Snabba svar!

Var förbi Iris för en stund sen och skötte om hennes hov lite snabbt och det ser bra ut, men kan det jävlas så ska det ju sägs det?

Fick några frågor i bloggen häromdagen men ingen att svara till, så jag tar det här!

Vad heter travhästarna du håller på med?
Gräft Berra och I am A.K. Berra är min bäbis och får stor uppmärksamhet medans jag mest bara kör AK och hjälper till på tävlingar med! Berra är en extremt kapabel herre på 6 år som är inne på sitt andra år på tävlingsbanan och har redan hunnit springa in 185 000 kr och vunnit fyra lopp! AK är 8 år, har sprungit in 127 000 kr och vunnit ett lopp. Det lutar nog mot att han kommer få bli pensionär om han inte chockar oss under sommaren.

Är det dina eller är du bara skötare till dem?
Berra känns som att jag äger ungefär halva men jag är bara skötare. Fast jag får faktiskt betalt för att jag håller på med honom så det är väl mest gränsfall där. :) AK sköter jag bara om ibland som sagt.
Hur kom du in på travet då, hållit på länge?
Var jag... 13 år kanske? Jag fick då borsta på Iris som då var en fullfjädrad tävlingstravare, snabb som en vind! Fick följa med på trav och körturer och därefter har det bara rullat på. Under Berras karriär har jag varit med i samtliga starter och det räcker inte riktigt, så jag jobbar på travet också! Där har jag varit dopingprovtagare, stått i inskrivningen och nu agerar jag startpersonal!

Ett tag var jag inne på att skaffa mig en egen starthäst, men det fungerar bättre för mig att agera skötare/medtränare. Jag var även inne på att skaffa montélicenesen men insåg att jag inte skulle ha hästar att rida i tävling så det kändes inte så lönt. :)


Elitloppet 2009


TISDAG

Måndag:
Skulle flytta stöttingen med Iris, gick som dåligt. :P För det första var det barmark på gården = astungt tyckte Iris. Sen gick det lite sämre, för det var lite djupare snö än jag trodde dit stöttingen skulle. Ungefär en meter, så vi körde fast ganska fort.. :P Bara för mig att klättra fram och plocka loss Iris. Om man säger såhär, jag stod på snön och hade inga problem med att få bort skaklarna från iris andra sida, hon satt som fast rätt bra. Tyvärr när jag bad henne att gå framåt och runt skakeln tog hon vägen över skakeln och skrapade upp insida lår lite. :( Det blev ett bränn/skrap-sår som nog sved lagom!

I varje fall så märkte jag inte det direkt utan kollade bara igenom benen lite snabbt och tömkörde henne på gården i lokselen. Faktiskt plus på det, la upp en "bom" som typ var en meter lång så jag fick öva lite precision med körningen! I vänstervarvet började hon arbeta rätt bra, men i högervarvet busade hon mest och galopperade lite, sötnosen!

Idag:
Dagen började med att Sören kom och skodde, på med sommarskor! Tyvärr råkade han skära henne lite i strålen så hon blödde en hel den, men på med blåspray och ikväll ska jag rengöra på på med ett zink-pasta bandage så hon inte får något skit i det, vore ju typiskt om vi ska tävla!

På eftermiddagen for jag ut och red med Thomas och Berra. Lugn skritttur med lite trav, men jag och Iris for en extravända med galoppintervaller! GUD så glad hon blev när jag släppte iväg henne! Underlaget var perfekt + sommarskor, hon sprang så det bara smattrade i marken! :D Jag lät henne springa på rätt länge innan jag kortade upp henne lite och sen lät henne springa på igen och gjorde det ett par gånger. Stackars Berra skrek konstant efter oss tills vi var tillbaka, bäbisen.

Angående Berra så hade Thomas tänkt anmäla till V75 på Dannero, men det är bara en häst per bana och så skulle dom anmäla Farmfurir så det var rätt kört, så det blir ett vanligt lopp så är vi med nästa år istället! ;)

Imorgon blir det jobb, torsdag hoppa igenom Iris lite på torpet, fredag rengöra häst + alla grejer och glida med mli och Kicki på kvällen ochlördag då jävlar smäller det! :D


Hjärtat

Började dagen något sliten (med tanke på att klockan nog hann bli mot fyra innan jag somnade..) med att rida till rdbanan med Iris och hoppa lite! Dagens övning såg ut såhär: (hata inte mina paint-skills!)

