Johanna & stördot


 
 

 
 
 

Fina häst

Tack våren, du har gjort stallet roligt igen!

Igår var jag till stallet innan jobbet och skulle bara mocka innan jag skulle åka och jobba. Men det var mockat och klart 8.30 på morgonen, deni! Så helt plötsligt hade jag 45 minuter över. Så det blev en spontartur barbacka på 40 minuter, Gabbi var fantastiskt mysig, fina häst!

Idag blev det en uteritt. Först höll en joggande kvinna med håret i en hästsvans på att döda oss. Brutalt livsfarlig. Gabbi är så märklig, det enda hon är rädd för är människor, speciellt barn. Om dom gör märkliga saker. Typ springer samtidigt som håret rör sig. Att behöva gå 50 meter längs e4an med mötande trafik är dock piece of cake. Märkliga häst. Första galoppen var kanon, världens bästa känsla! Andra galoppen var supertrevlig tills jag skulle bryta av. Det är precis som att hon sticker och blir okontaktbar, dock är det i väldigt samlat tempo, hon är jättefin men går bara inte att få att bryta av till trav. När hon väl bryter av så går det att göra halt på typ fem meter, så hon är nog bara lite förståndshandikappad. Sen så gjorde vi lite fattningar och avbrott vilket hon gjorde jättebra. Efter det var hon helt slut i huvudet så jag hoppade av och promenerade hem typ 2km.  Vi mötte Andrea i hennes stora röda bil, då passade Gabbi på att stoppa in hela huvudet i bilen. Störd.

Efter ridturen bytte jag isbrodden mot mindre brodd och hittade ett hål i sulan på ena framhoven, när jag petade lite så ömmade hon lite. Jag har upplevt henne som lite märklig, inte halt eller så, bara en skum magkänsla, men då har hon säkert haft en liten hovböld som kommit ut. Crap

Ni kanske kommer ihåg att jag lagade min kära bil för 12 000kr i december? Lämnade in den igår och vet att det kommer gå åt reservdelar för minst 7000kr redan. KUL. Alla välbetalda svartjobb tas tacksamt emot. Jag överväger också att sälja min själ till nermaste crossroad-demon, lätt värt det.
 
Så tänkte jag ta cykeln till stallet, men upptäckte att den var stulen. Roligt. Dock gillar jag facebook, den är nämligen återfunnen och får sova inomhus tills vidare.

Ridbanan hade faktiskt tinat fram lite, hade typ 15 x 25 meter att rida på, gick väl sådär, det var lite trångt och Gabbi ville hemskt gärna galoppera, men efter typ 20-25 minuter slutade hon hänga på bettet och slappnade av riktigt trevligt.
 
Nu ska jag göra mitt liv ännu mera spännande och laga matlådor. Sen ska mina stackars axlar/nacke få ligga på spikmattan, jag är så spänd att mina axlar är helt fixerade, jag kommer garanterat åka på nackspärr en gång till.

Livet leker, som ni hör

 

Ojojoj!

Berra har precis startat och jag satt och hade hjärtklappning framför liven. Han satt fast i mål med gott om krafter sparade, tyvärr kom han loss alldeles för sent men fick endå en tredjeplats. Han är helt enkelt GRYM! Det blir en spännande vår!
 

I brist på bättre underlag

Idag blev det en liten uteritt. Underlagen som fanns att tillgå var klibbsnö eller asfalt. Så det fick helt enkelt bli asfalt då jag inte vill vingla omkring på styltor i onödan direkt. Otroligt oinspirerande, så vi for en vända inne i byn, någon form av miljöträning blev det alltså. Förutom att Gabbi inte behöver miljötränas över huvud taget, hon är inte rädd för något, förutom barn, kan ju säga att jag förstår henne, oberäkneliga små rackare det där!

Jag hittade några ställen där det gick att rida lite skritt/trav-övergångar. Och herregud så oriden hon är. Blä, alldeles för mycket i handen helt enkelt. Men svårt att göra något åt när man inte har någonstans att rida. Från och med nu ska hon i alla fall gå rätt antal dagar i veckan, även om det är bara skritt som går, så får vi hoppas att hon piggnar till och är fit for fight så fort banan har tinat fram ordentligt.

