Från snö till is

Idag har vi haft lite kallare väder än dom senaste dagarna. Det har gått från slask till is. Något bättre underlag i skogen, så efter tre dagars vila gjorde jag och gabbi ett försök i skogen.

Första problemet för gabbi var solklart att hon fick gå in i stallet. Det är fortfarande mycket kvar att bygga, men det var undanplockat så man kan sätta fast en häst. Jag har gjort i ordning i hagen i ett halvår, vilket fungerat fint! Gabbi står helt lös under borstning och sadling. Men idag skulle vi plötsligt gå in. Och hon tappade sin älskade ponny ur synhåll... Gabbis solklart största skräck i livet, bli lämnad. Så hon var lite hysterisk, vilket följde med en stund på ridturen, dessutom hade hon som sagt vilat i tre dagar. Hon skötte sig dock fint och var snäll i stallet när vi kom hem igen.

Dock upplevde jag det lite väl halt, så jag broddade upp henne lite. Från 8mm till 10mm, förutom i tån bak, brukar ha lite mindre brodd där, ifall hon skulle råka trampa sig.

Jag vet inte riktigt vilket väder jag önskar mig. Att allt tinar bort? Att vi får riktig vinter igen? Jag tror vi får bita ihop några veckor och halka runt i skogen. Transporten är i alla fall framskottad och har fått vinterdäck, så det alternativet finns också, även om planen är att hon främst ska gå i skogen en månad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0