Basic stall

Med tanke på att vi köpte gården i maj och hästarna ska bo hemma så har det blivit en hel del pyssel. Drömmen om ett riktigt stall finns, men kommer inte vara aktuellt på ett par år.

Men det mesta går att lösa ändå, jag tänkte visa hur vi gjort!

Höförvaring
Vi saknade en vettig plats att förvara höet på, så jag fick tag på ett gammalt cykelskjul som skänktes bort. Det är påbyggt lite och placerat bredvid vinterhagen för smidig hantering. Efter bilden togs har det tillkommit två dörrar.

Lösdriften
Som tur var byggde Jimmy den förra året och flyttade hit den med traktor. Den har godkända mått för tre hästar och hästarna trivs väldigt bra i den. Vi har hämtat sand från ljusvattnet och lagt in. På bilden är Gabbis sjukhage och innan vi la in sanden.

Sadelkammare
Vi har ett gammalt traktorskjul som ska bli stall/sadelkammare och väldigt lite plats helt enkelt, men det är något jag får leva med. Den är nästan klar, det ska inhandlas mer krokar, in med plastmatta och så småningom målas vita väggar.

Vinterhage
Vinterhagen blir faktiskt ganska liten. Jag ska lägga sand i hela hagen för att undvika lera och halka och då blir den inte större. Jag har även byggt så att jag kan koppla ihop ridbanan med hagen om underlaget blir för tråkigt i hagen. Vid bra väder kan jag öppna upp hagen åt andra hållet, där det är vanlig mark. Bilden visar när vi byggde hagarna och hade lagt in lite sand, mer kommer till veckan. Jag har även ställt in en höhäck och kommer att montera upp en lunchgrind. Förra året gjorde Jimmy en isolerad vattenbalja som fungerade riktigt bra! Eventuellt försöker vi lägga till en värmeslinga i den också.

Det är inte något att skryta med, men vi har kommit billigt undan och fokus har legat på funktion, jag har försökt göra allt så genomtänkt och lättjobbat som möjligt. Stallet är en kaosartad byggarbetsplats just nu, så jag tackar den fina hösten då allt pyssel med hästarna sker ute i hagen just nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0