All in

Det händer mycket just nu!

I torsdags var Gabbi till Timrå, det har varit många som har hört av sig och undrat hur det gått, ni är fantastiska! ♥ I alla fall så är hon behandlad igen och ska sättas igång, så vi får hålla tummarna! Hon behandlades med shockwave och sprutades med DMSO i muskeln. Nu har hon en sjukhage som inte hon kommer ut ifrån i alla fall. Dubbla träslanor och en tråd med eget aggregat, det räcker till minst tre kilometer tråd och sitter nu på 20 meter.. Jag har inte tänkt testa om det är bra ström om man säger så! ;)
Dock har hon roaqt sig med att försöka bryta sig ut ur sin box inatt. Hon har gjort likadant en gång förut också och vi förstår ingenting. Det hon lyckas med borde vara omöjligt.. 

I alla fall så har hon vilat i tre dagar och ska skritta tre så jag for ut idag, Hon kändes kanonfin i muskeln som är behandlad och njöt av massagen istället för att tycka att det gör ont. Sen skrittade hon det fortaste hon kunde i blåsten med spetsade öron! 

I helgen har jag jobbat åt bästa Wallers Sadelcentrum i Umeå på Volkswagen Grand Prix. Först och främst är jag tokimponerad över arrangemanget, dom styrde verkligen upp allvaret med vad det innebär att anordna en elittävling! Att det var hur roligt som helst att sälja hästprylar kanske jag inte behöver berätta för någon? Jag fick med mig två broderade västar (såklart "Wallers Equestrian" ), en uhip och en spooks! Den är helt underbar! Sen blev det också ett broderat Equilineschabrak och ett spookspannband, dom är tokbekväma!

Igår lyckades jag dessutom få kontakt med Iris enda föls nya ägare! Lili har hunnit bli hela nio år gammal, lilla bäbisen! Jag fick lite bilder och nog är hon lik sig och verkar ha hamnat på ett bra ställe, så roligt! Jag får ta mig i kragen och åka och hälsa på någon dag, det är inte mer än fem mil från jobbet!
Andrea och Gabbi på lite reklamfotografering!
 Mer berrabus!

Älskade lilla häst!
 
 
 

Fina, fina Berra!

Tack Sandra Ledin för bilderna!
 

Camilla

Lite sommarbilder
 

Hästar, hästar, hästar!

I helgen har det varit mycket häst! Fredag kväll var jag och Cissi ut med pojkarna i skogen och Berra var ruskigt fin! Jag kör med ett hål kortare stigläder varje gång och efter en lång galoppsträcka när kråkan skrittade så hade jag rejält med kramp i vaderna en bra stund efter!

Igår gick Berra dressyr och var riktigt fin! Han gör nu framdelsvändningar, bakdelsvändningar och skänkelvikningar utan problem och jag tänkte börja lite på skolorna också, det är mycket att hålla isär! Dessutom gjorde han mycket bättre galoppfattniningar och jobbade dessutom riktigt trevligt i galoppen, jag kunde sätta mig ner och rida, otroligt roligt! Han är så ambitiös och arbetsvillig! Dock så ska han alltid hitta på något bus, annars skulle det inte vara Berra.. Han galopperade nämligen rakt ut från ridbanan istället för att svänga ett varv.. Kockosnöt! 

Kråkan gick i skogen igår, inget skrämmer den killen, han är helt nöjd med barnvagnar och svampplockare som gömmer sig i skogen. Vi red dessutom in honom i fredags, Cissi ledde oss 30 meter och sen red jag någon minut i skritt. Han kunde svänga och stanna och gå fram igen, lite vingligt var det allt, men han är ju bara två år så han är ursäktad! Planen är inte att han ska börja ridas nu, men det är bara nyttigt att göra bort första skrittrundorna så tidigt som möjligt, då blir allt lättare sen!

Gabbi har skrittat på i skogen som vanligt, lugn och snäll. Hon skoddes av en ny hovslagare igår som hon bestämde att var fullkomligt livsfarlig. Så fort han klev ur bilen började hon varningsblåsa och var riktigt rädd, han fick absolut inte ta i henne. Men det löste vi genom att jag lyfte hovarna, då stod hon som ett ljus sen!

Hon måste nog ha tyckt att han var lik någon från Belgien som inte har varit så snäll. Hon var lite rädd för män i allmänhet när jag fick hem henne, men det har blivit enormt mycket bättre. Hon fick också duscha i trädgårdsslangen, i kallvatten. Hon stod lös och åt gräs, så hon uppskattade det faktiskt! Helt otroligt vilken höst vi har! Hästarna har inte sovit inne en natt och har inte haft täcke en dag än!

Imorgon ska jag dressyra på Berra igen och ska göra mitt bästa för att få tag på en fotograf.. 
Snark

Det räcker inte att ha ångest till på torsdag över veterinärbesöket, det har blivit ombokat så jag måste ha panik till den 25e. Fyfyfy.

I övrigt går det bra för mig. Behöver köpa en liten reservdel till min bil som slutat tillverkas. Roligt. Dock har jag bra folk runt om mig som eventuellt har hittat delen på eBay. Sen så har jag köpt en ny bil också. Så jag råkar ha två just nu. Men får jag bara hem givaren så ska suzukin säljas!

Jag lyckades flörta igenom släpen på besiktningen med löftet att jag skulle kolla över bromsarna, så jag gjorde det enkelt för mig och körde den till verkstaden. Dom fick dock göra en rejäl insats och jag fick betala 6100kr för det. ROLIGT. Så jag har tänkt gå emot mina principer och hyra ut den om någon är intresserad.

