Morgonens äventyr!

Morgon började med lite äventyr, min syrras mans bästa kompis skulle gifta sig så jag fick assistera på deras svensexa. Jag och Rist alltså! Johan, som den drabbade heter blev väckt av grabbarna, iförd superman-kalsonger, mina (!) läderchaps, en skinnväst och en rosa cowboyhatt + en lång svart mustach! Därefter fick han åka hästfinka till Danielsten och själv ta in Rist och sadla och tränsa. Sen fick han rida i trav hela vägen genom byn och sen vidare till buregaffla, hela vägen i trav! Rist var så otroligt duktig och protesterade inte en sekund! När han blev alsläppt hoppade jag upp i shorts och foppatofflor och galopperade förbi en beundrande skara. :P Dock saktade vi av och skrittade nästan hela vägen hem så Rist faktiskt var lite trött. :P

På fredag kväll ska jag och Mli förresten till Sundsvall! Vi ska sova på ett vandrarhem och sen fara till Birsta och shoppa lite (dock behöver jag inget alls men Mli ville köpa skor!) och sen far vi vidare mot Ånge och hälsar på Lili! Gud så roligt det ska bli!!!! :D :D

Mot Royal för att köpa zinkbandage, sen veterinären för fler engångs-sprutor och sen in till stan för att hämta min jobbdator :)


Du är allt, <3


IRIS

Idag kom Peter Wikström förbi och hämtade hem Nemo, så undetr tiden passade jag på att plocka ut Iris så han fick känna på hennes ben då jag vet att han är väldigt duktig!

Hon var lite svullen i senan/kotsenskidan (om jag nu kommer ihåg rätt) och hade puls i senan. Peter kunde inte säga om det var en inflammation i senan eller en hovböld och det var därför senan var svullen. Så jag ska köpa ett zinkbandage och låta sitta några dagar, för är det en inflammation så bör det gå ner sig ganska mycket. Är det en hovböld så är nog skillnaden mindre. Men det känns otroligt bra att äntligen ha ett vettigt utlåtande. Peter och även Tomas fattar inte hur Alba inte ens kunde märka det. När Peter visade så kände ju faktiskt jag med att hon hade puls i senan.. Suck, det var då absolut sista gången Alba blev anlitad av mig!

Lysingür har lägre temp och bor numer på Danielsten igen och får gå ute och äta gräs hela dagarna, det gillar han nog! I eftermiddag/kväll så ska Rist få hämtas dit också!


Hejdå Nemo!


Tisdag

Det har hänt mycket ett par dagar nu, precis som vanligt helt enkelt!

Lördag: Mli kom förbi och vi skulle fota, men Iris var ett riktigt tap så det blev inte så många bilder både hon och jag blev bra på.. Orättvist då hon var så himla fin när vi tog kort på henne och Lina! Dom bilderna är inte redigerade än för övrigt. På kvällen gick jag och Mli ut på Calles, sjukt trevligt var det!

Söndag: När Berra var lastad och vi var på väg till Boden härde jag på radions trafikmeddelnade "Lös häst på e4an strax norr om Ljusvattnet" Herregud, jag höll på att dö, det är alltså i princip BARA våra hästar det kunde vara! Så jag panikringde Dag, Pappa och Martina så for dom ut. Som tur var så hade någon bilist varit lite blind och sett Rist som stod i hagen innanför viltstängslet.. Men tur var väl det!

Åter till Berra, han var inte bra alls! I starten hamnade han sist och efter ett halvvarv hade han inte ens gått upp i rygg, men han tangerade (nästan) sitt rekord och sprang 28,4 1640 meter. Men det var enbart på halvfart för han tog inte i ett steg. Så han blev första utan pengar. (Tur det, annars hade han kvalat till final så vi hade fått stryka) Så vi ryckte alla skor och for raka vägen till Ljusvattnet och släppte ut honom! Tomas har beställt något blodprovsanalys så vi kanske kan se vad som är fel, troligtvis någon infektion eller liknande.

