Löshoppningen!

Får inte filmen att fungera på blogg.se! Grymt irriterande!

http://www.youtube.com/watch?v=k0kIH-Puh6A


Helgen med stort H!

Fruktansvärt underbar helg!

Fredag:
På bussen mot Sundsvall åtta på morgonen. Shopping i sundsvall! Blev tre linnen på Gina, En pall och några handdukar till stallet på Ikea och en hel drös grejer på Hööks!

På pallen:
Handdukar från Ikea, 5 kr styck. Ridbyxor, lägre i midjan 549 kr, dressyrgjord 389 kr, spöhållare 29 kr, snoddar 10 kr. Sadelväska 239 kr på golvet. Skulle fasiken ha ett par tunna tyglar, dom enda dom hade kostade 300 spänn. Så det blev billigare att köpa ett komplett träns för 179 kr! Så nu har jag ett tävlingsträns. Klagade på min pullarnosgrimma så jag fick en ny och fick behålla min gamla. ;) Super!

Efter shoppingen blev det travet! Hängde med Nathalie och Sandra och tog lite bilder på William Express(oplacerad) och Spjutsporren.(trea) Hälsade även på Zolobest!(oplacerad) Han verkade må prima! efter travet blev det utgång. Först hamnade vi på något litet, litet ställe, inte så ball. Men sen for vi på casinot! Häftigt som tusan! Spelade bort en hundring. Skulle kanske gett mig då jag hade 475 kr.. Men jag skulle ha en femhundring! ;)

Lördag:
Sundsvall Open trot! Helt fantastiskt. Jag var inte långt från tårarna efter Järvsöfaks fantastiska uppvisning! Jag var alldeles darrig efteråt, herregud vilken häst alltså!! Commander Crowe var något alldeles extra också! Otroliga hästar alltså! Tyvärr drog Regent Royal på sig en gaffelbandsskada på fredagen, då han galopperade som tvåa på upploppet. Positivt var däremot att Hampus stjärna Baron Me kom på en tredjeplats! GRATTIS!


Underbara Järvsöfaks med Jan-Olov Persson på ryggen i en segerdefilering som svenska folket sent lär glömma!


Commander Crowe sträcker ut ordentligt på Bergsåker.

Söndag:
Morgonfodring, hurra.. Var och gav Carolas hästar frukost också och såg till min stora glädje att Lili hade täcke på sig, känns som en bra start! :) Pussade lite på min bäbis också. <3
For och åt frukost hos mamma och tittade på på vinnarfilmen från i förra veckan, herregud vilken häst Berra är alltså! BÄBIS!! <3

Efter det begav jag mig liiite sent till stallet, skulle och löshoppa. Såklart skulle allt jävlas! Först fick jag lura in Iris.. Sen så var hon så extremt skitig att det tog evigheter att få henne ren! Tight om tid, men det skulle nog gå. Men, då hade hon en lös framsko som jag fick rycka.. Så jag blev lite försenad. Men sen knöt jag fast ett grimskaft i grimman och red till torpet. Herregud så fint hon gick i traven! Jättesamlat och jobbade riktigt ordentligt! Gör hon aldrig utomhus, kändes super! Men hon gick och var lite sne och halvställd, vilket är lite svårt att fixa till när man bara har ett grimskaft att rida med.. Kanske därför hon gick så bra, fick fuska lite! ;)

Sen började vi löshoppa. Gick sådär i början, Iris hade inte rätt bjudning och vi hade fel avstånd. men mot slutet fick vi till det och till slut blev det ett stigsprång på en meter. Jättebra bjudning och fina språng! Nästa gång kanske vi kan höja lite mer, då hon har fattat det hela och jag har rätt avstånd. (7,75 steg så jag kommer ihåg!) Red hem igen och hon gick precis lika fint i traven, var bara lite taggad! Tog en kort galopp också, galoppen var jättefin men jag hade ingen broms alls upptäckte jag, hon bara krökte på nacken och vilade i grimman. xD Haha, men som tur var vet hon vart man ska stanna!

När vi kom hem mötte vi upp Sören och han skodde om! Perfekt att han kunde komma, nu är det bara att tuta och köra!

Sen blev det hem och städa och äta lite innan jag for till stallet igen. Pillade lite med mina nya grejer och skrivade upp spöhållaren. Sen skottade jag i hagarna och tog sen in Berra & AK och selade på dom. Sen kom Thomas (strax efter klockan sju, lite skymmning) och vi for ut och körde, vilka tönthästar! Rädda för typ sig själva. Berra var rädd för samma träd alla gånger vi passerade det på rakbanan, vi körde lite intervaller. Och AK var het som tusan! Han blev besviken då det inte blev fler och snabbare intervaller. När vi kom hem gjorde vi kväll och nu sitter jag här och är lite nervös för imorgon, första dagen på nya jobbet. Dessutom har jag typ ett inflammerat sår i tandköttet, inte kul.

Btw

For en extra sväng till stallet och städade lite mer. Det är en jävla massa täcken överallt måste jag säga! Ska bli skönt att städa iordning i den där högen.. Ska dessutom sälja något av mina täcken, har så det räcker och blir över! Ska slänga ett av Thomas täcken också, det som AK typ slet över huvudet, det är slamsor fram i bogen nu.

Ska sälja ett bling-pannband som jag inte använder, någon som är intresserad? Ska ordna en bild nu efter helgen har jag tänkt!

När jag hade städat klart i mina lådor hittade jag helt nya skor, men en fram och en bak? Förstår inte vad det ska vara bra för, är dessutom inte skor jag någonsin kommer att använda, har ingen aning varför jag har köpt dom från början heller.

Hade tänkt fara ut med Berra en sväng också, men Thomas skulle ut och köra så jag for hem och tränade lite på orbitreken istället. Ruskigt skönt då det bara tar en kvart! Annars skulle jag aldrig orka träna, tycker det tar sån tid!

Har kommit på vad jag ska handla på Hööks imorgon också! En ny dressyrgjord, en sadelväska och eventuellt ridbyxor + en del småsaker. Efter det blir det incheckning på hotellet, trav på kvällen och efter det blir det utgång  jag känner peppen! Men nu måste jag duscha och packa inför imorgon!


Hjärtat!

Torsdag

Idag pysslade jag på lite i stallet, tvättade av lite grejer från igår och hängde allt på rätt plats. Sen tog jag skottkärran och mockade hagarna. Vi gjorde en ordentlig rengörning och skrapade bort all skit och lite onödig jord, så nu ska vi försöka hålla hagarna helt rena tills det fryser på. På så sätt kommer vi ha hagar med betydligt färre parasiter, eftersom dom kom hem från ett helt rent bete hem till rena hagar. Men när det fryser på ska vi avmaska en gång till och hoppas att dom inte får så mycket mer mask under vintern. Det tar inte lång tid att mocka ur hagarna om man gör det varannan-var tredje dag. Det ser dessutom mycket trevligare ut! Plus att skit blir till jord som blir till gegga då det regnar. Så förhoppningsvis får vi torrare hagar ur ett längre perspektiv.

Vi har mer höstsaker att göra också! Vi ska gräva ett dike som ska leda bort mycket av smältvattnet som för tillfället passerar genom hagarna på våren, sen ska vi köpa ny tråd och nya isolatorer och fixa upp vinterhagarna ordentligt, dessutom ska vi köra in några lass sand + grus så dom har torra ställen att vara på hela året! Hagarna kommer verkligen att bli toppenfina!

Dessutom ska det upp en hylla i sadelkammaren, vi ska rensa ur den ordentligt, sen ska vi kanske byta ut skrivbordet som står där till en bänk, så vi kan ha hyllor under och rymma mer saker. Täckeshängare + krokar ska upp utanför sadelkammaren så vi får ordning på alla mängder täcken vi har och får upp allt som ligger och skräpar på väggarna istället. Känns perfekt med lite upprustning!


