Ny utrustning

Alla som känner mig och har läst min blogg i några år vet att jag är duktig på att shoppa till hästarna, schabrak i mängder och så vidare.


Jag måste säga att det var länge sen jag köpte nya "märkesprylar" för skojs skull. Jag har mest köpt saker jag behövt helt enkelt. Nya ridvantar, då mina förra var i delar, munkorg åt Hilly, smörjgrejer.. Det är bra att jag har lagt ner shoppingen, att köpa schabrak för 1000kr flera gånger om året är väl inte så ekonomiskt i längden!

Det jag har på min "att-köpa-lista" just nu är foder, snart nya smörjgrejer och ett par ridbyxor. Jag har nämligen bara ett par kvar och dragkedjan har varit trasig i säkert ett halvår. Minst! Det blir absolut ett par Horselife igen, världens bekvämaste ridbyxor! Och väldigt prisvärda. Jag har två par Kingsland som jag köpt begagnade som jag tävlar i, så jag klarar mig en stund till. Sen så blir det eventuellt ett equiline-schabrak till tävling, men det väntar vi med några månader. Sen är jag jättetjurig över att jag måste köpa en ny hjälm nästa år, då jag älskar min Uvex och la faktiskt ut en lite större peng och tänkte ha den betydligt längre. Mitt huvud måste ha en märklig form och av ALLT jag har provat är Uvex det enda som jag har tyckt att varit bekvämt och suttit bra. Då har jag ändå provat alla märken jag har sett i hästbutiker för att kolla om det har funnits något annat märke som fungerar.
 
Sen har jag frångått märkeshysterin lite. Jag köper efter funktion, men kräver kvalité och bra passform också. Till exempel så är mitt favoritträns köpt begagnat för 100kr och kommer från Hööks.. Mina svindyra från Schockmöhle och englandsköpta Silver Crown hänger som reserver, haha. Passform och funktion är samma, kvalitén skiljer självfallet.
Min kavaj är från Horselife, kostar max 1500kr och jag älskar den. Superbekväm. Köpte nya ridstövlar från Mountain Horse då mina gamla inte passar längre, valde en av deras billigaste modeller och är jättenöjd! För några år sen hade jag gått på de dyraste, bara för att de borde vara bättre.
 
Sen hade jag tur med Hilly, hon kunde ha alla Gabbis täcken, så hon fick ärva ett regntäcke av henne, sen har hon inte fått en pryl, förutom munkorgen förstås! Billig i drift!
 
Hööksträns för hundralappen på tävling, går utmärkt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0