Älska våren!

Bild från i måndags!
 
Det är mycket nu! Energi och inspirationen har tinat fram ordentligt, jag älskar april! Att vi har haft både snöstorm och ett rejält lager vitt på backen i veckan gör inte mycket, vi har allt fantastiskt framför oss nu, och jag ska göra mitt bästa för att njuta av det!

Annars då? Ja, åt helsike. Mitt bäcken är så snett att det skiljer flera cm och går absolut att se med blotta ögat. Har haft jättesvårt att rida rakt fram på Gabbi ett tag och skyller såklart på hästen. Insåg dock i tisdags att mitt bäcken har åkt iväg igen, så som vanligt är det mitt fel, då det inte går att rida, haha. Mitt bäcken tror jag är medfött fel, eller något som hänt när jag var liten. Den ena sidan roterar vilket gör att jag i princip bara har ett sittben, det andra är någon annan stans, haha. Det går helt okej att rida, så länge man slipper rida rakt fram, då går gärna hästarna lite med rumpan åt höger. En känslig häst gick klockren skänkelvikning och jag kunde inte få henne att sluta, så tokigt är det. Tyvärr så är det något jag får leva med och jobba runt. Varannan-var tredje månad går jag till kiropraktikern, och då fungerar jag okej. Ska dit om en timme och få ordning på det här, ska ju rida kurs i helgen för världens bästa Pontus Westergren!
 
Sen så slåss jag med bokföringen för fullt. Har bokfört fyrahundramiljoner fel första året med egen firma och försökt reda ut det. Nu är det bara lite detaljer kvar, sen hoppas jag att jag kan skicka in den. Och göra lite mer rätt när jag bokför i år, det skulle underlätta!
 
I övrigt så börjar jag vara väldigt nöjd med Gabbi, näst sist jag red för Pontus fick jag ordentlig läxa och skulle rida med graman och höja kraven. I början fick jag ha på den stora delar av ridpassen och nu klarar man mig utan, är hon lite orastad och man rider på utebanan får den hänga med en stund, sen är hon faktiskt betydligt mer fokuserad på mig än tidigare. Underbart!

Vet ni vad? Nästa söndag är det årets första utetävling! Vi gör utomhusdebuten i Vännäs, världens bästa tävlingsplats! Hoppas på bra väder och en lagomt ofokucerad Gabbi. Misstänker att det kan bli lite spänt och tokigt, men någonstans måste man börja.
 
Hilly blir piggare och piggare, hur ska jag kunna rida henne utan att behöva hålla i mig i fortsättningen? Det återstår att se..


Ridhus

Idag blev det ridhus för brudarna!

Gabbi fick markarbeta lite och avsluta med lite högre språng på ett räcke. Markarbetet bestod av "klockan" och Gabbi tyckte att det var skitjobbigt, det gjorde väl jag också kan jag erkänna.. Men till slut fick vi till det bra i vänster varv och godkänt i höger. Jag skulle döda för en ridbana hemma, så man i alla fall kunde markarbeta och rida dressyr hemma. Jag är så less på att åka till ridhuset, så det blir ofta bara uteritter och sen hoppning en gång i veckan. Inte optimalt direkt.

Men på tisdag åker vi upp och dressyrtränar för Carro, det blir kanoners! Nästa helg är det Pontus-kurs, jag hoppas att han ser någon skillnad på Gabbi, annars blir jag knäpp, jag har kämpat som fasen!

Hilly är så jäkla cool! Hon tycker höger varv är mysigt och att vänster är jättesvårt, det börjar vara dags att finslipa lite detaljer nu. Hon bjuder framåt i traven och tycker galopp är SÅ kul! Dessutom styr hon alldeles själv på hinder och fick hoppa hela 65 cm idag, störtcool! Hon utvecklas fruktansvärt fort och har blivit riktigt tuff. Snart har hon så mycket självförtroende att hon kommer våga busa.. Jag vet inte om jag ser fram emot det, haha!
 