Igår jobbade jag 7-15 på coop och 16-22 på travet så det blev inte mycket gjort, gav Lysingür sin medicin och gick en promenad. Veterinären ska komma förbi idag och se på såret och säga om han får börja gå i en sjukhage istället för att stå på box, då ska Rist och han få flytta ner till Danielsten och mysa där resten av sommaren!

Tittade till hästarna på betet idag och Berra får egentligen inte vara med, men det struntar han fullständigt i. xD Så han står bredvid dom andra och äter lyckligt gräs! Nemo ska nog hem vilken dag som helst nu.


Du är allt, <3


Fredag

Jag började dagen med att fara och vässa Berra lite inför starten imorgon (lördag nu men skriver om igår). Tomas barnbarn fick följa med mig och Berra fick leka ponny en stund, kloka häst var så rädd för allting men skrittade ändå lugnt fram! Efter det kom Tomas och tog barnen i bilen och körde efter mig när jag red, haha. Kändes liiite konstigt att bli förföljd av en bil sådär. I varje fall blev det tre galoppintervaller, en fullt ös! Berra kändes jävligt laddad och tar galopp från stillastående nu. xD Och nej, inte på galoppskänkel, utan på röst. Haha, han är så fin! Imorgon kommer bli sjukt spännande med kval + förhoppningsvis final och ny utrustning!

I varje fall så fick Lysingür komma hem, tror att dom bara sköljde leden + satt fast en kanyl i halsen som han ska få sprutor i 10 gånger. Han har boxvila första dagarna så han står hos Tomas, själv. Men det är inte shyst att tvinga någon annan häst ha boxvila och Tomas barnbarn "kammar" honom ganska frekvent så det är nog inte så synd om honom. Hur vi ska göra sen blir ett senare problem då han inte får gå ihop med en annan häst när han har kanylen i halsen.. Och alla som känner Rist vet att den inte skulle få sitta kvar mer än ungefär tre sekunder.. Men det problemet tar vi tag i på måndag då han ska få börja gå i sjukhage!

Nu sitter jag och har tråkigt i väntan på Mli, vi ska fota mig och Iris och putsa upp Berra för imorgon har jag tänkt!


Lina och söt-Iris <3


What a day..

Lysingür är upphittad!

Jag, Lina, Sandra och Linas mamma for iväg och letade imorse och jag och Rist red åt ena hållet och dom letade på andra sidan skogen. Dom hittade  honom ganska fort och vi fick ganska snabbt ut honom på en gård, rejält halt. Dock på ett nytt ben, så ringde Tomas som kom med finkan så han fick komma hem till bure där veterinären kikade på honom. Liiitet sår på hasen, men det kom ledvätska så vi lastade och körde till Umeå.. Där veterinären gått hem och skulle kika på honom först imorgon!? Trots att våran distriktsveterinär skickade iväg oss omedelbart..

Under tiden jag körde hem, något snopen, med tomfinka var Alba och kikade på Iris, jag hade skickat Lina och Tomas att sköta det åt mig. Då får jag ett samtal från Alba som löd ungefär "Jag hittar ingen hälta på henne, hon är helt frisk!". Jag blir inte bara något fundersam då jag och Tomas longerade i förrgår och hon var jättehalt i traven. Så strax efter ringer Tomas och säger "Hon var lika halt som i förrgår"

Fy fan vad roligt.. Jag fick i alla fall ett extra starkt liniment av Tomas som jag ska köra en tre-dagars kur med så ser vi. Men det är då uteslutet att det ska vara en senskada eller liknande. Men den veterinärräkningen känns jävligt roligt att betala när den kommer... Det var enda gången jag inte kommer att vara på plats iaf kan jag då säga..

Nu är jag så jävla trött att jag kommer somna innan tio, over and out.


Fotade Lina och Iris igår för övrigt! <3


LYSINGÜR ÄR BORTA! :(

Jag och Jenny har letat i tre timmar men ingen pålle. :( Finns en jävligt liten risk att han ligger någonstans i hagen, typ död, men vi har verkligen gått fram och tillbaka.. Han kan ha blivit skrämd av en björn och typ rymt men jag hittar inte var han har gått ut i så fall.. Stulen är inte troligt då vi har dom innanför viltstängsel och grindar.. 

