Hoppning i ridhuset

Idag har Gabbi skött sig exemplariskt på alla sätt. Hon gick på transporten alldeles själv utan att blinka och stod helt stilla hela vägen till ridhuset, vilket tar nästan en halvtimme. Bara där var jag nöjd och kunde åka hem igen, haha!

Sen så har bästa Sandra hoppat henne. Det gick superbra, jag är jättenöjd. Jag är så extremt glad över att ha så duktiga kompisar som kan hjälpa mig, annars skulle jag nog ha gett upp och börjat samla på frimärken för länge sen. 

Lastningen och resan hem gick precis lika bra, Gabbi såg väldigt nöjd ut och tyckte nog att dagen hade varit givande!

Efter det så fixade pappa belysningen på tranporten och nu sitter det nya gasdämpare på rampen också. Kameran är monterad, men hur dom hade tänkt att man skulle koppla in skärmen i bilen är ett mindre mysterium.. Fortsättning följer!

 

Motivationskrasch

Just nu är min motivation totalkörd i botten, förhoppningsvis har det gått över till en annan dag. Jag har absolut ingen anledning till det, jag har varit och kollat på nationella hopptävlingar i Umeå idag med underbara vänner. Fin anläggning, välordnade tävlingar, duktiga ryttare och FANTASTISKA hästar, vissa hoppade så att man fick gåshud.
Sen så red jag Gabbi enligt planen, en uteritt i skritt och trav med fokus på lydnad och kontroll. Vi tog en liten galopp på typ 15 språng också för att checka att hon verkligen var så lydig som hon kändes - och det var hon. Hon var riktigt, riktigt trevlig på slutet. Dessutom såg vi får för första gången någonsin, i en hage i skymningen, vilket var galet intressant, men hon slappnade av och vågade sig förbi dom på ett exemplariskt sätt.

Så vad är problemet?

Jag saknar Lukas. Fruktansvärt mycket. Helt galet mycket. Min fina svarta prins. Han som gjorde allt för mig. Det enda som jag behövde göra på banan var att styra och så fixade han resten, älskade fina Lukas. Det är lite över ett år sen vi startade sist och jag saknar det så fruktansvärt mycket. Jag kommer aldrig att möta en häst med det hjärtat. Soulmate
 

Min sits suger

Idag lyckades jag rida Gabbi mellan dom värsta skyfallen, dock regnade det en hel den ändå! Jag har kommit fram till att min inverkan med sitsen är heeeeeelt värdelös. Gabbi är väldigt känslig för det, vilket jag skulle kunna utnyttja massor i ridningen, men min sits är helt enkelt alldeles för ostabil, helt enkelt riktigt, riktigt dålig.

Hur har jag lyckats komma på det då? Jo, jag red några korta stunder utan stigbyglar i traven och dog lite för att hon blev så fin. Så fort jag plockade upp stigbyglarna så försvann känslan och hon bara pinnade på. Utan stigbyglar så gjorde hon halt från trav på bara sitshjälper, gjorde jättefina åttor och den finaste höger galoppfattningen på flera veckor. I vänster galopp så utnyttjade hon dock övertaget och drog ner huvudet och vägrade sakta av, det tog en hel del varv på en stor volt innan jag lyckades bryta av till trav, haha, knashäst! Då var hon extremt lyhörd all annan tid.. Så det blev lite lydnadscheck och sen en ny galopp med livlinan stigbyglar, då skötte hon sig bara bra!

Jag måste dock säga att trots mörker och spöregn så skrattade jag över min fina häst när jag red, kärlek!

Nu ska jag se på min få-bättre-sits-film och gråta lite över min oskicklighet. Jag borde straffas med att rida barbacka för alltid. (vilket jag skulle göra omedelbart om jag inte var rädd för att trilla av och att Gabbi skulle springa hem själv, hehe)

Imorgon blir det en lydnads-uteritt i skritt och trav och på söndag ska bästa Sandra hoppa min lilla bushäst!
 

Nu närmar sig allvaret!

Den här veckan så blev det ingen dressyrträning då Andréa var borta på sadelutprovning, men i fortsättningen så hoppas jag att vi kan köra varje tisdag tills det helt enkelt är för mörkt, vilket jag tyvärr inte tror är så långt borta.

Men nästa vecka så börjar hoppträningarna!! Varje onsdag ska vi upp till ridhuset för att hoppa för Erica. Det ska bli otroligt roligt och jag hoppas främst på att vi slipper snöstormar så vi kan ta oss till träningarna utan problem.

Dock så strular lamporna på transporten just nu. Men det ska åtgärdas innan helgen är över. Dessutom har jag köpt alla grejer för att åtgärda dämparna till bakluckan, så nu ska den bli lätt att ha och göra med! Och sen så var det ju den där kameran jag har köpt.. Om man säger såhär, det var betydligt fler sladdar än jag trodde och ingen beskrivning följde med. Så jag måste lista ut vem som kan hjälpa mig med det!
(observera hur viktigt det är att matcha schabrak, piké och hinder!)
 

