Högt tempo!

Tempot på livet är högt just nu! Med heltidsjobb, två extrajobb och eget företag så hinner man inte mycket när man dessutom har två hästar. Men herregud så kul jag har!

Jag trivs väldigt bra på mitt nya jobb, är startpersonal på travet sen många år och dessutom ridinstruktör varannan söndag på fjälbyns ridskola. Har ärligt sagt att jag inte har en aning om hur man undervisar, men elever och föräldrar verkar nöjda, så det är jättekul!

Företaget går bra nu! Det är många som köper hästskor, både privatpersoner, travtränare och hovslagare! Och det är så otroligt roligt och jag lär mig massor varje dag. Dock tar det mer tid än man kan tro, med beställningar, fakturering och bokföring.

Gabbi är riktigt fin just nu. Vi rider mest i skogen och gör mycket tempoväxlingar och flyttar för skänklarna. Dessutom har vi en stor lägda som vi galopptränar på. Världens bästa bonde har gett mig lov att rida där. Gabbi trivs väldigt bra att galoppintervalla där. Hon är lugn, lydig och avslappnad! Bättre än på våran vanliga runda i skogen faktist! Hon är dock lite för lycklig överlag när vi rider. Väldigt glad och intresserad av ungefär allt annat än att trava sakta. Men när hon har sprungit av dig blir hon riktigt fin. Snart ska vi nog börja åka in till ridhuset och börja trimma!


Hilly har landat ordentligt och börjat kräva lite mer uppmärksamhet. "Jag vill också vara med!" Så idag tränade vi "hänga på Hilly". Hänga på en häst är superjobbigt och obekvämt. Så efter att ha klättrat upp och glidit ner igen ett gäng gånger utan att Hilly brydde sig så satt jag helt enkelt upp. Barbacka. Hilly hade bara grimma och ett grimskaft. Jag hade faktiskt hjälm. Hon var lite spänd men fann sig i situationen! Det är ett enormt steg framåt! När jag tog hem henne stod det typ "oridbar, galen, farlig" i annonsen. Jag förklarade att Hilly skulle vara sällskapsponny, men jag inte skulle kunna låta bli att prova rida.. Haha, jag kan inte stå emot en utmaning! Nej, men Hilly är oerhört social och jag är övertygad om att hon skulle trivas med att få arbeta lite, så det vore jättekul om hon gick att rida in. Men inga krav eller mål finns, utan varje dag man kan göra något är en bonus! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0