Dressyrträning för Andréa

Idag var det då äntligen dags, dressyrträning!

Jag kan börja med att säga - stort cred till alla er som kan rida i mörker. Jag. kan. inte. Lamporna på ridbanan är ruskigt dåliga och hjälper inte mycket tyvärr. Och ju mörkare det blir, desto mindre känsla har jag. Så enkelt är det!

I alla fall var det en ganska enkel fokus idag. Att min lilla häst skulle lyssna och bära sig själv. Hur svårt kan det vara? Vi fick kämpa på en stund och lägga massor av små volter, men mot slutet blev hon ganska trevlig. Jag fick ingen superkänsla, men jag har aldrig fått det i mörker, så hon kanske var kanonfin? Haha. Jag har blivit lovad en tidigare tid nästa vecka, för min skull. 

Min häst är så jäkla cool och förståndig så det är inte klokt! När vi skrittade till ridbanan så kom en lastbil och gjorde en usväng runt oss och körde iväg åt andra hållet. Jag var räddare än hästen kan jag intyga! På hemvägen var det riktigt mörkt och jag kan säga att Gabbi inte är mörkrädd heller. Kloka häst!

Nu vilar hon i två dagar, jag ska nämligen på äventyr imorgon. Mer om det då! På fredag jobbar vi på det vi gjorde idag också.

Gabbi är förresten svag i höger bak, är det någon som har en simpel övning som en unghäst klarar av för att komma åt problemet? Andréa gav oss en att träna på, men det skadar inte att ha fler på lager!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Rid 8:or.. Och så kan du ju alltid göra på "travsättet"; sätt på ett boots på det svagare benet. Eller sko med tyngre sko på det så att hon måste jobba mera med det.

Svar: tack för tipset! :D
Camilla Robertsson

2013-09-18 @ 10:07:50
Postat av: Karin

Promenera med en lätt vikt på det benet?

Svar: ska fundera på saken, tack för tipset :D
Camilla Robertsson

2013-09-18 @ 13:29:41
URL: http://www.fossig.blogg.se
Postat av: Sandra

Rakriktning, skänkelvikning, flytta undan på volten när det benet är yttre. Finns oändliga simpla övningar som är mycket basic :)

Svar: tack för tipsen, då har jag mer att öva på! ;)
Camilla Robertsson

2013-09-18 @ 18:16:52
Postat av: Jessica

Rygga och sen direkt fram, ryggningen gör inte så mycket så kör bara typ ett halvt- ett steg bak på en sån ung häst utan det är steget dom tar när dom går framåt igen som gymnastiserar bakbenen. Därför viktigt att inte stå still utan direkt fram efter ryggsteget + att man hela tiden tänker framåt. Även om dom är svagare på en sida så ska man alltid köra samma arbete lika länge i båda varven när man tex jobbar på volt.

Svar: tack för tipsen, ska lägga dom på minnet! :)
Camilla Robertsson

2013-09-18 @ 19:01:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0