Älskling!

Iris är fortfarande tokhalt, går i hage med Rist och ser ledsen ut :( Så blir att ringa veterinären imorgon om det inte är någon förändring.

Idag har jag jobbat 7-16, somnat i soffan på rasten (lite sliten), farit och ridit Berra i Falmark, tittat till hästarna på betet och varit förbi Iris.

Berra var spänd som en fjäder och skrek utöver sig. Har fått reda på ett ställe man kan bada på också, blir super! Fårskinnspadden var förresten fö liten, det sög lite. Vi skrittade mest på en sväng, stackars Berra, hade så mycket läskiga saker överallt!

Betet var rätt lugnt, Lysingür fick inte vara med än, men det kanske kommer om några dagar eller en vecka. Jag gjorde lite småövningar i hagen, flytta, backa, hänga på och sådär, inte så seriöst, men han var duktig!

Imorgon blir det kanske att rida Berra och Rist, får se vad jag har för energi. På kvällen blir det bio med Mli och Kicki, vi ska äntligen se Sex and The City 2! :D


Nemo, Lysingür


FAIL

What a day..

Tänkte kliva upp senast tio, fara och longera Iris i väntan på att Sören skulle sko klockan tolv. 12.01 vaknar jag av att Sören ringer och säger att han är lite sen. Tur för honom! Skynda sig till betet för att ta in Iris, som är tokhalt på vänster fram! Alltså, nästan trebent. Som tur är Sören duktig så han kände lite på henne och troligtvis har hon stukat kotan i hagen. Hon är liiiite svullen och varm där men har mest ont!

Trots det blev hon skodd på alla fyra. (fast när hon själv fick välja stod hon och höll upp frambenet hon hade ont i.) Jag kände mig så jävla taskig måste jag säga! Men Sören ville sko när han liks var där och Iris stod och härdade, snällare häst får man helt enkelt leta efter!

Sen släppte jag ut henne igen, följde Sören till Vidar som också skoddes, for förbi Martina som sålde på mig en fårskinnspad, ett stalltäcke och ett selunderlägg till tömkörningsgjorden. Allt för 500 kr, hyfsat nöjd då nypriset på fårskinnspaden låg på 1200 kr. :P Sen fick jag med mig Martina (och lilla sonen Conrad) till betet där vi lastade Iris och Rist och for hem till Bure med dom. Rist fick följa med som sällskap då han liks ska vara med på hoppkursen på lördag. Jag byggde om hagen lite så dom har tillgång till gräs om dom vill.

Efter det for jag raka vägen till stan och lastade Lysingür. Helt själv! Lastade tre gånger och gick sen och stängde baki, hehe, han kan det där! Han har väl åkt finka 2 gånger i år och inget före det? Okomplicerat och bra. :P Släppte på bete, vilket gick riktigt bra, han är kaxig den lilla islänningen! Bara tre år och försökte lätt visa att han var stor och farlig hingst! xD

Skulle rida Berra också, men i allt kaos så hanns det inte alls med, så imorgon efter jobbet ska vi ut och kolla läget i nya stället!


Nemo och Lysingür


Yes!

Idag har saker ordnat sig lite. Fick in min lön, strax över 20000 kr ut! Helt otroligt, med tanke på att jag jobbade 70 % + var sjukskriven typ 4-5 dagar.. :P Men det behövs! Betalade dressyrsadeln, 3500 kr och la undan 1500 kr på en självrisk på min telefon som jag lyckats förstöra.. Men utan försäkring hade jag fått betala 6500 kr, så jag överlever!

Jag har dessutom fixat hovslagare till nästa veckan, blir bra det!

Igår var jag ledig och ägnade halva dagen till att sova, sen blev det pizza i Kåge med Kicki och efter det for jag, Kicki och Mli på föreläsning i 3 timmar om hästens bete! Några viktiga fakta jag tänkte dela med mig av är:
• Yta bete per häst ska vara 0,75 hektar betesmark per häst. (tror jag har någonstans mellan 0,5-0,75 och det fungerar bra!)
• Vid foderbyten från hö till bete, ensilage till hö, bete till hö osv ska en sån omställning göras gradvis under 2-4 veckors tid, vilket jag tror att många inte vet att det krävs så lång tid!
• Efter fyra dygn på bete går en häst upp mellan 11-20 kg. Dock efter 8 timmars fasta (med fri vattentillgång) har dom tappat 9-18 kg! Eftersom gräs består av 80% vatten så är betesmagen till stor del bara vatten!

