i en bra position. Dubbel resår i båda ändar. Bra skick! 250 kr
 

Dressyrträning för Marc André Wéry

Idag har då jag och Gabbi varit iväg på äventyr, med oss hade vi Cillen som groomade helt fantastiskt. Vi kryssade fram mellan nedfallna träd på isiga vägar och landade tillslut i ett strömlöst Gummark, där vi slängde på Gabbi grejerna på en halkig stallplan i kraftiga vindar och fick rida med öppna ridhusportar för att se något, då elen som sagt saknades.

Vi red i en timme och i början kändes hon trevlig, dock inte helt framme. Sen började vi trava och då gick det inte alls. Hon var väldigt mycket av och på och tokkastade med huvudet och slog med svansen, vilket typ aldrig hänt tidigare. Hon stod till och med och kastade med huvudet på helt långa tyglar, tokirriterad över något. Marc hoppade upp för att känna på det och sa samma sak själv, att det var något som verkligen störde henne. Innan jag hoppade upp igen så gnuggade jag henne överallt under tränset och det måste ha varit något där som kliade eller något, för sen kom hon tillbaka och blev sig själv. Då hade jag dock ridit i 45 minuter och hon var ganska trött. Så själva träningen gick väl egentligen inte så bra, men jag är ändå nöjd. Jag hade inte kunnat rida, eller göra något annorlunda helt enkelt.

Marc var riktigt trevlig att rida för, väldigt tydlig. Dock pratar han bara engelska, och att vara koncentrerad på sin ridning och samtidigt prata engelska är inte det lättaste, haha! Han tyckte att Gabbi hade en riktigt trevlig modell, men var väldigt svag i korset och bakdelen, med potensial att bli stark. Och att hon hade förutsättningar att gå MSV dressyr. Att han sa det efter hennes flams är en gåta, haha. 

Vi skulle också träna på att hon i vänster varv skulle bära upp sig på utsidan, då hon gärna vill dra fram "left shoulder" (vissa saker är lättare att förklara på engelska märker jag!). Dock så är Gabbi ganska smart och förstod ganska fort hur hon skulle göra. Vi skulle också rida lite längre pass, inte sluta när hon blir trött, utan hålla på några minuter till, för det är då hon bygger muskler. Sen så hade han ett bra tips som jag ska använda om hon börjar kasta med huvudet igen, på med ordentligt med innerskänkel och rida på fram ordentligt, då glömmer hon bort att strula. 

Jag hade 45 minuter film, så jag klippte ihop lite så får ni kika. I mitten rider Marc och Gabbi uppför sig inte, så då får ni se hur hon gör då också. Jag fick klippa bort ljudet då det är något sprak på min videokamera och dom tjattrade så mycket på läktaren. ;)

Uppdaterar bloppis - REA

Helt nytt fleecetäcke stl 145, inte ens uppackat ur förpackningen, 100 kr
 
Rambo 370g. Stl 140. Utvändigt är det som nytt. Berra lyckdes dock klä av Iris och förstöra fodret på det, så det är utbytt till ett nytt i samma material. Det har släppt lite i en söm. (typ 10 cm), vilket är lätt att fixa, men det stör inte funktionen. 950kr (nypris typ 2800 kr!)

 
Dyón framskydd, stl full2). Nypris cirka 1500-1800 kr. I väldigt bra skick(i princip nyskick), 600 kr.
 
 Sadelgjord 120 cm, nypris 679 kr, SVART.
Något svängd för att sitta bra och hålla sadeln i en bra position. Dubbel resår i båda ändar. Bra skick! 250 kr
 

 
 

Sadelkammaren - bilder!

Vi kan ju börja med en förebild:
Sadelkammaren blev torkrum och ser numera ut såhär:
Och så till det mest fantastiska av allt, våran nya sadelkammare som jag har fått inreda! Jag är så lycklig, den är fantastisk!!!
Först så har vi travväggen. En hängare per sele känns som en lyx, tidigare så har dom fått trängas en hel del.
Min fantastiska schabrakhängare, som egentligen är en tvättställning från ikea. I LOVE IT.
Hyllor med massor av plats över!!! Ni förstår inte lyxen!!!

Så vad tycker ni? Visst är det PERFEKT!!
 
 


 

Världens finaste

Igår på morgonen var det kanonbra underlag ute, jättefin snö, helt super. Sen regnade det i sex timmar, så då blev det isgata.