Först kom vi i höger varv mot ett räcke för att sen göra en "snäv" (i Iris värld) vänstersväng mot en oxer. Fanns även två sockerbitshinder som gjorde det hela till en liten "bana".

I varje fall så var Iris tokbrunstig när jag plockade in henne från hagen, jag fick dra henne förbi AK som stod och flörtade med henne.. :P Så i början av ridpasset gick hon och blängde på alla andra hästar och tog inte hjälperna.. Kändes väldigt lovande! Började med att stanna två gånger på räcket som låg på typ 70 cm? Men när hon äntligen fick sig över så lossnade det och när vi höjde oxern och räcket till 80 cm började det flyta på lite bättre! Det kändes superbra, förutom att det blev lite fel på oxern en gång, så jag kände att hon skulle få stanna på den, men hon tog den ur heelt fel vinkel och stillastående, vilket gick strålande. :P Jag avslutade med att höja oxern till en meter och det gick SUPERBRA! Att den stod som den gjorde resulterade i att det blev rätt tight för Iris, men hon gjorde det så jävla bra!!

Jag är så lycklig över att vi är ett gäng som kör markarbete/hoppning en gång i veckan! Såg tyvärr att jag jobbade nästa söndag, men vi hopptävlar ju på lördag, så lika bra att hon får vila då!
Planeringen inför tävlingen ser ut så att på tisdag får hon sommarskor och blir troligtvis ett dressyrpass, eller eventuellt en uteritt och på torsdag ska jag hoppa igenom henne lite så hon känns bra!

Igår var jag för övrigt till Mli och vi såg lite trav innan vi for och red barbacka en sväng. Jag började med att rida Hubbe, haflinger med liiiiiite övervikt, så hans rygg var så bred att jag knappt kunde sitta ordentligt, men han är som mysig! Sen fick jag rida Fari lite och jag känner mig så hjälplös på honom för att han är så känslig och speciell, men han gav mig några stunder då han kändes superfin i alla fall, sötfari!

Nu blir det typ.. pizza?

ONSDAG

Alltid trevlig att bli lite saknad så man känner att man måste ta tag i bloggen igen! Så ni ska få en kort sammanfattning av dom senaste dagarna!

MÅNDAG:
Jag red Iris på banan och hon uppträdde lite schizofent. I traven i vänster varv gick hon inte att rida i form, fråga mig inte varför då det är hennes klockrena varv? Jag ignorerade det och red mestadels i höger varv istället. (DÄR gick hon som en klocka!? I hennes SVÅRA varv? Som sagt, shizo...) Galoppen i höger varv var sååå jäkla fin! Så otroligt roligt, jag blir verkligen taggad på att rida lite dressyr, finslipa galoppen massor ska jag göra i vår och sommar!

TISDAG:
Upp 04.30 och fara och lasta Iris, fara till stan och hämta Jenny och Lysingür och lasta lagom till klockan sex. HAHA, Lysingür är ca 134 tror jag, och jättepluttig i övrigt, smal och vinglig. Men när han fick syn på Iris hade jag inte en suck! Han stog och hingstade och luktade Iris i rumpan.. Jääävligt bra idé! Eller så inte.. Till slut fick jag kontroll över det hela igen och lastade och for till Umeå! Väl där framme lastade vi av och kollade halsen på lillpojken som sen fick lugnande inför sin operation. Klockan var bara strax före åtta så jag tog ut Iris på stallbacken och hade en liten horsemanship-lektion för Jenny. Iris var på hyfsat sur-humör så det gick inte så bra som det hade kunnat göra, men Jenny fick prova lite och det gick så fint!
Sen for vi på stan och shoppade rätt mycket! Jag köpte bland annat en sommarklänning som jag ska ha när vi ska fota sommar-bilder med hästarna nästa gång!!