På grund av att jag har lärt mig detta ska Iris få komma hem cirka 1 dygn innan hoppkursen så hon får dräneras lite och orka lyfta på benen.. xD

På min allt kortare att-göra-lista just nu:
• Städa klart! (Kanske tar 1 timme?)
• Lägga ut min gamla dressyrsadel + sigmaobjektivet på blocket. (Förhoppningsvis 6000 kr in där, vilket går direkt till avbetalningen på mitt nya objektiv så är det klart)
• Ordna en hemsida när det gäller fotografering då ett par uppdrag börjar smyga sig på! (dvs. betala en polare för att göra den åt mig.. ;)
• Försöka lämna in mitt trasiga objektiv någonstans för lagning!

Idag ska jag pyssla med hästarna på bete + rida Iris en sväng.


Hehe, jag hjälpte Johanna hoppa sin nya häst Gulden lite och hoppade upp för att visa hur det skulle gå till ;D


Bara vatten! Jag lovar!

Fler bilder på bilddagboken, CamR heter jag där! Massor från betessläppet med Rist!


Hej bloggen!

Long time no see!

Jag har haft så otroligt fullt upp i helgen! Trav med Berra, dressyrtävling som jag har fotat, V75 i Boden osv! Orkar inte dra allt, så det viktigaste:

BERRA:
Startade i Boden i fredags, ledde från start till 350 meter till mål. I en strålande stil och lämnade konkurrenterna bakom sig. Tills han troligtvis inser att han är ensam och far i galopp och istället slutar sexa :/ Gud så det tar emot med otur!
Startar på lördag på midsommartavet, ska provas ny utrustning och kan vi få ha lite tur?

IRIS:
Ridit ett par gånger nu på betet, senast idag ett dressyrpass då hon gick riktigt fint, fortfarande är det galoppen som ska nötas mer mer mer! Hoppade ett räcke på ca 90-100 cm och Iris kändes som en elefant som riktigt kämpade sig över, hon är lite tjock sen betessläpp... :P Efter jag var klar fick Saga, 9 år?, rida lite. Iris var jättehurtig och gick i form typ hela tiden, knasfia!

BETESSLÄPP:
Nästa tisdag preliminärt för Lysingür. Kanske söndag för AK och Rist då Berra ska få flytta till falmark efter skellefteåstarten.

BILDER:
Gud vad bilder jag har.. www.bilddagboken.se, sök på CamR! Där finns det mängder med bilder, från betet, på Iris, Berra osv, kolla där!


Överhurtig Iris som går i form alldeles i onödan. :P


Saga och Iris, världens snällaste. :P


Tequila

Igår hämtade jag Tequila! Hon är toksöt och sitter just nu innanför min morgonrock och myser! Hon sov hela natten på typ min hals, goskisse! <3

Igår kväll red jag Iris en kortis på gården bara för att känna igenom henne lite, provade även paden till hoppsadeln och jag fick verkligen bättre balans då sadeln blev mer vågrät! Paden gled dock lite, men vi ser om det går att ordna.

Efter det for jag till pojkarna (Berra & AK) och skulle mata dom då det blev jordbävning! Och ingen liten heller, den uppmättes till 4,1 på ritcherskalan(?) och centrum låg cirka en mil utanför bure! Berra och Ak lämnade maten och for och sprang, ak var mest fundersam, men Berra blev lite upprörd. Inte konstigt då hela stallet skakade!

Inatt har det dessutom varit en björn mellan 1-2 km från stallet och plundrat honung, inte så lovande direkt. Hoppas bara den inte kommer och skrämmer upp våra stackars hästar!