Efter att ha städat lite for jag och red ett dressyrpass på Iris. Jag är lite kluven för att i vänster varv gick traven super men inte alls i höger, känns som vi har klivit tillbaka ett stort steg och jag kan inte lista ut vad det är. Så jag blev lagomt irriterad över att det inte fungerade. Eftersom jag redan var irriterad fungerade inte galoppen heller. Så jag avslutade med lite skrittarbete och gick hem och strechade lite, ska försöka göra det efter varje ridtur. Fast jag har ett problem när jag ska strecha halsen på höger sida, hon ger mig  vacker hov hela tiden istället, sötnosen! Hon fick gå lös på gräsmattan under tiden jag städade undan i stallet.

Blev inget ridpass på Berra då jag var tvungen att vara hundvakt. Men han motionerar själv när jag är ute med Iris, så det gör inte så mycket! ;) Ikväll ska jag packa inför Sundsvall och bestämma vad jag ska handla på hööks. :)

Tisdag

Igår hade jag fullt upp hela dagen!
Var en snabb sväng på stan och köpte nya skor då mina gamla har varit stallskor i ett halvår, inte så bra kanske. Sen for jag till Jenny och hjälpte till med hennes islännings-hingst. :) Han har blivit duktigare sen förra gången jag var där så jag gav henne lite fler övningar! 200 kr fick jag för det, strålande!


Iris, taggad dam!

Sen for jag och hämtade Iris för att rida hem henne! I början av passet blev det lite dressyr, lugn trav och jobbade på att rakrikta i formen, sommarens dressyrpass har gett resultat! Helt otroligt. Sen öppnade vi grindarna till e4an från hästryggen, hon är så stabil på det! Lastbilarna stormade förbi och hon flög inte i luften, så det är ju perfekt! Hoppade stocken i skogen (60 cm) och sen var det kört med lugn dressyrridning! Blev en travintervall i fullt ös, cirka 1,5 kilometer. Sen blev det ganska lugn trav i någon kilometer till, innan vi nådde rakbanan. Där hade jag tänkt ha en lugn galopp, men hon for iväg som en katapult, så det var bara att hugga tag i manen och dra sig upp i fältsits! Finns ingen mellanfart på den där damen! Våran rakbaka är cirka 1,5 kilometer lång, varav 800 meter är stenmjöl, så det är bara att gasa på, men mitt på rakbanan hade ett träd blåst omkull (självklart inte på vägen, men omgivningen såg ju lite annorlunda ut) så när vi passerade det kastade sig Iris, tur att jag hade hoppsadeln med bra stöd. Sen skulle jag stanna efter 800 meter, men det tänkte inte Iris! Så det blev 1,5 kilometer i full galopp, tokfia! Resten av vägen hem var i lugnare tempo, men det tog bara en timme att ta sig hem! När jag kom med Iris låg Berra däckad i hagen, men när jag visslade var han uppe på en halv sekund och blev så glad att Iris var hemma! :D Iris däremot, hon flörtade med Ak allt hon kunde... ;)

Sen blev det en andra sväng till Ljusvattnet, den här gången var det Lili som skulle hem. Den vändan tog lite längre tid. Tog en kilometer galopp, betydligt lugnare än Iris, men ändå bra tempo. Backen (ca. 500 meter) tog en jääävla tid då hon hörde att jägarna var på skjubanan, jag blir tokig på hästar som inte går framåt! När vi väl var 15 meter före att passera skjutbanan, vad händer då? Jo, dom sätter igång sin "älg" som far fram och tillbaka och bränner av några salvor med älgstudsarn. Det låter ganska högt, jag lovar.. Och Lili vågade inte gå förbi, så hon hoppade väl en halvmeter upp i luften för varje skott. Hej miljöträning! Sen hörde någon av jägarna (var typ 10 bilar där) att jag smackade frenetiskt så dom lugnade sig med skjutandet tills Lili vågade gå förbi. Hehe, blev inte alls utstirrad! Sen så hade någon satt upp ett vägarbetes-snöre på ett ställe, tog nog fem minuter att gå förbi! Sen rakbanan, denna gång visste jag om trädet, så jag var beredd, kom i ganska bra travfart, men när hon fick syn på trädet kastade hon sig nästan ner i diket (rejält krondike med vassa pinnar...) och drog iväg i skengalopp! Visserligen bara 100 meter, sen kom fler läskiga saker, så då vågade hon inte galoppera förbi.. Sen drog jag på i trehundra meter till så hon fick bränna ur lite energi innan hon var hemma. Då släppte vi ihop med Lönshults Julia, vilket gick jättebra!

Idag var AK lastad och klar 07.45, då begav vi oss mot solänget! Efter bara 5 mil mötte vi upp med Kurth Wikström & Svartens Helge R.B och samåkte resten av biten så hästarna fick lite sällskap. Väl i Solänget shoppade jag & Thomas lite (specialskor till AK för att avlasta från hovsprickan, en portabel hängare, nytt grimskaft, Hoof Aid tror jag det hette & nya rosetter ;) innan det var dags för värmning. AK såg ut som en tiger! I loppet var Ak helt okej, men kunde inte ta något på dom andra på upploppet då dom gick 12,5 sista 500. Dessutom har han inte startat på två månader, trots det rekordsänkte han med 0,6 sekunder till 16,7 och fick sista pengen på 2500 kr. Så det är bara att tuta och köra! Eventuellt blir det bergsåker för båda grabbarna nästa gång, men inget bestämt ännu!

Imorgon ska jag rida Iris på torpet, eventuellt prova rida Berra med halsförlängaren också. :)

AK på Solänget

BERRA ÄR BÄST! <3

Underbar dag!
Blev ingen ridning idag, Iris var sur på mig, så jag gullade med henne i hagen och stod och kliade henne istället, då blev hon glad!

For och gjorde iordning Berra sen, blev bästa flätan hittils, trots att mitt tålamod tog slut ganska fort när han stod och småtjafsade, knas!

Sen blev det travet en sväng, pratade med Maria på seket om hon kunde hjälpa mig få tag på vinnarfilm från Umeå då Berra vann där i februari, har mailat men inte fått svar från dom.. Var dessutom in med hästarnas pass och visade att dom är vaccinerade. :) Sen blev det en sväng på Royal, lämnade in Finn Tack-täcket jag köpt åt Iris på brodering och köpte nya bakskor. Hon har nämligen nött bort tåkappan på bägge bakskorna! Onödigt då skorna är jättefina i övrigt. Får väl lägga dom i reserv-lådan då! Köpte en longerpisk också, 129 kr var lagomt. Kan vara bra att ha om jag ska löshoppa tänkte jag!

Sen blev det in på travet och jobba. Ängsjänta galopperade igen, men såg riktigt fin ut innan galoppen! Snart kommer det nog klaffa för henne också. :)
Berra såg ut som en tiger (en skvätträdd sådan ;) i värmingen och Leif var helnöjd med honom! Sa att han kändes urfin!

Sen var det dags för loppet! Han kom iväg helt okej, men satt ganska långt bak i fältet. Första varvet körde dom långsamma 35,5. Sen kom Prins Tabac till ledningen och drog på som tusan. Berra var ute en sväng i tredjespår innan dom gick invändigt och hamnade i vinnarhålet. Sen tog Leif ner honom på open strech och... BERRA VANN! Med en hel längd före Prins Tabac! DUKTIG BÄBIS! <3 40 000 kr in, ett vinnartäcke och ett jättefint hederspris till mig, lyckan är total! Berras sista varv måste ha gått så jävla fort då han slutade på nytt rekord, 31,1. Med tanke på den långsamma öppningen vill jag inte ens veta vad han gick sista varvet! :O

På 84 spelade kronor fick jag tillbaka 345 kr! Det var dagens shopping alldeles gratis! Köpte av Petra ett tjockt mystäcke för en hundring också nämligen. Bra till vintern!

