Hus, möbler och röjning!

Huset, carport och bakom huset har vi en sluttning ner mot älven.
Jag körde hästarna till ljusvattnet tidigare i veckan, dom ska få bo där till på söndag, en liten mini-semester helt enkelt. Jag har så oerhört mycket att göra runt gården och huset, så det passade helt enkelt bra!

Innan dom åkte så blev Hilly verkad, både jag och min hovslagare har omedvetet skjutit på det, då hon har varit lite besvärlig tidigare. Helt enkelt för att hon har varit rädd för människor! Jag har egentligen inte lagt ner så mycket tid på träningen av det på slutet, jag har mest försökt smörja baksidan av hennes framknän, jag tror hon har kronisk mugg/rasp där, dock så håller den samma storlek hela tiden, så det är inget stort bekymmer. Så det mesta jag gör med hennes ben har helt enkelt varit obehagligt. Inte värdens bästa förberedelse på hovslagaren helt enkelt.

MEN! Jag och hovslagaren blev så jäkla imponerade av henne! Hon drog åt sig ett ben (det som av någon anledning är mest läskigt), en enda gång! Nästa gång ska vi nog slå på framskor så hon kan hänga med ut i skogen utan att få ont i tassarna. Duktiga, duktiga tjej!! I vintras stod hon på bakbenen och kastade sig åt sidorna, för hon var så rädd, stora framsteg!

Jag hälsade på tjejerna på betet idag och blir så stolt över Gabbi! Hilly är låg i rang, lite rädd och väldigt försiktig och tycker dom andra hästarna är lite läskiga, men Gabbi ställer sig mellan och är en väldigt trygg förebild, vilka tjejer jag har!

I veckan har vi samlat ihop lite möbler och packat och burit in lite grejer till huset. Nästa helg ska dom ha auktion och efter det har vi väl egentligen fritt fram, men vi har smygbörjat lite. Idag ska vi hämta en matsalsgrupp som jag tokfyndat begagnat, härligt! Jag köper gärna begagnat och har samlat på mig ett gäng möbler som "bara" behöver lite färg.. När ska jag hinna med det!?
 
När det kommer till renoveringar så ska vi väl i slutändan göra något åt alla rum, bygga altan och allt det där, men det ska vi sprida ut på många år. Det jag dock vill/ska göra direkt är sovrummet, vi ska slå ut en vägg till ett litet förråd och göra walk-in-closet direkt. Golv och tak är vi nöjda med, så ny tapet och det rummet är klart i några år till. I grund och botten har dom gjort allt extremt noga, så det finns inga större brister någonstans, det är bara omodernt. Vi har lite att pyssla med helt enkelt!
 
Det vi ska försöka prioritera i år är dock sly-röjning. VI har säkert närmare 0,5 hektar som är totalt igenväxt, vi har börjat litegrann och det är ett jättejobb. När det är klart kommer vi dock ha en härlig utsikt mot älven, det är en rejäl slänt vid huset ända ner till älven, där vi har en brygga. Supermysigt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0