Idag skulle jag rida ut Berra, då Tomas var borta, tog in honom och kratsade hovarna och blev inte bara lite förvånad då han bara hade falsade guldskor bak, inga broddar. Men Berra är säker på foten, så jag tänkte ge det ett försök ändå! Det gick bra i typ tio minuter, sen blev det mer is och mer bambi, så det var bara att gå hem igen. Så han fick helt enkelt hänga med till ridhuset. Berra, nio år, är fasen omöjlig att ha med sig någonstans!

När jag skulle rida så var han nästan panikslagen över att behöva lämna Gabbi i stallet. Sen var han livrädd för ridhuset. Han luktade på varenda bokstav och "hål" i ridhussargen. Alltså "handtagen" till dörrarna. Sen var han livrädd för pallen, som jag hade använt för att kliva upp. Han skrittade som en shettis. Efter typ 30 minuter slappnade han av LITE, så då kunde jag rida lite. Han gör världens bästa skänkelvikningar när han är avslappnad, det är helt galet! Avslutade med lite galopp, då var det tur att vi var själva i ridhuset, haha! Han har inte galopperat på böjt spår... typ i år. Men han tar galoppfattningarna och försöker i alla fall! Sen blev han lite sur då jag skulle tvinga honom att skritta av sig lite, så då stod han lite på bakbenen. Tjoller! 

Sen gjorde jag i ordning Gabbi, och då fick Berra lite panik över att hon eventuellt skulle lämna honom där ALLDELES SJÄLV! Han är bara nio år, som sagt, och har varit iväg på travtävlingar 85 gånger i sitt liv, så han är absolut inte van att åka bort eller så... Som tur var så kom Cillen för att hjälpa mig med Gabbi, så Berra fick helt enkelt följa med in i ridhuset och titta på. Alltså, inte okej att inte våga lämna en gamm-häst själv i stallet..

Gabbi var perfekt. Hon gjorde allt perfekt. Jag red i typ 20 minuter. Eller, typ åkte häst, jag behövde inte rida, hon gjorde allt så jäkla bra själv. Och så var hon sjukt lugn och förståndig trots att Berra hoppade omkring och skrek i boxen bredvid. Sjukt duktig liten häst. Jag är galet taggad på dressyrträning imorgon kan jag säga! 

Idag är det bara Berra som hamnat på kort, han är ju så söt att man dör!
 

ÄNTLIGEN!

♦ Äntligen! Fredag är typ bästa dagen på veckan. Det är en tung jobbdag, men något bättre än en fredagkväll i stallet finns nog inte! 

♦ Äntligen så är sadelkammaren klar! Och halva stallet storstädat. Det sista fixet i sadelkammaren blev fantastiskt! Bjuder på bilder imorgon!

♦ Äntligen ser Gabbis ben normalt ut! Tjoho! 5 dagars svullnad kändes som ungefär 5 veckor.

♦ Äntligen så har jag ridit igen! 19.45 satt jag upp. I regn, blåst och en plusgrad för att halka omkring i slasket i mörkret. Gabbi var jättefin. Märklig häst jag har. Vila i fem dagar och fara ut i skogen under riktigt taskiga förhållanden och vara kanontrevlig.

Igår var jag ute och gick med henne en vända efter jobbet, typ klockan åtta på kvällen. Hon var så lugn och gick så sakta så att jag var tvungen att kolla om hon hade feber när vi kom hem från promenaden. Inte det nej! Jag tror att hon är lobotomerad, det känns rimligt.

Jag funderar på att gå och lägga mig så att det blir imorgon fort! Då ska jag nämligen rida ut Berra på morgonen och sen åka till ridhuset och rida Gabbi lite mer ordentligt, tjoho! 
Gårdagens jodomslag gjorde susen! Det som inte går att laga med silvertejp... ;)
Visst såg Gabbi galet taggad ut inför kvällens ridtur? 
 
 

Sadelkammaren är nästan klar!

Idag så lyxade jag till det och lagade entrécoté efter jobbet. Det var inte dumt alls kan jag säga! Jag har ett helt kilo till i kylskåpet om någon är sugen.. ;) Sen så for jag till stallet och tänkte pyssla lite i sadelkammaren. Jo, tjena! I över två timmar höll jag på och är nästan klar nu! Ska upp med EN hängare till, sen är det klart! Skruvdragaren gav nämligen upp till slut, haha!