Vi ska leta vidare imorgon, det är polisanmält.ÖNSKAS LÅNA!

Flughuva önskas låna, stl full! Hade två , men nemo lånade en ochs larvade bort och både ak och iris behöver en.. Men det enda som fanns på royal kostade 369kr..

Någon som kan tänka sig låna ut?


Du är allt, ♥


Berrabus!

Idag var jag och Tomas (hemma från stugan) och körde lite intervaller med Berra och testade ny utrustning!

Vi testade omvänd norsk vilket innebär att Berra har helstängt huvudlag tills man drar i ett snöre och han får öppet huvudlag. Det innebär att han ser hemskt lite tills man drar i snöret vilket kan hjälpa honom vara fokuserad i början av loppet och så kan han ändå få se dom andra hästarna när han har kommit in i loppet. hade vi haft det i Lycksele sist hade vi nog inte blivit omsprugna på upploppet. Men han kan lika gärna bli rädd och flyga i galopp, så det kan bli spännande! När vi testade idag gick det väldigt bra, jag stod på rakbanan i Sjöbotten och vek ner skygglapparna mellan intervallerna och Tomas drog upp dom några gånger.

På söndag startar Berra i Greivins Minne i Boden, det är faktiskt två lopp, försök och final. I försöken startar 12 hästar varav sex hästar går vidare till final. Det är två försök, ett för hästar som har tjänat max 150 000 kr(Dom hästarna kommer få 20 meter försprång i finalen) och ett för dom som har tjänat max 300 000 kr(Berra). Vi antar att vi kommer att gå vidare till final om han är frisk och inget stular för mycket. Förstapris i försöket är 20 k och i finalen 70 k! Spännande!

Efter det fanns det eventuellt ett lopp i Boden den 1a augusti(oj vad sommaren går fort!) och därefter var det rätt tomt så Berra kanske får komma till betet! Oj vad lycklig han kommer att vara då alltså!! Lilla Berrabus har nog saknat sin Iris! <3

Förresten! Jag håller på att tvinga en kompis att snickra ihop en hemsida åt mig, så jag kanske kan komma igång med att sälja lite bilder snart, spännande!


<3


Tävling!

Jag är typ aldrig med i några tävlingar, men den här måste jag bara vara med i! Solglasögon från Uvex, samma som min ridhjälm alltså, jag kommer bli ascool i dom på tävlingsbanan! ;DKlicka på bilden för att komma till tävlingen!

Sommar

Jag är så otroligt nöjd med den här sommaren hittils alltså! Visst har mycket grejer gått fel, men i övrigt har det varit super!
Jag har hunnit sola och bada massor, dessutom läst en hel bok och börjat på nummer två, vilket jag hade lovar mig själv! :P Det var ungefär det jag hade planerat för min del, förutom att fota massor och det jobbar jag på för fullt!

Med Iris har det inte gått att träna alls men det lägger jag inte så stor vikt vid. Berra har jag haft jätteroligt med hittils, busat, hoppat i skogen och simtränat samtidigt som jag har fått sköta hans träning helt själv i princip!

Rist har jag hunnit med att uppfostra lite mer och Lysingür ska jag sitta på så fort febern går ner! :)

Helgen har för örigt varit toppen, spenderat den i Fällfors med Mli! Jag har fått rida hennes fiiiiina Fari och var så lycklig, han är så fin! Påminner om Iris lite och jag saknar att rida henne, Berra och Rist är så olika henne så det räknas inte riktigt.