På tal om miljöträning.. Jag har aldrig haft hästar som har varit tittiga. Dom har helt enkelt alltid blivit utsatta för det mesta och helt enklet blivit lite avtrubbade, haha. Mina hästar ska gå fram överallt, oavsett om det råkar vara en majbrasa precis bredvid vägen. Undantaget är nog raketer.. Men annars så är det bara att bita ihop och passera allt som dyker upp!
 

Ridhus

Idag blev det en vända till ridhuset. Om inte ridpasset gav någon strålande känsla skulle hon i alla fall få en ordentlig schamponering var planen.

Först var det dock körtävling i stora ridhuset, som var försenad med en timme, så iställe fick vi trängas i halva lilla, ingen större katastrof kanske, men jag kom inte åt gäststallet med duschen då heller, så vi fick låna privatstallet. Känslan kanske inte kan vara fantastisk första passet i ridhus på cirka en månad? Hon gick inte fram till 100% och då blir det svårt att göra något vettigt. Men hon fick i alla fall röra på sig en stund. Schamponeringen uteblev dessutom då det inte fanns något varmvatten att skryta med i privatstallet, så hon fick helt enkelt bli avsköljd.

Inte enligt planen alltså, men hon har skött sig superbra i övrigt, hon är så bekväm att ha med sig. Lastningen funkar dessutom prickfritt trots distrationer nu också, det är kanon! Dessutom så fick hon komma ut och GÖRA något, hon är nog döless på att skritta och hänga i hagen hon också.

Imorgon är ridhuset upptaget så det blir nog ett skritt/jogg-pass. Underlaget ute är ingen höjdare just nu nämligen.
 

Livstecken

Jag blir faktiskt imponerad över så många som tittar in här varje dag fast det är helt dött.

Vad har hänt sen sist då? Ingenting. Eller massor av skräp bara. Efter min mobil blev stulen så tappade jag tron på mänskligheten rent allmänt och tappade bort mig själv i samma veva. Det känns som att allt motarbetar mig. Bilen strular igen, så den ska in på verkstaden, jag fick en spricka i vindrutan idag, igår höll jag på att köra på en ren i "snöstormen" och var och sladdade i mötande körfält. Utan fyrhjulsdrift hade jag inte löst det kan jag säga, fy tusan. Jag var darrig ett bra tag efter det kan jag lova, tack bilen.

Gabbi hann jag precis börja sätta igång då det blev vinter igen. Stenhårt överallt. Och jag orkar inte skritta mer, det ger varken mig eller Gabbi något alls. Men vi fick som sagt en hel del snö igår istället. Dock så saknar Gabbi snösulor så det är inte ens lönt att försöka göra något vettigt idag heller, då det är nollgradigt och klibbsnö så det sjunger om det. Men imorgon funderar jag på att dra upp henne till ridhuset och njuta lite av att vara inomhus och rida på första gången på evigheter. Jag vet inte hur många hoppträningar och även dressyrträningar jag har missat hittils i år, det är oerhört frustrerande. Det känns som att vi inte kommer någonstans i och med att vi inte har gjort något vettigt på säkert två månader. Jag kan lova att det är färdigvilat för i år, jag ska trimma ihjäl henne så fort det finns underlag som går att rida på.

Har det hänt något kul sen sist alls? Nja, tyvärr inte.

Jag behöver verkligen våren nu!

Vi ser väl när motivation och livslust återvänder! Nu far och jag borstar ihjäl min stackars rastlösa 5-åring.
Alltså, Gabbi har ingen respekt för stackars Nalle, hon är lika glad ändå. Stördo.

 

Jäkla skit!

Idag var jag lika taggad på livet som igår, tills lunchtid. Jag satt i kassan på jobbet, sprang därifrån i max 1 minut. När jag kommer tillbaka är min telefon borta. Ett tips till alla tjuvar där ute. Det är jäkligt korkat att stjäla en telefon i en matvarubutik. Vi har kameror överallt. Så det är väldigt tydliga och fina bilder som landat hos både polisen och migrationsverket. Även ett argt meddelande lyser upp min skärm om tjuven får för sig att starta den förr eller senare. Dock inte ett dugg barnvänligt. För att jävlas lite extra så följde samtliga mina betalkort och körkortet också med ut genom dörren. Så jag är numera fattig och omöjlig att nå.