Imorse for jag till Iris och det blev utprovning av en dressyrsadel och en passade riktigt bra! En John Goodwin för 3500 kr fick det bli! Nu ska jag bara sälja min gamla för 1700 kr har jag tänkt, någon intresserad? Den är tokskön, märket hubertus. Provred den nya sadeln lite och den var jätteskön. Iris fick gå ett lättare dressyrpass och skötte sig helt okej ädå. Jag är inte helt nöjd men det får väl vara lite mindre bra ibland, hade inga större krav idag heller så. :)

Efter det for jag hem och storstädade, ut med möbler, dammsuga, torka och dammtorka allting, byta sängkläder osv! Är lite småpyssel kvar i mitt rum, badrummet ska jag skura upp lite mer ordentligt, sen har jag tänkt vara hurtig och ta resten av övervåningen också!

Jobbat på provloppen ikväll har jag hunnit göra också, gick bara fint!

Imorgon blir det coop 7-12, hem och städa lite mer och sen ska Rist släppas på betet, spännande!


Tequila


Shoppat!

Idag har jag helt enkelt shoppat massor.. Inte illa! (bara för min plånbok..)

Först beställde jag en klänning på Nelly som jag suktat efter i en evighet.. Från Elise Ryan! Love it! ♥ 389 kr gick den på för övrigt!

 


Sen blev det en hööks-beställning då det var en massa på halva priset! Blev ett aachenträns för 244 kr, Thomas beställde två care fore-paddar för 199 kr och så blev det lite småsaker.

Sen var jag på royal och köpte en pad som skulle lyfta upp bakvalvet lite till Iris sadel, den gick på typ 450 kr och var ljusgrå = inte snygg! Men vad gör man? Dessutom blev det två långa grimskaft (hatar dom som är så jädra korta!) och ett par ridbyxor! 349 kr för ett par knäskodda treadstone är jävligt bra när dom var grymt sköna! Mörkbruna var dom, men ska köpa ett par ljusgråa också så fort dom kommer in! De flesta ridbyxorna går ju på 700-900 kr så två par till samma pris för ett par kändes rätt värt måste jag säga!

I övrigt har jag inte gjort mycket, eller jag red visserligen Berra imorse! Såklart hade han nästan trampat av sig en sko, så jag fick rycka den så han blev lite låghalt, hehe. Det resulterade i mycket skritt där det var hårt och galopp där det var mjukt. Klättrade en sväng i sandtaget så han skulle bli lite trött också. Såklart spöregnade det under hela ridturen och trots jag gjort nya hål på stiglädren var dom fortfarande alldeles för långa! Men vi överlevde!

Imorgon blir det att hämta lilla kisse, som för övrigt ska få heta Tequila! Spännande måste jag säga!

Onsdag ska jag prova ut dressyrsadlarna, förhoppningsvis rida lite dressyr på gården och sen jobba på provloppen på kvällen.

SÖNDAG

Då var ännu en vecka slut! Idag har jag inte gjort mycket, pysslat på lite i ljusvattnet och borstat igenom Akira (1-åringen) ordentligt då hon har nästan all vinterpäls + tovor i pälsen. Jag fick bort alla tovor på ena sidan och kanske 1/3 på den andra sidan, dom under magen var lite värre då hon viftade bort ohyra med hovarna så hon råkade smälla till mina fingrar ett par gånger.

Jag lurade in Iris med lite morötter och dränkte henne i myggmedel, hon har typ inga bett för hon är halvdränkt, men det är hon nog tacksam över! Däremot har Lovis fått in en smäll på hennes ben så hon var lite svullen och varm, men hon får lite semester nu några dagar tills hon har vant sig vid betet.

