Kylan slår till

-27,9 som kallast idag. Jag blir imponerad över det som fungerar och förvånad över det som fungerar lite sämre. Det är ju första vintern i huset och vi har inte riktigt lärt oss hur värmepannan fungerar, vilket resulterade i 13 grader på nedervåningen, haha! Men lite eldning och temperaturen jobbade sig uppåt igen.


Vi har en hemmagjord isolerad vattentunna åt hästarna, jag har fyllt på med varmt vatten som jag fyllt i köket och det var bara en ytterst tunn skorpa imorse, imponerande!

Hästarna står mest i halmen och hänger, jag har ökat högivan så dom har haft fri tillgång, Hilly har inget täcke och ingen av hästarna fryser.

Idag tog jag med bägge på en kombinerad promenad/barbacka sväng. I och med att stallet inte är färdigisolerat är det lika kallt som utomhus, inte sugen på att göra iordning häst där. Så jag knöt ett grimskaft i gabbis grimma och for ut med Hilly på släp.

Hilly går lääääängst ut i grimskaftet och släpas fram, men hon ska fasen lära sig att vara handhäst, till slut trillade poletten ner och hon pinnade på framför, tjoho! Tur att gabbi är en klippa!

Imorgon ska det bli varmare, gabbi ska motioneras ordentligt, sen ska jag till bure och rida kråkan, ska visa honom för en spekulant på söndag, kråkan är inte så intresserad av att springa fort runt en travbana tyvärr.

Hilly beskriver kylan bättre än Gabbi, hon är lite mer täckad och inte så sugen på att sluta mysa i halmen.. haha!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0