Crap

Jag är sjuk idag. Jag har något märkligt virus eller något skulle jag tro, så jag har varit sjuk varannan dag i typ en vecka, otroligt onödigt skulle jag vilja säga!

I förrgår så fick jag komma till stallet 22.30 och ta in min häst. Hon hade nämligen inte velat komma in. Så Tomas hade gjort förra försök, men inte fått in henne. Som tur är så har jag nära till stallet, så när jag kom dit så hade hon stått ute själv i cirka en timme. Det var 2-3 grader, blåste och regnade rejält. Gabbi var lugn och glad och följde med mig in som en hund. Jag fattade ingenting! Hon gjorde likadant igår. Gabbi har stått hos Tomas en månad och har börjat med det här tjoller nu. Min teori är att det har blivit mörkt på kvällarna nu och att hon tycker att Tomas är läskig. Gabbi tycker att vissa män är ganska läskiga, hon har nog varit med om något tidigare. Men för att lösa det här så sitter det en snörstump i grimman som Tomas ska kunna få tag i, haha! Han ska ha med sig mutor ut också, knashäst!

Jag kan tillägga att Tomas är extremt lugn och snäll, inte ett dugg skräckinjagande, så hon har verkligen ingen anledning till att vara rädd för honom. Som tur är så har jag tre minuter dit, så kommer Gabbi inte att ge sig så löser det hela sig ändå som tur är! Shop until you drop

Jag skulle bara ha ett regnställ idag när jag svängde förbi hööks. Det fick jag med mig, men även en tokmysig tröja, ett par varma skor(dock inte vinter-varma, men dom blir nog mysiga i höst!), mina favorit stallvantar för vintern(nöter ut några par per vinter, dom är bäst att ha när man mockar!) och ett par benskydd. Dom kostade 199 kr och såg trevliga ut. Gabbi fick ha dom ikväll och dom satt riktigt bra! Lamicell Elite PRO Youngster heter dom, väl värda sina pengar!
 
 

+ / -

- Det. Är. Så. Kallt. Behöver jag säga att det var snö på vägen imorse när jag åkte till jobbet. Det är inte mysigt. Ett par långkalsoner, tjocksockar, tröja, fleecetröja, jacka, väst, vantar, pannband och halsduk räcker inte, jag fryser ändå. Och värre ska det bli! Fyfy!!!

- Det är så mörkt! Nu måste man vara tillbaka till stallet vid sju om man ska hinna rida när det är ljust. Jag kan verkligen inte rida i mörker, den lilla känslan jag har när jag rider blåser bort totalt.

- Min bil har något fel som dom inte hittar på verkstaden. Den har varit in tre gånger och dom vet fortfarande inte vad felet är. Låter billigt va?

+ Hästen. Så fin! Idag så blev det ett pass på ridbanan och hon var helt perfekt tempererad från start. Så jag brydde mig så lite som möjligt om henne och fokuserade på mig själv. Och trots att jag fuskade och inte riktigt lyckades till 100% med det jag ville så fungerade tydligen det jag gjorde. Gabbi gick jättetrevligt! Jag red i princip bara för sitsen och nästan ingen hand alls. Gabbi trivdes och kändes riktigt lyhörd. Det finns så sjukt mycket att slipa på, men det är tur att vi har massor av tid!

Trots att jag frös och det var mörkt idag så for jag ändå från stallet och var glad och nöjd. Helt otroligt vad hästarna gör för humöret!
 

Ny favoritblogg!

http://arnoldassarsson.se/

LÄS! När jag såg filmerna från breeders dog jag lite. Jag älskar Arnolds mjuka ridsätt, fantastiskt. läsläsläs!!!! Jag vet vem jag skulle vilja prova träna för kan jag säga!
 
Inte enligt planen

Sist jag red ut dagen efter en vilodag så bestämde jag mig för att aldrig mer göra om det. Gabbi var inte alls rolig. Jag glömde dock det fort, vi fick nämligen sällskap av Nalle idag och kunde inte motstå det hela! Jag är en sån person som inte ska göra planeringar, jag bestämmer mig ändå inte för vad jag ska göra före jag står och borstar!

Jag kan säga såhär, det hade nog INTE varit roligt om vi hade varit själva, hehe. 75% av ridturen så "fnorkade" hon hela tiden, haha. Men hon skötte sig perfekt, travade på precis som jag ville, var avslappnad och jättetrevlig i handen. När vi galopperade så fick hon vara först. En stund. Tills hon såg en björk som låg på marken(DEN ÄR JU VIT!!!!) och hoppade in i skogen. Jag var helt säker på att hon skulle hoppa med pannan rakt in i ett träd, men hon missade det, hehe. Mitt knä klarade sig också med ungefär en centimeter till godo. Väl i skogen så såg hon mest förvånad ut, hur tusan hamnade vi här? Efter det så fick Nalle vara före och hon skötte sig exemplariskt(även när Nalle tvärstannade för en vattenpöl och hon fick snirkla sig förbi i galopp genom den skräckinjagande pölen och vara före igen). Resten av turen skötte hon sig bra också. Jättetrevlig i munnen och lyhörd! Vi red genom pumparna på macken på vägen hem. Gabbi, 4 år, var tuffare än Nalle, 23 år!

