Dressyrtävling?

Min medryttare på Hilly, Emelie fick starta Gabbi i en LB:någonting förra helgen. Dom hann träna två gånger och Gabbi gick med bett dom dagarna, i övrigt har jag ridit på hackamore hela hösten/vintern/våren!

Trav- & skrittdelen var riktigt bra, dom fick mellan 6-7 där. Galoppen var sämre, men det visste vi innan, då hon inte riktigt accepterar bettet och är inte igenom. Men dom slutade på 59%, vilket jag tycker var klart godkänt som debut!
 
För övrigt så rider Emelie Hilly så otroligt bra, det händer massor! Vi ha rhoppat tre-fyra gånger och hon utvecklas varje gång! Hilly är 146cm och har inte en superbra galopp, hon har precis börjat orka. Och hon har inga problem att gå på rätt avstånd på storhästavstånd, duktiga!

I helgen är det pontus-kurs, jag hoppas att jag får bra snurr på galopen och får en bra känsla, jag är sugen att rida 110 på hemmatävlingen om några veckor, det är två år sen sist! Dags nu!
 

Äntligen vår!

Igår var det en grym dag, ridbana kunde invigas! Det är visserligen lite is och en halv sjö på ridbanan, men den är fullt ridbar!

Om vi får låna en grävare i år så ska vi göra ett dike till, så slipper halva gårdens snösmältning passera över ridbanan. Sen ska det på ett lass stenmjöl till, har en liten svacka på mitten.

Jag har hunnit rida kurs för Lotta på Gabbi. Jag tror att en polerat trillade ner för mig. Nu ska jag bara få till den ridningen! Eventuellt blir det kurs för Pontus nästa vecka, hoppas på att det blir utomhus!!

Hilly ska faktiskt starta en pay and jump nästa söndag.. DET kommer bli intressant! Rallyräkan, hon har så sjukt mycket energi!Makeover - Hilly

Idag fick båda hästarna följa till ridhuset, Gabbi red jag dressyr på, barbacka. Fungerar bara bra. Avslutade med att hoppa ett litet hinder, det gick det med! Måste kanske prova hoppa ett riktigt hinder barbacka någon gång.. 

Emelie red Hilly, dom har hoppat något litet hinder tidigare. Hillys teknik har inte riktigt imponerat, hon har landat med bakbenen precis bakom hindret, typ ett räcke på 50cm.

Men idag var det bra fart i henne och hon gjorde oxer-debut och hoppade hela 70cm på ett bra sätt! Vi får se om vi hittar någon bra pay&jump i vår.

Sen fick båda tjejerna ett vårbad! När sommaren hade torkat i solen rakade jag Hilly. Hon är bara rakad lite en gång tidigare, nu försökte jag mig på benen men misslyckades tyvärr. Men med tanke på att hon fram till ganska nyss varit väldigt rädd om benen så får man kanske leva med det!

Före och efter bilder, stor skillnad va? 


RSS 2.0