Det blev lite senare till stallet än tänkt och jag fick skynda mig för att rida i dagsljus. På en häst som inte alls var med på noterna. Om det berodde på att hon missade middagen eller inte riktigt trivdes att springa på ridbanan/sjön vet jag inte. Imorgon är vi mer i tid och far ut en vända!

En ny iphone är beställd och ett simkort och nya betalkort är också på gång. Då ska jag bara styra upp ett nytt körkort.. Jag som var nöjd med min bild, visst är det typiskt.
 

Peppad!

Vet ni vad? Imorgon skulle jag tro att ribanan är helt framtinad! Jag har inte ridit ordentligt på den sen i september-oktober och imorgon tänkte jag försöka mig på ett dressyrpass! Jag är så taggad att jag nästan sitter och hoppar på stolen, gud så roligt!!!

Jag har också varit förbi ljusvattnet, våran stuga/extrahus som vi aldrig använder och även världens bästa bete. Det är så mycigt att jag tror jag dör!! Och sen råkade jag sitta och räkna ut vad det skulle kosta att bo där året runt och det hamnade på mellan 1500-3000 kr i månaden beroende på hur mycket man orkar elda. Jag trodde att det skulle vara dubbelt så dyrt, fattar ni hur sugen jag blev på att flytta dit!!!!!! Jag dör lite, så taggad blev jag!cOch vi har i princip en färdig lösdrift redan.... 

Dock är det så dumt att vi kanske hyr ut huset till sommaren/hösten.. Rackarns! Men visst är det fantastiskt att ha ett sånt här ställe att flytta till så fort jag känner för det? Jag känner mig otroligt lyckligt lottad. Vem vill bli min sambo? ;)

Djupa andetag, jag kan inte bo i ett hus själv, det var kanske att ta i, hehe.
Gården ♥
Lillstugan, här planerar jag dock att bo lite i sommar, störtmysigt!!!
 

Ytterligare en helg förbi

Lördagen bjöd på fantastiskt vårväder och strålande sol vilket firades med en lång skrittrunda med Berra som sällskap, helt underbart! Sen fick lilla fröken åka till travet och bli omskodd, snösulorna rykte rekordtidigt i år, det är helt otroligt!

Idag så jobbade jag på travet och red en vända efteråt. Jag for på torpet och blev överlycklig när en långsida hade tinat fram! Så vi travade en långsida, bröt av och vända och travade tillbaka. Då är man löjligt förtjust över att få rida på sommarunderlag! På hemvägen kunde jag inte låta bli att galoppera då grusvägen var helt perfekt! Gabbi förstod först inte att jag menade allvar när jag bjöd om galopp, men sen blev hon så lycklig! Hon gjorde en jättefin fattning och rullade lugnt på. Jag hade ett alldeles för snällt bett för galopp utomhus på en häst som skrittat i över två veckor, men hon var så snäll att vi tog två vändor till. Jag hade ett fånigt leende på läpparna och kände mig som 14 år gammal, så roligt var det!

Gabbi var dock inte nöjd med den ridturen, så hon tog en omväg runt brandstationen, upp i en snödriva, ut i djupsnön, genom skogen och förbi några diken. Sen grävde hon ut/dödade en snöhög också. Hon har eventuellt någon bokstavskombination.. Dock är hon så lycklig när hon får göra precis som hon vill så det är bara att skratta åt hennes upptåg!
 

Det gör ont

Jag började rensa bilder, gick igenom mobilbilderna från förra året och blev chockad hur jobbigt det var att se bilder på Lukas. Det mesta på mobilen är vardagligt skräp. Men det var Lukas. Fina, fantastiska, mjuka Lukas. Med världens mest uttrycksfulla ögon. Vi skulle ha fått fler år, älskade vän. Soulmate
 

Fantastisk timing

Föreställ er det här. 1 grad plus, mörkt och regn och rejäl blåst på det. Hästen ska skrittas, vilket i sig är dödstråkigt. Lyckan när hästen då saknar en baksko är oslagbar. Speciellt om man har bokat hovslagaren till imorgon.

Så fredagskvällen i stallet byttes mot att frysa och vara blöt till att sitta i sadelkammaren och smörja upp allt, även sadeln. Min pedantiska sida (som bara existerar i stallet och på jobbet) mår numer fantastiskt bra.