Jag har dock ett litet i-landsproblem. Hon har tidigare kastat rätt så ordentligt med huvudet, men har nästan slutat med det nu. Dock kan det komma om hon blir pigg/stark och jag måste ta tag i henne. (alltså en lite större förhållning, inget ryck och slit!). Därför har jag en lång martingal så att hon inte ska lyckas nocka mig och en halsförlängare som mjukt ska tillrättavisa beteendet. Trots att jag har halsförlängaren så lång som det går så tycker jag att den är för kort när jag vill skritta på lång tygel, jag vill att hon ska få fram näsan längre. Om jag gör någon smart förlängning så är jag rädd att den blir för lång, så att hon på något sätt lyckas kliva på den. Dessutom är längden perfekt när hon bestämmer sig för att kasta med huvudet. Min tanke var först en graman, då jag själv kan reglera längd på den och ge henne möjlighet att sträcka ut ordentligt, men om hon kastar med huvudet så blir det tvärstopp, vilket jag inte alls vill! Någon som har en genial idé? 

Jag kan poängtera att jag inte bryr mig alls om vilken position hon har huvudet i när vi är ute, så länge hon är trevlig i munnen och lyssnar på mig. När hon är avslappnad så går hon väldigt trevligt, både på banan och i skogen. Och huvudkastningen har blivit ljusår bättre, hon höll på ganska konstant på ridbanan tidigare och det händer i princip aldrig längre.
Med halsförlängare på i somras(bästa Sandra trimmade damen.), här är den dock en bit "uppkortad". Nu har jag den så lång det går.
 

Söndag

Alla älskar väl att skriva om ett inlägg från början för att det försvinner?

Idag och igår har jag inte varit helt frisk, men på ren tjurighet så blev det ett kortare dressyrpass idag. Jag provade ett nytt bett idag, ett vanligt rakt. Jag tror dock inte Gabbi uppskattade det riktigt, men nu är det provat i alla fall! Passet var varken kanon eller dåligt. Gabbi var i alla fall lugn och avslappnad, vilket är det viktigaste.
Rättelse

Läste inlägget jag skrev i lördags om uteritten och insåg att det blev heltokigt, jag hade nämligen skrivit att jag red med graman, när jag menade martingal. Jag får skylla på att jag mest troligt hade feber när jag skrev det inlägget.

Jag har skrivit ett inlägg om dagens ridpass också, men det verkar ha försvunnit någonstans på vägen, det återstår att se om det dyker upp!Oförutsägbara hästrackare!

Idag stod det uteritt på schemat. Sist så var Gabbi ganska rabiat, hon var stark och ville bara springa, när hon inte fick det så kastade hon med huvudet. 

Så idag fick hon leka julgran och ha både halsförlängare och graman. Och var helt sjukt avslappnad hela ridturen.. Snacka om att göra tvärt emot vad jag trodde! I traven så var hon fantastiskt trevlig, lagom arbetsform och perfekt framme hela tiden. Ska man klaga lite så fuskar hon lite med höger bak genom att gärna gå lite vänsterställd/med rumpan åt vänster. Små problem. I galoppen så var hon kanonfin. Rullade på i ett trevligt tempo, lyssnade på mig och var som sagt helt avslappnad. Vi hade dock sällskap av hagkompisen Nalle, ett varmblod på 23 år. Hon blev liiite spänd en gång, vi skulle trava och hann helt enkelt inte med Nalle, så han försvann lite långt bort, men hon fick galoppera ikapp och gå i kort galopp bakom istället, supernyttigt!
 
Imorgon jobbar jag på klubbens lokala hopptävling, sen blir det ett kortare dressyrpass på banan!
 

Bilder från förra helgen

Just dessa passet så var ridkänslan fruktansvärt dålig, så jag har inte klarat av att titta på bilderna före idag, för nu har jag glömt hur illa det kändes, hehe. Mli var i alla fall bäst som både fotade och agerade hinderpersonal! 

Jag har roat mig med att leka lite i redigeringen, om ni undrar varför det ser så märkligt ut, haha. Bjuder på lite annorlunda bilder idag helt enkelt!
När jag säger att hon "kastar med huvudet" så är det såhär hon gör. Det försvinner dock mer och mer för varje ridpass!
 
 
 
 

Äntligen fredag!

Ska jag vara ärlig så älskar jag mitt jobb, men det är så otroligt härligt att vara ledig också!

Det har varit mycket i veckan, men det hör till vanligheterna. Jag har åter igen bestämt mig för att vara nyttigare. (Vilket jag bestämmer mig om cirka 3 gånger i veckan och har gjort det senaste halvåret, hehe.) Den här gången är det dock allt eller inget som gäller och dom första två dagarna har gått strålande, så om jag känner mig själv så kan jag nog hålla i det ett par veckor. Tillräckligt länge för att förhoppningsvis komma ifrån att äta godis/chips/dricka läsk varje dag. För så har det varit i några månader för länge. Genom att skriva ner det så vägrar jag misslyckas, så nu kör vi! Jag önskar att jag hade mer motivation till att träna, men nu när det är mörkt så tidigt så vill jag helt enkelt inte gå ut, haha! 