Har för övrigt fått en massa beröm idag. och blivit utskälld för att jag inte kan ta beröm på rätt sätt. xD Haha, måste lära mig att tacka och ta emot! Fick beröm för kort jag tagit och för det jag gjort med Berra och skyller bara ifrån mig. :]


Berra i värmningen <3

Provstart!

ÄLSKADE!! ♥

Mitt pris, mycket snyggare i verkligheten!

Veckoplanering

Måndag:
Blir eventuellt ridning på förmiddagen. Sen ska jag göra iordning Berra för travet och fara och jobba! Ska dessutom komma ihåg att ta med hästarnas pass och visa upp att dom är vaccinerade.

Tisdag:
Kurs 10-12, sen hjälpa Jenny med hennes islänning. Sen ska jag rida hem Iris från betet, eventuellt Lili också.

Onsdag:
Trav med Ak i solänget.

Torsdag:
Rida hem Lili om jag inte hann på tisdagen, rida Iris på torpet.

Fredag:
Trav på Bergåker, Hööksbesök och hotell och fest!

Lördag:
V75 med Sundsvall Open Trot & Järvsöfaks!

Söndag:
Rida Iris på torpet, eventuellt löshoppa?

Det kommer bli fullt upp, men man ska passa på när man börjar jobba nästa vecka!


Fina Lili!

Ridpass

Blev ett dressyrpass på Iris trots allt. Red kanske 30 minuter, tror hon gjorde som jag ville 2 minuter? Jobbade och kämpade med att hon bara skulle gå i ett vettigt tempo tills jag gav upp, riktig katastrof! Tur att hon kommer hem på tisdag, på torpet går hon i ett mycket lugnare tempo! Hon fick gå och beta lite på gräsmattan under tiden jag plockade undan grejerna. Nu längtar jag tills jag får hem henne! Känner verkligen av att hösten är här. Det är inte alls roligt, men vad gör man? Bara att acceptera och börja längta till nästa sommar!

Ska försöka löshoppa någon gång i veckan om jag får tid.. Men skulle vilja ha en medhjälpare! Synd att det inte går att ha en skötare/medryttare på Iris, skulle underlätta ibland!


Du är mitt allt! <3

Dagens träning

Sov länge idag.. Jobbade nämligen 14 timmar fördelat på tre pass på lördagen.. ;) Haha, blev lite plus fem timmar före och efter midnatt, så 19 timmar jobb på lite mer än ett dyng. Jag kan lova att jag var trött!

For till Ljusvattnet och plockade in Iris, hade tänkt rida, men jag läste av Iris och såg redan innan jag tagit henne ur hagen att det inte skulle vara lönt. Så jag masserade henne lite och strechade. Punkmassage är verkligen super! Tyckte hon kändes riktigt mjuk och fin i musklerna, vara bara i ryggen hon var som hon brukar. men jag har köpt en Back On Track ryggvärmare som hon ska få ha hela vintern nu! Kommer säkert att göra susen! Efter massagen hade jag tänkt köra lite horsemanship, men hon var som sagt inte alls på humör, så jag släppte ut henne i hagen ganska fort.

Nästa in var Lili. Blev lite horsemanship/markarbete vid hand där också. Hon har blivit mycket bättre på dom här månaderna i alla fall, känns vemodigt måste jag säga! men när jag har ridit hem henne har jag två val. Försöka glömma henne helt eller försöka vara där en gång i veckan och pyssla med henne. Har inte bestämt vad jag ska göra än. Vi får väl se hur det känns.

Hade tänkt ta in Rist och köra markarbete med honom också, men jag hade verkligen inte energin för det.. Man kan inte vara det minsta trött när man håller på med honom, då slutar det med att man är förbannad! ;)

For sen och pussade lite på Berra. Och plockade skräp i hagarna! Fick ihop en hel del, men har lite till att rensa ut. Nästa vecka ska vi ordna upp hagarna lite, dra ny tråd och slå ner lite nya stolpar, det kommer bli snyggt! Dessutom ska vi ordna täckeshängare och slå upp en till hylla i sadelkammaren och sen rensa ordentligt! Men kommer fortsätta vara smockfullt där endå.. Bara att stå ut! Har man 3 sadlar + 6 selar till tre hästar (plus att det ska bo två hästar till där) så blir det fullt!

Nu funderar jag på om jag ska fara och rida Lili.. Lite dressyr för sista gången kanske? Vi får väl se.


Berra <3

Gårdagens pass

Igår hade jag tänkt rida Iris, men det blåste som tusan, så jag tänkte longera lite, vilket jag aldrig fgör då jag personligen anser att tömkörning är mycket bättre av många anledningar. men jag hade plockat fram travbommar och en liten oxer, så för att inte råka störa henne så longerade jag i enbart grimma. Iris är riktigt klurig att longera då hon inte tycker det är roligt och vill bara komma till mig, då det har varit syftet med mycket horsemanshipsövningar vi tidigare gjort. Dessutom har jag inget longerspö att "hålla ut" henne med, så jag stod och viftade med mitt dressyrspö när hon genade inåt. :P

Först och främst måste jag inse att hon har blivit mycket bättre, travar och håller kursen ganska bra tills jag ber henne att sakta av. (då kommer hon visserligen till mig, men låt gå då). Galoppen går inte än, hon faller inåt alldeles för mycket med bogarna och orkar inte bära sig alls, så det låter vi vara.


Trav över bommar gick riktigt bra dom gånger jag lyckades styra henne rätt mot dom.. Tyckte hon nästan var villigare i högervarvet, men det var nog för att hon bar upp linan åt vänster och tyckte det väl var jobbigt att bära upp linan åt höger i vänster varv. Sen hade jag min lilla oxer... Det tog en stund innan jag fick ett vettigt hopp i båda varven, hon smet vid sidan och hoppade mina infångninar bestående av tunnor istället.. Som var lika hög som själva hindret. Eller så hoppade hon över travbommarna innanför dom.. Haha, så vi var mest osams. xD Tanken med övningen var att hon skulle få hoppa lite själv och taxera avstånd och hoppa med ryggen lite friare, men då hon inte samarbetade så nöjde jag mig med att hon bara hoppade över.
Sen släppte jag lös henne och gav henne lite havre när jag städade undan hindren. Det roliga var att hon följde efter mig när jag bar undan hindren istället för att stå och äta havren! Detta trots att vi hade varit lite osams under arbetspasset. Älskade häst! Just ja, joggade av henne lös också, joggade runt gården och hon hängde på, men hon fuskade och genade på insidan om alla grejer jag sprang runt.. Haha, lata häst! Sen gjorde jag hindret till ett räcke och hoppade över det en gång lös också. :) Men när hon är lös har hon ingen fart alls, så hoppen blir inte så optimala, måste tagga upp henne lite mer i så fall!

Sen låg jag i gräset en stund medans Iris stod och betade, innan jag gick (med Iris fortfarande lös) och öppnade till hagen och ropade på henne, och hon promenerade ut i hagen. FINA TJEJEN! ♥

Igår jobbade jag som dealer 21-01.30, Coop idag 9-18, dealer ikväll 21.20-02.30. Imorgon ska jag SOVA tills jag vaknar. Sen har jag tänkt rida dressyrpass med Iris och putsa upp Berra, han startar nämligen i skellefteå på måndag!

Dagens ridtur

Tänkte rida Iris imorse och for till stallet. Då stod hästarna lääääängst ner så jag barkade den sista bommen! Så nu har jag 6 bommar, varav två som är lite kortare, men jag hade tänkt använda dom som travbommar ändå, borde klara mig på fyra bommar, min lilla "ridbana" är endå för liten. Det är nästa års projekt! Tvinga pappa ordna en ridbana. Vilket är ganska lätt i ljusvattnet då det är sandmark, bara harva upp och lägga in ett lass grus tror jag, vi ser väl!