Lovis fick jag ner till vattnet (vi har en rinnande bäck som hästarna dricker ur) så hon fick doppa mulen, Akira stod bakom och tittade förskräckt på, men när mamma lär sig så hakar hon säket på. Iris är ju rutinerad sen förra året så henne behöver jag inte lära. Nemo stod jag med i säkert 40 minuter och han vägrade i sten gå i närheten av vattnet! Men jag tror att han kommer följa efter Iris när han är tillräckligt törstig, och än är det ingen panik då det inte är tokvarmt och det finns så mycket fukt i gräset. :)

Dagens stora nyhet är faktiskt att jag har varit ute och sprungit idag! Jag och Lycka for på en kortare joggingtur, för första gången på nästan ett år nu! Ska försöka vara hurtig och springa mellan 1-2 gånger i veckan så det håller sig realistiskt. :P Om jag planerar att springa varje dag kommer jag bara ge upp.

Imorgon ska jag ut och rida en lugnare vända med Berra på heden, bara avsluta med två galoppintervaller för att vässa honom lite, han startar på fredag i Boden nämligen! Därefter blir det att jobba på travet, men före det har jag tänkt in på royal och investera i ett par nya ridbyxor! Mina håller nämligen på att spricka i sömmarna och är flera hål på..

Tisdag blir det hämta kisse, namn just nu lutar åt Tequila om jag inte får något bättre förslag!

Onsdag ska det bli sadelutprovning för Iris del och se vilken sadel det blir. (om någon av dom passar) Och jobba provlopp på kvällen!


Finaste Berra!


Betessläpp!

Igår var det då dagen D för Iris!
Jag red till Ljusvattnet på ungefär en timme i rätt effektiv fart, travade nästan hela tiden och det är cirka en mil dit så hon fick lite konditionsträning! När vi började närma oss stigen vi skulle in på för att ta oss till betet började hon dra åt höger och inse att hon skulle få frihet! Så söt! Mindre söt var hon dock när hon typ plöjde genom en björk så vi hade en miljon bladlöss på oss! Jag fick nästan panik och försökta döda alla på en gång, stackars Iris måste ha trott att jag var knäpp! :P

Väl där släppte jag ut henne i väntan på Peter Wikströms tre hästar som skulle komma. Hon gick ungefär två steg innan hon började äta. :P Först att släppas ut var Peters kallblodsmärr Blixt Lovis och hennes åring Akira, helvetet var aggresiv märr med att skydda sin bäbis! Peter hamnade typ mitt mellan två sura märrar så han fick springa rätt fort där! :P Inga kort på det då finka nummer två med varmblodet Nemo (Never In My Life) hade min kamera. Blev inte så bra bilder då det första som hände var att mitt objektiv gav upp IGEN och jag var tvungen att springa till bilen och byta till teleobjektivet. :P Men det ska in tre hästar till, så jag får passa på att fota då istället! :)

Lovis skyddade Akira mest hela tiden och Nemo var rätt korkad som sprang bakom stona mest hela tiden och fick sig några rejäla smällar. Iris tog det hela med ro och åt allt hon kunde. :P

Lovis är för övrigt på sin sista sommar på vårat bete. Sen ska hon gå till slakt. :/ Hon har fallit ur rätt ordentligt efter det här fölet och Peter ska inte betäcka igen så tyvärr. Men jag ska se till att hon får en fantastisk sista sommar! Försökt borsta henne lite, men hon försvarar sin unge lite och går typ till "attack". xD Men det går att muta henne med morötter! :P

Rist och Lysingür kommer till veckan och AK så fort Berra har fått flytta. Han ska bo i falmark i sommar, i ett superfint stall men lägdor (fast han ska stå i en sandhage) ner mot sjön. Och i sommar då JÄVLAR ska vi simma! Ska hitta något bra ställe och passa på så fort jag får möjlighet! Jag är så otroligt taggad!

2 stycken tuber Bimectin avmaskning finns kvar till salu för övrigt!


Iris & Nemo


Iris, Akira, Lovis


Nemo, Iris


YES!

Jag är fett glad just nu! Mitt trasiga objektiv är magiskt nog helt, så enkelt som att rengöra kontaktytorna på både kamera och objektiv och TADA! Tack för det Magnus, dagens arbetskompis! Lätt värt att jobba med en fotograf.