Tillbaka till det viktiga i livet, hästarna. Idag var det ett planerat dressyrpass för Gabbi. Jag red på nova-bettet idag. Sist jag gjorde det så hade jag en dålig känsla och skyllde på bettet. (För vadå, det kan väl inte vara något fel på min ridining, eller!?) Vilket idag bevisades att var fel, haha. Hon var lite springig idag också, men det var en förbättring från tisdagens träning, dock inte bra. Men förhoppningsvis så trillar poletten ner inom kort! Mot slutet av passet så tyckte jag att hon var riktigt lyhörd och ridbar, den känslan ska jag försöka spara och sträva efter kommande pass. Det enda jag grämer mig över är att jag inte sitter i sadeln! Hur svårt ska det vara!? Söndagens läxa till mig själv! Jag kan tillägga att Gabbi är en riktig klippa, jag kommer aldrig sluta tjata om det. 

När vi red galopparbetet så hade det hunnit skymma en hel del. Det finns hagar brevid ridbanan och några hästar som går där. Dom hade totalt psykbryt och galopperade och varningsblåste hur mycket som helst. Gabbi tittade lite på dom, men behöll 100% lugn. Sen skrittade vi genom skogen i mörket hem. Gabbi var helt avslappnad. HON ÄR FYRA ÅR! Ingen behöver tala om det för henne, ok?
 

Berra är i form!

Berra startade idag i Boden och var fantastiskt duktig! Han fick en ganska dålig start, men Sören körde offensivt till till ledningen och höll den hela vägen in i mål. Den bästa hästen vann helt enkelt! Och jag är så jäkla bra som spelade tvilling (både vem som kommer etta och tvåa) men 40 kr insats, jag vann 280kr. Bara en liten slant, men hur roligt är det inte? 

Berra har alltså raden 1-1-2 just nu, inte dumt va? Han är så fruktansvärt fin, lilla bus!
 

Tatuerad!

Dagens äventyr var ett besök hos tatueraren! Hade jag vetat att han höll till typ 300 meter från mitt hus hade jag kanske fått tummen ur lite tidigare, haha! Jag har velat tauera mig i sju år, men aldrig kommit fram till vad jag vill ha för något. Men i sommar slog det mig, tre svalor på axeln. Och så blev det. Det tog max 15 minuter och gjorde inte speciellt ont! Vi får se om det blir en till någon annan gång, det kanske tar sju år till att komma på vad jag ska ha nästa gång.. 

Gabbi fick sig lite massage idag. Det fick hon i måndags också, men då tror jag hon hade rejäl träningsvärk. Gäspade och det rann ur näsan, vilket jag tror har något med att göra att man kommer åt musklerna med träningsvärk? Mycket möjligt att jag har fel! Idag kändes hon mest uttråkad, så jag antar att hon kände sig som vanligt? Jag gissar inte alls, nejdå. Sen skulle jag mocka i hagen också, men då hade det blivit alldeles för mörkt, så jag fick ge upp. Rackarns höst! Kan säga att jag hade långkalsonger, pannband och vantar på mig idag. Det var fantastiskt skönt. Så jag måste väl säga att sommaren 2013 är över för detta år. Den har varit fantastisk och hemsk på samma gång. Massor av roliga saker har hänt. Alla fantastiska vänner och min fina häst har gjort det till en av dom bästa somrarna hittills. Att min fina prins var tvungen att vandra vidare kastade dock en mörk skugga över den här sommaren. Fina Lukas ♥ 

Igår fick jag förresten veta att en gammal arbetskompis dött i cancer. Jenny blev bara 36 år gammal. Hon var en fantastisk människa och jag var hela tiden övertygad om att hon skulle gå segrande ur striden, men tyvärr så gjorde hon inte det. Så jag tycker att alla ska försöka vara lite extra tacksamma över vad ni har och tala om för era vänner hur mycket dom betyder för er. Till alla mina vänner, ni är fantastiska och jag älskar er allihopa, jag hoppas att ni förstår det! ♥

Jag tänkte också slänga in ett litet tack för tipsen jag fick på mitt förra inlägg, verkligen jätteroligt!
 

Dressyrträning för Andréa

Idag var det då äntligen dags, dressyrträning!

Jag kan börja med att säga - stort cred till alla er som kan rida i mörker. Jag. kan. inte. Lamporna på ridbanan är ruskigt dåliga och hjälper inte mycket tyvärr. Och ju mörkare det blir, desto mindre känsla har jag. Så enkelt är det!

