Sadelskåpet!

Glömt visa hur fint sadelskåpet blev när jag var klar! Snyggt va? Det har tillkommit lite krokar också! 
Snurriga hästar!

Igår blev det lite skiftbyte i tuvan. Rist åkte hem och Berra kom hit istället!

Berra har haft besvär med mugg i tre månader och den har förhoppningsvis äntligen läkt. Men han har vilat i tre månader så han har tappat mycket muskler och ska byggas upp från början. Han är lite besvärlig att köra och mycket finare att rida så han får bo hos mig en stund.

Berra är lite speciell. Väldigt hingstig på så sätt att han vill ha stenkoll på sina ston och sin flock. Så igår ställde jag in honom i stallet när jag red Gabbi på gräsbanan, annars skulle han mest troligt springa i hagen. Berra skrek utöver sig i 40 minuter och Gabbi svarade varje gång och blev väldigt upprörd. Inte ett ridpass som gav så mycket.

Idag gjorde jag tvärtom, Gabbi i stallet, Berra skulle ridas. Precis samma senario som igår, bara tio gånger värre. Berra hysterisk på bakbenen, gick inte ens att leda honom på volt. Så jag väntade Gabbi, släppte henne i hagen och red Berra där. Superlugn och väldigt avslappnad. Kunde rida ett dressyrpass med mycket flyttningar, skänkelvikningar och insåg att Berra är smart nog att lära sig svårare rörelser också, knäppskallen. 

Sen red jag ut Gabbi i skogen, men började med att döva henne med bomull och huva så hon skulle slippa höra Berra ropa på henne när vi lämnade gården. Gabbi var lugn och snäll och skötte sig bara bra, härligt!

Nu kör vi!

Någon Tappsko senare och vi provar fortsätta rida igång. Eller, hon har egentligen inte tappat något på två veckor semester, men nu kan vi rida för fullt. 

Mitt lite för smarta sto tänker dock att vi är något besvärliga och försöker hitta nya, oskyldiga knep att slippa jobba korrekt. Någon bog på rymmen och några kilo för mycket i tyglarna, hon har nya knep varje dag. Lite för smart helt enkelt!

Som tur är hjälper Cissi till och ska rida någon dag, vi jobbar med att överlista henne helt enkelt! I helgen ska jag hoppa lite, snart är det både kurs och tävlingar, hurra!

Slut på semester!

Årets sommarlov för Gabbi blev en vecka i ljusvattnet och 10 dagars vila. Sen kunde jag inte hålla mig längre! Alltså är Gabbi och rist hemma i tuvan igen! Hur länge har era hästar sommarlov?

Jag har ridit ut två dagar och jobbat på lydnad och rak häst och tycker det har gått bara bra! Självfallet är hon lite oriden och pigg, men överlag känns hon fin! Lite tjock har hon hunnit bli den senaste veckan också!

Företaget rullar på och jag kämpar på med att lära mig bokföring, det är inte jätteenkelt direkt. Men jag har kompetenta personer att vända mig till, så det ska säkert lösa sig i slutändan.

Dagens loppisfynd!
RSS 2.0