Hej vad det går!!

Här kämpar vi på och utvecklas så det bara sjunger om det!


Pontuskurs förra helgen. Pontus var väldigt nöjd och tyckte vi hade utvecklats ordentligt! Bättre och stabilare sits, härligt när något man kämpar med faktiskt går framåt! Till nästa gång ska jag vara mer bestämd när jag ber om något och träna på att få med henne lite bättre i svängarna.


I dressyren kan jag numera öka och korta på ett mycket bättre sätt i både trav och galopp och kan rida på ett helt annat sätt. Oerhört roligt!!


Hoppade ett enkelt räcke mitt på ridbanan i onsdags som krävde lite svängar och att hon inte drog iväg efteråt och det skötte hon bra! Så nu tävlar vi i helgen på Skellefteå ridklubb, rider 90, 100, 100. Gud så roligt!!


Sen har jag nämnt att jag har ett projekt på gång.. Det har tagit stora kliv framåt och nu händer det grejer...! Ska avslöja det så fort jag har tagit nästa kliv... Ni kommer smälla av!
Inte längre trött

Två veckor dödstrött som resultat av pälsfällningen. Igår körde vi första hoppningen ute och känslan jag fick var att hon hade lagrat all extra energi i två veckor. Jäklar alltså! Hon har nog aldrig varit så pigg någonsin. Hade stora problem att hoppa ett miniräcke då hon for som skjuten efteråt, varje gång. Sen skulle vi hoppa linje, vilket gick bättre faktiskt. Men i och med att hon var så laddad och uppskruvad så svettades hon så mycket, vilket resulterade i glidande tyglar, vilket resulterade i rally! Sjukt glad häst. Coachen Cillen bara skrattade och sa att jag gjorde rätt, men är hästen totalt crazy kanske man inte kan komma dit man vill.

I helgen är det kurs för Pontus och ingen är lyckligare än jag över att det är inomhus. Förhoppningsvis tycker Gabbi att det är lite tråkigt och försöker undvika att slå hastighetsrekord. Dock är det tävling om två veckor. Måste hitta bromsen till dess, håll tummarna!
Planering och inställning

Just nu sitter jag och funderar lite hur jag ska lägga upp våren. Från och med i veckan har jag fått sämre arbetstider, vilket resulterar i att jag är hemma efter åtta fyra dagar i veckan. Det går ganska bra när det är ljust nu i vår och sommar, det blir värre till hösten, jag avskyr verkligen mörker! 

Det lutar i alla fall att rida innan jobbet två dagar i veckan, då måste jag vara klar i stallet 9.30, vilket inte är omöjligt om man bara kliver upp i tid.
Tänk om man fick lägga sina arbetstider själv! Jag skulle jobba 6-15 jämt! 

Ikväll ska jag ut och jogga med Gabbi och se om hon piggnat till, och hoppas att nattens snö smält bort så man slipper oroa sig för styltor. Kom nu ordentligt våren!


Lättad!

Gabbi har gått oerhört lugna pass med mycket vila i veckan. Hon har nämligen kännts döende. Ingen energi, ingen bjudning alls. Ofräsch? Sjuk? Virus? 

Ingen feber, alltså inte det. Letat hälta, klämt på muskler och inte förstått någonting alls faktiskt. Som tur var så kom min equiterapeut ut idag, vilket passade utmärkt. 

Ingemar hade bara beröm. Jättefräsch häst. Underbart att höra, så fort hästarna inte känns som dom brukar så är dom halvvägs utdömda, varje gång! ;) i alla fall så har hon precis börjat fälla och sätta ny päls, så hon är nog väldigt påverkad av det. Hon får jäst och fick hjälp av Ingemar så det skulle underlätta lite för henne. Hoppas hon piggnar till innan fredag, då ska vi rida dressyr för Marc igen.

Sen börjar allt roligt om, Pontus-kurs helgen efter. Fick höra idag att han ska fortsätta komma upp, vilken fantastisk nyhet!!! Jag trivs oerhört bra att träna för honom och är glad över att få fortsätta. Helgen efter är det tävling på srk och helgen efter det åker vi till Piteå! 
Aprilväder och utveckling

Gabbi har bott på ridhuset en vecka, Cissi hjälper mig lite. Jag har kört fast och gett upp helt enkelt. Vilket passade alldeles utmärkt då jag blev dödssjuk i influensa och sen blev det fruset i marken och en decimeter snö på det. Eventuellt åker hon hem idag, eventuellt får hon stå kvar till på söndag.

Efter Cissi hade ridit tre dagar så var Gabbi en helt annan häst att rida. Cissi har utfört mirakel på bara några ridpass helt enkelt! Gabbi är mer lyhörd och väntar på uppgifter på ett helt annat sätt. Dessutom gör Gabbi något spända, men helt rena byten med Cissi. Det är en bit kvar innan jag har tänkt försöka, men det finns där!

En annan sak som Gabbi gör fantastiskt är att ställa om sig till nya rutiner. Frön att ha stått i ett litet stall med fyra hästar där alla går in och ut samtidigt till att stå på ett större stall där alla hästar har olika rutiner. Hon gör det otroligt bra! Min stjärna.

RSS 2.0