Efter några timmar på stan så for vi tillbaka till Umetravet och lastade hästarna efter en lyckad kastration av lilla Lysingür! Hem med honom, sen hem till Bure igen, nästan raka vägen till ridbanan där Lina red Iris!
Iris var lugn och fin och gjorde precis det hon skulle i dressyren och sen blev det lite studs och något litet markarbetes-hinder och Iris skötte sig bra! var fem hästar på ridbanan i början, så det var lite rörigt men det gick! Efter Lina ridit klart fick Astrid prova rida en liten sväng och Iris testade bara lite innan hon gick jättefint igen! Jättenyttigt för Iris att bli riden av lite olika människor!
En vecka och tre dagar kvar till hopptävling insåg jag just!! Blir hoppning på söndag och måste nog försöka nästa torsdag? Därimellan får det bli dressyr och borde klämma in en uteritt!

ONSDAG:
Berra skulle starta i Umeå och Qim skulle på återbesök till kliniken så vi var i Umeå med hästarna ganska tidigt. Eftersom vi var så tidiga så vi stod själv i ett stooort mörkt hemskt stall. Berra var helt förtvivlad! Så istället för att ha en nervös och orolig häst till start så fick han och jag chilla på stallbacken, äte lite fjolårsgräs, promenera lite och tilla på alla hästarna! Ni skulle sett hur lugn och nöjd han var! Sjukt bortskämd bäbis! <3
Per Gustavssom körde och tyckte nog vi var lite knasiga som värmde i öppet huvudlag och odövad.. Berra skuttade lite hit och dit som vanligt alltså!

Sen till loppet, vi bad Per köra ett snällt lopp. men han fick gå 1500 meter i tredjespår alldeles ensam! (Dom öppnade 28 dessutom!), kom ner i dödens 500 kvar.. Tre hästar lämnar de övriga bakom sig, full fart på tillställningen! Eldsy i tredjespår, Berra i andra och Fixgnisten invändigt.. Per sitter lugnt i sulkyn medans dom övriga manar på sina hästar. Berra, efter ett mardrömslopp går ifrån OCH VINNER SÄKERT! Berra passerade med lätthet Fixgnisten och höll undan med hals till Eldsy. Vinnartid? 28,3 2140a!!!! Han rekordsänkte alltså mer än 2 sekunder efter en resa i största delen i tredjespår = en ungefärlig 27-tid på innerspår...

BERRA ÄR TAMEFAN BÄST I VÄRLDEN! <3vackraste!


<3


Torsdag

Började dagen med att rida Berrabus på ridbanan med Karina & Qim! Jag red faktiskt med hackamore, liiite spännande om han skulle lyssna på det om han blev "rädd" för något, men det gick riktigt bra!
Började med att trava och skritta runt lite planlöst och han gick på som vanligt, rätt obrydd om det jag försökte göra tills vi kom jämsides med Qim som gick så jädra samlat och fint så Berra verkligen studerade honom och började gå i form! Han skulle tusan inte vara sämre än Qim! Han gick i en lång låg form på en liiten volt och jag berömde som tusan, då började han gå skänkelvikning i form! xD Haha, Berra upphör aldrig att förvåna! Och det kändes verkligen hur jädra snyggt han gick också! Sen började han skrapa i marken så jag hoppade av och tog av sadeln så fick han rulla i sand för första gången i år! glad han var, trots att han egentligen inte tordes rulla så nära mig kunde han inte låta bli.. Han blev som lite upprörd över att jag inte flyttade mig stackarn! :P Tyckte han gjort sig förtjänt av lite lyx!

Sen umgicks jag lite med Mli, Mia och Johanna och vi snackade lite hästar och släppte ihop bushundarna, gick väl sådär men xD

Sen iväg till stallet och fram med finkan och dra Iris till Gummark. Haha, hon är som rolig, skulle byta grimma och hon typ "åfan, nu sticker viii!" och gick ut till hagarna där hon fastnade med snö över knäna, inte SÅ nöjd vill jag lova! Typ: "rackarns, det här gick inte som planerat..." Haha! På tal om det rymde Berra en sväng idag också, till samma ställe, för precis när jag tagit av tränset startade Thomas tryckluften utanför stalldörren.. inte mycket att hålla i då! Tur att dom är matsnåla, odjuren!

