Film från tävlingen i Boden!

Jag får ursäkta för kvalitén på filmen dom första 30 sekunderna, men håll ut, det blir bättre!

Första klassen var Gabbi klockren, jag måste bara våga vänta på språnget, men det är ett ständigt problem jag har, bara jobba vidare! Andra klassen hade Gabbi lite för roligt och la in högsta växeln, men det är visserligen trevligt när dom suger tag ordentligt i hindren också.Stjärnan!

Min lilla häst lever upp till sitt namn! 2,5 timmar transport till Boden, två debuter på ny höjd(95cm, 1m) och två klockrena nollor! Piloten hade inte riktigt is i magen, så det är helt klart Gabbi som ordnade resultaten. Stjärnan. Film kommer så småningom!
Sjuk

Jag är sjuk. Febern slog till i måndags och vägrar ge sig. Det enda jag har åstadkommit i veckan har varit att motionera Gabbi. Om jag inte motionerar Gabbi leker hon av sig skorna i hagen som straff nämligen, det är det vanliga straffet för en extra vilodag!

Idag var det dressyr på baucherbettet som gällde. Det är jättesvårt tycker jag. Jag kämpar och kämpar. Men fördelen idag var att hon inte försökte komma undan med fart, vilket hon har gjort tidigare. Så jag kunde rida istället för att bara bromsa. Vi gör små, små framsteg varje pass. Det är inte i närheten av bra just nu, men det glimmar till några sekunder ibland och resultatet får mig inte att vilja gråta och ge bort häststackarn i alla fall, haha!

Imorgon rider vi nog ut och chillar, det ska vara minusgrader så det lär vara hårt överallt. Laddar för tävling i Boden på söndag! Tjoho! Nu ska jag återgå till att inte kunna sova då jag gör exakt ingenting på dagarna som gör att jag blir lite trött. Det är samma sak varje gång, man hänger i soffan hela dagen och längtar efter att få lägga sig, men när man äntligen får krypa ner under täcket är man klarvaken och hostattackerna hälsar på..

Hoppträning

Igår hopptränare jag för Erica. Inom dressyrstaket. Man får väl säga vad man vill över att det är kvarlämnat trots inbokad hoppträning. Lite onödigt trångt blev det, men det är självklart nyttigt det med.

Det blev lite bommar på böjt spår, brutna linjer och en studsserie. Bommar och små hinder tycker jag är så oerhört trixigt. Så 90% av träningen såg säkert inte så bra ut, men jag och Gabbi kämpade på. Sist så fick vi göra en bana av det hela och hoppa två räcken och en oxer på cirka 90cm. Och det var klockrent! Gabbi blir lite mer fokuserad och hoppa bana går alltid bättre än att göra småövningar. Så på söndag blir det tävling i Boden om allt stämmer, blev av med sällskapet idag nämligen!

Lilla kråkan har skaffat hingsthals under vintern, vi rakade honom lite och hittade den här snyggingen under! Förstå vad läcker han kommer bli till sommaren, svarta hingsten!Trixigt

Red dressyr för Marc i fredags på ett snällare bett och kämpade hela lektionen. Det gick bedrövligt dåligt och jag fick noll resultat. Sen hoppade Marc upp och red i typ två minuter och Gabbi blev kanonfin. Oerhört frustrerande. Ridit två dagar till och kämpat på med halvdåliga och katastrofala resultat.

Idag gick jag tillbaka till pelhamet och red bara på övre tygeln och kämpade på i 40 minuter innan det släppte. Men nu inbillar jag mig att jag förstår ungefär vad jag har gjort för fel, så vi tar nya tag och kämpar vidare!

Imorgon blir det hoppträning och på söndag åker vi till Boden och tävlar! Svar på kommentar!

Alla kommentarer jag fått på slutet har varit anonyma, är alla hemliga eller är det något fel på blogg.se? 

