Denna vinter..

Vinter, det brukade vara kallt och snö, typ 4 månader om året, här i västerbotten.
 
I år och tidigare år har vi haft stora variationer, ena dagen är det -20, dagen efter är det plusgrader.  Inte så mycket att göra år, men underlaget för ridning blir sådär. Jag har haft problem att få till ridbanan, för är det plusgrader några dagar så blir det bara is, inte speciellt kul. Blankis går jättebra om man rider ut och inte svänger skarpt. Det är bara att se till att man har rejält med brodd.
 
Ett tips för att slippa broddtramp, vilket ofta blir i ballarna fram, är att ha kortare brodd i tårna bak. Det har fungerat bra för mig dom senaste åren.
 
Dom gånger ridbanan har varit okej så är det underbart att rida på snö! Jag är oerhört tacksam över att ha en egen ridbana  hemma! Jag rider normalt ca 6 dagar i veckan, varav max 2 dagar på ridbanan, det har blivit mindre på grund av underlaget hittils. Det som är helt perfekt är att jag har fina vägar direkt utanför, vilket har gjort att jag har skrittat och travat fram ute, vilket är kanonbra, då har Gabbi fått komma igång lite innan det är dags för seriösare jobb. Hon är inte tittig, men sjukt intresserad av sin omgivning, så då får hon en möjlighet att kika lite på världen innan jag kräver mer fokus på banan.
 
Sen har jag ridit travjobb på banan, lite galopp, gått ut från banan och kört resten av galoppjobbet ute. Fördelen med att ha säker 1km rak väg att jobba på i galoppen är att jag tycker att det kan vara lite svårt att hinna rakrikta ordentligt på en ridbana. Det är nog våran största utmaning just nu, rakriktningen. Jag tycker att det fuskas lättare på en ridbana än på helt rakt spår, både från mig och hästen, så det är så nyttigt!

I övrigt är Gabbi lite svår att dressyra utomhus, hon är helt enkelt för glad! Tittar hela tiden på sin omgivning och är så positiv och glad att hon inte ger mig 100% fokus. Hon gör vad jag säger, men har inte riktigt tid att fokusera som jag vill, men vi kämpar på!
 
Men, jag längtar absolut till våren, ingen tjäle och ingen is.. Men det är minst två månader vinter kvar, bit ihop!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0