Dock resulterade det i total tristess när jag kom hem. Jag har bytt gardiner. Efter att ha haft samma i minst fem år. FYI så stryker jag inte saker. Jag hänger upp dom och duschar dom i vatten, då blir det hyfsat rakt, bästa grejen ever. Jag är så huslig just nu att jag skulle kunna storstäda, men jag har redan gjort det. Vad har hänt med mig? Tror jag rensar datorn på bilder istället, det börjar bli onödigt fullt.
 

Effektivt!

07.45 satt jag och Marie till häst för en ridtur. Det intressanta är att det var oplanerat, vi bara möttes i stallet den tiden, haha. Över en timme skritt på heden blev det, otroligt mysigt! Heden brukar vi nästan inte kunna rida på innan vi släpper på bete i maj, men det gick bra att rida där nu, helt galet! Jag klagar dock inte, mängder av härliga sandvägar att välja på, det är fantastiskt!

Gabbi började som vanligt ridturen med att vara överallt på samma gång och avslutade den med att släpa sig fram. Hennes hjärna orkar med Max 30 minuter uteritt nämligen, oavsett gångart. Inte lätt att vara bäbis!Visste ni att..

att jag vill – ha sommar 24/7. Minst 25 grader varmt varje dag
att jag inte har - en säng. Jag har sovit i soffan sen jag var sjutton och slängde till slut ut sängen, haha.
att jag lyssnar mycket på – ingenting. Har bara radio på i bilen. Är sämst på att sjunga och komma ihåg texter/låtar/artister dessutom
att jag funderar på – vad jag ska göra för min bonus på 10 000kr som jag får ut nästa månad!
att jag pratar – för snabbt och för mycket
att jag inte gillar – mörker. Hatar när det är mörkt både ute och inne, det är inte ett dugg mysigt.
att min första tävling jag fick pris på – Ska det vara något som räknas så var det väl en 50 cm clear round på Iris.
att jag avskyr när folk snackar – skit med mig om folk jag känner och umgås med, hur tänkte du där?
att kärlek är – rida ute på sommaren i skogen på sandvägarna. Sitta på verandan och titta på hästarna på betet. Sommar. Vänner. ♥
att jag gillar – Celsius just nu. fantastiskt
att jag alltid kommer – vilja lära mig nya saker och utvecklas. Hatar att stå stilla och stampa. Vill alltid ha mer!
att sist jag skrev ett handskrivet brev – hm, skrev nog till akassan och klagade på något beslut för något år sen.
att min mobiltelefon är – alltid i närheten.
att när jag vaknar på morgonen – kollar jag instagram det första jag gör
att innan jag går och lägger mig – tar jag ögondroppar. kan inte leva utan. lika livsviktigt som lypsyl
att idag har jag – ätit fem kanelbullar på fem minuter. Och fyllt på med lösviktsgodis direkt efteråt. Jag tror det är en sjukdom 
att jag just nu funderar på om – hur många dagar det ska ta innan ridbanan är ren från snö och is, längtar!
att i kväll ska jag – ligga i soffan och fundera på vad syftet med livet är
att jag avskyr när folk är – självcentrerade. Sådär så dom inte bryr sig ett skit om dig, utan dom vill bara prata om sig själva, aldrig lyssna
att i morgon kommer jag – mest troligtvis inte orka stiga upp och rida innan jobbet
att jag hoppas – att det kommer bli en fantastik sommar med mycket sol, tävlingar och bra häng!
att jag verkligen vill – komma på vad jag vill göra med mitt liv
att när jag har det jag vill ovan - mest troligt inse att jag vill göra något annat
 

Tänk att skritt kan göra en så lycklig

Jag och Gabbi skrittar vidare! Igår fick jag en uppenbarelse och insåg att om jag skyndade mig lite så hinner jag rida efter jobbet innan det blir mörkt! Halleluja!

Att skritta rakt fram är ju störttrist i längden så vi jobbade med lite ställning och flyttning när jag förändrade vikten i sadeln, vilket hon gör riktigt bra. Hon kommer att vara riktigt väldresserad när vi börjar om att rida ordentligt igen. Dock är inte riktigt vänsterbogen på plats, så vi får jobba lite med det några dagar.

Jag måste berätta lite om Gabbis personlighet.