I alla fall så får jag väl skriva lite mer noga! Min stackars blogg har dött ut mer och mer, jag skyller på att jag inte har haft internet sen i maj förra året och det är så jobbigt att skriva på telefonen! :)

I alla fall så har vi jobbat mycket med position när vi tränat för Pontus. En lätt sist som stör hästen så lite som möjligt. På Gabbi har det i princip inneburit att jag har åkt med och styrt runt, så känns det i alla fall! ;) som uppvärmning har vi ridit mycket skänkelvikningar, lättridning utan stigbyglar och lätt sits. Vi har även fått rida i jockeyläder. Som tur är så är jag ganska bra på det då jag har travtränat Berra en del under sadel.

Annars har vi ridit mycket banor, vågat galoppera på ordentligt och sett till att hästarna varit ordentligt framme. Jag har fått träna på att hålla ihop mina händer och planera vägen bättre. Sista dagen blev jag beordrad att prova rida på ett waterfordbett, ett kulbett. Gabbi var bedrövlig att rida fram i traven och jag var oerhört missnöjd, men när vi började galoppera och hoppa gick det bättre. Dock får jag känslan att det är Gabbi som bestämmer tempot och jag har inte mycket att säga till om, trots att hon var lydig.

Läxa blev mycket ridning utan stigläder, lättridning utan stigläder och jockeyläder. Igår började jag med att plocka bort stigbyglarna hela passet och så red jag på ett baucherbett, som hon kändes trevligare på än waterfordbettet, så jag får nöta vidare på det. Det kommer vara riktigt kämpigt för mig ett tag, jag har mycket att få ordning på när det kommer till min egen ridning, men jag vill bli bättre och utvecklas!

På tur står lättridning utan stigbyglar, men det ska jag skjuta på en liten stund, jag ska få ordning på lite grunder först! Jockeyläder ska jag börja med när hela ridbanan är framtinad, än så länge är det ganska mycket is bitvis och snubblar Gabbi när jag står och balanserar finns det risk att jag blir tappad..!

EGEN BALANS är sammanfattningen!
Pontuskurs igen!

Nu har vi mycket att träna på! Till dag två fick vi betsla ner och Pontus tyckte vi skulle fortsätta så. Det blir att rimma som en galning och få till lydnad och följsamhet, egen balans hos mig med mera. Det kommer bli tufft och gå oerhört dåligt till en början, men jag ska slita!

Vi lever!

Det verkar vara så att det blir lång tid mellan inläggen. För en vecka sen skulle jag ha sagt att det känns som vi stampar på samma ställe. Gabbi gör vad hon ska, men inget extra. "Lagom". Ganska bekvämt men inte så inspirerande.

Men dom senaste dagarna har hon imponerat lite på mig. I förrgår var vi på pay and jump. I 90 cm glömde jag vägen två gånger på samma linje, var tog fokusen vägen?? Haha, ingen ordning. Sen skulle vi rida en meter, vilket jag tyckte såg superhögt ut, jag hoppade inte ens oxern på framridningen, haha. Väl på banan la jag upp ett lite högre tempo i syftet att få lite fart som hjälp, enbart för att jag fegade ur. Vilket resulterade i att styrservon fungerade sådär, så hon for på sidan på ett hinder och drog iväg i full fart efter ett annat, men själva hindren gjorde hon kanon!!

Sen red jag ut igår och fick en betydligt trevligare känsla än på länge, trots att höger galopp är såååå sjukt svårt utomhus om man heter Gabbi. Dock bara i ena riktningen på rakbanan, alltså gjorde garanterat jag något fel, som vanligt!

Annars är det mycket nu, har ett spännande projekt på gång, förhoppningsvis går det vägen och då kommer jag få ännu mera att göra, kul ska det bli i alla fall!

Jag menar ju att Gabbi måste få ta det på fart om hon ska klara det, ni ser väl att hon får kämpa ihjäl sig för att klara höjden??? Mvh fegisen


RSS 2.0