2015 & 2016

2015 är över och det är dags för en liten årsresumé. Det känns som det har varit ett litet mellanår där det inte hänt så mycket vid första tanke, men när man funderar lite så har det faktiskt hunnits med en hel del!

Första halvåret gick Gabbi från att göra en 90cm med att missa ett hinder till att faktiskt gå 105 på ett riktigt bra och stabilt sätt. Årets 11 starter kan man nog sammanfatta som succe! Förutom första starten så glömde jag ett hinder i SRK och red en bedrövlig väg till det, som resultetade i en rivning, totalt ryttarfel alltså. Sen så fick hon lite panik första utestarterna i Piteå och gick varken att styra eller bromsa, så där missade vi lite för många hinder helt enkelt. Men alltså sju felfria ritter av en fantastisk häst som absolut inte blev serverad dom perfekta ritterna. En annan häst hade rivit ett gäng hinder på vägen. 
 
Andra halvan på året blev lite sämre. En hovböld/blåmärke i hoven gjorde att hon fick vila 10 veckor och sattes igång lagom till höstmörker och frusen backe. Jag har varit trött hela hösten ovh Gabbi har känts trött hela hösten. Men nu har hon tänt till igen, så nu får vi försöka göra ett vettigt upplägg inför hösten. Dock så kom världens bästa medryttare i form av Cissi L in i bilden och det är nog både jag & Gabbi tacksamma för!

Gabbi har också flyttat från världens bästa stall hos Tomas "hem" till mig. Hon står hos grannen, men jag sköter allt själv och har bara 50 meter till stallet, underbart! Och så hämtade jag hem Hilly i slutet av augusti.
 
När Hilly kom så var hon osäker, rädd och lite farlig. Jag lyckades skrämma henne tre gånger så hon slog fulla slag. En fullträff fick hon in och jag haltade i två veckor. Efter mycket basic-träning med Join Up, lyfta fötter och bekantskaps-träning och efter att ha klivit upp och ner från en pall sjuhundra gånger så klättrade jag upp en dag. Och gjorde många, många upp- och nedsittningar innan jag till slut fick hjälp med lite godis att försiktigt locka henne att skritta några steg. Från det var det inte långt från att vi började rida själva i skritt och trav, underbara lilla ponny! Hon har fått mycket bättre självförtroende och är inte lika rädd. Men det är oerhört mycket jobb kvar innan hon blir bekväm med att bli riden.
 
Själv så har jag bytt jobb från att vara biträdande butikschef på Coop i Lövånger till anställd på Botnia Fisk. Jättekul, men tungt jobb. Jag håller nog fortfarande på att vänja mig tror jag. Dessutom har jag självklart gått från idé till att faktiskt förverkliga en dröm som egen företagare. Robertsson Hästsport har tagit form och kommit igång. Det har krävt oerhört mycket arbete och det finns massor kvar att göra. Det har varit oerhört kul och jag ser fram emot nästa år. Tack alla fantastiska kunder!
 
Mål för 2016 då? Jag försöker vara försiktig med att sätta mål, det är så lätt att det händer något och gör att man misslyckas. Men jag hoppas mest på friska och glada hästar, då är resten en bonus! Hilly tänkte jag försöka rida in klart, det vill säga; galoppera, hoppa och rida ut i skogen. Då är hon klar och all utbildning utöver blir bara en bonus. Hade varit kul att rida dut i skogen tillsammans på tjejerna!
 
Med Gabbi är det stora målet att vara med på så många träningar som möjligt. Just nu vill jag få henne starkare och mer uthållig. Lite mer ihop och mer energi i galoppen när det kommer till hoppningen. I dressyren finns det mer att träna på. Jag vill ha henne lite känsligare för sidförande och lite mer samarbetsvillig. Nu möts lite jobbiga saker med lätt motstånd tills hon ger med sig. Tävlingsmässigt vill jag upp på 110cm. Gabbi fixar nog det direkt, men ryttaren måste bli mer skicklig.
 
Jag då? Träna. Har massor kvar att lära inom ridning, både dressyr och hoppning. Bättre position mellan hinder, våga hålla kvar hela vägen fram till hinder. Mer fokus och ha en bättre plan inför varje ridpass.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0