 

Vårkänslor

Hilly skulle jag longera lite och kolla underlaget i beteshagen. Slöa Hilly. Som gärna saktar av och står och myser. Jo tjena! Hon for iväg i galopp, halkade omkring och vägrade stanna. Fröken försiktig och känslig för underlag. Jo, tjena! Hon får nog hänga med till ridhuset imorgon och bli rastad!

Gabbi. Lugn och snäll. Jo, tjena! Hon började med att vara pigg och fokuserad på ungefär allt utom mig, som vanligt. Men fick till det och hade en bra känsla! Tills vi möter en häst... Hon blir spänd, laddad som fan och är överallt. Får till det hyfsat och jobbar med galoppen. Möter hästen igen, kommer i en samlad galopp och tänker bryta av 50-60 meter innan mötet, tar en förhållning. Gabbi hoppar rakt upp och kastar sig ner i diket. Normal reaktion om jag hade sågat henne i munnen med något skarpt bett typ. Jag red med tredelat. Haha! Efter mötet så var det typ passage tills jag kunde fatta en ny galopp, den blev med höga knälyft och fladdrande näsborrar, men med bra kvalité i övrigt. Vi har höjt lägstanivån trots att det blir lite oväntade utspel mellan själva ridningen.

Jag tror Gabbi vill trötta ut mig, hon lyckas bra! Imorgon ska hon få hoppa på ridhuset, tjoho!
Äntligen fredag!

Jag har varit småsjuk hela veckan, så jag har kämpat mig igenom jobbet och vilat på kvällen, så Cissi har haft Gabbi hela veckan. Pysslade om tjejerna ordentligt efter jobbet, Hilly har envis mugg/skorpor bakom framknäna, väldigt märkligt, jag tror inte att det är mugg egentligen, men det blir bättre med microsid, så jag fortsätter väl med det tills vidare. 

Hon gör små framsteg hela tiden, jag insåg idag att hon går att leda som en vanlig häst! När hon kom gick hon sjuuukt sakta och vågade inte gå bredvid mig, utan smög bakom. Äntligen har den spärren släppt och hon gick raskt bredvid, visade dessutom tecken på att vara riktigt pigg! Kunde dessutom  raka henne i nacken idag, då blev dock Gabbi avundsjuk, så jag fick klippa manen med rakapparaten. Hon har så tjock man att det är omöjligt att använda en sax.. I-landsproblem!
Jag tror ryttaren måste lära sig hoppa riktiga hinder, haha!
Glädjespridare

Idag har Gabbi fått hoppa serie, avslutade på en parallelloxer på 125, busenkelt. Hoppade en mindre oxer väldigt diagonalt också, Gabbi är solklart redo för omhoppning. Allt klaffar i hoppningen just nu, vi får kämpa vidare med dressyren! Jag har följt order av Pontus Westergren och ridit en del med graman, använder den ute och i början av passen inomhus, men tycker att jag börjar behöva den mindre, det känns bra!

Hilly var också med! Stor skillnad på henne, bjuder framåt och pinnar på rätt bra i traven. Tycker galopp är jättekul och styrningen börjar finnas lite i alla fall. Snart får jag kanske börja lägga på lite mer hjälper och rida mer. Tills nu har det varit mer "åka" och berömma, men nu har jag kunnat korta upp tyglarna lite. Med tanke på att vi har galopperat två gånger kände jag att det var dags att styra på ett kryss! Vet ni vad? Hon bjöd och hoppade utan minsta tvekan! Härliga ponny, vad rolig hon är! Älskar att åka transport, ser henne i kameran och hon tittar ut genom fönstret och ser genuint glad ut hela tiden!


Jag har sagt på skämt att hon ska vara med på pay and jump på 60cm i somnar, det kanske inte är omöjligt! Smulan!

RSS 2.0