Stolt!

Jag är inte bara lite frustrerad över vintern och mörkret! Motivation och tidsbrist kombinerat är inte att leka med. Helt plötsligt fick vi vinter och rejält med snö, vilket gjorde att vi fick perfekta ridvägar inne i byn, så vi har passat på att galopparbeta på gatorna! Det finns helt klart fördelar med en helt trafiksäker häst!

På juldagen hade vi ganska mycket nysnö så jag kunde inte låta bli att prova köra rissla med Gabbi. Gabbi är "typ" inkörd. Hon har dragit stöttingskaklar 2-3 gånger och är körd i vagn lika många gånger. Enbart i skritt. En rissla är inte bekväm för hästen att dra, den är visserligen lätt, men ganska styv och skaklarna är trånga. Tror ni inte att det var bara att slänga på bjällerkransen och trava på i snön? Helt magiskt! Fantastiska häst! Sällskapet fick prova köra och råkade köra upp i en plogkant, så vi fick stanna och kliva av och lyfta ner risslan på vägen igen, utan problem! Jag är tokimponerad!

Ridhästen hälsar att det är kul att dra släde!Bilder på stjärnan ♥

Börjar ni bli less på bilder snart? ;)
 

Mer bilder!

Alla är så fina så jag kunde inte välja färre! Något spänd för dagen som ni ser.
 

Bildbomb på stjärnan!

 
 

Filom från Marc-träningen

 En liten snutt på slutet, visst ser hon ganska trevlig ut?

Äntligen!

Igår fick vi en decimeter snö så idag blev det den första ordentliga uteritten på säkert 1,5 månader! Galoppera långa bitar i nysnö gör att man kan härda ut vintern och mörkret någa dagar till.

I alla fall så hoppade Gabbi omkring i hagen när jag kom, hon älskar snö! Fast hon borde avsky det, hon är ju trots allt uppvuxen i belgien, där har dom knappast mycket snö!

Första biten gick hon med mulen i backen, även när vi travade, smulan. Sen tvärstannade hon, stod still i säkert en minut och jag kände hur lillhjärtat bankade. Livrädd. Jag försökte lista ut vad hon var så rädd för, men såg verkligen ingenting. Men efter en stund dök det fram ett barn under en gran, och det är en av sakerna gabbi är rädd för, barn. Tillsammans med moderaternas valaffischer och minigrisar.

Hon var väldigt pigg och vägrade sakta av när vi tyravade så jag räknade inte med att det skulle gå så bra att galoppera, men där skötte hon sig faktiskt bäst, härliga häst!

Förra vintern, hon blev lite upprörd då Kråkan passerade och lämnade henne SJÄLV, haha!
 

Dressyr

I onsdags stod dressyr på schemat. Gabbi trivs bäst på babypelhamet men jag vill att hon ska gå dressyr på vanligt bett och jag kände att det var läge att börja gå över till det igen, sagt och gjort!

Efter 1,5 vecka utan ordentlig ridning så tog det en stund innan hon var där jag ville ha henne. Jag vill gärna bromsa när hon blir lite stum i handen, men försöker istället rida på framåt alternativt bryta av och börja om, vilket fungerade bra. Det var en ponny som hoppade bana samtidigt och Gabbi skyggade för ett hinder med sockerbitar under varje gång vi passerade, så när vi var nästan klara skuttade vi över det, klockrent. Hon börjar ta sig!

I helgen tänkte jag rida ute på lördag och hoppa lite på söndag, jag längtar redan!Jogging

Efter en vecka med feber och en häst som saknat en sko blev det lite jogging på ängen igår. Gabbi och jag var inte riktigt sams då hon ville springa lite fortare än vad jag sa. Men till slut slappnade hon av lite och då gav jag mig.

Hade fotograf med mig igen och fick fler fantastiskt fina bilder!
Hästbyte

Idag skulle Gabbi skritta enligt plan då hon vilat en vecka och blev skodd igår. Så jag och Tomas gjorde ett hästbyte.

Han skulle köra kråkan med pullerten, så han knöt fast Gabbi bakom så fick hon skritta en timme, perfekt! Härligt att hon är så lätt att ha och göra med, vi har nämligen bara provat en gång förut.