I varje fall så gick det bra i Gummark! Iris är ju så otroligt lätt att ha med sig, lastar sig själv och går att lämna överallt utan att man behöver tänka efter, kan stå på finkan och vänta och så vidare!
I alla fall så var Iris sjuuukligt seg i början och sen blev hon lite väl hetsig, som ni kommer se på videon, men det tar ett tag innan hon kommer igång och får flyt i det hela, så jag tyckte att sista rundan blev bra iaf! Det är en svår övning för Iris, med korta avstånd till vissa hinder efter kurvor så hon gjorde sitt bästa! Lite korsgalopp och sådär men hon bytte ju galopp fram över hindren i alla fall och det tycker jag är lite imponerande! Tur att Iris har mig, blir alltid så stolt över henne! Kunde inte låta bli att ta med avtravningen på slutet, var hon taggad! xD

Sen blev det hem och lasta av och backa finkan till rätt ställe. Haha, tur att Thomas med flit går in i stallet när jag ska backa, går INTE fort och jag kliver säkert ur bilen 5-6 gånger för att utvärdera situationen, men ska man lära sig så är träning det enda som funkar! Och ska vi börja tävla lite lär jag vara tvungen att backa! :P


14/4

Idag blev det ett dressyrpass för Iris på banan och Pia red och läxade upp henne lite! ;) Lycka var med och hon skötte sig jättebra, gick lös både dit och hem, gick strålande förutom när vi mötte en jävla EPA som inte stannade trots Iris stod och snurrade mitt i vägen, livrädd.. Suck alltså, folk som inte kan tänka!

I varje fall var Iris lite väl pigg för dressyr idag, men lugnade ner sig såsmåningom i alla fall och STORT plus på högergaloppen, hon såg superfin ut! Jag är riktigt taggad på att rida dressyr, får ta ett pass till helgen!


Lycka var med och förstörde bilderna.. :)

KOLLA IN HÖGERGALOPPEN!


13/4

Det stod markarbete mot hoppning på schemat idag!

Jag hade ställt upp 4 små studs och ett litet räcke med travbom som slutade med ett stigsprång på 90 cm. Studsen började som galoppbommar och det gick verklige jättebra, tog bara det första studset i trav några gånger innan hon kom på hur hon skulle göra. Det gick bra för Lina så jag avslutade med att själv hoppa upp och känna lite på henne och hon kändes pigg och fin! Hoppade studsen och stigsprånget några gånger innan jag avslutade med ett enkelt räcke.

Därefter kom Astrid på Rist så jag hjälpte henne lite, hoppade även upp och läxade upp Rist lite och vi hoppade faktiskt ett räcke på 70 cm! Duktig kille!


Contessa

Pluttan!

Haha, sötnos innan studsen!

Wrooom!

Älskade! <3

HAHA, ända hoppbilden på Rist.. xD


12/4

Födelsedag till mig, shoppade loss lite som belöning, hehe! Trav på kvällen i Boden med pojkarna! Berra var först ut.

Han var såååååååå fin i loppet, varvet före mål låg han klistrad i ryggen på hästen före och såg ut som han skulle klättra upp i vagn på han framför.. Per Gustavsson som körde kom sig tyvärr aldrig ut och han sa efter loppet: "Jag skulle ha gått ut tidigare, förlåt! Snälla får jag köra igen, den här hästen är helt underbar!" Så sött! Berra var lite flåsig efter loppet, så 31,1 och ett invändigt lopp var nog ganska bra trots allt!

Ak blev självklart fast 5e invändigt, och kom sig aldrig ut, men spurtade fint på upploppet! När ska han sluta ha otur egentligen?

Berra ska i alla fall starta på onsdag i Umeå, då tar vi dom!


<3

Plutt! <3


Hoppning!

Markarbete stod på dagens schema, men det blev nog mer mot hoppning.

Första glada överraskningen var att Iris saknade en framsko.. Så hon fick vara lite låghalt under dagens övningar! Vi var tre ekipage, Jag & Iris, Tove och Nessa(d-ponny) och Alva med lilla Lukas (shettis). Stackars Alva blev avkastad på vägen till ridbanan, så hon dykte upp genomblöt!

