Det går bra nu!

Äntligen börjar allt falla på plats!

Hästarna mår kanon av att vara ute, Gabbi har blivit så pigg att hon får gå 6 dagar i veckan från och med nu. Tidigare har hon haft två vilodagar, men nu är hon så sugen på att komma ut och röra sig att hon ibland är redo klockan 05.00 på morgonen, när jag kollar deras vatten, tokfia! Även jag har piggnat till efter 4-5 månaders trötthet. Jag tål verkligen inte mörkret!

Idag var det planerad vilodag för Gabbi, men Jimmy tog henne i grimskaft och jag red(!) efter på Hilly! Premiär för uteritt och det gick SÅ bra! Gabbi har något längre ben än Hilly, så vi var tvungna att trava ikapp med jämna mellanrum och det gick riktigt bra! Lite spännande när det kom en traktor bakom oss på en smal skogsväg, men som tur var det bonden som levererar hö, så han skötte sig förståndigt, så då gjorde vi av- och uppsittning ute också.
 
Gabbi förtjänar så många guldstjärnor. Både fredag och söndag reds hon ut och vad ska man säga? Hon går i alla fall i rätt gångart, men hon är oerhört glad och intresserad av allt runt omkring, så kvalitén är kanske inte på topp. Men när hon är såhär lycklig så får man väl bara vara nöjd över att hon är hyfsat lydig i alla fall.
 
Sen till veckans höjdpunkt, vi fick en plats för Lotta Sjöberg i lördags. Hon frågade vad vi gjort sen sist och svaret var väl typ "varit sjuk och varit utomlands", så jag kände mig inte så kaxig. MEN Gabbi var så jäkla fin och betydligt lydigare än sist. Galopp till skritt var omöjligt sist och som uppvärning red vi rejält ökad galopp - samlad galopp - skritt och hon var grym, med våra mått mätt! Sen red vi två klossar med 16 meter mellan på böjt spår och skulle få in mellan 4-6 språng. VI hade en liknande övning sist och det var mer eller mindre katastof då. Den här gången gjorde hon både 4-5 språng ruskigt bra, men orken för 6 språng finns inte riktigt än, så vi får träna på. Sen hoppade vi lite höga kryss och en bana på 110 och jag är kanon-nöjd! Hon har börjat hoppa så väl att jag måste börja hålla i mig!

Till helgen rider vi två dagar för Pontus Westergren och sen börjar första tävlingen närma sig. Jag är så taggad att jag dör!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0