I alla fall var det en ganska enkel fokus idag. Att min lilla häst skulle lyssna och bära sig själv. Hur svårt kan det vara? Vi fick kämpa på en stund och lägga massor av små volter, men mot slutet blev hon ganska trevlig. Jag fick ingen superkänsla, men jag har aldrig fått det i mörker, så hon kanske var kanonfin? Haha. Jag har blivit lovad en tidigare tid nästa vecka, för min skull. 

Min häst är så jäkla cool och förståndig så det är inte klokt! När vi skrittade till ridbanan så kom en lastbil och gjorde en usväng runt oss och körde iväg åt andra hållet. Jag var räddare än hästen kan jag intyga! På hemvägen var det riktigt mörkt och jag kan säga att Gabbi inte är mörkrädd heller. Kloka häst!

Nu vilar hon i två dagar, jag ska nämligen på äventyr imorgon. Mer om det då! På fredag jobbar vi på det vi gjorde idag också.

Gabbi är förresten svag i höger bak, är det någon som har en simpel övning som en unghäst klarar av för att komma åt problemet? Andréa gav oss en att träna på, men det skadar inte att ha fler på lager!
 

Kråkan


Fullspäckad helg!

Hur ska jag orka med en arbetsvecka efter det här kan man undra?

Igår så var det först unghästutställning, som jag fotade. Trevligt väder och bra sällskap och många fina unghästar är väl en bra sammanfattning. Dom flesta ett- och tvååringarna var dessutom fantastiskt välhanterade, kul att se! Just nu kommer jag inte ihåg allt som sas om Kråkan, men han blev i alla fall klass 2 och domaren tyckte att han var under utveckling. Så vi får se om han får högre poäng nästa år. Han skötte sig dock fantastiskt! Han uppfödare Frida visade honom och han stod helt stilla hela tiden när han var uppställd. Duktig lite kille! Bilder kommer en annan dag!

Efter det så följde Mli med mig hem och jag hoppade Gabbi lite. Det gick dom inte speciellt bra, hon har insett att det är kul att springa fort och vara stark. Så vi var lite osams över hastighetsbegränsningarna helt enkelt. Förresten så började hon ridpasset med att falla omkull.. När jag hade ridit fram klart och skulle bryta av från trav till skritt så föll hon över sig själv, hon var ner på framknän och näsa och höll på att stupa helt.. Mli stod och gapade och missade få det hela på bild.. Det måste ha sett helt fantastiskt ut..! Dock så var det lite synd om Gabbi då hon skrapade upp knäna lite, smulan då. Efter den lilla vurpan så lyfte hon dock på fötterna ordentligt, men kändes lite stressad. Egentligen skulle vi tävla en klass nästa helg, men efter gårdagens pass så beslutade jag att det inte blir några tävlingar i år, vi tränar i vinter och lär känna varandra bättre istället!

Kvällen med mysig med mat och lite cider, tänk vad lite gott sällskap kan göra! 

Idag så blev det banan igen för Gabbi, egentligen var det en skogstur inplanerad, men jag behövde få igenom lite lydighet. Så gårdagens hinder stod kvar, men jag gjorde om dom till öpphöjda bommar istället. Med fokus på att hon skulle vara lyhörd. Vilket gick.. okej. Hon lyssnade jättetrevligt mot slutet, men det tog lite för lång tid innan jag fick igenom det jag ville. 

Veckans plan är att hon vilar imorgon, går dressyrträning tisdag, sen får hon vila onsdag-torsdag. Det känns som att hon kan behöva det, jag tror att hon har ganska mycket träningsvärk efter helgens pass.
Ledsen häst med dammig näsa!
 

Shopoholic

Idag är den lön för mig, tjoho! Satt dock och betalade räkningar och insåg att jag inte hållit i pengarna förra månaden, herregud. Så nu lovar jag att försöka sköta mig den här månaden, inget onödigt!

Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag öppnade ett paket idag. Jag köpte en backkamera att montera i transporten. Jag valde mellan två stycken, en var 200kr dyrare men hade en större skärm. Så jag tänkte att det kanske vore en idé? Skärmen är fan ENORM! Man ska montera den på backspegeln och den är STÖRRE än min backspegel. Haha, det är helt sjukt. Och den skärmen ska jag ha för att kolla in en hästrumpa, ojoj. Jag är fortfarande chockad efter jag öppnade paketet, hahaha!

I ett annat paket kom den här:
Vad tror ni? Kommer den att fungera? Jag och min stallkompis Marie ska dela på den, hennes häst är dock 23 år gammal, men det vet väl inte dom som kör bil va? ;) Gabbi har visat sig att vara en riktig klippa i trafiken, men jag vet hur fort det kan hända saker, så jag ser gärna att bilisterna kör sakta förbi. Det ska absolut bli intressant att se om den här hjälper i det avseendet!

Idag red vi för övrigt dressyr. Jag varierar lite bett och nosgrimmor just nu, för att se vad vi trivs bäst med. Idag red jag på tvådelat och kände att det inte var riktigt rätt. Jag kan inte sätta fingret på om något är fel, det är bara knslan som spökar. Så just nu trivs vi bäst på tredelat. Jag kan också tillägga att det tametusan är svårt att rida, om någon har missat det.
 