 
Vidar

Lili

När jag var klar med stolparna kom hästarna dundrandes i en jävla fart, så jag passade på att ta några kort på dom, peppade som tusan var hela bunten! Därför blev det ingen ridning på iris heller, hon hade bara haft damp om jag känner henne rätt.. Hinner kanske imorgon!
 
Rist

Iris <3

Sen for jag hem en stund innan jag & Dag for till Ljusvattnet igen och red. Lili var taggad och rädd för ungefär allt. Sen mötte vi Thomas & Ak så jag hakade på i en backe. När Ak for iväg stod lili åt fel håll, men hon vände på en femöring och bara exploderade iväg i full trav! Bara att stå och hålla i sig, hon sprang som tusan, jäklar så travsäker hon är!! Jag blir så peppad! Hon höll sig hela tiden en halv före AK, som är startklar! Och Lili har bara blivit motionsriden i tre månader.. Herregud vilken häst hon är! Hoppade ett hinder på 50 cm sen, slarvade lite men insåg att hon inte slapp undan, hjärtat! <3

Men till veckan ska hon hem till Rågär igen.. Så tragiskt. :/ Ska ta hem Iris på tisdag också, det blir nog bra i alla fall. Ska försöka löshoppa någon gång snart om jag hittar någon som kan hjälpa mig.

Gårdagens tävling!

Var som sagt trav igår med Berra i Umeå. Vi samåkte med petras Ängsjänta, så Berra var helcool i Umeå, verkligen ett framsteg!
Ängsjänta blev diskad i debuten, men dom försöker igen på måndag!


Berra var som vanligt i värmingen, hoppade hit och dit och såg spöken överallt. I högtalaren sa dom att berra inte skulle spelas på, för att han bråkade så mycket i värmingen.. :P Det finns en anledning varför vi kör med öppet huvudlag och ingenting i öronen på värmningen, då får han bli rädd för allt så han kan fokusera i loppet. Värmingen såg bara bra ut!

I loppet såg det ut att lösa sig perfekt då han fick rygg ledaren. Men då dog den hästen och Berra hamnade typ sist och skulle gå ut, men då fick den fart igen så han hakade på i ryggen, som dog igen.. Sen gick den hästen ut i andraspår och galopperade och Jan Norberg drog tvärstopp på den så den och Berra hakade ihop och Leif var på väg ur sulkyn. Berra (bakrädd som han är) ruskade irriterat på huvudet och fortsatte trava och kom i mål som fyra. Tur att han inte galopperade, det visar ju hur travsäker han är! Men hade han fått ett bättre lopp hade han fått visa vad han kunde! Men lopp igen på måndag, så vi ser väl vad som händer då! Betydligt hårdare lopp, så det blir inte vinst i alla fall.


Shoppade lite småprylar på shoppen, nya transportbandage då Berra har förstört nästan alla mina, ny piggborste och hovkratsar, nya ridvantar och dessutom en röd rosett som Iris kan ha i svansen på tävling. :) Har tänkt lämna in Finn tack-täcket jag köpte till henne för brodyr också, hon kommer bli så fin!

Idag blir det nog att ta det lite lugnt, kanske laga något täcke? Ikväll ska jag rida Lili med Dag & Rist, mysigt!

helgen kommer inte bli så rolig. Imorgon ska jag till tandläkaren halv nio, sen tillbaka till stan imorgon kväll och jobba mitt första pass som croupier! Slutar klockan halv tre ungefär? Sen ska jag jobba på coop på lördag 9-18 för att sen fara hem några timmar och jobba 21-02 igen.. Jag kommer vara helt slut på söndag!

Gårdagens händelser!

Vid morgonfodringen igår möttes jag av det här. AK hade förökt klä av sig, men misslyckats... Smart häst!

Sen for jag och hämtade Lycka hos mamma. Då gick brandlarmet som vi bara råkar bo granne med.
Sen väckte jag Mli och vi for till Ljusvattnet! Först plockade jag in Iris och red! Jag började rida i hagen då vi skulle fota fina bilder i solen. Solen försvann ganska fort så vi bytte lite platser och tog en massa kort.

<3


Underbaring! <3
Red ett dressyrpass som Mli fotade också. Iris var väl inte helt perfekt, men jag red med hackamore och då kommer vi inte riktigt ända fram, men det duger! Hon ser dessutom lite normalare ut när jag rider med hackamore.. ;) I galoppen orkade hon inte galoppera riktigt så sakta som hon måste när jag rider barbacka så det blev inte mycket att skryta med, men hon kämpade på i alla fall!

Iris är ju som.. söt! ♥

Lite galopp! ♥

Fräshing!!

Första skänkelvikningen någonsin i trav! DUKTIG tös! ♥

Efter ridturen släppte jag lör henne och busade på! Det slutade med att hon sprang och hoppade hinder efter mig, duktig tös! Fler bilder finns på bilddagboken, där jag heter CamR!

Kolla in snyggingen!

Efter en god lunch tog vi in Lili & Rist och red. Mli red Rist och jag Lili. Hoppade stocken i skogen en sväng och Lili var superfin, men hon var riktigt på tårna och så glad och framåt, helt klart dags att börja träna. Om det ändå fanns stallplats.. :/ Blir inte kul att lämna tillbaka henne.. :( Red lite dressyr när vi var tillbaka och Lili nickade ner med jämna mellanrum, jätteduktig! Rist däremot gick ner ordentligt och fick världens snyggaste hals, men han var så överambitiös att han höll på att dö stackarn! Underbar dag i varje fall!

Älskade, jag kommer sakna dig så! </3

Idag har jag shoppat för 1500 kr, enbart till mig själv! men i det ska man räkna in att jag har klippt mig och köpt frisör-hårfärg, ätit och handlat alkohol till sundsvall, inte ett klädesplagg fick jag med mig hem! Putsade upp Berra för imorgon också, så nu är han nyfriserad och genomborstad! Får se hur vädret är imorgon, han kanske till och med får en dusch!

Kärlek!Fler bilder och ett inlägg om dagen kommer imorgon!

Söndag

Tragiskt väder idag, regn och 13 grader varmt. Hade morgonfodring och sen for jag till betet. Jag tog in Iris och masserade hennes rygg lite innan jag la på ett täckte och släppte ut henne. Hade väl planerat att rida, men hon blir ju så känslig i ryggen när hon blir blöt.. Får kanske fara på royal och köpa en ryggvärmare då den jag skulle köpa blev såld till en annan person. Trots att hon som sålde den lovade att jag skulle få köpa den. jag blir så irriterad på folk!

Lili fick också på sig ett täcke.

Misstänker att Iris kanske har fått svamp i svansen hon också, hon betedde sig nämligen lite mystiskt.. Ska nog fara dit ikväll igen, före eller efter jobbet och titta till henne, så det inte är något annat.

Jag funderar för övrigt på att ta hem henne från betet på en vecka eller så. När det är regningt och hemskt vill jag kunna cykla till stallet och bara slänga på henne ett täcke, jobbigt att ta bilen och åka 8 km bara för något sånt. Men samtidigt så älskar hon att vara på betet, det är ju världens mest underbara plats! I alla fall så får hon stå kvar max två veckor till. Men jag är mest ledsen över att inte kunna ta med Lili hem. :( Nu har jag ju till och med råd att ha henne.. Men men, inte mycket att göra!

Redde ut resten av tovan i Berras svans idag, en kur med pälsglans gjorde susen!

Blir coop tre timmar ikväll också, igår var det rätt dött, men då hade jag sällskap i alla fall, lär bli långtråkigt ikväll..

Dagens körningar

Först och främst är jag irriterad på min dator.. Alla inskrivna mailadresser och sånt är borta. No big deal. Förutom att mitt bank-cert också försvunnit.. Så jag inte tar mig in på banken. Hurra. Men jag har ju en reservlösning med inloggningskoder! Just fasen, dom har jag letat efter i flera månader.. Blir helt enkelt att besöka banken på måndag! Grymt irriterande...

