Ledig helg!

I fredags var det företagsfest, men jag körde bil och hade jätteroligt ändå!
Lördags var bara så spårat, allt gick fel, lyckades låsa in min bil i parkeringsgaraget i stan, jag bröt ihop lite då kan jag lova! Med det löste sig på bästa sätt till slut!

På förmiddagen red jag ut med Iris och Lycka! Lycka behövde lära sig lite trafikvett men i övrigt gick det bara bra! Iris slog bara åt henne en gång och det var när vi gjorde en galoppfattning, så hon klarade sig från stryk! Iris var ganska lugn faktiskt, taggade inte sönder för mycket ;)

På eftermiddagen kom Mli och vi fort på fest, jag var glatt överraskad över förfesten och utgången var sjukt rolig! Jag köpte bara för många drinkar och sjöng med trubaduren på krogen.. Hehe. Men jag träffade en massa underbara människor och kvällen fick full pott!

Lite segare var jag då imorse.. Klockan tolv for jag till stallet och drog loss Kicki som hade kört fast och sen kom Lina och red Iris, så jag fick bakis gå i 10 cm snö till torpet, i Iris takt! Fast ingen annan att skylla än mig själv direkt! I varje fall så hade Iris jobbigt i djupsnön så det blev ett kortare och lite kravlöst pass, i galoppen orkade hon inte alls nämligen. Men i övrigt verkar Lina vara ganska tuff, så Iris kommer få jobbigt om hon ska bråka sig ur det här.. ;)Älskade hjärta!

 


Vinterkyla

Februari har verkligen visat sig vara en sjukt kall månad!
Imorse när jag for till jobbet hade vi minus 30! Jag blev sjukt besviken då jag slutade tidigt och hade tänkt rida. Men lagomt tills det var dags att rida var det -16 bara! Så Iris fick klä sig i mitt underbara ländtäcke i ull från Mias och sen begav vi oss! Hon var inte så fin idag, började med att bocka på gården. men jag kan som inte låta bli att skratta åt henne, hon är som knasig! När vi travade försökte hon tjuvöka ungefär hela tiden, men jag ställde inte så höga krav på henne då hon stått några dagar för mycket. När vi skulle galoppera på rakbanan höll jag ihop henne ungefär halva rakbanan innan jag släppte iväg henne. Tusan vad kallt det var! Det kändes som att ögonen frös till is, nästan obehagligt!
Sen skulle vi över e4an och plumsa lite djupsnö och när vi passerade e4an kom bilarna liiite snabbare än jag trodde, så jag fick trycka över Iris lite oplanerat. :P Plogvallen var INTE liten! Iris fick ta tre språng innan hon kunde börja gå. Bilisterna stirrade rätt lagom kan jag lova! :)

Imorgon hoppas jag på så varmt som möjligt då Thomas och jag ska ut och köra grabbarna. Är jag taggad efter det ska Iris få gå en sväng på ridbanan också.

För övrigt blev jag utmanad av: http://cedlo.blogg.se/
Så nu ska jag försöka komma på sju saker ingen vet om mig!
1. Jag sover alltid i min soffa. Trots att jag har en sjukt skön säng. Tror det börjar vara ett år sen jag sov i den sist nu.
2. Jag är en riktig arbetsnarkoman. Jag jobbar nog 110-120% ungefär.
3. Dessutom ska jag vara bäst på allt, annars börjar jag må dåligt. (Inte riktigt allt, men det jag ger mig fan på!)
4. Jag tror man kan klassa mig som en shopoholic. Har man pengar så ska dom spenderas! För att ändå kunna spara ska jag börja flytta över pengar till ett konto som jag måste ha underskrift av från bägge mina föräldrar för att ta ut pengar från. :P
5. Trav är det absolut bästa jag vet, men trots det tror jag inte att jag någonsin kommer skaffa en helt egen travhäst.
6. Jag är sjukt bortskämd, jag har nog alltid fått vad jag velat om jag tjatat tillräckligt. Men skulle jag inte ha tjatat skulle jag aldrig ha börjat med hästar och absolut inte fått Iris!
7. Jag trivs bäst i mitt eget sällskap. Jag älskar att umgås med mina vänner, men det finns nog inget bättre än att vara ensam!

Helt otroligt, jag kom på sju stycken!
Utmanas gör Mli, Mia, Hampus, Helena och alla som läser min blogg!


Måndag

Fy på mig, var evigheter sen jag satt mig här och skrev ner något vettigt! Den föregående veckan har varit rätt lugn, jobbat dåliga tider och det har varit svinkallt, så jag ska försöka köra på ordentligt i veckan istället!

Igår uppmätte dom kyleffekten till -34 så jag var och plockade in hästarna tidigare, Iris var helt översnöad stackarn! :P I förra helgen var en tjej, Lina och provred Iris. Iris testade och bråkade på lite som vanligt, men jag tyckte det gick bra och hon gick helt okej på banan också! Nästan lugnare än när jag rider.. Morr..!

Dagen innan dess gick Berra provlopp och vi kom fram till att det var bara att vänta tills det blir sommarbana då han är på sig pyttelite med brodden när han sträcker ut, vilket är tillräckligt för att det inte ser perfekt ut då han springer. AK sprang B-lopp och var så sjuuuukt fin, tills han 700 meter kvar tappade en sko... Han kunde helt klart vunnit om han hade fått ha kvar den, sjukt irriterande!

