Snöstorm och igångsättning

Nu har vädret lugnat ner sig efter 4-5 dagar med ihållande dalande flingor(även full fart från sidan bitvis) som resulterat i 80-100cm snö, ungefär. I början av november! Det brukar vara i slutet av januari, men det är inte mycket att göra, bara att acceptera läget.
Normalt så brukar vi ha två-tre månader av fruset, stenhårt underlag och kolmörker. Jag såg fram emot det lite, för första gången någonsin, haha. Jag har nämligen möjlighet att rida längs kanten på en jättelägda, det brukar vara lagom hårt underlag, fast det är fruset i marken. Nu hann det vara fruset i två dagar, sen kom det så mycket snö på en gång, att man inte ens hann vara med och rida upp en stig. Så jag har en liten slinga som är en kilometer lång, att rida fram och tillbaka på. Tjoho! Äh, Gabbi ska sättas igång nu och ridas rätt lugnt i några veckor, så det ska nog gå bra! Sen så har jag faktiskt ridbanan, som är uppskottad. Dock får jag bara hålla till där med Hilly, då Gabbi ska undvika böjt spår ett tag till.
I några dagar har jag rört Gabbi i trav och sen igår i galopp. Hon har fått en större hage och skuttar glatt omkring där, så jag måste rasta henne ordentligt, så hon är snäll i hagen.. Dessa eviga bekymmer! Det är svårt att ta bort det viktigaste för att Gabbi ska stå still, glädjen. Hon är inte bråkig, inte stressad, bara lycklig. Och det må hon väl få vara! Gabbi är för övrigt döds-snäll. Idag hade jag bett för första gången på 4,5 månad. Vi har tjollrat med hackamore tills nu. Häromdagen, i snöstormen, var hon riktigt på tårna, då red jag barbacka. Värre än så blir hon oftast inte! Hon går att rida barbacka på i alla gångarter i skogen och har inte kastat av någon sen hon kom till mig, fyra år och nyinriden. Tvivlar att hon har bockat under ryttare en enda gång, bekvämt!

Hilly fick besök av Erika Furberg i helgen, Parelli-instruktör. Jag känner att jag har kört fast lite, jag får inte henne att slappa av ordentligt. Jag fick lite verktyg och ska bland annat härda henne och göra plötsliga, märkliga grejer, och Hilly ska lista ut att fly inte fungerar. Så om någon åker förbi tuvan och ser mig hoppa omkring som att jag har alla möjliga fel i huvudet behöver ni inte ringa psyket... Jag ser mest troligt inte klok ut. Hilly tycker jag beter mig oerhört märkligt, det kan jag intyga. Gjorde ett pass från marken igår och idag, sen hoppade jag upp och red lite. När jag har fått till övningarna lite bättre och Hilly har slappnat av ett steg till ska jag ta ut Erika igen, förhoppningsvis kan jag få mer verktyg i ridningen då. 
 

 
 

Kommentarer
Postat av: .

Finns sockerfri betfor nuförtiden. Billigare än mash, om man ger det för att hästen ska få i sig mineralerna

2016-11-18 @ 09:32:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0