I varje fall har jag fått mycket gjort idag! Började med morgonfodring och sen var jag upp till bonden och hämtade havre åt hästarna, det är helt otroligt att 30 sekunder i en ladugård gör att man börjar lukta ko! Den lukten sätter sig verkligen omedelbart!

For hem och chillade en stund innan jag for till stallet och skulle ut med Berra och köra sista jobbet (intervaller) innan starten på onsdag. Först tänkte jag mysa på lite och borsta igenom hans svans. Vilket jag inte gjort sen han startade sist, för en och en halv månad sen. Big mistake! Iris svans borstar jag nästan aldrig för att spara på den så jag reflekterade inte över att Berras lockiga svans kanske inte skulle klara sig själv.. Han hade en enorm tova inne i svansen.. Fram med pälsglanset och börja jobba! Fick bort ungefär halva, sen dränkte jag svansen i mera pälsglans och tar en bit till imorgon!
I varje fall så var det punka på speedcarten, så jag tog en modell äldre speedcart som är lite lättare som vi brukar ha med på banan. Another big mistake. Den hade absolut ingen fjädring, och så nådde jag nästan inte fram till fotstegen, vilket innebar att jag höll på att vibrera ur vagnen när vi körde intervallerna på rakbanan... Men jag överlevde och Berra skötte sig bra! Var lite knackig i lägre farter, men toppen när han fick springa. Fast han hade halverst trampat av sig en sko, men det var bara att köra ändå!

Sen fick jag ett telefonsamtal. Jag har skaffat mig ett heltidsjobb som telefonsupport och kommer börja en kurs om cirka två veckor! Fram till dess ska jag chilla, ta lite semester har jag tänkt! Pengarna kommer att rulla in stadigt i höst, kanske jag äntligen att sätta in pengar på ett sparkonto?

Sen blev det att fara ut och köra motion med Julia, hon skötte sig fint och vädret var perfekt att köra i!
  
Dåliga mobilbilder från körturen med Julia, bild två visar hur underbara sandvägar vi har att köra på!

Nu ska jag ta det lugnt, äta middag hos mamma och jobba på coop 18-21.

Dagens körning

Coop 9-16


Blev att köra AK först klockan åtta på kvällen, på med en tröja och iväg - BIG mistake. Halvvägs hackade jag tänder, frös som tusan. AK lullade på i sitt vanliga tempo, går inte att jaga på honom, då blir han tjurig. xD Fast på rakbanan satt han av i full fart, saknar liksom mellanläge. Väl hemma hade jag tappat känseln i tre fingrar, det var ju.. mysigt. Tio grader varmt när jag kom tillbaka, sommaren börjar gå mot sitt slut. :( Så tragiskt. Om det vore sommar året runt skulle jag ha två-tre hästar och bara njuta av livet! Blev för övrigt erbjuden att leasa en häst idag, hade inte varit fy skam när man blir erbjuden så bra villkor.. Men med endast en stallplats så finns det inte mycket att göra!

Blir fyllechaffis inatt och släppa ut hästarna imorgon, jag känner peppen! Ska nog somna framför tvn så jag får några timmars sömn i alla fall, två hästar att köra imorgon! (Berra & Julia)

<3

Dagens händelser

Började dagen med att fara och ge hästarna frukost. Som Karina redan hade gjort. Smartpoäng till mig! Skulle gå ut och mata hästarna med lite äpplen, men när jag var nästan framme vid Iris och Berra insåg jag att dom sov.. Och Berra snarkade, han var sååå söt! ;)Sen for jag och körde Lönshults Julia. Hon var snäll, men det var emst bara att sitta och åka, hon visste precis vart hon skulle och i vilket tempo.  Efter körturen var jag lite klantig när jag släppte ut henne i hagen och tappade grimskaftet (i hagen alltså) och stackars julia sprang som en tok tills hon insåg att det var kört, då stannade hon och tittade på mig med ledsna ögon. Då var det bara att gå och knäppa lös henne. Hon är inte en riktigt glad häst, blir som ledsen då jag ser hästar som inte är lyckliga..

Sen for jag och gjorde i ordning Iris och lastade och körde till Gummark. Där red jag lite dressyr, på en nååågot peppad dam. Men hon skötte sig helt klart godkänt. Då hoppade vi en liten oxer med markbom (blev ett ganska långt hinder) som stod framme tre gånger. Jäääävlar vad hon laddade sen! Precis då kom hon jag skulle rida upp för till Grönt Kort.. Jag skulle trava och galoppera runt henne bara så hon fick se att jag kunde hantera hästen. Haha, sååååå peppad som Iris var så var det inte helt lätt. Hon laddade som tusan och försökte smita till utgången och galopperade typ på stället när vi skulle trava.. Sen blev det häst vid hand och lite hantering, muntligt lastningsprov och så själva skriftliga provet. Jag hade ½ fel och klarade såklart provet. Så nu har jag grönt kort, bara att tävla! Fast jag ska vänta till nästa sommar ändå, så Iris får all tid hon behöver till att få lite rutin och mer självförtroende. :)


Livsnjutare!

Efter Gummark for jag och släppte henne på betet igen. Hon blev superglad! Det var så kul att se Lili och Rist tillsammans, som klistade vid varandras sida. Helt underbart gulliga! Ska bli så hemskt att sära på dom, och veta hur Lili kommer få det i höst, hon är så lycklig nu hjärtat! ;( Åh, bäbis.


Om ändå sommaren kunde pågå för alltid...

Imorgon blir det coop 9-16 och så ska jag köra motion med AK.

Dagens händelser

Black Jack-kurs imorse. Gick bättre än väntat faktiskt, jag var tydligen bättre än jag var för tre månader sen, utan träning! Hehe, inte alls trögfattad. ;)

Sen blev det att köra Rist med Dag, hemma i Bure. Tror vi drog tre eller fyra lass, han kunde inte stå still, men jag skyller det delvis på all ohyra som var där. Avslutade med en extratur med åttahjulsvagnen och då var han jätteduktig! Travade på jättefint och frivilligt, vilket man fick tvinga honom till före betet.. Kul att något har hänt! Han har dessutom växt flera centimeter under sommaren har jag märkt, lillpojken är faktiskt bara tre år! Vilket är hemskt lätt att glömma när han är så himla duktig!

Sen blev det att fara vidare och ta in Iris.  Blev dressyr på torpet, jäklar vad skänkelvikningarna sitter bra nu! Man behöver bara lägga benet mot så går hon perfekt, åt båda hållen nu dessutom! Helt otroligt. Jobbade på jättefint i traven och var superfin i galoppen! Hon har lätt att bli lite fyrtaktig, men hon fick till en tretaktik samlad galopp, visserligen orkade hon inte mer än en halv volt åt gången, men små steg framåt! Sen kom min bror (som bor i borlänge) med sin dotter Anna, som är typ.. 11? I alla fall så har hon ridit på ridskola i tre år och ville rida Iris. Alla vet nog hur speciell hon är att rida? Testar som tusan och sådär? men klokare häst finns inte! Hon kände att det inte var någon duktig som red, så först fick hon inte ens henne i trav (helt otroligt bara det!) och när hon väl började trava gick hon i klockren form och arbetade! I båda varven dessutom. Helt otroligt. jag sitter och kämpar och får inte slappna av en sekund så går hon superfint helt frivilligt.. Och jättesnällt! Så Anna fick till och med galoppera. Hon red med lite halvlånga tyglar men fick sitta och driva så hon gick i form i galoppen också! Haha, Iris är inte som alla andra. Hon är underbar, tösen min! Bilder kommer kanske nästa vecka på när anna red, tog med min bror kamera. :)

Imorgon blir det att köra Julia + att rida Iris i Gummark, ska bli spännande. Ska ju skriva grönt kort också. Plus att jag har morgonfodring imorgon, får inte glömma det! Då har jag tre sura hästar som får gå hungriga. ;)


Rist i arbete

Jobbig dag, ;(

Idag har inte varit särskillt roligt.

