Äntligen träning!

Igår var det hoppträning fötr första gången sen i maj/juni någon gång. Oj, så himla kul! Dock mycket att jobba med, första rundan(bana) kändes fruktansvärt rörig, men så fick jag göra om det och då gick det oerhört mycket bättre. Inte alls perfekt, men klart godkänt. Pontus konstaterade att jag hade en väldigt shyst häst, vilket inte är någon nyhet. Gabbi stannar inte. Punkt. Är ridningen riktigt åt helsike kan hon springa på sidan, men klarar inte ens ryttaren av att sikta mellan hinderstöden ska väl häststackaren inte behöva hoppa, haha! 
 
Dock måste vi verkligen jobba med dressyren! Jag hoppas det finns någon som har tid med lite lektioner, jag känner mig helt lost nämligen. Detr var den enda läxa vi fick, då ska vi ta tag i det också!

Idag har vi bedrövligt underlag ute. Underst har vi riktig blankis, och så fem-sex cm snö på det. SNOR-halkigt och det är i princip omöjligt att vara ute utan att vurpa, haha. Och klibbsnö såklart. Så det är inte ens lönt att försöka rida ute. Och dra hästtransport i det här underlaget lockar inte heller, dessutom har Gabbi varit upp både fredag och lördag. Så påtvingad vilodag. Det är sällan jag låter vädret hindra mig, men tyvärr måste även jag se mig besegrad.
 
Lite städning i hagen, sadelkammaren halva huset blev det istället. Ett rum ommöblerat. Smörjt hälften av allt mitt läder. Klockan är halv fem och jag vill riiiiiida!!!! Underbart att man är så motiverad ändå! Tänk bara när det blir vår och ridbanan är framme, tjoho!
 
 
 Provade ett hemmabygge på kursen, dock med hacket innanför bettet. Tycker att jag har lite mer att bromsa med, fast jag tror vi klarar oss på tredelat när vi har nött lite mer dressyr!

Snart har vi överlevt vintern!

Imorse hade jag visserligen -17 grader, men senare på dagen blev det -6 i skuggan och plus 8 i solen!


Norrland är ett mörkt ställe, först nu blir det mörkt vid 16, och man njuter av allt ljus! Enligt vädret ska det bli varmare till veckan, och mest av allt vill jag riva isen på ridbanan och invänta våren, men det är nog minst en månad bort.. Jag är sjukt sugen på vår!

Jag insåg dock att jag överlevt vintern, med vårat provisoriska hästhållande. Jag har stått i kallstall massor av år, men det har ändå varit isolerat och aldrig utetemp. I år har jag haft enbart vindskydd, helt oisolerad stallgång. Och det har gått över förväntan! Till nästa år kommer det vara isolerat med möjlighet att värma upp lite vid behov, vilken lyx!

Vattenkranen har varit utomhus, typ 100 meter från hagen, då man varje dag fått skruva på en slang och ett koppel som fryser mellan användning och sen släpa 60l vatten på en pulka, ibland i djupsnö vid snöstorm. Till nästa år ska vi gräva vatten fram till hästarna så det bara är att skruva på en kran som ska tåla kyla. Så sjukt lätt jobbat!Tandläkarbesök

Härom dagen kom tandläkaren ut och kollade Gabbi i munnen, jag brukar köra cirka 8 månader, men det blev ett helt år den här gången. Hon hade lite sår längst in i munnen, där hade hon blivit lite vass.


Skönt att han det bortgjort! 

Idag red jag ut en vända, på hackamore. Har ridit på ponnyhack någon gång, men hon har blivit för tung och stark i galoppen, så vi använde ett hästhack idag. Det visade sig vara ganska skarpt, vilket jag ska lägga på minnet, om hon behöver skolas någon gång. Till exempel så vräker hon sig gärna iväg lite när vi byter galopp, vilket hon gjorde mindre idag, trots att vi var ute.

Jag har kommit igång lite med hoppningen, det har blivit lite serier. Gabbi är lite snurrig när vi värmer upp och lite stark efter hinder, i övrigt sköter hon sig snyggt!RSS 2.0