Fest i Fällfors var mycket intressant, Erre skar mig med en smörkniv. :( Folk körde omkring på minicrossar och i en permobil.. xD Mli och Erre gjorde även en musikvideo, jättefint!
Helgens citat tycker jag att var:
"Två shots och ett påster tack!"
Jag till Mli, dagen efter, då Mli har kvar gårdagens smink: "Du ser ut som jag känner mig!". Otroligt snällt. :P

Igår kväll lastade jag Lysingür ett par gånger och så körde vi tillbaka han och Rist till betet. Lysingür har dock fortfarande feber och veterinärerna spekulerar i om det är så att han har blivit recistent(?) mot penecilinet. Så han ska få gå ett par dagar på betet, få igång hjärtat ordentligt och så ser vi vad som händer.

Igår natt sov jag i Ljusvattnet, åh så skönt det är! Det är verkligen ett ställe där jag kan hämta energi och slappna av till 100%. Vaknade dock av att pappa ringde på dörren för att jag hade snott hans nyckel.. xD

Pussade lite på hästarna och tog in och skämde bort Iris lite, longerade henne igen och tycker att det ser så mycket bättre ut! Okej, det syntes i traven och hon ville inte så gärna trava, men mycket bättre som sagt! Så jag red henne lite (A) Inte så våldsamt, ett varv runt gårdsplanen, fyra varv på volten och ett varv runt gårdsplanen, men det var så mysigt! ♥ Saknar att rida mitt hjärta!


Haha, så glad man kan vara xD


Lördag

Jag ska börja den här dagen med att fara och galoppintervalla Berrabus lite! Ska bli roligt, hoppas bara att jag får stopp på honom sen.. Inte helt solklart, borde byta bett just när jag ska galoppintervalla.. Men jag äger som inget skarpare än tredelat, så det är bara att hålla i sig!

Efter det blir det Fällfors dragracing, vara med Mli och ha "inflyttningsfest" hos henne, i fällfors. Lite otippat kanske, men ska bli kul ;)

Igår och i förrgår hjälpte jag Johanna med Gulden, först var det longering som stod på schemat, han har typ "attackerat" den som stått i mitten och vänt rumpan till så jag körde lite horsemanshipövningar och var lite kaxig, så efter lite protester, en stegring och lite tjoller gav han sig och verkade nästan tycka att det var ganska roligt! Sen blev det lite galoppfattningar ute, vilket inte var så svårt, jag har ju lyckats lära Iris galoppera så det var ingen match.. (Iris höll jag FULL trav,(alltså, lika fort som full galopp, fast i trav, mot en 90-graders kurva och idioten tog sig igenom kurvan utan att gå omkull och fortsatte i trav! Det borde vara fysiskt omöjligt, men hon kunde då!) Han var mysig att rida och vi hade jätteroligt, då sällskapet, Macke, 22 år gammal rejsade som en unghäst!

Iris är fortfarande rätt halt i traven, men jag ska avvakta en vecka, sen ska jag ringa Alba om det inte blivit mycket bättre, så får han komma och kika.

Om igår förresten, jobbade till 21 och skulle sen bara på subway, vilket resulterade i en "krogrunda" på två timmar, hehe. Kul att träffa alla var det visserligen! Sen insåg jag att jag missat att ge Lysingür sin penecillinspruta så han fick den typ 12 inatt.. hehe. Sista sprutan är idag eller imorgon, så han och rist ska tillbaka till betet imorgon kväll!


Elitloppet 2010


Flitig!

Idag har jag hunnit med massor!
• Städat förrådet + plockat undan massor av grejer på mitt rum.
• Borstat upp Akira och tagit några försäljningbilder på henne
• Städat upp min dator, lite mer än hälften, var i sjukt stort behov av det!
• Solat lite! :D
• Ger Lysingür sin penecilinspruta
• Ridit Rist

Nu blir det att duscha och sen jobba imorgon 7-15, sen färga om håret, blir kickass!

Red förresten Rist barbacka, och han skötte sig riktigt bra! Travade på mest hela tiden men tog två galopper också och han lydde direkt! Han gjorde en tjafsgrej när vi skulle förbi ett ställe han inte gillade, men cirka 10-15 sekunders "övertalning" och han gav sig! Jättemysig tur helt enkelt!