När den sista hängaren är uppe så ska ni få se allt ordentligt, jag dör, det är så fantastiskt fint!!!

Helt plötsligt var klockan alldeles för mycket för att göra något seriöst med Gabbi, så jag slängde på henne lite reflexer och gick på en liten powerwalk hem till Dag för att hämta hem ett "inkörnings-redskap". Det är så avancerat att det är en plåthink på ett snöre.

Tanken är att man långsamt ska vänja hästen med att dra hinken framför/bredvid och till slut bakom för att vänja dom vid ljud och rörelse. Jo tjena, sa Gabbi. Hon gick två centimeter bakom hinken och knuffade på den med mulen, skitrolig leksak. Så efter tre minuter så var jag less, speciellt när hon trampade på den och fick den mellan bakbenen. (Behöver jag säga att hon brydde sig ungefär noll? Någon som blir förvånad?) Så jag knöt fast den i täckesgjorden och så fick hon dra hem den. Hon är inkörd om en vecka skulle jag gissa. Coolaste hästen i världen. Jag kan lova att Berra som är körd i åtta år skulle ha kissat ner sig!

Visst är det helt okej att ha sju träns till en häst? (Ett är Berras, haha)

Måste köpa mer bett. Dom är så fina. ♥
 

Miljöträning AB

Jag blir så sjukt irriterad. Nummer 1: Gabbis svullnad i knäet vägrar gå ner. Sjukt störande. Nummer 2: Jag vill att min veterinär ska svara i telefonen och säga att det är lugnt.(vilket jag dock är ganska säker på att det är.)

I alla fall så har jag tömkört henne för andra gången idag. Stencool. Går rakt genom byn utan problem. Tvingade henne att posa med brandbilen också. Snart måste vi dra fram något läskigare så hon får anstränga hjärnan lite! Efter våran promenad så rakade jag klart det sista som var kvar på benen. Gabbi skötte sig fantastiskt. Jag har reklamerat den lilla klippmaskinen jag köpte på coop. Den dog nämligen efter att ha rakat ansiktet på Gabbi. Tur att jag i alla fall hann klart!

Jag köpte förresten broddar till mig själv idag, så jag skulle slippa slira efter Gabbi i mörkret. Helt fantastiskt måste jag säga, dom fungerade kanonbra! Varför ska man behöva bli 24 år gammal innan man provar något så bra?

Det blev lite pyssel i sadelkammaren också! Golvet är klart, målningen är klar, lite hyllor är uppe. Om jag får bestämma så skruvar jag upp alla selhängare och tränskrokar imorgon, tjoho!!

Jag har också varit och kollat ögonen, sista kollen efter laseroperationen. Jag ser perfekt. Helt galet underbart fantastiskt. Jag rekommenderar alla att göra en laseroperation hos koskela, värt varenda krona!

OBS! Viktigt att matcha brandbilen.
Knä modell tjockt.
 
 

Ridfilm!

Det har varit en intensiv helg, sm vanligt! Den blev dock inte lika effektiv som planerat!

Igår så åkte jag upp till ridhuset och kikade lite på loppis, Sandra sålde även lite prylar åt mig. Så jag ska uppdatera bloppisen med lite bättre priser på grejerna som är kvar, vi får se när jag hinner det! 

Sen så hjälpte Cissi mig när jag red Gabbi. Jag ville visa att hon blev stark och stum i handen i galoppen. Så gör hästskrället tvärtom och är fin. Besvikensen var enorm. Hur löser man ett problem som inte finns? Då skuttade vi över lite klossar och efter några språng så smällde det till och fröken supersnabb vaknade till liv. "Styr undan om hon drar mot hindret" sa Cissi. Det gick inte, hon vred hela halsen och fortsatte rakt fram över hindret, skitglad, haha! Men utan att behöva bli osams så löste vi det hela och i slutet så kunde jag rida i samma galopp både före och efter klossen, helt fantastiskt.

Sen rann hela dagen iväg och på kvällen blev det en lite oplanerad utgång, supertrevligt! Dock inte lika trevligt idag, så jag har inte fått något alls gjort. Det har jag lite ångest över. Jag har dock kört Gabbi till ridhuset, och Marre har ridit. Gabbi har ett sår på knät som hon fick i fredags, ingen big deal. Idag så var dock knäet rejält svullet. Men Gabbi var ohalt och oöm. Så det är ordentligt tvättat och hon ska sova med ett omslag, så jag hoppas att det går ner sig fort. Jag vill inte missa hoppträningen på onsdag! Nästa vecka ska jag rida dressyrkurs för Marc André Wéry. Det ska förhoppningsvis bli otroligt lärorikt!