Stolt!

Idag är jag lite stolt!

Tone, som jag hade som projekt ett par månader i vintras, startade på travet idag för första gången på två år. Sist så var hon tre år gammal och skulle bara skena. Det ville hon gör ai vintras också, men efter några månader så fick jag henne att slappna av och lugna ner sig.

Så idag var det alltså dagen med stort D. Och hon skötte sig kanon. Gick i ledningen hela loppet och såg strålande ut. Hon blev slagen på målfoto och fick alltså en andraplats med sig hem. 

Jag är SÅ stolt över lill-smulan!
(det går bra att rida dressyr på travbanan, jag lovar. hehe)
 

Skam den som ger sig!

Jag kan väl inte påstå att känslan varit superbra efter dom två senaste ridpassen. I söndags strulande Gabbi lite när vi skulle hoppa tvåsprångs-kombination och igår hade jag som sagt 600kg häst i handen när vi galopperade ute.

Så idag blev det lite markarbete med fokus på bra ridning, hela tiden från min sida. På den ena långsidan hade jag tre bommar med 15 meter mellan. Inga konstigheter, bara galoppera över och hitta en bra galopp och jobba på rakriktning. Vilket gick bara bra! På den andra sidan hade jag en likadan kombination som i söndags, på den hisnande höjden 60-70 cm. Första gången kom hon knasigt på det första hindret, och ännu knasigare på nästa, men löste problemet. Därefter fick jag en liten protest, men sen rullade vi åt bägge hållen några gånger utan problem.

I övrigt så fokuserade jag lite extra på hörnpasseringarna. Hon vill gärna gena lite och svänga direkt efter hörnen, men idag så tyckte jag att det blev lite bättre.

När vi var klara på ridbanan så öppnade sig himlen och regnet öste ner, samtidigt som det började åska. I september? Hallå, vad hände? Haha, jag tror att sommaren kämpar för att hålla sig kvar en liiiten stund till!

Imorgon får Gabbi en välförtjänt vilodag, på fredag tror jag att vi satsar på ett dressyrpass!
 

Trött - och nya skydd!

Hösten har hittills bjudit på kanonväder, men det hjälper inte när det börjar vara mörkt vid åtta på kvällen, jag blir så galet sömnig. Min kropp tycker att man ska sova när det är mörkt! Tror ni jag har det lätt i december..? I alla fall så är det nog inte därför jag är trött just nu. Jag har nämligen ridit ut på Gabbi som inte alls ville galoppera i den fart jag bestämde. Eller rättare sagt så hade jag alldeles för många kilo häst i handen. Så det blev lite diskussioner om hur vi skulle bete oss, vilket råkade sluta i skogen en vända. Gabbi ruskade helt enkelt på huvudet, och missade stigen... Mycket smart häst! Som tur är så är hennes kondis inte mycket att ha än så länge, så vända nummer tre så var hon ganska trött, så då fick jag som jag ville.

Hon är lite rolig måste jag säga. Helt trafiksäker, provade gå över broar med rinnande vatten under, mötte traktorer som skramlade osv. Och höll på att kissa ner sig när vi mötte två barn som gick på vägen. Hon vände om och drog i galopp, hoppade in i skogen och hjärtat bankade. Dom stackars barnen fick stå still i typ tio minuter innan fröken tigerhjärta vågade gå förbi. Hästar är inte smarta djur måste jag säga.

Gabbi fick ett par nya bakskydd idag, frn Horze. Dom heter Kentucky Young Horse och jag blev faktiskt lite imponerad. Skydden är godkända unghästskydd och dom satt riktigt bra! Speciellt eftersom vi hoppade ut i skogen några gånger, hehe. Jag har ett par Veredus Young Jump också, och dom snurrar omkring hejvilt. Såhär står det om skydden:

"Dessa skydd är otroligt lätta samt försedda med D3O intelligenta molekyler i skyddens slagzon. D3O låser samman vid slag och sprider ut slagenergin för att sedan omedelbart återgå till sin smidiga form. Anatomiskt formade för en skön och stabil passform med PU-skal vid kotan och neoprenfoder som ökar komforten för hästen. Skalet i PVC-läder är slitstarkt och enkelt att rengöra. Den stora kardborreknäppningen ger en säker passform."

(Som ni ser så använder hon skydden i alla fall!)
 

Kamera i transporten?

Hej allihopa! Jag har roat mig med att kika på backkameror, med syftet att sätta in en sån i transporten för att se vad Gabbi håller på med när hon åker, det känns som en bra idé när man ska börja åka längre bitar. Jag har varit med om hästar som har hittat på allt möjligt under transporter. Klä av sig grimmor, täcken, öppna skötardörrar, fastna i höhäckar och så vidare. Och jag är aldrig så orolig som när jag kör hästarna i transport, man vet aldrig vad som kan hända! 