Nu sitter jag här bredvid en Canon Eos-1 Mark 2. Och har ingen jädra aning om hur den fungerar! xD Jag var tvungen att googla lite så har jag lyckats ställa in ett helautomatiskt läge tills vidare! :P Så det är lite läxa i sommar, lära mig den helt manuellt! Och försöka få upp studion i vardagsrummet åtminstonde en gång..

Till saken, jag har 4 stycken tuber Bimectin, alltså avmaskningsmedel till häst, till salu! Vi skulle avmaska och fixade ett tiopack men det blev bara sex hästar som avmaskades i slutändan, så 80 kr/styck, först till kvarn! :) Jag kommer inte in på apotekets hemsida men jag har för mig att dom är ganska mycket dyrare om man bara ska ha en eller två sprutor, dessutom kräver en del veterinärer att man först tar träckprov (300kr/häst) innan dom skrivet ut avmaskning. :P


<3

04.45

Yes, klev upp 04.45 och for till Umeå och jobbade vid en studentfotografering! Det var intressant och roligt och jag ska jobba imorgon också, Skellefteå denna gång, så jag behöver bara kliva upp klockan 6.15! xD

Eftter 11 timmars arbetsdag blev det hem och rida Iris! Jag for bara en snabb barbackatur och red dressyr. Iris gick som en gud trots att jag red barbacka med hackamoret. Hon blev liite busig i galoppen och töntade sig med en serie mini-bocksprång! Tur att det räckte att ryta lite, för hon vet hur ostabil jag är barbacka, om hon ville kasta av mig skulle jag inte ha en chans! I traven rundade hon ryggen grymt bra och skötte sig exemplariskt! I galoppen gick hon på så jäkla fint i form med rundad rygg. Vi galopperade dessutom tillräckligt länge för att jag skulle bli helt slut!

Efter det for jag till Kusen & Co och lånade några dressyrsadlar, en såg faktiskt ut att ligga helt okej.. Så ska se till att få den ordentligt utprovad så fort som möjligt så kanske jag har en dressyrsadel igen! Dom kostade mellan 3500-4000 kr så det är väl okej om dom ligger bra!

Igår gick det katastrofdåligt för Berra.. Han var så jävla fin och sprang dom sista 800 metrarna i tredjespår på en 26-tid. 50 meter före mål så låg Berra kanske ett halvt huvud efter ledaren. Vad gör Leif då? Jo han smäller till Berra (ordentligt!) med tömmen så han blir rädd och flyger i galopp! Hade han inte gjort det hade vi varit sämst tvåa, troligtvis hade vi vunnit. Stackars Berra kämpade på allt han kunde och blev så överrumplad, bäbis :/ Skittråkigt verkligen!

Imorgon blir det betessläpp och just nu är det oklart vart Berra kommer bo i sommar. Så troligtvis får AK stanna hemma tills det är löst.

Liten planering:
Fredag: Jobb på Balder mellan ca 07.00-14.00. Betessläpp cirka 16-17.00. Förhoppningsvis hinner jag rida Iris dit.
Lördag: Ge hästarna morgon, lunch, middag, kväll. Hämta all fotoutrustning till jobbet i Ersmark, så är den min redan! :D Köpa saker åt kisseunge! Jobba natt på Statt.
Söndag: Ge hästarna morgon, lunch, middag, kväll. Hämta en kisseunge i Umeå med Mli! :D Bilder kommer på söndag!


Erica Furberg med arabvacken Dick, 20 år.


ONSDAG

Gud så uttråkad jag är! Jag är sugen på att rida, men Lina skulle rida idag så jag får helt enkelt låta bli! :P Eftersom Berra startar i Umeå ikväll så är det enda som står på dagens schema att packa grejer och putsa upp Berrabus lite! Ska nog bygga en minihage till Iris så hon får äta lite gräs under tiden också så hon får vänja magen lite!

Jag måste också kolla upp lite med alla när det blir att släppa hästarna på bete! För det första så måste Berra få flytta den dagen vi släpper så att han inte blir ledsen! Men förhoppningsvis imorgon eller på fredag. :)

Det var allt just nu, håll nu tummarna för Berrabus!


Josse & Nova


Kände att jag var tvungen på att lägga in en finare också.. :)


Löshoppning!