Dagen började med att Blacken (och Iris, som sällskap) fick besöka kliniken. där röntagde dom armbågsleden och undersökte och klämde. Ingen spricka. Men som jag trodde från början satt problemet i bogen. Med hjälp av ultraljud såg dom att han hade en blödning i ett ligament i bogleden, troligvis var ligamentet av. Han skulle kanske kunna bli ganska återställd. Efter två timmar på kliniken lastade vi och Karina åkte till Innervik. Nu finns inte Blacken mera! ;( Han blev bara nio år.

R.I.P Östbyblacken
2000-04-17 - 2009-08-11

Jag stannade på travet då Thomas dragit upp Berra & AK. Berra kördes i lag med någon av Leifs unghästar, ett vamblod. perfekt sparring. Han såg riktigt fin ut, blir start nästa onsdag i Umeå!
Ak var som en tiger i bakvarv! Thomas bara satt och ptroade, vilket är extremt ovanligt med AK, lathästen där! Thomas vet inte om han har känt honom bättre någon gång. Blir start den 26 augusti på Solänget, härligt att dom är igång! Betet har verkligen gjort gott, särskillt för AK!


Berra <3


Automatkäken strulade på nyselen, så vi var förbi Royal och beställde en ny (eller, vi ska få en ny). Dessutom blev det ett Finn Tack-täcke till Iris också! Ska Berra & Ak få vara fina så ska iris det också! ;) Haha, kan vara till bar använding om vi ska börja tävla. :) 250 kr är ju som gratis! Dessutom ska jag inhandla en Back On Track-ryggvärmare för 350 kr + eventuellt ett schabrak för 300 kr. Men det har jag inte bestämt mig om än.


AK, kolla in tigern!!
Coop 16-21.

Jag gruvar mig lite. Ska på dealer-kurs imorgon och jag har inte övat på hela sommaren, jag kommer bli så utskälld. :( Dessutom skriver jag Grönt Kort på torsdag, har inte ens hunnit läsa igenom alla papper än. Jag är lite stressad nu, ja.

Måndag

Imorgon blir det en lång dag.

Kliniken med Blacken & Iris klockan tio. Klockan halv tolv ska Berra & AK köras fort på banan. På kvällen ska jag & Dag köra timmer.

Jag är livrädd för att Blacken ska dömas ut, vilket han troligtvis kommer att göras. :S Det är så hemskt!!

För övrigt har jag fått en massa tips om hur jag ska förbättra Iris teknik, så när hon har varit på bete klart ska det hoppas massa studs!! Och galoppbommar, det finns inte tillräckligt plats i Ljusvattnet för det. Men till helgen sak jag försöka göra klart dom förbannade bommarna (jag är lite less, ja..) och köra travbommar på volt! Nu är det bootcamp som gäller! ;)

Jag mailade nämligen in en fråga till: http://tavlingsryttaren.blogg.se/2009/august/problem-hjalp.html och fick en massa bra tips! Superbra blogg med tips på ridövningar och så har hon massor av fina bilder också!

Ska tipsa om en till bra blogg förretsen: http://www.materialryttare.blogg.se/ Hon tävlar ut fina schabrak just nu! Ganska ny blogg, men jag gillar den redan.

Har förresten lagt ut allroundsadeln på tradera om någon är intresserad. Tror att någon borde kunna köpa den för 700 kr i alla fall? http://www.tradera.com/Allroundsadel-syntet-superfin--auktion_96788195


Skulle egentligen ha haft kvar den som slit-och-släng, men vafan, jag får väl köpa någon begagnad bomlös om jag behöver någon gång!

Östbyblacken

Stackars Blacken.. Som ni vet så upptäckte jag att han var halt i tisdags och så fick han komma hem. Veterinären misstänkte en hovböld, vilket jag inte alls trodde på, då hans bogmuskulatur var alldeles insjunken.
Idag var equiterapeuten Anna förbi, hennes första reaktion när hon såg honom var "ojdå!". Kände på honom och felet sitter i armbågen. Mest troliga just nu är en spricka. Och är det en spricka (blir kliniken för röntgen så fort som möjligt) så kanske han kan få vara i en hängmatta några månader och det kan bli ganska bra. Och alla som träffat blacken vet att han inte skulle stå ut i ens en dag i hängmatta.. Så just nu ser det INTE ljust ut! ;( Stackars Karina.. Minglan var hon tvungen att ta bort för cirka en månad sen, hon kommer bli helt förkrossad om hon måste ta bort blacken också! Det är så fruktansvärt!!

Smorde upp Westernsadeln & snyggade till allroundsadeln, ska nog lägga upp dom på blocket(westernsadeln) och tradera nu har jag tänkt. Vore underbart att få in lite pengar! Städade sadelkammaren lite också, och skruvade upp två sadelhängare. Ska upp minst en selhängare till då vi nu har tre selar på varje hängare ungefär..

 
Stackars Blacken, man ser ju till och med på bilden hur bogmuskulaturen inte är ens i närheten av vad den ska vara..

 
Westernsadeln. Ska begära 14 000 kr + två padar + westernfilt + sadelgjord + huvudlag. Om jag får den såld vet jag inte, men kan ge det ett försök.

Allroundsadeln. Tänkte lägga ut den för 700-800 kr på tradera och se vad som händer.


Något överfull sadelkammare!


Gårdagens ridtur

Igår blev en lång dag!

Först lyckades jag försova mig när jag & Thomas skulle ut och köra. Jag är fortfarande irriterad på mig själv över det! Klockan elva for jag in till stan och var funktionär på Skellefteå Horse Race, maratonkörning, hindermomentet. Jag & Mli fick vara tidtagare vid vattenhindret! Det var ruskigt nära en olycka då en häst for upp längs en nästan lodrät brant, vagnen stod och vinglade på två hjul och groomen for i backen. Men som tur var gick det bra! Tycärr var vi tvugna att ha tshirt på oss, men med uppkavlade ärmar, så nu är mina armar och ben äntligen bruna! (på framsidan i alla fall..) Efter tävlingens slut for jag & Mli och badade en sväng. Efter cirka en halvtimme kom det enorma moln så vi gav upp.

När jag kom hem var det dags att rida Rist tillsammans med Lisa & Lili. Rist var så jävla kaxig igår! Först skulle vi bara trava och han bockade och skulle vända hem. Sen skulle vi hoppa stocken, vilket han gjorde jättebra i galopp! (den är cirka 50-60 cm hög). Men efter stocken körde han ner huvudet och bockade i typ 30 meter. xD Tur att han är så himla osmidig, det är omöjligt att trilla av honom! Sen bockade han ett par gånger till när vi inte var riktigt övverens. Rist är så himla rolig också, han KAN verkligen inte galoppera fort. Han har en fart. Det spelar ingen roll om jag försöker egga upp honom, han kan verkligen inte springa fortare. :P
Jag red Lili en stund också, hoppade stocken några gånger, för hon blev tjurig med Lisa. Sista hoppet var superbra i alla fall!

Ikväll hade jag tänkt rida dressyr med Iris, men det blir coop 15-21. Och nu är det för varmt för att rida, så det får bli imorgon istället! Så fram till jobbet idag tänkte jag smörja upp westernsadeln och göra allroundsadeln fin och ta kort på dom så jag kan få dom sålda,, Känns drygt, men vore skönt att få iväg dom.

Btw, någon ung kille från Borås ringde fel två gånger imorse och nu smsar han med mig, spännande.


Såhär såg Rist ut större delen av ridturen..

Dagens ridpass

Coop 7-15

Efter jag kom hem skulle jag sola. Men klockan blev halv sex och solen försvann, välplanerat! Så jag satt på datorn, tränade lite på min orbitrek och åt mackor.

Sen såg jag på travet. Trollnin blev tvåa i ett montélopp på Romme och så var det trav i Umeå. Soling galopperade från start tyvärr och utgick.