Jag har dessutom börjat ge Iris örterna nu och hon matvägrade lite ikväll, men känner jag henne rätt så är det soprent imorgon bitti, hon är så sjukt matsnål!Fari & Hubbe


Pållehäst

I förrgår red jag iris på banan och hon skötte sig hyfsat när vi travade och skrittade men kändes inte super, så jag tänke avsluta lite tidigare och bara ta en galopp först. Herregud, jag tror att Iris hade glömt att hon lärt sig galoppera, hade för hög fart, la in travsteg, slängtravade och var allmänt dum i huvudet, så jag gav upp och red hem och beslutade mig för att skylla på att hon var nyrakad och det blåste lite...

Idag red jag ut med Thomas & Berra som fick dra traktordäck, så det var rätt lugnt, Iris var faktiskt inte så knäpp när vi travade, hade gramanen som livlina men behövde inte använda den långa bitar, hon gick faktiskt lugnt och avslappnat en ganska lång bit, det är tillräckligt för att imponera på mig, när vi rider bredvid någon som kör brukar hon vara tokig heeeela tiden, så jag ser det som ett framsteg!

När vi kom tillbaka till stallet ställde Thomas in Berra i boxen och Qim stod i linorna utanför och jag svär på att hade det inte varit en boxdörr mellan så skulle dom ha börjat slåss! Berra har som alltid varit kung i stallet och Qim blev kastrerad i höstas så han är ganska kaxig också.. Om Iris är i närheten ser Berra rött så vi ser väl om det kommer en fortsättning på detta svartsjukedrama.. ;)

Imorgon slutar jag relativt tidigt, så jag tänkte fara en sväng på ridbanan (som faktiskt är skottad! :) och kolla om hon har kommit på att hon faktiskt vet hur man gör när man galopperar..

Jag har för övrigt beställt lite örter som jag ska prova ge Iris, Gurkmeja för leder, nypon (c-vitamin) och Snörjmåra som ska vara bra för lymfsystemet. Ska testa om den blandningen lyckas göra Iris renare i benen! Funkar inte det ska jag prova "Steel Joints" och funkar inte det så får Iris ben vara som dom är och har varit dom senaste sex åren, det är inget som besvärar henne nämligen, men det skadar inte att prova! :)


Finplutt <3


Nakenfis!

Igår blev det en mysrynda i byn med Iris. Vi travade på länge och i lugn fart utan att hon skulle tjuvöka hela tiden, helt otroligt! Bara att slippa ta förhållningar i varje steg gjorde att det var så otroligt mysigt att vara ute! Att det dessutom var -5 grader och trålande sol gjorde inte saken sämre! Vi tog en lång galopp på en väg och busade lite! Sen red vi hem genom byn och tog en lugn galopp hem sista biten, jättemysigt! När vi kom hem la jag upp ett litet hinder på 50-60 cm på gårdsplanen som vi skuttade över några gånger, det är SJUKT vad jag är hoppsugen!

Idag blev det rakning av Iris! Blev faktiskt riktigt nöjd med rakningen, trots att jag råkade nypa henne lite mellan frambenen :S Jag hatar förresten mig själv för att jag inte hade med kameran när jag släppte ut henne, Berra kom och gnäggade och Iris kickade jävlar och sen reste hon sig ordentligt på bakbenen! (Jag har sett Iris resa sig kanske 2 gånger förut någonsin, varav förra gången var ett år sen, förra gången jag rakade henne.) Hon reste sig högt som tusan, men utan att det blev ostabilt eller något, haha Berra blev sjukt skeptisk! Hans ansiktsuttryck sa verkligen: "Eh, okej.. Förlåt för att jag faktiskt hade saknat dig..."


Hårboll före..


..nakenfis efter!

Efter det tog jag in Berra och följde med Karina och Qim till ridbanan och red lite dressyr, bara grundläggande med att ställa och böja och titta på några ungar som tolkade efter en skoter, sjukt nyttigt psykiskt för honom! Tre-fyra gånger drog han iväg i full fart och bockade för att han tyckte att det var för jobbigt.. Skrittade hem i djupsnö nästan upp till magen, så han fick jobba lite idag i alla fall! Rakade även stubben på honom och han var sjukt duktig! Han är så extremt rädd om öronen och förra gången jag rakade stubben och han på att spränga linorna och det tog nog 10-15 minuter innan jag fick komma nära honom och nu tog det max 1 minut. :)

Jag hörde dessutom rykten att dom skulle skotta ridbanan snart, så förhoppningsvis kan jag och Pia rida lite dressyr där på onsdag!

SÄLJES!

Dags att sälja lite täcken!

http://www.tradera.com/auktioner/unafraid

Har just köpt en hoppgjord för 245 kr nyss och den var alltså splitterny! Kan inte se att den ens är provad, vadå bra köp? :)
Nu ska jag sälja en ny ridhjälm, ett Mias schabrak och några täcken.
Sjukt bra Hansbotäcke, bättre svettäcke finns inte! Handlade ju nyss ett nytt då stl 135 är liite tight på Iris, Hästen kan omöjligtvis torka snabbare med något annat täcke!


Hur fint Ylletäcke som helst! Anledning att sälja? jag har så sjukt många täcken.. Kvalitétstäcke med ordentliga spännen, kan inte vara använt mer än 5 gånger?


RSS 2.0