Har ni koll på hästarna?

Jag försöker komma ihåg att fota av hästarna med jämna mellanrum för att jämföra hur dom ser ut i kroppen. På Hilly är det mest för att se att hon minskar i vikt, men på Gabbi handlar det såklart om muskler och den biten.
 
Hilly ska få tappa lite vinterpäls innan det är lönt att försöka se hur hon ser ut i kroppen.
 
Gabbi är fotad i slutet av februari och häromdagen. Det som jag har gjort annorlunda är att hon har börjat äta Naturmüsli från St Hippolyt och tillskott i form av Super Condition, vilket ska hjälpa vid muskelbyggnad. Det ska bli intressant att jämföra om ytterligare 1-2 månader.
 
 

Ledig!

Jag har varit ledig i veckan och kommer vara ledig fram till den 20, inte alls dumt när våren är här!
 
Ridbanan är helt framtinad nu också, helt underbart! Dock visste vi inte riktigt att hela gårdens snömängd vill ta vägen precis över ridbanan när den smälter, så vi har ett litet dike tvärt över just nu, haha. Men vi ska gräva ett dike i sommar, så vi slipper det till nästa år. Jag måste dessutom dit med 1-2 lass stenmjöl till, men ska avvakta tills den är helt torr först. 
 
Sen håller vi på att vårstäda hagarna. Trots att vi har kört en hel del vändor med traktor i vinter så är det verkligen hur mycket som helst som ska mockas ut. Vi har en liten grävare på gården som har gjort det jobbet bra, men det är fortfarande en del kvar, det tinar fram nytt varje dag. Man hinner glömma bort hur mycket det blir varje år, men allt måste ju bort om man ska hålla kvalitén på hagarna. Bajs = lera, fy!
 
Sen har vi fått en ny medlem i familjen här på Tuvan! Jag måste presentera Uran, en schäferhane på 11 år. Husse hade dött och han behövde ett nytt hem, så han ska få bo med oss. Det är bara att hoppas att han har några pigga år kvar. Vi inledde med ett veterinärbesök och en genomgång från topp till tå, han har ett sår som behöver lite tid att läka, men sen kommer han nog att må toppen! 
 
Ikväll ska jag & Johanna markarbeta på SRK, Gabbi har inte klivit över en bom sen i Luleå, och vi ska på P&J om två veckor, så det kanske är dags!
 
 

RSS 2.0