Klockan åtta for jag till stallet och plockade in Iris. Blev ett dressyrpass på torpet idag med. I skritten var hon heeeelt suverän, lika som igår, fast mycket bättre! Jobbade på lite mer bakdelsvändningar, gick riktigt bra! Skänkelvikningarna var helt grymma! I traven red jag på en åtta, vilket Iris tycker är jobbigt nog i skritt, och hon gjorde det jättebra! Jag är lite chockad faktiskt! Hon höll ett lite högt tempo idag också, vill få ner henne lite i fart, sen är jag nöjd. Försökte mig på lite skänkelvikning i trav, men det var alldeles för jobbigt, orkade bara några steg. I Galoppen var hon pigg och sprang lite för fort hela tiden, men delvis var hon jättefin!

Så allt som allt skötte hon sig riktigt bra! Stor skillnad på tiden hon stått på bete faktiskt, kul att ridningen på gårdsplanen har gett något i alla fall!


Torsdag

Började dagen med att jag for till stallet och tänkte rida Iris. Men då låg Berra helt utslagen och sov. Så jag gick och lekte papparazzi. Han sov med öppna ögon, det var lite läskigt, så jag var tvungen att peta på honom för att se att han verkligen sov, haha, han blev så ledsen när jag väckte honom! Jag hade tänkt att han skulle få vakna innan jag tog in Iris, men fem minuter senare låg hon också och sov.. Så det blev stallstädning! Nogrann sopning överallt och lite organisering i sadelkammaren. Ska skruva upp någon mer sadelhängare och fixa lite mer plats åt selarna någon annan dag. Thomas ska eventuellt ta bort det stora skrivbordet och ersätta det med någon smalare bänk och en hylla att ha grejer på! Vore strålande! Ska göra en ordentlig rensning i höst och se hur mycket onödiga grejer som bara ligger och tar plats där inne..
 
Däckad Berra..

Haha, han var så söt, låg och sov med huvudet på hinken och märkte inte ens att jag kom och tog kort på honom!

Sen for jag hem och tränade på min orbitrek! Först hade jag ont i armbågen och den låste sig och höll på, men med armbågsskyddet gick det mycket bättre! Fast idag har jag nog druckit så mycket cola att det inte räknats.. ;)

Sen har jag faktiskt solat! Det är inte ofta det händer. Fick lite linjer efter bikinin, skönt att jag kanske hinner bli lite brun i alla fall! Sen tog jag med mig Lycka och for till älven och badade! Första gången sen 31 maj, det ni! Lycka stod på "stranden" och fegade och jag simmade lite, underbart! Sen blev det hem och äta grillat, heeelt underbart!

Sen blev det stallet igen! På med hoppsadeln och till Torpet och rida dressyr på Iris! (Lämnade dressyrsadeln i ljusvattnet då jag rider Lili med den också). Iris fick MVG+ på skritten i båda varven, superkänslig för hjälperna, gjorde jättefina skänkelvikningar och framdelsvändingar! Pysslade lite med öppna och sluta och bakdelsvändningar också, helt okej på det med! Red åttor och hon gick inte upp ur formen när jag bytte från vänster till höger varv, superduktig var hon! Hon har tidigare haft riktigt svårt att byta från sitt lätta vänstervarv till det jobbiga högervarvet och behålla formen, tur att det har hänt så mycket i sommar ändå!
Traven i vänster varv var helt gudomlig! Hon höll ett ganska högt tempo, men arbetade och var jättestadig i formen så det fick hon gärna! I högervarvet fick jag jobba för det, men när hon äntligen gick ner i form så stannade hon där! Jag bara satt och höll andan och väntade på att huvudet skulle flyga upp, men det hände inte! Till slut fick jag håll och var tvungen att sakta av. Och hon höll formen i avsakningen också! Heeelt otroligt!
Sen till galoppen, hon var lite peppad men jobbade i vänstern, duktig flicka! I höger fick jag jobba lite mer men hon jobbade där också! Sen tog jag vänster igen och då peppade hon sönder så det blev bara att sitta och göra förhållningar. Jätteroligt att hon trivs så på ridbanan nu! Det gjorde hon inte för ett halvår sen!

När vi kom tillbaka till stallet bytte Thomas sömmar bak, så nu klarar vi oss en stund till!


Hittade en bild på mobilen från när jag tömkörde med duallygrimma och halsförlängare, hon gick periodvis ganska fint, inte då jag tog kort men det brukar vara så!

Imorgon blir det coop 7-15, sen ska jag kika när Sara hoppar på kvällen.
lördag blir det ridbanan för Iris.
söndag ska jag & Thomas köra hästarna på morgonen, sen blir det nog stranden på dagen och så blir det ridning på Lili och Rist på kvällen.
Måndag har jag inte planerat in något än, ridning på banan med Iris antar jag.
tisdag blir det Vitbergs med Elin, om det inte krockar med att vi ska upp med AK & Berra på banan och köra fort.
onsdag blir det att rida Iris, njuta av sommaren!
torsdag ska jag köra Lönshults Julia och fara och skriva GK-provet. Iris ska med och jag ska rida en sväng på banan i Gummark.
Fredag
blir det coop 9-18 och sen ska jag köra Berra.
Lördag blir det att köra Julia & Ak.

Kan bli jobb förutom det här, skriver bara ner så jag kommer ihåg allt!

Onsdag

Det blev en lång dag idag också! Coop 7-12 till att börja med. Direkt efter det for jag & Rågär till Ljusvattnet och han tittade till Lili, han var nog rätt nöjd över vad han såg. Bäbisen! <3 Fick 100 kr för myggmedel och ska köra hans andra märr två gånger till veckan, Lönshults Julia. Hoppas bara att skorna sitter kvar denna gång så det blir av!

Sen så for jag till stallet och pysslade på lite innan jag och Thomas plockade in Berra. Han dansade runt på stallgången och skrek som en hingst, stackarn är alldeles nykär i Iris igen.. Sen så skulle vi lasta utan draghjälp. Berra stod lugnt med framhovarna på rampen och filosoferade så Thomas gick och viftade lite med ett spö och han klev in utan ett bekymmer i världen. Tur att han är lätt att distrahera! Sen lastade jag ur honom själv i Innervik när Thomas gick och pratade med Mats & Espe Pil och han var så lugn Berra. Trots att det var hästar överallt och en unge körde som en idiot och sladdade med en minifyrhjuling. Duktig pojke! Sen for Thomas ut och körde sex stycken intervaller. Han kändes fin, men var lite kvar innan det var dags för start. Blir banjobb nästa vecka! Under tiden pratade jag med Martina. Nu har jag en reservtränare i hoppning i vinter, underbart! Kanske jag och Iris kommer att lära oss något ändå!

  
Berra i Innervik, sötpojken! <3

Tittade på när Martina red sin nya häst, som är utbildad MSV dressyr och tävlad upp till 130 cm felfritt, såg ut att vara en ruskigt trevlig häst! Ska försöka följa med någon gång då hon ska hopptävla och kika!

Martina & nyhästen

Sen lastade vi Berra och for hem igen, han var så duktig! Nästa utmaning är att dra upp honom på travet själv, vore lämpligt om han kunde behålla lugnet där utan Iris. På längre resor får hon nog följa men korta bitar vore det praktiskt om han kunde åka själv.

Nyheter om Blacken förresten! Veterinären var förbi och resonerade men kom inte riktigt fram till något, så dom ska vänta och se om det är en hovböld, men jag tror inte det. Men vi ser väl!