Iris var jättefin när jag red fram, bara seg! Jag blir som så förvånad när hon är seg, dessutom när det stog hinder framme? Skulle ha varit perfekt för ett dressyrpass! :P Vi hade travbommar i ett hörn, det tyckte både jag och Iris var lite svårt, men till slut fick vi till det! Det var även sockerbitshinder på medellinjen som vi "hoppade" i slalom och så hade vi ett fristående hinder på ena långsidan. Sockerbitshindren gick sådär, Iris var så sjukt seg och eftersom ingen av oss har hoppat på över 6 månader hängde jag inte med alls i sprången. :P Men när vi började hoppa räcket på cirka 70 cm blev det genast mycket bättre! Hoppade några språng i båda varven innan vi höjde till 90 och hoppade några språng och det gick super! Så vi höjde till en meter och hoppade två gånger och hon var SUPERFIN! <3
Med tanke på ett 6-månaders uppehåll och att det högsta vi har hoppat på en ridbana är en meter så är jag sjukt nöjd!

Sen skulle Tove hoppa lite och jag fota och då bestämde sig Nessa för att dumpa Tove på andra sidan hindret! Det gick bara bra, men det var något att skratta åt i alla fall!

Efter det skulle Lina få hoppa Iris och dom första sprången gick det sådär då hon tog lite i henne innan hindret och Iris hoppade som en åsna.. Så Lina hamnade på halsen och sen i backen en bit efter hindret! Så den enda som klarade dagen utan att flyga idag var jag själv!

Nu taggar jag att hoppa mer som tusan! Ska bara hitta åt Iris sko så hon slipper vara så låghalt.. :P

Imorgon startar bägge pojkarna i boden så i eftermiddag ska jag och Thomas ut och vässa lite! Håll tummarna!


ÄLSKADE! <3 1 m.


Tove & Nessa

Nessa dumpar Tove..


HAHA, rabiat-Iris! Lina blev dumpad efter några galoppsprång..


Alva & Lukas


LÖRDAG

Dagen började med att jag red plutt-Rist idag och Lina red Iris. HELVETET vad arg jag var en stund! Rist vägrade helt enkelt gå! Jag var alldeles slut innan jag fick honom att gå framåt, skulle gärna ha tid att uppfostra honom lite.. I sommar då jävlar! Rist är otroligt formningsbar så då ska jag allt forma lite..! Jag sa åt Lina att fara och galoppera lite med Iris för att Rist inte orkade, men han hakade på, någon blandning mellan rejs-galopp och försöka stanna och dricka ur vattenpölarna, sen inse att Iris inte stannade och ta fart igen! Han har faktiskt blivit lite explosiv, lillkillen där! Som för övrigt har växt en bra bit sen i somras! Måste tvinga Dag att mäta honom för att se hur stor han är! I varje fall så var stackars Rist heeelt slut när vi kom hem stackarn. :P Nästan somnade då jag borstade ut hans pannlugg, som för övrigt var dreads hela alltihop.
Iris skötte sig däremot exemplariskt, riktigt så man blir stolt över henne!

Efter jag hade ridit gick jag igenom både AK och Berra med Furminator och borste ute i hagen. AK tjurade däremot ihop rätt fort så Berra fick sig en genomputsning, han fick även komma in och blir ordentligt igenomborstad med lite pälsglans och vi fixade även frisyren till på måndag! Försökte klippa öronen på honom men det gick sådär.. Haha, att jag ens försöker? Han är verkligen sjukt rädd om sina öron, innan jag ens fick fläta pannluggen på honom tog ett bra tag!

Imorgon klockan 11 är det markarbete på torpet och jag och Iris är jättetaggade!


Tjock-Rist


Skabb-AK, får skav av allt, täcken, selar, grimmor, bogskydd(!) osv..


FIN-Berra! <3 (Iris ser ut som ett tap, så hon får inte vara med)


<3

Igår red jag pluttan en snabbis på ridbanan som har delvis börjat torka upp, så typ halva volten var torr och lite större dessutom! Traven i vänster varv vet jag inte ens hur jag ska kommentera, har ALDRIG varit bättre! Hon vilade på varje steg istället för att mala på och nästan "gungade" fram, helt fantastiskt! Galoppen i vänster varv var också sjukt fin! Jag tog ingenting alls i hella och hon hade en gungande "språng-galopp" istället för den markbundna "rullbands-galoppen" hon brukar ha! Jag fattade ingenting! Dessutom kunde vi ta höger galopp för första gången på länge då underlaget ändå var okej! Hon orkade inte länge, utan började luta mer och mer inåt så vi höll inte på så länge, men det är jätteroligt att vi kan börja nöta på lite mer nu! 

