Ponny

Jag är så förtjust i min lilla ponny! I helgen har vi gjort lite svåra saker. Jag hittade lite mugg på hennes lurviga bakben och klippa med sax är totalt omöjligt, hon har ju helt galet lurviga ben. Så med lite hjälp att hålla henne så rakade jag båda bakbenen. Tilläggas bör att hon tycker det är halv-läskigt att man lyfter banbenen, så ni måste förstå hur läskigt det måste vara att bli rakad, hon var dessutom väldigt skeptisk över rakapparaten. Imponerande!

Idag har jag longerat och hon är väldigt avslappnad i traven och börjar förstå vad galopp innebär, hon är dessutom bara glad, inte alls stressad. Och hon orkar galoppera längre än ett kvarts varv, så det tar sig! 
 
Jag har munkorg och fri tillgång i hagen, det har faktiskt fungerat perfekt! Trots -30 grader i ganska många dagar så fungerar det. Ja, munkorgen fryser lite, speciellt delen som hamnar i vatten när hon dricker, men hon får i sig ordentligt med hö ändå, hon är inte hungrig när hon får komma in på kvällen och får äta hö utan den på. Världens bästa grej! Det tog ungefär två dagar innan hon lärde sig tekniken. Finns att köpa på Wallers Sadelcentrum, den var inte alls dyr. Jag tror på fri tillgång och många tuggtimmar och har man en lättfödd häst är det inte möjligt utan begränsning.

Jag är inte jätteförtjust i småmaskiga nät, Lukas hade det och fick problem med nacken, vilket han inte hade innan näten. Dock åt han mer med nät än utan, och han var svår i maten, så det var det enda alternativet tyvärr.
 
I alla fall, visst ser det ut som att Hilly gått ner lite i vikt sen i somras? Tänk bort all vinterpäls också! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tror också att näten är dålig för hästarnas nacke då de är upphängda. Inte direkt normal aktivitet för hästarna att slita loss maten på det viset. Näten är bra för oskadda hästar då de kan ätas från marken

2016-01-25 @ 03:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0