Berra fick istället ett dressyrpass på ängen. Berra är något lättdistraherad som ni kanske vet, och har aldrig någonsin blivit dressyrriden på en äng, så det var lite för mycket för Berra, 10 år. Men han skötte sig över förväntan och slappnade faktiskt av något. Även om han stod på bakbenen en gång och gjorde något han aldrig förut gjort i sitt liv, han bockade en gång! Jag hoppas att han inte tyckte det var en bra grej, han är lite för smidig och snabb i vändningarna för att jag skulle uppskatta att det blev en vana, haha!

Imorgon tänkte jag jogga Gabbi lite lätt!Jämförelse

December 2013
December 2014

Tycker lilla damen har börjat likna en riktig häst! Och hon sprang inte hem själv efter den nedre bilden heller! Hehe

Mera bilder!

Jag är bortskämd med fotografer just nu, så bjuder på ett gäng underbara bilder! Fotografen i fråga hade aldrig hållit i en systemkamera tidigare, så jag är oerhört imponerad av slutresultatet!

Vad händer annars? Inte mycket, jag blev dödssjuk i söndags och har inte blivit mycket bättre än. Lämpligt nog tappade Gabbi en sko och råkade vricka sig lite i söndags också. Det blir dock bättre för varje dag, men hon är instängd i sjukhagen till på fredag, då ska hon få nya skor runt om. Så planen är att jogga i helgen och sätta igång lite mer till veckan, om jag fortfarande lever då.

Bildbomb kommer kanske senare, bjuder på ett smakprov tills vidare! Jag älskar min äng, hade jag haft dagsljus dygnet runt hade jag ridit där jämt!

Dålig planering!

I veckan har det blivit ostrukturerad ridning och ingen riktig plan känner jag, vilket har avspeglat sig på känslan på ridpassen också. Gabbi har gjort det hon kunnat efter hur jag har ridit, vilket har varit under all kritik. Så planen från och med nu är mer noggran ridning och en bättre plan inför ridpassen!

Igår var jag sjuk och det blev vila två dagar i rad, idag red jag en något ofokuserad häst på ängen, så planen för imorgon är att alla smågrejer ska göras perfekt. Jag är övertygad om att hon kommer gå kanon!

Till plussidan ska vi dock tillägga att jag hade en fotograf med mig idag och jag hoppas att det blev några bra bilder, jag tror dock att det blev det! Jag känner mig bortskämd! :D
Länge sen sist!

Det blir länge mellan inläggen just nu, livet är helt enkelt ivägen! :)

Förra tisdagen hade vi så tur att det var plusgrader och banan hade tinat upp, så det fick bli ett dressyrpass där. Magiskt. Hon var grym, det var så roligt!! Spontan som jag är kollade jag upp vilken helg Marc andre wery skulle hålla dressyrträningar nästa gång och det visade sig vara redan på fredagen och jag hade tur och fick en plats! Så vi spenderade fredag kväll i gummarks ridhus, det var otroligt roligt! Det blev bara jogging och få igenom sidorna men nu har jag något att träna på och vet vad jag ska leta efter för känsla, jättekul! Jag hoppas bara att jag hittar ett enkelbett som hon trivs lika bra på som babypelhamet till nästa gång Marc kommer, i januari!

Vi hoppade lite i söndags, drog fram en oxer och ett räcke och ställde mitt på ridbanan och hoppades att hon inte skulle riva då jag var själv, tänkte öva lite lydnad. Samma fart före och efter hindret helt enkelt! Värmde upp som Marc hade tipsat mig och hade en supertrevlig häst direkt! Så jag tror jag tog fyra språng i höger varv och mellan sex och åtta i vänster, sen var jag kalasnöjd! Fina, fina häst!

Ikväll ska jag upp på ridhuset och rida lite dressyr och får sällskap av Cissi, tjoho! Tänk vilken otrolig motivation man får så fort det går bra? Till och med att fara ut och skritta i mörkret igår kändes inte speciellt motigt.RSS 2.0