Ändrade planer

Igår körde jag Gabbi till Luleå på fortsatt rehab, hos världens bästa Cissi! Jag känner mig lite begränsad hemma då Gabbi är lite svår att stänga in, hon blir så upprörd om Hilly går iväg utom synhåll, vilket hon måste för att beta. Sen har jag slut på bete att hägna in småhagar på. Så jag måste ge hö. Och det finns inte till salu just nu, ingen har fått in tillräckligt med hö. Så det blev enkelt att köra henne till Luleå tills vi ska på återbesök helt enkelt!

Hilly har bara flyttat en kilometer till ett bete, hon har en stor hage med mycket gräs och hästar runt sig.
I hagen bredvid står det dessutom två jättesöta fjällkor! Planen är att rida ut henne så mycket det går, i vanliga fall kan jag inte lämna Gabbi hemma själv nämligen. Så kanske två sällskapsponnysar?? 😉

Jag har lite datastrul, när det är ordnat ska jag bjuda på jättefina bilder på mig och Hilly, som Emelie fotat! Gabbi ville inte alls vara fotomodell den dagen nämligen, så Hilly ryckte in!


Rehab

Mitt pucko till häst leker en del i hagen. Vilket resulterade i ett veterinärbesök och två muskelsträckningar i bogen, dom är behandlade och vi skrittar uppsuttet till återbesöket.

Gabbi är snäll i allt, dock lite jobbig att skritta ut på när hon har vilat, hon är lite för fokuserad på Hilly som är hemma och ropar på henne, så då jag inte riktigt vill att hon ska hoppa omkring, utan skritta i låg form så har Jimmy följt med och haft Hilly i grimskaft. Men hon går så fruktansvärt långsamt, så vi släppte helt enkelt lös henne, så hon fick själv jogga ikapp när hon hamnade för långt bak. Här kan vi lugnt säga att ponnyn var extremt nöjd med sig själv, hon är som en hund! Dock utforskade hon en stig på egen hand också, vilket Gabbi tyckte var lite upprörande, men hon kom glatt joggandes efter en liten stund!

Så all tävlingsplanering är struken, Gabbi får gå i vanlig hage om hon är lugn, vilket hon inte riktigt är, så det är sjukhage på natten och mindre beteshage på dagen just nu, dock har jag egentligen slut gräs, så vi får se hur vi löser det här i några veckor till.

Själv så ska jag till kiropraktikern imorgon och faktiskt sjukgymnasten på tisdag. Jag har problem med höften, har alltid haft, men nu är jag halt ganska ofta, så det är dags att kolla det ordentligt. När jag beskrev problematiken så tyckte sjukgymnasten att det lät "intressant". Det kan aldrig vara bra?

Nu är vi i alla fall helt inflyttade i huset och njuter av att vara lediga och ha semester! Lycka(mammas hund som bor i Dalarna) är också hemma på semester, vilket är jättetrevligt!


RSS 2.0