Här kommer det faktiskt en filmsnutt från när jag red igår! Ser ni någon skillnad på henne?

Äntligen helg!

Jag älskar fredagar. Det är helt underbart att vara i stallet på kvällen och pyssla och inte känna någon stress alls, man är ju ledig i flera dagar!

Igår var jag hos kiropraktikern och blev ordentligt genomknakad, så idag är jag ganska mör i ryggen. Så jag hoppade över planen med att tömköra och rakade min lilla häst istället. Hon var inte helt lätt att raka. Hon tyckte nämligen att det var så skönt att hon stod och tryckte mot maskinken och kunde inte stå still, haha! Hon var inte överförtjust längst ner på benen, så det gör jag klart imorgon.

Sen så hade jag köpt en liten trådlös klippmaskin också. 99,50kr på coop! Deni! Den tog jag ansiktet med, det blev kanonbra! Dock tog både batteriet och Gabbis tålamod slut samtidigt. Det var inte mer än en fjärdedel av ena örat kvar. Haha. Så jäkla retsamt! Så överlever den lilla apparaten några rakningar till så kan jag väl säga att den var värd pengarna. Jag ska se om den klarar av att ta det sista på benen, eller om den är för svag för det.

Imorgon ska jag försöka styra upp lite ordning i stallet också. I sadelkammaren ser ut som att det har smällt en bomb.. Jag har inte orkat styra upp det då den nya sadelkammaren snart är klar, det är nära nu!! 
 

Hoppträning igår

Igår var det då dags för hoppträning, och det blev som jag befarade. 600kg häst i handen! 

Första övningen bestod av att rida runt fyrkanten med ett litet hinder mitt på varje långsida och ett hinder på klossar i varje hörn. Gabbi tyckte att det var alldeles för roligt och det gick alldeles för fort, hon hoppade i princip in i väggen några gånger, med tokspetsade öron. Hon skötte sig lite bättre på kortsidorna där hon var tvungen att hoppa och svänga samtidigt, men annars tog hon bara fart.

Sen hoppade vi en serie som stod på medellinjen, nära en av kortsidorna. Tre studs och sen en oxer. Serien gick sen okej, men att jag hade typ 60 meter ridhus att få stopp på hästen och det ändå inte räckte till. Nja. Det blev dock lite bättre efter några gånger. Sen så kom det upp ett räcke till efter serien, 4 galoppsprång bort. Första gången gick det okej, andra gången så sprang hon typ rakt igenom räcket och sista gången fick jag äntligen till det, sen var träningen slut.

Sammanfattningsvis så måste jag få till galoppen i dressyren, för det fungerar inte där just nu, hon dyker, hänger i handen och blir stark. I traven så är hon jättelydig och på plats, så där fungerar det. Sen så totalsuger min sits, jag har noll styrka i den och och drar mig ur balans hur lätt som helst. Skämmes!

Helgens plan blir eventuellt tömkörning imorgon, ridhuset på lördag(Cissi skriker åt mig så jag rider ordentligt) och ridhuset söndag, då ska Marre rida. Förhoppningsvis så får vi en rätsida på problemet och får ordning på läget. Jag tror att hon blir lite laddad då hon inte får galoppera lika mycket då underlaget sviker, vi är ju inne i den perioden nu. Fruset och snö. Blä säger jag bara!
 
Dagens fantastiska ridpass

Förutsättningarna: Snöblandat horisontellt regn och 2 plusgrader. Mörkt som i graven. Inledde ridturen med att möta en bil som valde att tuta istället för att sakna ner när den passerade. (i mörkret som sagt) Ryttare med ett bäcken så snett att hon inte ens kan gå ordentligt på plan mark.

Syfte: Dressyrpass på banan

Mål: Lydig häst och en trevlig känsla

Resultat: En häst som tyckte att det var svinkul att vara stark och hänga i handen i galoppen => sjukt frustrerad ryttare som var galet konsevent men blev utan något vettigt resultat. Hästen i fråga var superlydig i allt utom galoppen för att retas lite extra.

Hästen valde att snubbla hem genom skogen och såg ganska glad ut ändå.