Jag bestämde mig för att löshoppa Iris idag! Så jag hoppade upp med grimma och grimskaft och red till torpet med en påse kraftfoder i ena fickan och videokameran i den andra.. Travade på lite och hon gick så lugnt och fint på helt lång "tygel"! Väl på ridbanan galopperade jag i båda varven helt utan problem! Duktig flicka! Jag hade ju som ingen styrning eller broms egentligen..

Löshoppa själv är rätt spännande, man skulle ju som behöva två personer, en som släpper hästen och en som står strax före hindren och kan driva lite, men jag fick helt enkelt motionera lite! Iris var så sjukt duktig! Det högsta vi någonsin hoppat är 1m och idag hoppade hon 120 cm! Jag höjde till 130 men då hade hon ingen lust längre, så jag sänkte till 110 och det gick strålande! Under tiden jag plockade ihop allting stod Iris länge mitt på ridbanan och väntade innan jag verkligen fick säga till henne att det var okej att gå och äta gräset i kanterna, sötnosen där!

Det var liiite spännande att rida hem, hade nämligen stativet till kameran i ena handen så jag hade inte så mycket att styra med, men det gick att lösa det med! När jag kom hem byggde jag en liten gräshage som hon har fått gå i hela dagen för att vänja magen vid gräset, så nog var hon lycklig!

Nu har jag just kommit hem från två timmar i Ljusvattnet och hagen är äntligen klar, förutom tre meter där tråden tog slut, kändes lagomt irriterande! Men det går fort att fixa!

Nu ska jag styra upp lite med bilder på datorn, har ett gäng att redigera kan jag lova!


<3


Måndag

Började dagen med en liten uteritt till Danielsten, hon betedde sig som en riktig fjant och låtsades vara rädd för en massa småsaker hela tiden, övertaggad! Hon fick gå ut i vattnet till knäna och plaska lite innan vi red hem. Jag fick faktiskt till en hyfsad galopp då hon gick i form en stund innan hon taggade till för mycket igen. Synd att hon inte hade hälften av den energin i lördags bara! :P

Efter det var gjort påbörjade jag storstädningen av stallet och den del jag gjorde blev det enorm skillnad på! Men det är mängder kvar, skura hela stallet, smörja alla grejer osv.. Jag lär ha att göra kan jag säga! Jag och Thomas for till Ljusvattnet och satt upp resten av stolparna så nu ska jag och Dag dit och dra tråden imorgon så är det klart för betessläpp på fredag mest troligt!

Jag skulle rida dressyrlektion imorgon var det tänkt, men Maria var tvungen att ställa in så istället ska det löshoppas har jag tänkt! Blir nog bara jag och Iris, men det ska nog gå det med, jag får motionera lite mer bara! I värsta fall kan jag löshoppa på onsdag morgon innan travet med Berra annars.. Vi får se hur jag gör!

Torsdag blir det jobba i Umeå och sen fara förbi och kika på en kattunge! Jag har verkligen tyckt att det har varit tomt utan Hugo och nu är jag hemma mycket i sommar och har inte planerat på att flytta än riktigt så det passar utmärkt! Åh så roligt och mysigt det ska bli!

Objektivhistorian går sådär. Eftersom jag aldrig fick orginalkartongen till sigmaobjektivet skickas det på service och jag får tillbaka det, så jag måste sälja det med förlust då canonobjektivet passar mina behov bättre, kändes surt! Canonobjektivet däremot, jag plockade bort uv-filtret och då verkade problemen med oskärpan försvinna? Jag ska testa det lite mer och sen ringa till cyberphoto och höra vad dom tror.. Att dessutom mitt älskade tamron 28-75/2,8 verkar vara trasigt ska jag undersöka hur jag ska göra för att laga det då jag köpt det av en privatperson. Ska kolla upp allt detta ordentligt imorgon! Men skulle sååå behöva tamronobjektivet för betessläppet... Jäkla skit alltså!