Iris har nu varit halt i två veckor och är fortfarande halt i traven, men det finns inte mycket att göra, bara vänta ut det helt enkelt. Så vi ser vad som händer om en vecka, i den här takten borde hon vara ohalt i traven och man kanske skulle kunna tömköra lite lätt och börja med lite skritt under sadel, för hon har tjockat på sig rejält.. xD


Finrist!


TISDAG

Jag är otroligt nog ledig idag! Såklart så regnar det, men skitsamma.

Igår startade Berra i Lycksele på lunchen, så han fick faktiskt vara med i tv. ;D Haha, i varje fall så var han favorit i sommarvärmen, fick ett lopp i dödens, sprang förbi dom andra i början på upploppet, glad och nöjd. Men eftersom han har helstängt och heldövar = varken ser eller hör så mycket så insåg han aldrig att dom där bak tog nya tag och kom igen.. Det insåg han typ 50 meter före mål och tog i för kung och fosterland igen = lite väl sent. :P Men han fick då komma på tredjeplats i alla fall! Till nästa start, boden den 25e, ska vi ändra lite i utrustning så han kan se konkurrenterna, det tror jag blir toppen! Loppet han ska gå då heter Greivins minne och består av kval och final, med en sammanlagd prissumma på 90 000 kr! Hur ball vore inte det om han fick vinna? ;)

I varje fall så var det 28-29 grader varmt och vi hade ingen ac i bilen, jag däckade och sov en stund på hemvägen kan jag säga!

På kvällen blev det i alla fall att ge Lysingür penecillin, hans kur har blivit förlängd då veterinären var förbi och tyckte att feber + fortsatt svullnad inte var så jättebra, själva såret är dock fint! Efter det for jag och Thomas och kollade till hästarna som stod läääängst ner i hagen, vilket jag verkligen inte orkade med, så vi tog bilen, hehe. Dock så tog sig en mycket intresserad Akira en tugga, skitunge!

Efter det blev det bad, grillning och film, sommaren är helt enkelt fantastisk!

Att all text är fet är Tequilas förtjänst, fråga mig inte vad hon gjorde, och jag lyckas inte få till det..


<3Berra fick dessutom en hel artikel på travnet, jag är så stolt! :D


Förlåt! igen...

Jag har för mycket att göra, hinner inte med mina storslagna planer för sommaren (typ storstäda stallet osv osv) och hinner inte med att uppdatera här och nu var det så länge sen att jag inte kommer ihåg vad jag gjort så vi drar en snabb update:

CAMILLA:
Jobbar och försöker sola och njuta. Går sådär. Har 28 grader varmt på mitt rum och sover utan täcke och med fläkt för att inte svettas ihjäl då jag inte kan ha fönstret öppet för att Tequila är för liten för att fatta att man kan falla ut.. Vilket innebär att jag tror jag håller på att bli förkyld. Har haft monsteront i min handled och haft en knöl på den så for till en naprapat idag. 15 minuter och 450 kr senare sa han att det var ett ganglion. Det innebär typ att ledvätska har läkt ut och förhoppningsvis går det över av sig själv, jag har hittat på internett att man kan krossa den med något hårt(eh..?), tömma och spruta in kortison eller operera. För det gör jävligt ont = inte kul. Men ska avvakta två veckor och se. Så jag for och köpte ett back on track- handledsskydd, det blev jävligt skönt faktiskt!IRIS:
Longerade henne lite igår, hon är marginellt halt i skritten och ganska ordentligt i traven, så hon får vila en vecka till, masserade och pussade lite på mitt hjärta också, jag är tusan sugen på att rida!