Jag har hittat billiga kameror som går på ungefär 800kr. Men för en sak som ska användas så pass lite undrar jag om man inte kan komma billigare undan? Är det någon som har ett tips? Dessutom ser min transport inte ut som alla andra, den har nämligen belysningen längst bak invändigt, istället för längst fram. Kameran ska koppas till belysningen, så alltså kommer min kamera hamna bakifrån istället för framifrån. Har man lika bra uppsikt då? Jag tror att det ser ut så i b-kortsbilarna? Jag blev väldigt osäker, så hjälp mig här!
 

Utflykt!

Gabbi fortsätter vara duktig! Hon står mer still på transporten för varje gång vi kör, super! Förhoppningsvis kan jag ha henne på transporten under framtida tävlingar utan att hon gräver sig genom golvet, vilket hon nog skulle göra i dagsläget. Men nu är det inga större problem med att skicka in henne i transporten heller, härligt!

Vi åkte nämligen till bergsbyn för att hoppa för Marre idag. I början var hon mer fokuserad på pojkarna som stod bredvid ridbanan och käkade hö, men det gick över! Ridpasset gick bra och jag fick lite saker att träna på, men känslan var överlag bra! Styrningen fungerade hyfsat, ni ser att det är lite missar i kommunikationen för tillfället! Känslan över dom små hindren(alldeles lagom höga i mina ögon, haha!) var dock riktigt bra!

Jag har beslutat att inte vara med på Pay&Jump på onsdag, hon orkar helt enkelt inte. Vi hoppade fram på ett hinder, tog en kombination några gånger och avslutade med det ni ser på filmen, sen var Gabbi döslut. Så det blir lite för tufft att gå framridning, framhoppning och så en hel bana över det. Vilken tur att vi inte har bråttom! 

Kärlek till vädret!

Om hösten fortsätter bjuda på så fantastiskt väder måste jag säga att jag inte har tänkt klaga! Strålande sol och 20 grader varmt i september är inte illa!

Idag blev det en heldag häst, precis som det ska vara! Vi började dagen med att plocka in det sista av sommarhagen. Att få in över 1,5 km tråd på en dryg timme är fantastiskt effektivt. Tack vare lite hjälpmedel och planering så går det superfort. 

Efter det så var det dags för ett dressyrpass på Gabbi. Idag var hon pigg och alert. Att det dessutom var hindermaterial, två hästar en hund och en MAN(sjukt respektingivande tydligen) på ridbanan gjorde ju att det hela var ganska spännande. När jag började trava så sprang hon iväg, men jag behövde bara tala om för henne att vi inte alls skulle springa idag och hon lyssnade direkt och blev riktigt trevlig! Om hon själv fick välja var vi skulle rida, så siktade hon direkt på bommarna, härlig inställning! Vi ska dock hoppa imorgon, så jag lyckades hålla mig till vanlig dressyr. 

Gabbi var jättefin. Vi lyckades till och med göra några galoppombyten till vänster galopp på hjälpen. Vilket vi inte har provat på väldigt länge. Hon är så svag i höger, så där var det helt enkelt lite för svårt än så länge!

Resten av dagen har jag pysslat lite med transporten och kikat på hoppkurs för Lotta Sjöberg. Jag blir otroligt sugen, jag längtar verkligen till att veckoträningarna drar igång! Om man nu har fått en plats, men min otur så skulle jag inte bli förvånad om jag blev utan!
 

Det går bra nu!

Som ni kanske såg så var Berra så jäkla grym idag! Han rekordsänkte med nästan en sekund och vann så otroligt lätt!

På vägen hem så shoppade jag ett schabrak på rea, hur snyggt? Det är från Equiline och kostade cirka 530 kr från början, men jag hade 20% rabatt. Det är lite mörkare marinblått egentligen.
Efter travet så pysslade jag lite i stallet, mockade hagen och gav Gabbi kraftfoder. Kvalitétstid. Det är helt otroligt hur mycket positiv energi hästarna ger en, varje dag! Jag förstår inte hur man klarar av att vara utan dessa fantastiska djur. Att en timme på hästryggen kan ge en person energi att prestera extra hårt på till exempel jobbet i flera dagar är otroligt. Imorgon ska jag rida ett lätt dressyrpass och har tänkt gå och lägga mig nu så att det blir imorgon så fort det bara går!
 
 

"Gräft Berra i Sabins Minne"

Artikel från Norran.se

Gräft Berra och Sören Östman blev svaret i Sabins Minne. Nioåringen, som slog till med årets första seger, putsade också sitt rekord till 1.24,6/1 660 meter.

I fjol tog Tomas Åhmans Gräft Berra tre segrar på senhösten, men i år verkar han ha hittat den rätta formen lite tidigare.
Sören följde med i tredjespår 1 150 meter från mål och kom ner i dödens i ingången till sista sväng. Gräft Berra kopplade enkelt greppet sista 100 meterna.

– Han är frisk och fin nu och fri från allergi. Då är det en fröjd att köra honom, säger Sören Östman efter triumfen i V5-4.

 

High on life

Det händer mycket roliga grejer just nu, varje dag!