Du är allt, <3


Söndag

Jobbade natt igår och det gick så jävla bra! Sandra var dessutom och höll mig sällskap hela kvällen, vilken stjärna! <3

Idag började jag bygga sommarhagen, satt upp ungefär hälften av stolparna, Sandra hjälpte mig med det och Lycka var med och sprang som en idiot i surdikerna... Knasvovve där! Efter det var gjort skjutsade jag hem Sandra och for till stallet och pussade på hästarna.

Thomas kom ut och vi skulle böja Iris, jag hade en dålig magkänsla då hon kändes så ojämn igår. Thomas är ingen veterinär visserligen men han böjde ordentligt och Iris såg strålande bra ut i alla leder! Gud vad en sten just lättade från mitt hjärta och jag blev helt plötsligt mycket mer nöjd med gårdagen! Jag var så orolig över att hon skulle ha ont någonstans så jag inte riktigt kunde inse hur stolt jag är över min lilla tös, hon är en stjärna! <3

Efter det var gjort så for jag till hembygdsgården och kollade på horsemanship-uppvisning av Erica Furberg, jätteroligt att se! Hon är jätteduktig och det ser så harmoniskt ut!

GRATTIS LILI FEM ÅR, saknar dig bäbis! <3


Mamma Iris och dotter Lili <3

Ringde just och pratade med Sanna som har henne, hon är gravid i 6e månaden men rider för fullt, varit på någon tornerspel-täning och allting låter otroligt bra! Hon ska prova löshoppa och köra henne när hon blir riktigt höggravid och så ska jag komma och hälsa på henne någon gång i sommar! Älskade! <3


Hopptävlingen!

Lokal debut, 80 cm clear round och 90 cm bed A (= typ clear round, alla felfria fick en blågul rosett, ingen omhoppning eller tidtagning.)

På framhoppningen var hon lite slö och jag fick inte några fina språng alls nästan, men när jag fick ett spö kom hon igång litegrann i alla fall!

80 cm: Hon var lite "seg" på banan också, fick som smacka igång henne mot hindren men det lossnade lite bättre mot dom sista hindren. Vi var felfria och fick då en rosett! Kollade resultatet och vi hade klart bäst tid, hade det räknats så hade tvåan varit fem sekunder efter oss i mål, så jag får väl nöja mig med det!

90 cm: Hon var lite förvirrad i den här klassen! Alltid när vi har tävlat förut så har vi hoppat samma bana, men eftersom det var lokala byggde dom om, så Iris fattade ingenting! Hon var dessutom lite trött så det blev några halvkonstiga språng. Mot sista hindret, en oxer med ett "jättefarligt" staket. (Många hästar som vägrade och stannade ut sig på det) så bröt hon ut och var dessutom lite seg, så hon hoppade det typ från stillastående och fick med sig bakbommen, men det var ruskigt nära att hon skulle klara det ändå, så bara att hon försökte gör mig helnöjd! Tidsmässigt gjorde hon en bra insats också! För övrigt så tror jag vi inte har hoppat en hel bana på 90 cm mer än 1, max 2 gånger, så med det i åtanke får hon massor av plus i kanten!

Sammanfattning: Jag tyckte aldrig jag fick något flyt med något alls idag och hon kändes lite kantig, så jag vet inte riktigt vad som har stört henne idag.. Ska fundera vidare på det. Tyvärr gör det att jag inte känner mig nöjd med dagen, för det var något som inte riktigt stämde.. När jag ser rundorna på film ser det helt okej ut, men känslan var inte helt hundra!

Det som förstörde min dag ännu mer är min kamera! Fick låna en likadan av Sofie Lundberg(TACK!) för att testa objektiver, och ja, det är ett måndagsexemplar. Idag på tävlingen gav mitt andra objektiv upp helt dessutom! Trodde ett tag att det var kameran men nejdå! Så nu har jag bara kitobjektivet. Det är så sjukt irriterande så jag vill kräkas!

 

Pust!

Nu var denna långa dag slut!