Hon är världens snällaste, hon skulle aldrig sparka/bita någon för att vara dum, varken häst eller människa. Hon kan dock ta en tugga för att smaka på en lite, haha. Sen så har hon ingen impulskontroll och inget vett över huvud taget. Hon har inga problem att gå rakt ner i diken, eller upp på Tomas bro när vi försöker skritta förbi. Eller försöka bita i fläskbiten som hänger i träden till fåglarna när vi passerar.. Eller stoppa ner huvudet i hinken med begagnade hästskor och försöka bita tag i en. Hon är helt enkelt inte klok, haha! Det är nog därför hon var så lätt att köra in, hon fattar inte att hon borde vara bakrädd. Jag ska försöka komma ihåg att klippa ihop lite film då hon leker i hagen, hon är helt störd! Men så fort man sitter på är hon snäll. På nästan ett år har hon inte provat bocka eller slå när man har ridit. Inte en enda gång. I hagen far hon och studsar som en galning däremot.

Jag är så glad över min snälla lilla häst! ♥

Haha hon är så störd!
 

Bloppis

 

Stl full, använt en gång, 200 kr

Marinblått(mörkare än på bilden) med tre passpoaler, svart, blå och silver. Väldigt bra skick, stl full 150 kr.

Lamicell Glossy stl full. Sparsamt använt och i kanonbra skick. 300 kr. 

Tretorn Falsterbo-stövlar i bra skick. Något insydda i skaften av skomakare. Stl 41. 1000 kr.

Helt nya, aldrig använda Barnes Buckles. Man fäster dom mellan stigbyglar och stigläder så löser dom ut om man skulle flyga av och fastana i stigbygeln. 400 kr

Helt nytt fleecetäcke stl 145, inte ens uppackat ur förpackningen. 120 kr

Mias allround/hoppschabrak, 250 kr

Mias allround/hoppschabrak, 300 kr

Helt nya gummityglar från Horseware Rambo, tillhörande Micklem-tränset. Svarta stl full. 150kr

140302

Mars, äntligen! Nu jäklar börjar det gå åt rätt håll, snart är det april, sen maj.. Sen sommar! Tagga!

Jag började dagen med att skritta Gabbi med Tomas och Berra. Gabbi var astaggad från början, men blev jättetrött efter 20 minuter. Inte lätt att bara bäbis! Sen så kan jag inte påstå att hon är jättesmart.. Berra drog pullerten och Gabbi gick precis bredvid då hon såg ett köttätande cykelskjul och bestämde sig för att gå åt sidan. Där var dock Berra och tillhörande skaklar. Jag hann förbereda mig på att både skena och dö, men Berra tog tacklingen förvånansvärt bra. Dock var han livrädd för dom två barnvagnarna vi mötte. Hur fungerar hästarnas hjärnor?

På något sätt blev det nästan 5 timmar på ridhuset, började kika på hästloppis. Där fick jag med mig 4 boots, ett peeweebett och ett mylerbett för sammanlagt 200kr, fynd!Veterinär vs equiterapeut

Imorse 06.45 kom equiterapeuten. På en lördag. Man kan ju fråga sig varför man har häst ibland!

I alla fall så var Gabbi jätteduktig. Hon har haft lite problem med akupunkturnålarna, första gången skulle hon slå och har sluppit få nålar efter det men idag skötte hon sig exemplariskt.

Ingemar gissade på en sträckning mellan frambenen/runt armbågen.

Många ringer veterinären direkt om hästen är halt. Men det gör inte jag. I det här fallet var veterinären ute då jag tyckte att läkningen gick lite sakta, men annars hade jag i första hand tagit ut equiterapeuten. Om jag misstänker sträckning eller om hästen har vurpan i hagen så tror jag att en equiterapeut kan hjälpa mer. Sitter det i bogar så brukar också veterinärerna ha svårt att säga något, det vet jag av erfarenhet då iris skadade bogen en gång och veterinärerna jag besökte då inte hade en aning, det var nästan pinsamt. Ingemar gjorde dom underverk! Hon var halt i ett halvår och jag vet fortfarande inte exakt vad som hände eller vad skadan egentligen var.

Såklart tar jag ut veterinär vid akuta halter, samtliga svullna ben och så vidare. Mystiska rörelsestörningar, equiterapeut. Funkar för mig, hur gör ni?

Nåldynan


RSS 2.0