Idag började jag klockan tio, så jag var i stallet imorse och pysslade lite. Borstade upp Berra inför morgondagen, han startar i skellefteå. Sen så hade vi lite unghästvisnings-ledträning med Kråkan i hagen, vilket han skötte väldigt bra. Blir att nöta mera i helgen! 

Igår skapade jag och några kompisar en grupp på facebook som vi döpte till "Hästforum Västerbotten" då vi tyckte att det saknades en grupp där alla var välkomna utan en massa onödiga regler. Den var tydligen efterlängtad då vi mindre än ett dygn senare har över 300 medlemmar! Hur roligt som helst! Så nu finns det ett lokalt kontaktnät på internet som man kan nå ut till andra i, härligt!

I helgen ska det tydligen bli över 20 grader varmt, så jag ska försöka vara ute så mycket det bara går och njuta! Sommarhagen ska in och jag ska pyssla lite med transporten. Annars är det bara ridning på schemat, härligt! På söndag ska vi hoppa, det kommer bli så sjukt roligt!
 

Tjatig, men vilken jäkla bra dag!

Livet är så kul just nu! Förstå hur sjukt mycket positiv energi man blir laddad med av att få rida lite?!

Marre & Primo kom för lite klätterarbete och jag och Gabbi hängde på. Hon fick dock stå parkerad under klättringen, annars hade jag fått bära henne hem! Det blev två långa, underbara galopper på våra fantastiska sandvägar. Gabbi var sjukt trevlig idag, hon kastade inte med huvudet en enda gång och kändes både alert och lyhörd! Fina, fina häst! Hon var lite orolig när Marre och Primo försvann bakom några buskar när det var dags för klättring, men när hon förstod att dom strax kom tillbaka så lugnade hon ner sig.

Nu får hon som sagt en välförtjänt två-dagars vila! 

Förresten så har Kråkan och Tomas varit på travet idag - och premiärtravat! Tomas var lyrisk och en viss travtränare hade undrat om han var ute med en tvååring... (Kråkan är alltså bara ett år, det måste ju vara ett bra betyg!)
Det är kul att klättra, tjoho!!
 

Helt otroligt!

Idag kan jag säga att jag har blivit utsatt för påhopp/nätmobbing från personer som förespråkar nolltolerans mot det! helt galet! Dock så har jag fått otroligt uppbackning från många håll, vilket gör att det hela känns bra. Snacka om att skrämma bort folk och skapa dålig stämning. Men en stor stjärna till alla som hört av sig och visat sitt stöd, tack!

Idag så blev det markarbete/"hoppning". Johanna agerade nämligen både hinderpersonal och fotograf, vilken lyx! Gabbi var trött redan innan jag sadlade, haha! Jag och Tomas hade missförstått varandra lite, jag trodde att hästarna skulle in, men dom har fortsatt fått sova ute. Vädret är ju ändå kanon! Så det gjorde hon att hon var lite extra trött, dessutom blev hon utan kraftfoder igår av samma anledning. Sen skulle jag tro att hon har en hel del träningsvärk!

Hon var lite slö och ganska lång idag, men gjorde allt kanonbra. Jag hade lite travbommar, upphöjda galoppbommar där jag rymde 6 galoppsprång mellan och ett litet räcke som slutade på skräckinjagande 80 cm. Hur läskigt som helst, jag har ju inte hoppat på 6 veckor, haha! Men jag gjorde mitt jobb ganska bra, sitta still och göra så lite som möjligt. Jag fick ta ihop henne en gång då hon la in räserväxeln och drog, men annars så gick det väldigt smärtfritt. Hon slog i princip ingenting med huvudet heller. Duktig smula!

Imorgon blir det uteritt med Marre som kommer hit, sen blir det två välförtjänta vilodagar!

Vad tycker ni om damen, visst ser hon ganska trevlig ut? 
 

Longering

Gårdagen forsatte i samma stil! Jag hade ett litet jobb i stan igår och passade på att spela lite Black jack. På tio minuter hade jag gått 700 kr plus! Om ni bara visste hur bra det passade med en slant in!

Idag så fick Gabbi longeras i pessoaselen. Det är första gången hon har fått prova den, så jag hade den så löst det bara gick. Hon blev lite förvånad då hon skulle kasta med huvudet och det tog stopp..! Kanske hon inser att man ska sluta med det nu? ;) I alla fall så körde vi lite övergångar och hon lyssnade bra på allt egentligen, förutom höger galopp, det tyckte hon var lite för jobbigt. Men med lite trixande så fick vi till det också.

Imorgon har hon en välförtänt vilodag, sen fortsätter allvaret. Vi ska nämligen vara med på en P&J om 1,5 vecka, så vi får planera efter det. Vi ska bara skutta runt 80 cm och få lite erfarenheter med oss! Så planeringen fram till dess ser ut såhär:
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr/markarbete
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Vila (jobbar på travet)
Lördag: Dressyr
Söndag: Hoppning (eventuellt lördag, beror lite på när jag får hjälp)
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Pay & Jump

Det känns som en härlig rivstart på hösten! 
 

RSS 2.0