Åkte tåg från stockholm igår klockan nio, somnade runt tolv och vaknade klockan åtta, men hur bekvämt sover man på ett tåg? Och någon gång klockan sex var det så varmt att jag höll på att dö av värmeslag ungefär. Så jag var hyfsat sliten när jag väl kom till stan där jag fick vänta på bussen en timme.. Så jag bestämde mig för att äta "frukost", pizza på bussgrillen. SÅ ÄCKLIGT! Dom kryddade pizzan med grillkrydda.. INTE okej! Förstörde min dag lite! :P

Sen hem då, inte hitta nyckeln till hinderboden och uteritt istället som sagt. Travet gick smidigt, förutom några störtskurar! Jag lyckades dessutom lämna tillbaka sadeln jag hade lånat från en tjej som jag mötte, skönt att kunna bocka av det!

Jag måste lägga in en liten planering så jag själv kommer ihåg också!

Fredag: Jobba på coop 10-18, galoppträna Berra på heden (äntligen! Har saknat att rida honom otroligt mycket! Ska passa på att njuta i nysadeln också!), packa allt till Iris, borsta upp henne och göra henne fin.
Lördag: Mli sover över, så vi ska upp tidigt och göra klar Iris, lasta och fara och tävla! Ska bli jätteroligt och hoppas på bra väder! På eftermiddagen får jag förhoppningsvis låna en likadan systemkamera som jag har på kvällen så jag kan testa objektiven! Jobba natt på Calles.
Söndag: Rida Berra. Bygga sommarhage, eller börja i alla fall!
Måndag: Hämta ett gäng dressyrsadlar att prova på Iris? Fara förbi royal och köpa en pad till hoppsadeln som höjer bakvalvet.
Tisdag: 11.00 rida dressyrlektion för Maria Lundgren, hon har tävlat MSV om jag inte är helt fel ute? Förhoppningsvis får jag rida i en dressyrsadel och INTE i hoppsadeln.. Och förhoppningsvis är Iris inte övertaggad efter helgens hoppning!
Onsdag: Berra tävlar i Umeå! Samtidigt som jag ska jobba provlopp. Går dåligt ihop, men det måste jag lösa snarast!
Torsdag: Jobba som fotoassistent under en skolfotografering i Umeå, ska bli jätteintressant! Eventuellt betessläpp? Om tiden finns! 
Fredag: Annars betessläpp här.. Jobba natt på statt.

Var liiite mer än jag trodde, hehe. Men det löser sig alltid!


Home sweet home!

Vistelsen i sthlm har varit underbar! Orkar inte dra riktigt allt, det får komma sen.

Vad jag upptäckte nu när jag kom hem och la in bilderna på datorn fick mig typ att vilja börja grina. Tror ni inte att objektivet jag fick hem i torsdags visade sig vara ett måndags-ex? Vilket innebar att alla bilderna som jag har använt zoomen på är skit! Så 90% av dom fina bilderna är suddiga och förstörda, jag är så sjukt besviken!! Hoppas verkligen cyberphoto sköter det här smidigt och bra! Jag skulle gärna vilja prova med en annan kamera för att utesluta att det är den som strular, men jag känner ingen som har en canon eos vad jag vet. SUG!

Red iaf Iris när jag kom hem, tänkte hoppa men kunde verkligen inte hitta åt min nyckel till hinderskjulet! Dessutom var Iris utan täcke i regnet = stel och ont i ryggen. Så jag la på täcket en stund så hon fick torka och for ut på en lång och lugn galoppsväng och hoppade över några nedfallna träd. Det gick helt okej tills vi blev osams.. Kan ha att göra med att jag är på så dåligt humör över objektiven också..

Blir strax att fara till travet och jobba, sjukt otaggad är jag!

Dessutom ska jag jobba imorgon också, på coop 10-18. Och jag som skulle börja runt midsommar? :P Haha, det blev väl lite tidigare då.. Så gick det med min semester!

Efter jobbet ska jag klämma igenom Iris lite och se att hon inte har ont i ryggen fortfarande, jag masserade henne nämligen och la på täcke, så det bör ha gått över. Sen ska jag väl smörja stövlarna och sadeln och packa det jag ska ha med mig på tävlingen på lördag!


Iceland


RSS 2.0