Imorgon hopptränar vi och min högsta önskan är att inte ha 600kg häst i handen.
 

Vadå utklassning?

Såhär odramatisk var målgången för Berra idag. Han är så grym!!! Kan tillägga att han galopperade bort 20-30 meter dessutom...
 

Snutte

I brist på bättre så kollade jag igenom lite ouppdaterade bloggar och hittade dom här bilderna på fina Lukas. SUSSI, hitta orginalen och skicka till mig! Världens bästa Vännäs 2012.
 

Och så var det söndag igen..

I helgen har jag äntligen varit lite effektiv. Jag har haft en lång lista med saker att göra, som jag bara har skjutit upp. Det enda som är kvar är att dammsuga, men det skjuter jag upp några dagar till. Jag lagade faktiskt en ordentlig middag till mig själv bestående av entrecoté i lördags, deni! Den blev inte perfekt, men helt klart bättre än att steka två ägg, vilket är min standardmiddag.

Idag så blev det ytterligare en uteritt, det gäller att passa på när det faktiskt är tinat i backen. Dock var Gabbi bara dum idag, hon vägrade gå helt rakt och var tokstark i galoppen. På slutet var hon snäll, men då var hon för trött för att orka fortsätta bråka. Om hon inte sköter sig prickfritt på hoppträningen på onsdag så skänker jag bort henne till första bästa frivilliga! (Okej, det kanske inte var så illa, bara nästan.)

Efter det så målade jag klart sadelkammaren! Det är bara pyttelite detaljer som ska göras, det sparar jag till senare i veckan. Så mest troligt är allt klart i helgen, tjoho!!!
 

Uteritt

Idag så blev det bara en helt vanlig uteritt med Gabbis pojkvän Nalle, inga konstigheter. Hon är härlig min lilla häst, hon tordes gå över en bro som vickade som en gungbräda. Lite läskigt var det, men hon tog det försiktigt! Bron i fråga är totalt ofarlig kan jag upplysa er om, dock ett hemmabygge som behöver lite utfyllnadsmaterial.

Hon kändes lydig och gjorde det hon skulle helt enkelt!

Sen så har jag målat lite mer på sadelkammaren, taket och en vägg är nu helt klara! Skulle göra resten också men blev lite osäker på färgvalet, så vi får se om jag gör klart det imorgon eller senare i veckan.

Sen så så jag hejdå till Sandra som flyttade till Pajala idag. ;(
 

Tömkörning

Efter att ha gått igenom hela stallet grundligt så hittade jag två av tre halstäcken. Var det sista är har jag absolut ingen aning om. Men det dyker säkert upp! Båda jackorna är dock spårlöst försvunna, så jag har väl lämnat dom någonstans. Jag ska sörja min fina skinnjacka för alltid.

Berra startade på Bergsåker idag. Jag tänkte titta på loppet, men det var så mycket dimma att man inte såg något alls. Han låg i alla fall i ledningen cirka halvvarvet kvar, då han dock galopperade och blev diskad. Trist!

Nu är det nog absolut slut på perioden då det går att rida på ridbanan och vägarna här, det är nämligen ordentligt fruset och jag tvivlar på att det kommer att tina upp igen. Så Gabbi fick ha komplett loksele med svanskappa och allt idag. Sen for vi ut och tömkörde. Första gången. I mörkret. På halloween, vilket innebär skrikande barn i mörket. Sen så var det halkigt också. Gabbi var lite vinglig i början, men mot slutet gick hon spikrakt med tömmarna slängandes kring bakbenen. Världens coolaste häst!

Jag är i kontakt med en person i Holland som försöker hjälpa mig med papper till Gabbi, hon är helt fantastisk. Vilken service! Hon ska dock vara ledig, men om två veckor får jag besked om det går att ordna, hon skulle kolla upp det med sin chef. Älskar hur mycket hon anstränger sig! Hon har ringt runt till flera olika personer som hon har letat upp för att få tag på alla uppgifter hon behöver. I Sverige skulle det aldrig hända, man skulle få fixa varenda liten detalj själv, sen skulle man ändå inte ha gjort helt rätt i slutändan ändå!

Imorgon blir det en liten uteritt med Nalle, misstänker att den blir lugn på grund av underlaget.
 

Till salu - back on track

Back on track stallbandage stl 35x40cm. I nyskick! 650 kr
 

RSS 2.0