Tyvärr blir det ingen hoppning imorgon då banan tydligen var bokat hela dagen.. Hej besvikelse! Men på söndag ska vi markarbeta lite så man får väl ställa upp ett hinder så blir det strålande!

Det är regn och hemskheter idag så det blir ingen ridning, Iris får klara sig med en vilodag, hon blir nog glad då! Bilden nedan är förresten från 2007, helt otroligt vad Iris har lärt sig sen dess, älskade! <3


Lastträning!

Har som sagt lasttränat Lettir och Lysingür idag, två stycken 2-åriga islänningar. OTROLIGT duktiga pojkar, bägge gick på direkt och vi lastade om fem-sex gånger och berömde massor! Använde en finka med fronturlastning så vi bara gick rakt igenom och slapp det där med att backa, vilket jag tycker är bra då man börjar lasta så man inte får "bakåt-tänket" direkt, utan att dom går in, står och vet sen att dom ska ut FRAMÅT.

Jag tog först Lysingür i duallygrimma och longerlina och gick två varv runt transporten och bilen, andra varvet passerade jag lämmen på finkan, vilket han tyckte var lite läskigt. Tredje varvet gick jag och ställde mig inne i finkan och Lysingür följde glatt med in! Jag var som chockad, min plan var att han skulle ställa framhovarna på lämmen och så skulle vi gå ett varv till.. :P Väl inne hade jag flyttat undan mellanväggen och lämnat öppet där fram så vi gick in, stannade en stund och fortsatte sedan framåt. Jag lastade några gånger innan det var Jennys tur. Gav lite tips och så fick hon lasta två gånger innan jag fluttade mellanväggen och stände för där framme och fällde upp baklämmen. Gick helt enkelt sjukt bra! Eftersom Lysingür fick lite morötter och hö som belöning ville han inte gå ur finkan och när vi lastade av ville han gå på igen.. :P Under tiden jag lasttränade hade jag med mig Lycka lös, som för övrigt är en ettårig schäfertik som vill hålla full koll på mig, men är rädd för hästarna = hon sprang runt oss i en stor cirkel och agerade störande moment. :P Dom flesta hade nog stängt in hunden så man hade kunnat koncentrera sig på lastningen, men jag tänker tvärt om! Om hästarna har något annat att fundera på så blir inte uppgiften att gå på finkan så stor. Att när man dessutom gick in i finkan slapp hunden som sprang omkring gjorde det hela ännu mera positivt!

Lettir gick nästan lika bra med, han var bara lite mer ängslig när vi flyttade mellanväggen, men det är två riktigt duktiga pojkar som jag måste ordna någon bild på!

Det blev förresten inget provlopp för Berra imorgon då dom river isen på banan, så vi får väl se om han går back-jobb istället! :)


Snart dags för sommartrav..! Och mitt nya objektiv är på väg och mitt gamla är ute på tradera!


TISDAG

Ledig dag, helt underbart!

Jag och Lina var ut med hästarna idag, och Iris såg himla lugn ut faktiskt! Har nog aldrig travat så sakta på rakbanan i hela hennes liv.. Backen var plogat så vi släppte hästarna så dom fick springa av sig där, Iris är sååå fin att titta på! Älskade! Berra var mestsSchizofren, men då är ju allt som det ska vara!

Imorgon ska Berra gå provlopp (och självklart jobbar jag) och AK ska gå jobb på banan.

Jag längtar som en tok till måndag förresten! Berra ska starta för första gången på fyra månader i Boden! Förväntningarna är väl små, men om han skulle vinna så får jag nog min bästa födelsedagspresent! Ak startar också, så det är bara att hoppas på bra väder så är min lycka gjord!

Nästa torsdag ska Iris få åka till ridhuset i Gummark och få prova vara ridskolehäst! Lina ska ha hopplektion och ville ha med Iris, så det ska bli sjukt spännande! Man ska tänka på att Iris inte är hoppad på ett halvår eller något, så det blir som sagt spännande! Linas ridlärare har nämligen ridit Iris när jag hade henne utlånad på foder i tre månader för ett par år sen, så vi ser väl om hon ser någon skillnad!

Ikväll ska jag ta med mig finkan till Jenny och lastträna Lysingür första gången, han ska ju kastreras den 20e april i Umeå, så det kan ju vara en fördel om vi får ombord honom! Återkommer med en rapport om hur det gick senare!

