Överdrivet glad häst

Gabbi är inte riktigt som alla andra, hon är glad JÄMT. Vågra vägra sluta spetsa öronen! Så när vi är ute i skogen är hon såklart ännu lyckligare. Inte så att hon hoppar omkring och bråkar, utan mer lycklig rent allmänt. Första 20 minutrarna kan vi absolut inte göra något seriöst över huvud taget. När vi börjar trava så springer hon med mulen i marken och tittar intresserat på precis allting. Så länge hon inte börjar slams-trava så låter jag henne hållas.

Frihet under ansvar. Jag tror det gör en lycklig häst! Mina hästar har fått göra lite som dom vill, ibland. Så länge dom lyssnar när jag ber om något. Spring med mulen i backen, så länge du tar min halvhalt. Galoppera på i "full fart", men våga bara dra i bettet. Då blir det striktare tempo med avbrott. Och så vidare. 
 
Så våra uteritter kan beskrivas med att vi börjar skritta genom skogen, travar trehundrameter på långa tyglar i något högt tempo med mulen i marken, sen skrittar vi lite. Flyttar lite för skänkel, gör någon halt. Galopp i ganska fritt tempo, kanske på ängen. Lite kortare galopp, kanske under nedsittning. Skänkelvikning i trav.

Skulle jag börja i andra änden, men grejer som kräver koncentration och fokus, det skulle bara göra att vi blev osams. Gabbi måste få rasta av sig lite innan jag kan begära för mycket. I ridhuset är det dock en helt annan fokus, vilket jag uppskattar.
 
Hon har förresten blivit skodd idag, brodd och snösulor. Så bring it on, nu kan det snöa! Hilly får framskor med brodd i nästa vecka, så hon törs gå i hagen utan att halka.

Gabbi, lika glad som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0