Efter det for jag och hämtade min Orbitrek! Och skruvade ihop den! Så nu ska det börja tränas! Inte idag, men kanske en annan dag? (så kommer det låta varje dag... ;)

Sen (sa ju att det var en lång dag!) så for jag & Dag till Ljusvattnet och for ut och red! Stackars Vidar fick vara kvar alldeles själv, blev ju lite tomt om hästar kvar på betet för tillfället. Hoppade våran vanliga stock och Lili var superfin. Hon valde själv att hoppa den lite högre än hon hoppat tidigare, hon var så duktig så! Sen blev det lite miljöträning när vi mötte Peter Wikstöm och hans son som var ute och körde. Jag förstår inte hur ponnysar kan vara så farliga? Sen for vi till skjutbanan och miljötränade ännu mer. Dom skjöt lerduvor och vi stod bara 15 meter ifrån. Lili tyckte det var lite läskigt, men Rist tyckte det var spännande! Duktiga hästar! Sen slog vi följe upp för backen med Peter & hans tvååring, efter Järvsöfaks. Såg riktigt fin ut! Men gick lite väl sakta för Lili. Så när vi kom upp lämnade vi Rist och drog en extrarepa. Full fart! Hon känns så jääävla fin just nu! Och bara blänker! Nu skulle man ha haft möjlighet att behålla henne, hon är helt gudomlig! Hon är grymt intelligent också, är nästan skrämmande. Hon vet precis hur man ska göra när jag ska öppna älgstaketet från ryggen, innan jag lärde Iris tog det lång tid och mycket tjafs och Lili bara.. kan! Hon är en riktig stjärna!


Lili, ser ni välmåendefläckarna? Nya dressyrsadeln förresten, en välanvänd Hubertus, men den duger!

Jag var lite irriterad på slutet av ridturen, men nu förstår jag varför. Jag borde vara helt slut efter den här dagen! Imorgon blir lite lugnare, ska hjälpa Dag dra fram lite timmer med Rist och så ska jag rida dressyr på Iris (i hoppsadel, dressyrsadeln har jag kvar i Ljusvattnet).

Dagens händelser

Jobbade till sju, så jag var i stallet halv åtta. Där ser jag att Blacken är jättehalt så jag ringer Karina som skulle hämta finkan och komma.

Så jag hann rida Iris ett kort pass. Blev kanske 20 minuter. Hon var lite springig och jag hann inte rida igenom henne ordentligt, men skänkelvikningarna har verkligen börjat lossna! Så det lilla var helt ok. Slutade med att hoppa en plutt-oxer på kanske 40-50 cm. Har tänkt bredda den mer och mer tills den är riktigt bred så hon lär sig hoppa längdhinder!

Sen skulle Iris få vara lasthjälp så hon fick gå in i finkan och Blacken efter, nästan trebent. Sen fick hon åka med hem också för att han inte skulle bli så stressad. Sen fick hon stanna i Bure också, så hon kunde följa med som sällskap när Blacken ska upp på kliniken. Han har ett sår på det benet, men är inte svullen och så är han alldeles sne i bogen.. Så i allra värsta fall kanske han får flytta till hästhimlen. Men nu hoppas vi att han inte behöver det! Berra blev för övrigt alldeles lyrik när Iris kom hem till honom, men AK och Blacken blev riktigt svartsjuka.. Haha, Iris är en riktigt killtjusare! På tal om Iris, träffade en tjej som hade haft lite att göra med Iris den korta, misslyckade perioden då hon stod på naturbruksgymnasiet. Iris hade satt skräck i alla så dom var två stycken när dom skulle ta av henne täcket.. En som tog av täcket och en som höll upp en framhov. Jag lovar att jag skrattade när jag fick höra det! Stackars lilla Iris som går lös in och ut ur hagen här hemma hade skrämt upp alla tjejerna på naturbruks, hon var nog riktigt nöjd med sig själv då kan jag lova! Hjärtat! <3

Imorgon jobbar jag till 12, sen har jag riktigt fullt upp hela dagen då jag ska med Rågär till Ljusvattnet, med Thomas och Berra till innervik och köra intervaller med Espe Pil och rida med Dag. Hinner jag ska jag dessutom på torpet med Iris och rida dressyr, trots att banan är hård. Men vi ser väl vad jag hinner med!

Äntligen är min orbitrek på väg förresten! Jag är så peppad!


Vi håller tummarna!

Måndag

Idag for jag till stallet och skulle rida, men alla hästarna stod och solade och sov, så jag kände mig lite för elak. ;) Så jag myste och kliade på alla hästarna så dom blev glada. Till och med Iris var gosig idag, hjärtat! Lili har förresten blivit så extremt fin! Hon glänste som koppar och har fått massor av välmåendefläckar!

Sen blev det coop 16-21.12. Grymt tråkigt, fanns inget att göra..

Imorgon kväll blir det kanske att rida dressyr med Iris, nöta på lite! Eller, om pappa finns i närheten kanske vi hoppar lite. Är klar med 4 bommar förresten! Bara två kvar, men det får vänta lite då jag har fått blåsor i händerna av att barka av dom.. Annars blir det jobb 14-19 imorgon och så en hemlighet! Som jag hoppas ordentligt på!

Har lite fler hemligheter på gång just nu också. Kommer kanske bli en spännande höst! Jag är förväntansfull nu i alla fall! Information kommer löpande!

Nästa torsdag ska jag förresten skriva grönt kort! Iris ska med så att dom får se att jag kan rida också, hoppas jag klarar det testet bara ;) Ska nästan höra om jag får komma lite tidigare så jag kan rida ett helt pass på ridbanan, som lite omväxling! Hade varit roligt att hoppa, men blir för omständigt själv. Ska låna studiematerial så jag har pluggat lite innan också. Men tävla lokalt lär inte hända förrän nästa år ändå, känns taskigt att ta ut henne lokalt redan.


<3

Dagens ridpass

Lång helg, igen!
Trav både fredag & lördag, varav V75 igår! Förutom en lång dag i inskrivningen och i starten så var det travfest efteråt! Gratis mat och alkohol kan man ju inte tacka nej till! Grymt trevligt, men blev ganska tidigt för min del, var hemma strax efter tolv, men det var ganska skönt när jag jobbade idag. Bästa travhelgen på året har gjort mig ganska trött!

Men trots min trötthet det blev det ett dressyrpass på Iris idag! Red i min "nya" dressyrsadel! Iris verkade trivas utmärkt i den och jag är så glad att jag köpte dom här sadlarna! I varje fall så var Iris klockren i vänstervarvet. I traven gick hon huuur fint som hellst! I galoppen var hon lite pigg, men det är väl mitt eget fel som var ute och red galoppintervaller häromdagen! I högervarven var hon väl helt okej i traven, finns massor att jobba på där fortfarande! Men i galoppen var hon riktigt fin! Avsaknaden av ridbana märks väl så jag gav mig ganska fort då hon böjde sig rätt och sökte sig neråt riktigt fint direkt!
 Sen hade jag en övning där jag hade tre travbommar på en volt för att hon skulle fokusera på att behålla formen och lyfta på fötterna samtidigt och inte bli taggad bara för att det ligger bommar framme. I vänstervarvet tog det en liten stund innan hon fattade att hon fortfarande skulle arbeta i form, men den lossnade det rätt bra. I högervarvet var övningen faktiskt till hjälp och hon hittade formen fortare och höll den längre! Strålande! Som belöning hoppade vi ett 50 cm-hinder tre gånger innan jag tog in och pussade på henne!

Sen hade jag tänkt rida lite dressyr på Lili, men hon var sååå långt bort i hagen att hon knappt syntes, så det fick vara! Istället for jag hem till Bure och tog ut Berra på lite horsemanship. Han är så himla duktig och uppmärksam! Svarar verkligen på minsta signalerna! Tog ut en pressening och slog in honom i. Allt gick prickfritt, kliva på den och prassla med den, men när jag började dra den runt bakhovarna blev det läskigt.. Men efter tio minuter hade han accepterat att den inte skulle äta upp honom, så då gav jag mig och så fick han klippa gräsmattan lite. :) Blir för övrigt start för honom den 24:e augusti i Skellefteå, i ett femåringslopp. Blir nog strålande! För AK fanns det inga lopp i augusti, men det finns ingen anledning att stressa, vi ser väl när något dyker upp!


ÄLSKADE!

RSS 2.0