Jag väntar ivrigt på bilskatt och försäkring också. Billigt liv!
Nya pärlan!

Mörkerridning

Idag har jag gjort bort ett helt gäng saker som hängt över mig ett tag. Små skitsaker men dom har ändå legat på hög och tiggt om uppmärksamhet.

Berra fick komma ut själv i mörkret idag, vi red till ridbana och dressyrade en liten stund och for hem igen. Han är inte tuff. Allt från människor, cyklister, badkar och brevlådor var minsann inte pålitliga idag. Sen kommer vi på ridbanan och han är kanon! Lugn och fin och vi har börjat kunna flytta lite i trav, kul!

Imorgon får jag sällskap ut med pojkarna efter jobbet och så skulle Gabbi ha fått komma ut en sväng också. Hon har blivit lite åtsidosatt dom senaste två dagarna.
Smulan i vintras ♥

Crazycrazy

Tempot på mitt liv just nu är för högt. Jag har massor och åter massor att göra men för lite tid och inte minst ingen energi. 

Om en vecka rullar vi mot Timrå med Gabbi igen. Jag är inställd på att dom säger att det bara har blivit sämre, för det är så jag upplever det. Vetskapen av det tar all min energi och jag känner mig sjukt stressad. Jag har fortfarande tre hästar och det är svårt att få ihop, trots att jag har suverän hjälp av Cissi.

Och det blir tight i helgen också, då jag förutom hästarna ska få in sommarhagen på 9ha, skriva lite kontrakt med Bure hästklubb(där jag är ordförande) och dessutom jobba på en dressyrtävling.. 

Jag är dock tacksam över att ha underbara personer runt mig som är riktiga klippor som fungerar som stöd och ventilation, ni är underbara. ❤️

Lilla smulan, hur ska detta sluta?

Gabbis rädslor

Jag håller ju på att tjata ihjäl er med hur orädd min lilla femåring är. Tänkte att jag skulle presentera hennes få rädslor. Hon är inte rädd för raketer, samtliga fordon, byggarbetsplatser, folk som cyklar med gummibåtar på huvudet, gå ner för stup och simma i det bottenlösa havet. Dock är hon rädd för;

1. Barn. Make sense, förstår henne fullständigt.
2. Kor. Häromdagen red vi förbi och hon blåste och passagetravade i sidled.
3. Moderaternas valaffischer. Inget annat parti. Bara moderaterna.
 
 

Tävlingskläder säljes

Aldrig använd, lapparna kvar. Stl XS 200 kr


Kanonskick, lite använd. Stl S. Kingsland. 300kr


Aldrig använd, lapparna kvar. Stl S. Pessoa. 250kr


kanonbra skick, inte mycket använda. Står dock bara "JW"; på benet enligt svenska bestämmelser för loggor. Stl 36. 400kr
 

Spontant

Mitt liv kan sammanfattas genom alla mina spontana beslut just nu. Höll på att köpa en bil förra fredagen. Höll på att köpa en häst idag. Nä, inte riktigt. Men att ha för lång lunch kan jag intyga att är lite farligt, hästnet är alldeles för intressant. Jag vill ha ett kolsvart sto på 3-4 år som har hopptalang och är nästan gratis. Kan någon ge mig det tack?

Igår var jag och Cissi ut med pojkarna i skogen och jag körde Kråkan. Han har varit lite långsam. Ointresserad av att springa helt enkelt. Men igår på hemvägen.. Wow säger jag bara! Han var som en tiger, nu börjar poletten falla på plats! Att han blev jagad av både Berra och en lös hund kanske hjälpte lite på traven.. ;)

Om två veckor åker jag med Gabbi till Timrå igen för att besöka PH vet. Det är nu det gäller, jag hoppas inte så mycket längre, jag tror inte att det läker på rätt sätt nämligen.

Idag när jag var ut och skrittade fick jag påminna mig om att Gabbi faktiskt bara är fem år. Skrittad en månad och går över kyrkogården, bredvid älven, genom byn, förbi folk, moppar, byggarbetsplatser, macken osv och är stencool. Så cool att jag glömde hålla i tyglarna och pillade på telefonen istället. Säkerhetstänket är på topp. Men  till undantagen så hade jag faktiskt sadel idag. Och reflexväst med texten. "UNGHÄST. RÄDD". Snacka om att blåljuga. Lilla stjärnan.

 

Fina kallblod!

Tomas är utomlands så jag har hand om Berra och kråkan också. Som tur har Cissi hjälpt till lite då det är svårt att hinna med tre hästar. Planen har gått sådär med tappskor och förkylning hos mig, så Gabbi har fått mysa i hagen mer än jag hade tänkt.

I söndags var pojkarna ut i skogen, Berra kändes helt perfekt, jag red och Cissi körde kråkan. Berra fick gå två vändor extra i galopp för att få jobba lite hårdare, sen agerade vi draghjälp åt kråkan som såg kanonfin ut! Han tyckte det var betydligt roligare att springa med sällskap.

När jag red före hörde jag en ordentlig snäll och vänder mig om och ser en upprörd kråkan i full galopp, Berra for också iväg men det gick fort att lugna ner pojkarna. Det finns ett stänkskydd i plast på vagnen som sitter fast med gummistroppar, dom hade gått sönder på ena sidan och skyddet hade lossnat och smällt till kråkan ordentligt i rumpan så stackaren blev ju helt förskräckt! Men att en tvååring lugnade sig så snabbt och inte alls blev upprörd är ju fantastiskt!
RSS 2.0