Hilly - vilken hjälte!

Alltså, min underbara ponny! Jag vet inte hur mycket jag har berättat, men jag kan delge er med lite information.
 
Jag hämtade Hilly för ett halvår sen, i Umeå. Ägaren hade importerat henne från Irland som ridponny. Hon hade kommit fram, och dom skulle rida. Dom hade sett någon suddig liten video på en svart ponny som hoppade omkring långt bort. Hilly fick panik och for iväg som en idiot och kastade av sin ryttare. Sen har ingen provat rida igen, då dom insåg att hon inte var inriden. Dom hade henne i ett år innan hon åkte ut på annons.
 
Jag for och tittade på henne och möttes av en väldigt osäker och ängslig, men snäll ponny. Ingen rymmare, klarade av att gå på bete och låg i rang, perfekt sällskapsponny, hon fick följa med hem.
 
I mitt fodervärdskontrakt(hon ska få stanna hos mig, då ägaren inte är intresserad av att få igen henne, men vill ha kontroll på att hon inte hamnar tokigt till) så står det "hon är farlig, INTE till ridning". 
 
Men alla som känner mig, vet att jag inte kan låta bli.. Vi har longerat, lyft hovar(superläskigt, hon var totalt fastfrusen i backen i början), klappat, promenerat(hon har gått extremt sakta bakom ryggen på mig), klivit upp och ner på en pall 4000 gånger(förberedelse för uppsittning), hängt och kliat och till slut satt upp. Hovslagaren fick på framskor, men det slutade med att hon blev rädd ändå och vi fick börja om från början med hovarna. Hon fick mugg och jag fick raka bort allt hovskägg, det var en utmaning! I karlederna och runt kotorna har hon gamla ärr, mest troligt obehandlad mugg, så vi har kämpat med smörjning och mjukgörande och äntligen börjar det ge resultat.

Och nu är vi här idag, en ponny som stencoolt lastas, åker till ridhuset, görs i ordning, rids omkring med 7 hästar i ridhuset och kan stolt säga att hon har galopperat!!! Hilly tyckte det var jätteroligt, dock så hade jag ingen riktig styrning alls, men hon bjöd framåt! I början när vi skrittade gick hon två-tre steg, blev spänd och frös fast. Smackade jag så gick hon ännu långsammare.

Den här lilla ponnyn har galopperat rakt in i mitt hjärta och jag älskar henne till döds! Jag ser fram emot våren, framtinade vägar och mysiga
 
 

Kommentarer
Postat av: Loella

Vilken underbar historia! Så tur att hon fick komma till dig 😊 Hoppas hon får stanna där och kanske tom bli inkörd?? Lycka till

Svar: Hon kommer inte att köras in, hon är för bakrädd :)
Camilla Robertsson

2016-03-26 @ 06:35:17
Postat av: Anonym

Tråkigt att någon skaffar häst och testar rida en gång som går snett och inte testar igen utan att hästen istället får stämpeln "farlig", vilket bara medför att hästen blir ännu mer osäker. Men jag tycker det känns väldigt bra i hjärtat att se att det finns dem som du vilka inser att allt går att bygga upp och det behöver inte ens ta lång tid - bara man ger det ett försök och individanpassar det hela! :)

2016-03-26 @ 15:14:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0