Svar på kommentar

Fick en så bra kommentar, men den var anonym så jag tänkte svara här.
Jag tycker att du har många rätt, inget passar alla hästar och så kräver det förståss lite jobb för att få en bra lösdrift!
 
Absolut står dom en del i skjulet och vilar/sover. Men jag tror absolut inte att dom står där 12 timmar, som många hästar står på box. Dom kanske står där en timme, går och äter, går och dricker, umgås med varandra eller pillar med något.
 
Underlaget är självklart avgörande. Blir det riktigt djup lera och svårt att ta sig fram så tror jag absolut att hästarna kan må bra av att få komma in, för då vill dom ändå inte röra sig. Så där krävs det att man har bra dränering eller inlagt grus.
 
Min lösdrift är långt från perfekt. Den har en helt okej storlek och placering, dock skulle jag vilja ha lite skog i den också, men det alternativet finns inte. Underlaget är helt okej, även höst och blöta förhållanden. VI har kört in ett lass sand vid ingången och runt ligghallen.
 
Jag håller absolut med om stallmiljö! Det är en av de stora anledningarna till att jag vill ha dom ute, det är väldigt svårt att uppnå optimal nivå inomhus när det är -20  grader eller kallare och man inte vill att vattnet ska frysa. Det går att ordna med lite jobb, men är inget alternativ för mig då det inte är mitt stall. I det förra stallet jag stod i var stalldörren öppen året runt och det var en bra miljö, så där gjorde det mindre.
 
Min förra häst hade blivit väldigt ledsen om han hade behövt stå på lösdrifr, han var frusen, känslig och fin i kanten. Men med dom hästar jag har nu, så njuter dom bara!
 
Dock så är jag övertygad om att man minskar risken för kolik, ledproblem och stelhet osv med lösdrift. Så jag måste säga att jag tycker att lösdrift är ett mycket bättre alternativ än uppstallning, men det innebär inte att folk inte får göra precis som dom vill med sina hästar. Om hästarna får vara ute 6 timmar och stå och hänga i en grusruta så är det upp till ägaren, jag gör bara det jag tror är bäst för mina hästar, så det känns bra i hjärtat för mig. Och såklart är det viktigast att hitta ett sätt som gör att hästarna trivs så bra som det går!
 
Och ett miskat arbete med mockning och det ekonomiska med att det går mindre spån osv, det är ingen avgörande faktor, utan bara en liten bonus på det hela. Men det härliga är att det blir mer till över till hästarna! 
 
Slutsats; Jag är frälst och övertygad, men alla får göra precis som dom vill, så länge man håller sig inom djurskyddets bestämmelser. Tack för din kommentar, jättekul att ni skriver era åsikter!
 
 
Ligghall med godkända mått för minst 3 hästar, sand i botten och en massa halm nu såklart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0