EQ

Äntligen, äntligen har ridbanan kommit fram och dessutom torkat! Det blev ett lugnt pass med fokus på att hon skulle vara trevlig i handen och lydig, gå rakt fram mellan hjälperna. Vi gjorde lite övergångar till trav och så fick hon rulla på lite i en avslappnad galopp, hon kändes nöjd med det passet.

Imorse kom Ingemar förbi och behandlade med laser och akupunktur, så nu blir det några vilodagar och en lugn vecka.Kommentarer
Postat av: Karin

Tack för dina uppdateringar om ridbanan, jag funderade i veckan på hur den ser ut :)

Svar: den borde vara kanon vid det här laget :)
Camilla Robertsson

2014-04-05 @ 18:13:44
URL: http://www.fossig.blogg.se
Postat av: Evelina Blomqvist

Sv: Anledningen till att det var dumt att kratsa hovarna i tid och otid var för att det var bättre att ha typ lera än hästskit och annat i hovarna. Om hovarna är skittorra är lera såklart inte bra - men torra hovar får man ju på längre sikt fixa med andra metoder. ;)
Jag lyfter inte Lus hovar mer än 1-3 gånger i veckan om han känns 100% fräsch - vintertid blir det såklart stup i kvarten pga styltor osv, men annars låter jag honom gå. Känns det minsta förändring eller märkigt på något sätt är hovarna givetvis något av det första jag kontrollerar, men annars låter jag honom bara gå. ;)

Svar: jag gör nog precis som du faktiskt, beror lite på hur hagen ser ut, när dom går på betet så blir dom kollade lite oftare, för det är inte ovanligt att det sitter kottar och grejer i hovarna ;)
Camilla Robertsson

2014-04-05 @ 21:51:12
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0