Nu får våren gärna skynda på lite, jag vill ha sommar!Längtar!


Haha, standup!

Hittade dom har videorna hos: http://travgalen.blogspot.com/
Klockrent, jag skrattar ihjäl mig!
Påsk

Min helg har verkligen varit fullt ös kan jag lova!
Lördag jobbade jag först, sen red jag Iris en stund på banan! Det var helt underbart att ett litet hörn på banan hade kommit fram, jag var helt lyrisk! Iris var jättefin i traven, men hörnet var lite för litet för att kunna galoppera på, så det blev ett kort och intensivt pass i leran!

Efter ridpasset var det hem, kasta sig i duschen och fara iväg och vara social på fest med ett gäng gamla vänner, alltid lika roligt!

Söndag var det jobb, sen red jag på torpet igen, denna dag på en liiite större volt, som faktiskt tillät en vänstergalopp! Utan bärning alls visserligten, men det var som blött och tungt så när det torkar och tinar fram ytterligare lite kanske man kan börja träna mer seriöst! Traven var i varje fall gudomlig! Så jag är taggad!!
Sen var det hem, snygga till sig och fara på personalmiddag och sedan branchkväll på Mollys, supertrevligt, men jag for hem relativt tidigt då det var den mest urusla DJ jag varit med om, trots en mängd önskemål spelades det BARA hiphop..

Idag har jag också jobbat hela dagen och är helt slut efter helgen så det blev ingen ridning. men jag borstade igenom Berra med Furminatorn och jag kan bara säga att jag älskar den! Berra kan nog bara hålla med, han stod riktigt och njöt! Jag hade också med mig Lycka till stallet, hon är så himla fin ändå! Livrädd för hästarna men vill så gärna vara med!

Imorgon ska jag och Lina ut och rida och jag håller tummarna för bra väder!


<3


Duktig!

AK startade som sagt i Umeå idag, när jag tyvärr jobbade. Men han var superduktig!
Han blev tvåa och det var precis det vi tyckte att han skulle bli! Men det som han gjorde riktigt bra att var han gick en omstart, i dödens hela vägen och svarade hela vägen in i mål, DUKTIG pojke!

Min handled sammarbetar inte riktigt, så Iris får nog stå till typ måndag. :/ Kändes lite drygt! Men kan bara hoppas på fin bana då!Duktiga plutt!


APRIL!

Äntligen april och åter igen är jag fruktansvärt värdelöst oaktiv på bloggen!

Jag misstänker att Iris börjar få sina hemska vårkänslor igen.. Varje år är hon helt sär jättelänge.. Men vi ignorerar det ett tag till och hoppas dom skottar banan på torpet så bör den ha tinat fram inom några veckor! Då jäklar ska det tränas! Hon brukar vara rätt dryg att rida ut på när hon har vårkänslor så då kommer vi nog kunna trimma på lite! Och få börja hoppa, jag är så TAGGAD!

Idag tog vi tänderna på Iris och AK och Iris var hemskt vass i munnen trots det var bara ett år sen sist. Det var nästan så man skar fingrarna, men jag har misstänkt det ett par veckor så i fortsättningen ska vi ta tänderna på henne två gånger om året! Måste komma ihåg att det är vaccinering nästa månad också!

Jag köpte en furminator som jag fick hem idag, ska tydligen vara sjukt bra på vinterpäls, så imorgon ska den testas på berra som löser ordentligt! Lycka fick sig en omgång idag och halva hon försvann direkt. På tal om Berra så har jag varit ut och galopperat mängder i djupsnö och tänkte att han skulle bli trött. Men det misslyckades, skulle skritta rakbanan hem men det fanns inte en chans att hålla så han galopperade där med. :P Red genom byn och mötte en massa läskiga saker, stackars liiiiiten! Haha, men det är bra att han lär sig! Han har ändå börjat kunna hantera läskiga saker lite bättre. :)

Imorgon ska AK starta i Umeå, men jag jobbar så det är lite tråkigt, men håll tummarna!


Pia red Iris för ett par veckor sen och Iris såg suuuuperfin ut!Lina som red iris på banan för ytterligare ett tag sen, går så bra för dom!


RSS 2.0