Haha, älskling! <3

BERRA:
Mår utmärkt i Falmark och vi har varit ut och simmat två gånger! Han har en otroligt intressant simstil måste jag säga, när han slutar bottna låter han bakdelen sjunka så bakhovarna når marken och då reser han sig och hoppar fram! Tokiga häst... Haha, men vi har i alla fall bara simmat korta sträckor och imorgon blir det galoppintervaller och på måndag startar han i Lycksele, håll tummarna!AK:
Halt, svullen i frambenet. Blir nog en ängel till hösten.. :(RIST:
Red en kort sväng barbacka igår och han skötte sig jättefint! Lyckades till och med få mig upp på honom barbacka! Det här ska tränas på!LYSINGÜR:
Han har lyckats få en sårskada i hagen, troligtvis spetsat sig på en pinne på insida lår, så han står med Rist hos Sussi och Peter vid Danielsten och får såret tvättat 2 gånger om dagen och jag ger honom penicellin varje kväll.LOVIS, AKIRA, NEMO:
Lever gott, Nemo ska nog hem snart.


Fredag

Blev lite fail idag, börjadfe egentligen 15.00, men det blev en massa strul på jobbet, så jagvar på plats 06.45. Som tur var så fick jag börja jobba då och sluta ett istället för nio! Så jag har solat, läst, lekt med Tequila, badat i älven, pussat på hästarna idag! Det var riktigt skönt att simma lite! :D Dessutom har jag tränat Lysingür lite, det blev väldigt lite för att han var så spänd, ska försöka lite mer i helgen och till veckan och så fort han slappnar av ska jag prova sitta på honom, spännande!

Nu på kvällen har jag varit ute och njutit av sommarnatten! Det här är den absolut bästa tiden på året och jag mår så bra!

Iris mår mycket bättre nu, hon är bara lite halt, det känns så otroligt skönt! Så troligtvis åker hon tillbaka till betet imorgon, i värsta fall blir det på söndag. :)

Och imorgon blir det utgång med Mli, Calles och öltälten vid älven kanske? Jag håller bara tummarna för bra väder så är min lycka gjord!


Sötis!


Jag hatar Rist!

Jävla hästjävel! Han har förstört bägge mian carefore-paddar!!!! Det ena bandaget lindade han av och tuggade på paden (har förstört två lindor) och det ena bandaget satt som det skulle men han har tagit en stor tugga av mina ssplitternya paddar!!!!! 475 kr nypris, fyfan alltså! Sprayade myggspray som en galning över det som är kvar av dom nu iaf... Tänker INTE sätta på mina back on track som går för 600 spänn säger jag då...........

För övrigt är Iris ganska mycket mindre halt nu iaf <3

Sex and The City 2 var guld, love it!


AK <3


Berra <3

Alltså, Berra är en riktig stjärna! Var lite vilse på sandvägarna i falmark, men hittade en liten hoppbana! Hindren låg på kanske 30-40 cm som max och Berra hade jätteroligt, förutom en läskig hink bredvid ett hinder, så Berra hoppade hur jävla högt som helst, samtidigt som han typ vred på kroppen som en katt. :P Sen råkade vi vara precis bredvid flygplatsen då ett plan lyfte. Jag tänkte att det kunde bli lite spännande för Berra är rädd för typ allt, men nädå, han var helt oberörd. Berra upphör aldrig att förvåna!

Sen blev jag kvar i falmark ganska länge då en tjej som också har hästar där kom och pratade lite, hon har ett sto med föl som jag fick hjälpa att leda och kratsa hovar på, en riktig liten stjärna! På grund av det blev det lite tight om tid, så Rist fick stå, kanske hinner ut med honom en sväng imorgon innan jobbet. Annars får han vila till hoppkursen. :)


Update

När jag gav Iris och Rist frukost imorse så verkade Iris liiiiite mindre halt, men det var nog inte så stor skillnad. Ska avvakta tills ikväll och se om det är någon skillnad, vi får väl se helt enkelt..

Dagens schema består av att rida Berrabus på en lite längre, men ändå lugn tur. Hoppas att vädret i helgen blir bra så man kanske kan prova bada lite? Vore riktigt roligt!

Känner jag mig motiverad far jag ut på en tur med Rist också, och tränar Lysingür lite. Hoppas på att jag får energi för att orka allt! Blir som sagt bio ikväll med brudarna, ska bli awesome!

Hoppas dessutom på utgång på lördag, skulle vara hur roligt som helst!


RSS 2.0