Dressyrträning och hagstädning

Igår blev det dressyrlektion som omväxling! Jag red 40 minuter för Carro lagerhjelm. Mitt mål är att få Gabbi lättare för handen, mer ihop och mer på bakbenen. Alltså inget man gör på ett pass. Vi jobbade med lite skänkelvikningar och mycket med tagen bakdel i alla gångarter. Skitjobbigt tyckte både jag och Gabbi. Gabbi protesterade ganska ordentligt när det blev jobbigt, men vi kämpade igenom det hela och avslutade på ett trevligt sätt! Så planen är att försöka boka in lite fler pass och kämpa på med att få en bättre grund att stå på!

I övrigt har jag påbörjat den obligatoriska hagstädningen nu på våren. Kratta ihop vinterns bajs alltså. Det är inte världens roligaste jobb, men timmarna man investerar är värt mycket sen! Bajs blir lera och det vill man inte ha i hagen. Jag kanske har lyckats kratta en fjärdedel? Jag kommer inte hinna riktigt alltihop, men hälften borde räcka för att dom ska slippa gå i gegga. Jag har krattat ihop högar som jag ska skotta ut när hagen har torkat upp. Det är bara dumt att skotta ut skiten när den är genomblöt, man ska inte slita i onödan! Det värsta får vi ta ut med traktor.

Det absolut roligaste är såklart att dika bort vatten! Självklart var hästarna hjälpsamma och stod oftast mellan mig och spaden och krävde kärlek, älskade flickor!Gabbi hjälper till...
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0