Överanalyserar vidare!

Halva grejen med att tävla är nog att analysera efteråt! 

Min insats var helt okej. Ska köpa rein bows, så jag slutar låta tyglarna glida iväg när jag tycker vi kommer lite nära på hinder. Det blir inte direkt bättre stöd för Gabbi om jag smyglänger tyglarna när hon behöver stöd.

I övrigt så tycker jag faktiskt att vi gjorde vårat bästa. Det är över 9 månader sen vi tävlade och nästan ett år sen vi tävlade inomhus. Jag kan inte direkt räkna med en avslappnad häst då Gabbi bara tävlat i ett halvår!

Jag måste dock få henne mer eftergiven och acceptera bettet. Grunder, grunder, grunder. Vi ska kämpa på och jag dör om inte Pontus märker någon skillnad nästa gång han kommer, haha!

Hinderhöjden känns lätt, vilket är skönt, då jag brukar tycka att högre hinder gör det hela lite spännande! Alla hinder hon rev i helgen var räcken. Inga grova rivningar och hon brukar sällan riva, så jag skyller bara på att hon var spänd. Eventuellt att jag var lite för forcerad, men hellre rivningar än vingel och en häst som står emot. Helt okej språng på söndagen, inget att skämmas för! Träna på att tävla är helt enkelt det vi måste göra!

Årets mål är som jag tidigare nämnt, stadiga 110. Om vi känner oss redo och har fått till grunderna så vore det skitkul om vi blir klar och vågar prova 115. Men det är långt borta i dagsläget.

Jag är så himla glad över att Gabbi är frisk och att vi har möjlighet att åka på tävlingar och ha kul tillsammans! Jag var lite rädd att jag skulle vara besviken om det inte gick bra, med tanke på att hon inte rev ett hinder på hela förra året på tävling, men jag är inte ett dugg missnöjd! Fina, fina Gabbi!!!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0