Snurriga hästar!

Igår blev det lite skiftbyte i tuvan. Rist åkte hem och Berra kom hit istället!

Berra har haft besvär med mugg i tre månader och den har förhoppningsvis äntligen läkt. Men han har vilat i tre månader så han har tappat mycket muskler och ska byggas upp från början. Han är lite besvärlig att köra och mycket finare att rida så han får bo hos mig en stund.

Berra är lite speciell. Väldigt hingstig på så sätt att han vill ha stenkoll på sina ston och sin flock. Så igår ställde jag in honom i stallet när jag red Gabbi på gräsbanan, annars skulle han mest troligt springa i hagen. Berra skrek utöver sig i 40 minuter och Gabbi svarade varje gång och blev väldigt upprörd. Inte ett ridpass som gav så mycket.

Idag gjorde jag tvärtom, Gabbi i stallet, Berra skulle ridas. Precis samma senario som igår, bara tio gånger värre. Berra hysterisk på bakbenen, gick inte ens att leda honom på volt. Så jag väntade Gabbi, släppte henne i hagen och red Berra där. Superlugn och väldigt avslappnad. Kunde rida ett dressyrpass med mycket flyttningar, skänkelvikningar och insåg att Berra är smart nog att lära sig svårare rörelser också, knäppskallen. 

Sen red jag ut Gabbi i skogen, men började med att döva henne med bomull och huva så hon skulle slippa höra Berra ropa på henne när vi lämnade gården. Gabbi var lugn och snäll och skötte sig bara bra, härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0